Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,806 18 apr 2024 11:50
  • +0,322 (+3,40%) Dagrange 9,662 - 9,892
  • 730.892 Gem. (3M) 1,8M

Info

3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 29 december 2016 12:39
    Air France-KLM rondt verkoop Servair af

    Onderneming gewaardeerd op 475 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft de verkoop van zijn belang van 49,99 procent in cateringbedrijf Servair aan HNA afgerond, waarbij het Chinese bedrijf ook de operationele controle in handen krijgt. Dit maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij donderdag voorbeurs bekend.

    Hoewel Air France geen financiële details vrij gaf over de transactie, wordt de ondernemingswaarde van Servair geschat op 475 miljoen euro.

    De verkoop van het belang wordt per 30 december effectief en het nieuwe bestuur van Servair zal per 1 januari 2017 aantreden.

    Met de afronding van de eerder deze maand aangekondigde verkoop wil Air France-KLM zich meer focussen op zijn kernactiviteiten en het terugbrengen van schulden. De luchtvaartmaatschappij ontvangt na de verkoop nog steeds 50 procent van de nettoresultaten van Servair.

    Op een groen Damrak sloot het aandeel Air France-KLM woensdag 1,6 procent lager op 5,28 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 3 januari 2017 16:14
    'KLM veiligste vliegmaatschappij van Europa'

    Gepubliceerd op 3 jan 2017 om 12:50 | Views: 1.848

    HAMBURG (AFN/DPA) - KLM is opnieuw uit de bus gekomen als meest veilige luchtvaartmaatschappij van Europa. De Nederlandse vervoerder moet op het jaarlijkse lijstje van het Duitse onderzoeksbureau JACDEC wel vier niet-Europese maatschappijen boven zich dulden.

    Cathay Pacific uit Hongkong is net als vorig jaar koploper. Op de tweede plek staat Air New Zealand, dan volgen het Chinese Hainan Airlines en Qatar Airways. Voor het opstellen van de ranglijst kijken de onderzoekers naar incidenten uit de afgelopen dertig jaar en het aantal levens dat daarbij verloren ging. Die worden afgezet tegen de totale hoeveelheid vluchten die de luchtvaartmaatschappijen uitvoerden.

    De vijfde plek betekent voor KLM een lichte verbetering ten opzichte van een jaar geleden, toen de maatschappij zesde werd.

    2016 was na 2013 het meest veilige jaar ooit in de burgerluchtvaart. Volgens JACDEC vielen er wereldwijd 321 doden bij crashes met toestellen met minstens negentien zitplaatsen.
  3. forum rang 10 voda 9 januari 2017 16:14
    Air France-KLM vervoert meer passagiers in december

    Vrachtvervoer onder druk.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft in december meer passagiers vervoerd, maar zag dat het vrachtvervoer duidelijk onder druk stond. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag voorbeurs.

    Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM 6,4 miljoen passagiers, een stijging van 4,8 procent op jaarbasis. Het passagiersverkeer bij het luchtvaartbedrijf, gerekend naar omzet per kilometer, steeg afgelopen maand met 5,5 procent. De bezettingsgraad steeg met 2,7 procentpunt naar 85,5 procent, terwijl de capaciteit met 2,2 procent toenam.

    Bij prijsvechter Transavia steeg het aantal passagiers in december met 37,4 procent naar 0,8 miljoen passagiers. Het passagiersverkeer gerekend naar omzet per kilometer nam met 31,0 procent toe. De capaciteit nam toe met 29,8 procent en de bezettingsgraad steeg met 0,8 procentpunt naar 83,9 procent.

    In totaal, dat wil zeggen inclusief Transavia, vervoerde Air France-KLM in december 7,2 miljoen passagiers, een stijging van 7,6 procent.

    Het vrachtvervoer bij Air France-KLM daalde in december, omgerekend naar omzet per ton per kilometer, met 1,6 procent op jaarbasis. De capaciteit nam af met 4,2 procent, maar de beladingsgraad steeg juist met 1,7 procentpunt naar 64,1 procent.

