Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel UNILEVER PLC AEX:UNA.NL, GB00B10RZP78

  • 44,970 23 apr 2024 13:13
  • -0,080 (-0,18%) Dagrange 44,950 - 45,390
  • 390.083 Gem. (3M) 1,4M

Diverse nieuws items

894 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 13 oktober 2016 16:55
    Unilever verwacht snelle oplossing met Tesco

    Gepubliceerd op 13 okt 2016 om 13:57 | Views: 1.170

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Unilever vertrouwt erop dat zijn producten snel weer via de webshop van de Britse supermarktketen Tesco te koop zullen zijn. Dat zei de financieel directeur van het concern, Graeme Pitkethly, donderdag tegen analisten.

    Onder meer de in Groot-Brittannië populaire Marmite-spread, wasmiddelen van Persil en verzorgingsproducten van Dove waren donderdag niet verkrijgbaar in de webshop van Tesco, vanwege een geschil tussen het supermarktbedrijf en zijn toeleverancier over de inkoopprijzen. Unilever vraagt hogere prijzen dan voorheen, als compensatie voor de waardedaling van het pond sinds de Britse keuze om de EU te verlaten.

    Pitkethly sprak zijn vertrouwen in een snelle oplossing uit, maar wilde verder niet op het conflict ingaan. Hij benadrukte wel dat Unilever minder dan 5 procent van zijn totale omzet in Groot-Brittannië haalt.

    Volgens gegevens van Bloomberg is Tesco de op twee na grootste klant van Unilever, na Wal-Mart en Kroger. Volgens The Guardian zou het Brits-Nederlandse concern de prijzen die Tesco moet betalen met zo'n 10 procent willen verhogen.
  2. forum rang 10 voda 14 oktober 2016 19:45
    Unilever ontkent prijsverhogingen Ierland

    Gepubliceerd op 14 okt 2016 om 18:37 | Views: 583

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Unilever spreekt tegen dat het in Ierland de prijzen voor winkeliers heeft verhoogd. Berichten daarover zijn ,,volledig inaccuraat'', liet het was- en voedingsmiddelenconcern vrijdag weten.

    Zakenkrant Financial Times meldde donderdagavond dat Unilever een geschil zou hebben met de Ierse supermarktketen SuperValu. Die zou weigeren een prijsverhoging te slikken die Unilever wil doorvoeren.

    Unilever slaagde er eveneens donderdag in een ruzie met de Britse supermarktketen Tesco over de prijzen bij te leggen. Door het conflict waren sommige producten van het bedrijf tijdelijk niet verkrijgbaar in de webshop van Tesco.
  3. forum rang 10 voda 27 oktober 2016 16:19
    BlackRock verkleint belang in Unilever

    Kapitaalbelang daalt onder meldingsgrens.

    (ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een kleiner belang in Unilever gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 25 oktober 2016.

    BlackRock meldde een kapitaalbelang van 2,99 procent met een stemrecht van 3,76 procent.

    Op 3 september vorig jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 3,01 procent met een stemrecht van 3,75 procent.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 25 november 2016 15:44
    Update: Unilever moet in Brazilie fonds in bewaring geven

    Maatregel van justitie loopt vooruit op vaststelling boete in belastingkwestie.

    (ABM FN-Dow Jones) Unilever moet een bedrag van circa 590 miljoen euro in bewaring geven bij de Braziliaanse justitie, in afwachting van de vaststelling van de een boete in een rechtszaak over een belastingkwestie. Dit bevestigde het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern vrijdagmiddag.

    Unilever gaf geen aanvullende details over de kwestie, maar liet wel weten het bedrag te hebben betaald om zo de hoogte van een toekomstige boete hopelijk te kunnen beperken. Het bedrijf benadrukte "een sterke zaak" te hebben tegen de aantijgingen.

    Op een rood Damrak noteerde het aandeel Unilever vrijdag 1,5 procent hoger op 37,23 euro.

    Update: om reactie Unilever toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 30 november 2016 16:32
    Unilever mikt op snellere margeverbetering

    Gepubliceerd op 30 nov 2016 om 08:17 | Views: 2.870

    ROTTERDAM (AFN) - Het tempo waarin bij Unilever de operationele marge verbetert, gaat omhoog. Dat liet het Brits-Nederlandse was- en voedingsmiddelenconcern woensdag weten, voorafgaand aan zijn jaarlijkse bijeenkomst met investeerders.

