Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Meltdown!!!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 januari 2017 13:22
    je kan drie dingen doen. niks, verkopen en kopen.

    het gaat er niet om of de reden van paniek waar is, als er een grote groep mensen gehoor aan geven, en jij op korte termijn je knipt wilt vullen, dan kan je mee gaan.

    het vervelende zit hem in, als de paniek korter is als je denkt. overigens is er een gelimiteerde geld voorraad. dus soms kunnen mensen niet meer geld erin gooien.

    ik las laatst iets op iexprofs, over een gast, de rechterhand van warren buffet. die had geschreven over het lollapalooza effect, iets wat in mijn leven tot nu toe zeer negatief is. althans zo ervaar ik dat.

    mensen bijten zichzelf in een waarheid vast(geen probleem) maar willen niet meer loslaten. in een groepje van 10 mensen, weet de 1 niet meer waar die het vandaan heeft, en staan alle neuzen dezelfde kant op.

    ook kan je mensen zich laten focussen op een waarheid. als ik(misschien niet het goede voorbeeld, als een toonaangevend persoon) iets ga roepen over een aandeel(weer niet het goede voorbeeld, discutabel dat wel, maar wel iets daarvan gefundeerd met cijfers), kunnen mensen zich focussen op de negativiteit of positiviteit.

    kennis kan handig zijn, soms kan je een waarheid van een ander ontkrachten, maar kan ook heel verblindend werken, omdat vooral bij dit soort dingen, zaken veranderen. ben je instaat, om de juiste kennis bij de juiste problematiek te halen?

    ach, zo gaan die dingen.
  2. Openneer 10 januari 2017 15:05
    Volgens mij zijn alle beursmensen voorspellers die niets weten. Maar voorspellen doen ze iedere dag. Ook de heren van IEX. Er is er één die standaard roept dat het omhoog gaat en daarvoor nog betaald wordt ook.
    Dus of dit nou zo'n foute voorspelling is? Denk maar zo, dit heerschap is beter geinformeerd dan u. Succes en we zullen zien welke voorspellingen uitkomen en vooral: wanneer.
  3. [verwijderd] 10 januari 2017 15:16
    Het zijn wel specialisten die de materie kennen, ze roepen het niet zomaar!
    Het zijn kanaries in de kolenmijn, ik neem ze serieus.
    MAAR! de krachten om dit spel in de lucht te houden zijn simpelweg groter, er is meer voordeel om zo door te gaan dan morgen opnieuw, met wat anders te beginnen.

    De wereldwijde schuldenmarkt is nu 3x groter dan de wereldwijde economie, de schuldenbusiness is booming, een groeimarkt, het vergt een andere mindset, het accepteren van een nieuw normaal.....
  4. forum rang 5 theo1 10 januari 2017 15:49
    @paulta:
    De laatste keer dat ik echte, onvervalste euforie heb ervaren in beurskringen, was tijdens de dot-com hype. Toen was echt de sky de limit en iedereen die suggereerde dat de beurs ook kan dalen werd keihard uitgelachen. De crash daarna heeft kennelijk een enorm trauma veroorzaakt, want sindsdien wordt voortdurend de totale ineenstorting gepredikt.

    En als de beurs dan toch stijgt, dan is dat natuurlijk nep (manipulatie door "de grote jongens", plunge protection team etc, je ken het wel). Dat trauma kreeg dan uiteraard nog bevestiging met de kredietcrisis, dus nu is er zowat iedere maand wel iemand die roept dat je alles moet verkopen en moet vluchten naar goud, bitcoins, landbouwgrond of weet ik veel wat. Het zal nog wel even doorgaan op die manier.

    Ik vind het wel OK dat Arend Jan af en toe eentje uitpikt en een jaar later ziet wat er van geworden is.
  5. Bonost 11 januari 2017 02:23
    macthamac, het is niet kwaad bedoeld en ik lees je stukjes graag. Gelukkig heb je een andere kijk op de zaken. Maar dit stukje kon ik echt niet begrijpen en met andere stukjes van je moet ik het een aantal keren lezen wil ik precies weten wat je bedoeld.
    Vandaar dat ik mijn opmerking plaatste, omdat je het soms verdomde ingewikkeld neerzet.
  6. [verwijderd] 11 januari 2017 05:41
    bonost,

    waarschijnlijk vanwege mijn taalprestatie, die is niet je van het. ik sta ook niet op mijn achterste benen. maar kon uit je ene zin niet halen wat je precies bedoelde. vandaar dat ik het vroeg, en zei dat ik bereid ben om er antwoord op te geven.

    dus als ik je goed begrepen heb, dan is mijn antwoord op je vraag: waarschijnlijk lijk ik verwarrend voor mijzelf, omdat ik op de 1 of andere manier, taalkundig aardig faal.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links