    Het aandeel Air France-KLM daalde vrijdag op een vlak Damrak 0,7 procent op 5,28 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 4 JvH 12 januari 2017 07:50
    Topman voorziet moeilijk jaar Air France-KLM
    Gepubliceerd op 11 jan 2017 om 22:37 | Reacties: 2 | Onderwerpen: luchtvaart
    Air France-KLM (11 jan)
    5,051 0,000 (+0,60%)

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Topman Jean-Marc Janaillac voorziet dat 2017 een ,,moeilijk jaar'' gaat worden voor Air France-KLM. Daarbij zal de luchtvaartcombinatie volgens hem de eigen concurrentiekracht moeten opkrikken, nu de olieprijzen en de rentes weer aan het toenemen zijn en de dollar in waarde stijgt. Op een bijeenkomst in Parijs wees Janaillac woensdag onder meer op de lage winstgevendheid en hoge schulden van het bedrijf.

    De topman wilde desgevraagd niet ingaan op de gesprekken die momenteel worden gevoerd met de vakbonden in Frankrijk. Air France is tot ergernis van de bonden bezig met het optuigen van een nieuwe Franse dochtermaatschappij. Die moet met goedkoper personeel de concurrentie aangaan met rivalen uit het Midden-Oosten, op routes waar de omzet het sterkst onder druk staat. Directeur Franck Terner van Air France meldde wel dat de Franse zustermaatschappij van KLM later deze maand met nieuws naar buiten komt over de nieuwe organisatie van het management.

    - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-110117...
  5. forum rang 10 voda 20 januari 2017 14:33
    KLM breidt onderhoudscontract met Xiamen uit

    Gepubliceerd op 20 jan 2017 om 14:28 | Views: 0

    AMSTELVEEN (AFN) - De technische dienst van KLM op Schiphol neemt de komende tien jaar het onderhoud voor zijn rekening aan de motoren van nog zes Dreamliners van de Chinese samenwerkingspartner Xiamen Airlines. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij vrijdag bekend.

    Vorig jaar besteedde Xiamen Airlines al het onderhoud aan de motoren van zijn zes Boeing 787-800's uit aan KLM. Daar komen nu ook de zes Boeing 787-900's uit de vloot van de Chinese maatschappij bij. Met de twee onderhoudscontracten is een totaalbedrag van 260 miljoen euro gemoeid.

    KLM en Xiamen Airlines bieden al langer samen vluchten aan. Beide maatschappijen onderhouden een luchtbrug tussen Schiphol en Xiamen. Die vluchten bieden over en weer overstapmogelijkheden voor passagiers naar bestemmingen elders in China en Europa.
  6. forum rang 10 voda 30 januari 2017 16:31
    KLM: regels zijn regels

    Gepubliceerd op 30 jan 2017 om 10:41 | Views: 2.092

    AMSTERDAM (AFN) - Het inreisverbod dat de Verenigde Staten voor mensen uit zeven landen hebben ingesteld is een voldongen feit waar luchtvaartmaatschappijen zoals KLM zich aan moeten houden. Dat kan betekenen dat passagiers de dupe worden van die regels, zo legde een woordvoerster van KLM maandag uit.

    Afgelopen zaterdag maakte KLM bekend dat zeven reizigers die naar de VS wilden reizen, noodgedwongen achter moesten blijven op Schiphol vanwege het inreisverbod. Ook zondag werden reizigers tegengehouden ,,Het heeft geen zin om die mensen mee te nemen, omdat je ze dan ook gelijk weer mee terug moet nemen", legde de zegsvrouw uit.

    Ook riskeren luchtvaartmaatschappijen die de regels aan hun laars lappen een boete. Hoe hoog die boete is kon de woordvoerster niet zeggen, omdat KLM ,,dat niet aan de hand heeft gehad."