    Unilever liet verder weten dat zijn toekomstplannen ertoe zullen leiden dat de omzet harder blijft groeien dan de markt. Ook beloofde het bedrijf een aanhoudend sterke kasstroom.
  6. forum rang 10 voda 30 november 2016 16:33
    Unilever voorziet versnelde groei winstmarge

    Brits-Nederlandse voedingsmiddelenconcern voorziet tevens sterke kasstroom.

    (ABM FN-Dow Jones) Unilever voorziet een bovengemiddelde marktgroei, een versnelde verbetering van de operationele winstmarge en een sterke kasstroom. Dit meldde het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern woensdag tijdens de aftrap van zijn investeerdersdag.

    Het concern kondigde aan tijdens het evenement beleggers te informeren over de implementatie van de volgende fase van zijn Connected 4 Growth-programma, wat naar verwachting tot de bovengemiddelde groei, verbetering van de winstmarge en kasstroom moet leiden.

    Het aandeel Unilever sloot dinsdag op een iets lager Damrak 0,1 procent in het groen op 37,03 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 30 november 2016 16:35
    'Nog steeds kinderarbeid in palmoliesector'

    Gepubliceerd op 30 nov 2016 om 06:59 | Views: 1.460

    AMSTERDAM (AFN) - Levensmiddelengiganten als Nestlé, Colgate-Palmolive en Unilever gebruiken palmolie waarvoor in Indonesië jonge kinderen aan het werk zijn geweest. Dat staat in een rapport van Amnesty International. De mensenrechtenorganisatie roept de multinationals op om beter na te gaan waar ze hun palmolie vandaan halen.

    Amnesty heeft onderzoek gedaan naar de grote palmolieleverancier Wilmar en trof op plantages jonge kinderen aan die zwaar fysiek werk moesten doen. Naast kinderarbeid was er ook sprake van mensen die gedwongen werden om voor een hongerloontje te werken. Ook werden arbeiders blootgesteld aan gevaarlijke stoffen en was het vaak slecht gesteld met de veiligheid.

    Dat dit alles kan gebeuren komt volgens Amnesty omdat westerse bedrijven niet goed checken hoe het er op de plantages aan toegaat. Wilmar draagt al jaren een keurmerk dat aangeeft dat alles wel snor zit met de arbeidsomstandigheden. Maar in de praktijk controleert nooit iemand of wat het bedrijf op papier beweert allemaal wel klopt, stelt een woordvoerder van Amnesty.

    IJsjes

    De organisatie wil dat de levensmiddelenconcerns Wilmar aanspreken op de misstanden. Ook zouden ze helder aan de consument moeten uitleggen in welke producten de palmolie van Wilmar precies is verwerkt. Volgens Amnesty is het nu niet duidelijk of het goedje ook in bijvoorbeeld Knorr-soep, Dove-zeep of Ola-ijsjes zit. Daardoor zou consumenten de mogelijkheid worden ontnomen om zelf een afweging te maken.

    Unilever erkent in een reactie dat er problemen zijn op het gebied van arbeids- en mensenrechten in de palmolie-industrie: ,,Hoewel al flink vooruitgang is geboekt met het aanpakken van milieuproblemen die verband houden met de teelt van palmolie, zijn we het er volledig mee eens dat nog veel meer moet worden gedaan om deze zeer zorgwekkende maatschappelijke problemen aan te pakken.''

    Nestlé benadrukt intensief met Amnesty samengewerkt te hebben bij de totstandkoming van het rapport. ,,We onderzoeken de beschuldigingen die te maken hebben met de aankoop van palmolie, en ook onze toeleveranciers'', zo verklaart het Zwitserse concern.
  8. forum rang 10 voda 30 november 2016 20:21
    'Unilever moet beter dan de markt presteren'

    Gepubliceerd op 30 nov 2016 om 18:34 | Views: 1.120

    AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Unilever moet altijd beter dan de markt presteren. Dat zie topman Paul Polman woensdag tijdens een bijeenkomst met investeerders. Volgens hem heeft het bedrijf momenteel een dusdanige structuur dat aan die verwachtingen kan worden voldaan.

    ,,Als de markt met 2 tot 3 procent groeit, dan moeten wij 3 tot 5 procent groeien", aldus Polman. Voor de kernactiviteiten van Unilever voorziet Polman een constante groei van 3 tot 4 procent.

