Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Shell zonnetje in huis?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 hjs64 4 januari 2017 17:32
    De oliebedrijven zijn natuurlijk meer dan een energie producent, er zit ook een heel grote chemietak bij. Plastics zullen we voorlopig nog wel nodig hebben (evenals benzine, kerosine etc).
    Een interessant fonds in windenergie vind ik SIF, levert de monopiles waar de turbines op staan. Misschien niet sexy maar wie verdienden het geld tijdens de goldrushes? De leveranciers van zeefpannen, pikhouwelen, schoppen etc.
  2. forum rang 6 !@#$!@! 4 januari 2017 21:20
    Ben je eindelijk om AJK, werd tijd :-)

    Tuurlijk is Shell een energiemaatschappij. Maar door groot in te zetten op gas zijn ze de komende 10-15 jaar al gecommitteerd. Zou mij erg verbazen als ze niet achter de feiten aan blijven lopen.

    Ze mogen nog hopen op een waterstof revolutie bij auto's.
  3. forum rang 10 voda 4 januari 2017 21:56
    Hi AJK,

    Ten eerste, stuur dat kerstpakket nu eens op!

    Ten tweede, je belicht helaas niet het voordeel, dat de particulier kan behalen door te investeren in zonnepanelen. En ja, juist door een enorm voordeel (ook voor het milieu), is er voor de particulier enorme rendementen te behalen.

    De zonnepanelen markt trek wel degelijk aan!

    More solar energy was added in 2016 than natural gas or wind in US – Energy Department

    www.iex.nl/Forum/Topic/1084588/33/Sol...

    En van onze eigen bodem:

    Investeringen in zonnepanelen sterk gegroeid

    Zie link hierboven.

    En ga zo maar door. De Chinezen produceren hun gek, ondanks export heffingen.

    Ik zie de hele markt de komende jaren alleen maar toenemen, zeker in Nederland.

    Met vriendelijke groet,

    Mr. IEX

  4. [verwijderd] 4 januari 2017 23:17
    overigens kan het ook andersom. ik meende ooit te hebben mee gekregen, toen ik via het internet opzoek was naar mijn roots, dat samsung een graan bedrijf was. okay, iets andere context.

    onze grote leider, heeft er misschien een raketje bij. koreanen zijn koreanen. dat dan weer wel.

    ik heb iets te diep in het glaasje gekeken. dus dan begint de fireside hippie weer in mij los te komen. maar zo ie zo dat zelfvoorzienend zijn, in energie is niks mis. dat is zelfs al leuk, zonder al die kopzorgen over de wereld.

    het is ook handig geopolitiek, wij in nederland. beter gezegd, geachte landgenoten, wij hebben gewoon weg niet die luxe. we kunnen hoogstens nog groningen de zee in duwen, mocht het puntje bij paaltje komen.

    het shell aandeel heeft inderdaad een hoog dividend. en heeft nog een groeipotentieel. ik weet ook niet of het hoge dividend iets te maken heeft met het lage groeipotentieel. ik ben niet heel ingelezen in shell.

    op de een of ander manier presteer ik het altijd om toch weer liedjes te gaan luisteren. ben me momenteel aan het doorworstelen in slakken tempo, door dat boek van mishkin. en wil wat serieus materiaal tot mij nemen, over de theory, in al haar facetten.

    zag net wat op iexprofs, over josef stiglitz. en beleggen in whisky. als je je hand op een collectors dingetje kan leggen voor weinig, dan is het handig. het is vooral het geloof dat iets collectors waarde heeft.

    ik weet het, dat is altijd zo. ik weet nog goed te herinneren, dat ik heel trots mijn eerste 'underground sea' (magic the gahtering)in mijn deck deed. en dat iemand riep dat het gewoon een kartonnetje was. die relativeerde in 1 klap mijn hobby tot een pak kartonnetjes.

    maar veel van die whisky producenten kennen de drinkers heel erg goed. dus die geven van die 'speciale' uitgaven uit. die qua smaak niet veel beter zijn, maar die wel zo'n 10-15% per jaar meer worden.

    dat is het mooie aan schotten, ik proef groene appel, proef jij bosbessen, leuk voor jouw. die waarschuwen voor dit soort commercie. terwijl ze zelf die flessen verkopen. dat is niet waarschuwen en jezelf in de vingers snijden, dat is pure liefde voor het drankje.

    ten eerste vind ik die rivaliteit heel erg grappig tussen schotten en engelse. ten tweede is het een mooi land.
  5. forum rang 6 Ronald Engels 8 januari 2017 21:35
    Gezien de gigantisch overheids subsidies betaald door de belasting betaler zouden Shell en DONG Energy wel goed gek moeten zijn om niet de exploitatie van Windmolenparken op Zee ter hand te nemen met weinig tot geen kapitaals investeringen.

    De nederlandse Overheid in de vorm van Tennet Co = Nederlandse Overheid betaalt ruim 90 % van de kapitaals investeringen van installatiekosten windmolenparken op zee, dit bij mijn beste weten.

    SHELL/Dong are smilling all the way to the banks.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links