    Volgens KLM is het moeilijk in te schatten in hoeverre reizigers hun reis nu annuleren door het strengere beleid in de VS.
  7. forum rang 10 voda 31 januari 2017 16:37
    Air France sluit pact met Turks Atlasglobal

    Gepubliceerd op 31 jan 2017 om 12:48 | Views: 663

    PARIJS (AFN) - Air France heeft een zogenoemde codeshare-overeenkomst gesloten met zijn Turkse branchegenoot Atlasglobal. Dat maakte de Franse zustermaatschappij van KLM dinsdag bekend.

    De twee luchtvaarmaatschappijen gaan samen vluchten aanbieden tussen Parijs en Istanbul, met overstapmogelijkheden aan beide kanten van de lijn. Zij kunnen hun klanten daarmee een ruimer aanbod aan bestemmingen bieden.
  8. forum rang 10 voda 3 februari 2017 16:35
    'Referendum over goedkoper zusje Air France'

    Gepubliceerd op 3 feb 2017 om 09:40 | Views: 1.154

    PARIJS (AFN) - Vakbond SNPL, de belangrijkste vertegenwoordiger van de piloten bij Air France, wil een referendum houden onder het vliegerskorps over plannen van de directie om een nieuwe dochtermaatschappij op te tuigen met lagere kosten. Dat meldde de Franse zakenkrant Les Echos vrijdag.

    Topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM stelde in november voor om binnen de luchtvaartgroep een nieuw, Frans bedrijf op te zetten. Met goedkoper personeel moet dat marktaandeel zien te heroveren op internationale routes, waar Air France het meeste last heeft van de moordende concurrentie van vooral de Golfmaatschappijen.

    Om het project te laten slagen is evenwel instemming nodig van het personeel. Met name de piloten van Air France verzetten zich de laatste jaren hevig tegen initiatieven om de kosten omlaag te brengen. Hun goedkeuring zou de plannen van Janaillac een flink eind op weg kunnen helpen.

    Voortgang in onderhandelingen

    Volgens Les Echos is op veel terreinen voortgang geboekt in de onderhandelingen. De nieuwe maatschappij zou zich qua kosten vooral onderscheiden van Air France door de inhuur van goedkoper cabinepersoneel. In de cockpit komen piloten te zitten van Air France, met behoud van hun huidige arbeidsvoorwaarden, aldus het dagblad.

    Op termijn moet het nieuwe bedrijf circa een op de tien routes naar verre bestemmingen van Air France voor zijn rekening gaan nemen, en twee op de tien vluchten binnen Europa. Het krijgt volgens Les Echos de beschikking over in totaal 28 eigen vliegtuigen, tien voor lange en achttien voor korte tot middellange afstanden..
  9. forum rang 10 voda 6 februari 2017 16:23
    Weer onrust bij KLM om 'centralisatieplannen'

    Gepubliceerd op 6 feb 2017 om 08:48 | Views: 1.618

    AMSTELVEEN (AFN) - De ondernemingsraad van KLM maakt zich grote zorgen over hernieuwde pogingen van moederbedrijf Air France-KLM om zeggenschap over belangrijke onderdelen naar Parijs te halen. Het gaat onder meer om de afdeling die relaties onderhoudt met samenwerkingspartners van de luchtvaartmaatschappij.

    Dat bevestigt or-voorzitter Jan-Willem van Dijk maandag na een bericht in De Telegraaf. De medezeggenschapsraad krijgt volgens hem signalen van medewerkers hoog in de KLM-organisatie dat het holdingbestuur, tegen gemaakte afspraken in, meer macht naar zich toe wil trekken. Daarover is een brandbrief naar de KLM-directie gestuurd.
    Banen staan volgens Van Dijk niet direct op het spel, wel ,,cruciale zeggenschap''
    over zaken als strategie, commercie en digitalisering. ,,Als de groep daar slagvaardiger van zou worden, dan prima'', aldus de or-voorzitter. ,,Maar wij zien geen verbetering. Alles wat via Frankrijk loopt, gaat traag of verzandt.''

    ,Als rode lap''
    Hoe concreet de plannen zijn, is nog niet duidelijk. ,,Maar wij wachten niet af tot er een besluit ligt. Dat willen we voor zijn'', aldus van Dijk. Een afschrift van de brief aan de directie, is naar topman Jean-Marc Janaillac van Air France-KLM gestuurd. ,,Vertaald in het Engels, want dat is de voertaal binnen het bedrijf. Nog een afspraak waar de Fransen zich lang niet altijd aan houden.''

    Een woordvoerster van KLM bevestigde dat er inderdaad medewerkers zijn op de betreffende afdelingen die ,,conceptpresentaties'' hebben ingezien over hoe de organisatie zou moeten worden ingericht. Die werken, na de recente reorganisaties die KLM zelf heeft doorgevoerd, ,,als rode lap'' op de medewerkers, die vervolgens naar de or zijn gestapt.

    Air France-KLM ontkent dat er nieuwe projecten lopen om meer activiteiten op groepsniveau samen te voegen. Topman Janaillac heeft vorig jaar plannen gepresenteerd om het vertrouwen binnen de onderneming te versterken. Doel daarvan is om duurzame groei mogelijk te maken voor zowel Air France als KLM. Verdere integratie maakt geen deel uit van die plannen, aldus een woordvoerster.
  10. forum rang 10 voda 7 februari 2017 16:44
    'Beleggers zijn voorzichtiger'

    Gepubliceerd op 7 feb 2017 om 10:10 | Views: 1.606

    AMSTERDAM (AFN) - Beleggers zijn minder positief gestemd over het huidige beurssentiment. Dat komt naar voren uit onderzoek van BinckBank. Hoewel de balans nog steeds positief doorslaat, valt uit de beleggersbarometer van de onlinebroker op te maken dat het vertrouwen duidelijk is afgenomen.

    De barometer staat voor februari op een niveau van 3,8 waar in januari nog 4,8 werd gepeild. In Nederland ligt het sentiment weliswaar boven het Europees gemiddelde op 4,3, maar Binck spreekt van ,,voorzichtigheid''.

    Zo houdt twee derde van de beleggers de politieke ontwikkelingen in de VS en Europa goed in de gaten omdat deze mogelijk voor een neerwaartse beweging kunnen zorgen. In de barometer scoorde Frankrijk overigens 5,2 en België en Italië respectievelijk 2,9 en 2,3.

    Nederlandse beleggers zien Air France-KLM momenteel als favoriet aandeel, voor Shell en ArcelorMittal. Verder vallen volgens BinckBank ook de financiële fondsen op in de favorietenlijst, zoals ABN AMRO, Delta Lloyd en ING. Bij de minst favoriete aandelen gaan KPN en TomTom aan kop.

    ,,Opvallend is verder dat er ook een duidelijke groep beleggers is die Air France KLM en Shell juist van de hand zou doen'', aldus de broker. Qua sector is technologie momenteel favoriet, terwijl nutsbedrijven daar de rij sluiten.
  11. forum rang 10 rationeel 7 februari 2017 22:56
    quote:

    voda schreef op 7 februari 2017 16:48:

    [...]
    Misschien heb je een enquete over het hoofd gezien?
    Dat zou best kunnen VODA:)
    Er lag toevallig vandaag eentje. Maar die was zo bewerkelijk dat ik hem maar weg heb gegooid.
    En vluchtig bekeken waren de zaken die ik belangrijk vind er ook niet bij.
  12. forum rang 8 Wilbar 8 februari 2017 08:41
    Air France-KLM: prijsdaling zwakt af

    PARIJS (AFN) - Air France-KLM heeft de ticketprijzen vorige maand opnieuw zien dalen, maar wel minder sterk dan in de voorgaande maanden het geval was. Dat liet de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep woensdag weten bij de publicatie van de vervoersstatistieken over januari.

    In totaal maakten vorige maand 6,1 miljoen reizigers gebruik van de diensten van de luchtvaartgroep, 4,7 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal door passagiers gevlogen kilometers nam op jaarbasis met 5,3 procent toe. De gemiddelde bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, nam met een half procentpunt toe naar 85,6 procent.

    Bij prijsvechter Transavia was de groei het sterkst. Het passagiersvervoer nam daar met ongeveer een derde toe. Bij KLM kwam de groei uit op 7,5 procent, bij Air France op 1,5 procent.

  13. forum rang 10 voda 8 februari 2017 16:21
    Cabinepersoneel Air France hekelt plan topman

    Gepubliceerd op 8 feb 2017 om 07:26 | Views: 968

    PARIJS (AFN) - Het cabinepersoneel van Air France heeft geen goed woord over voor een plan van topman Jean-Marc Janaillac om een deel van de vloot onder te brengen in een nieuwe dochtermaatschappij met goedkoper personeel. ,,Schandalig'', oordelen de vakbonden SNPNC en UNSA in een gezamenlijke verklaring.

    Janaillac presenteerde zijn idee in november als een manier voor het zusterbedrijf van KLM om terrein terug te winnen op routes waar de concurrentie van Golfmaatschappijen als Emirates en Etihad het hevigst is. Door de vliegtuigen van het nieuw op te richten bedrijf te bemannen met nieuw cabinepersoneel met uitgeklede arbeidsvoorwaarden, kunnen tickets goedkoper worden aangeboden.

    Het huidige cabinepersoneel is daar fel op tegen. De toekomst van hun vak staat op het spel, aldus de vakbonden, die impliciet met acties dreigen. ,,Het is dringend noodzakelijk dat het bedrijf radicaal van strategie verandert, als het zijn klanten een nieuw conflict wil besparen.''

    KLM

    Ook bij KLM blijft het cabinepersoneel zich verzetten tegen het beleid van de directie. Sinds afgelopen najaar wordt op een deel van de verre vluchten een steward of stewardess minder ingeroosterd om kosten te besparen. De bonden willen dat die maatregel wordt teruggedraaid en hebben het bedrijf daar tot uiterlijk 1 juli de tijd voor gegeven. Gebeurt dat niet, dan volgen ,,harde acties''.

    KLM liet weten samen met de bonden te willen zoeken naar een oplossing. ,,Het is duidelijk dat er aanpassingen nodig zijn'', erkent het bedrijf. De luchtvaartmaatschappij is evenwel verbaasd over het ultimatum dat de bonden hebben gesteld. Zij zouden er volgens KLM beter aan doen in overleg te treden over andere manieren om de productiviteit te vergroten.
  14. forum rang 10 voda 9 februari 2017 16:46
    Air France legt piloten nieuw voorstel voor

    Voorstel betreft voorwaarden personeel oprichting NewCo.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France heeft de pilotenvakbonden SNPL en SPAF een nieuw voorstel voorgelegd. Dit meldde de Franse tak van Air France-KLM donderdag.

    De vakbonden hebben tot 24 februari de tijd om het voorstel te ondertekenen. De periode kan worden verlengd indien de vakbonden over het voorstel in overleg willen treden met de piloten.

    De ontwerp-overeenkomst voorziet in de oprichting van "NewCo", een nieuwe luchtvaartmaatschappij en volledige dochteronderneming van Air France. Volgens de overeenkomst zal de vloot niet groter zijn dan 18 middellange afstandsvliegtuigen en 10 lange afstandsvliegtuigen. De overeenkomst bevat tevens een winstdelingsmechanisme in de vorm van een bonus voor het Air France-personeel in 2017.

    De luchtvaartmaatschappij heeft zich tot doel gesteld in de herfst van 2017 de eerste middellange afstandsvlucht te lanceren. Een eerste lange afstandsvlucht staat gepland voor de zomer van 2018.

    Daarnaast is in het voorstel vastgelegd dat "NewCo"niet verkocht kan worden en dat alle verkeersrechten bij Air France blijven. De vluchten van de nieuwe dochteronderneming zullen worden uitgevoerd door Air France-piloten volgens de Air France-voorwaarden.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links