    Eerder liet het Brits-Nederlandse was- en voedingsmiddelenconcern al weten dat het tempo waarin bij Unilever de operationele marge verbetert, omhoog gaat. Volgens Polman draagt circa 75 procent van de innovaties reeds bij aan die versnelling.
    Ook beloofde het bedrijf een aanhoudend sterke kasstroom.
  9. forum rang 10 voda 1 december 2016 16:25
    Beursblik: verbetering winstgevendheid Unilever vooral uit interne maatregelen

    Theodoor Gilissen voorziet ook selectiever investeringsbeleid.

    (ABM FN-Dow Jones) De ambitie van Unilever om winstgevendheid en kasinstroom te verhogen, zal vooral moeten komen uit interne maatregelen als kostenbesparingen en een selectiever investeringsbeleid. Dit meldde analist Joost van Beek van Theodoor Gilissen donderdag naar aanleiding van een beleggersbijeenkomst van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern een dag eerder.

    De marktvorser wees daarbij op de uitdagende marktomstandigheden met toenemende inkoopmacht van grote partijen als Ahold Delhaize, veranderend koopgedrag van consumenten en lagere valuta in opkomende landen.

    Van Beek merkte echter op dat Unilever in een sterke positie verkeert, met 1 miljard euro aan geïdentificeerde kostenbesparingen en kortere doorlooptijden van productontwikkeling tot marktlancering.

    Theodoor Gilissen houdt op Unilever Aanbevolen als advies bij een koersdoel van 40,00. Op een rood Damrak noteerde het aandeel Unilever donderdag 3 procent lager op 36,74 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 1 december 2016 16:29
    Beursblik: Unilever groeit harder dan de markt

    Omzetgroei van 3 tot 5 procent voorzien.

    (ABM FN-Dow Jones) De consensusramingen voor Unilever zullen naar aanleiding van de beleggersdag van het Brits-Nederlandse levensmiddelenbedrijf in het Engelse Port Sunlight met enkele procenten worden verhoogd. Dit schreven analisten van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs donderdag in een reactie op de beleggersdag.

    Unilever voorziet in de periode van 2017 tot en met 2019 een autonome omzetgroei van 3 tot 5 procent, en dat is boven het marktgemiddelde van 2 tot 3 procent. Dit zei financieel directeur Graeme Pitkethly woensdag.

    Het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern verwacht volgens de marktvorsers dankzij het Connected 4 groeiprogramma in de komende jaren een verhoging van de marge met 40 tot 80 basispunten, waar eerder een verwachting van een toename van 30 tot 40 basispunten gold.

    De analisten merkten verder op dat Unilever met acquisities als de Dollar Shave Club en Seventh Generation zich op het directe verkoopkanaal met consumenten begeeft. Het concern zal ook de komende drie jaar 1 miljard tot 3 miljard euro aan contanten beschikbaar hebben voor vergelijkbare overnames.

    Goldman Sachs heeft op Unilever een verkoopadvies met een koersdoel van 37,50 euro.

    De zakenbank verlaagde medio oktober het koersdoel voor Unilever al naar 37,50 euro, vanwege een groeivertraging die de analisten zeiden te verwachten in de opkomende markten en prijsdruk in de ontwikkelde markten. Ook lokale competitie en de opkomst van e-commerce zullen het bedrijf niet in de kaart spelen, voorspelden de marktvorsers toen, ook al neemt Unilever stappen om de concurrentiepositie te verbeteren.

    Het aandeel Unilever handelde donderdag, op een rood Damrak, 1,9 procent lager op 37,20 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 12 december 2016 16:34
    Beursblik: focus Unilever op marges vermindert omzetgroei

    Concern volgens Kepler Cheuvreux ook getroffen door valutamaatregelen India.

    (ABM FN-Dow Jones) Unilever zal te maken krijgen met een lagere onderliggende omzetgroei dan aanvankelijk gedacht, volgend op valutamaatregelen in India en het besluit van het bedrijf om de focus te leggen op margegroei. Dit schreef analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux maandag in een rapport over het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern.

    De Indiase regering besloot om een aantal bankbiljetten uit de roulatie te nemen en in te wisselen voor nieuwe biljetten die bij de belasting moeten worden geregitreerd om de corruptie in het land tegen te gaan, wat volgens Withagen de geldhoeveelheid in het land heeft verminderd. Unilever Hindustan levert een bijdrage van bijna 9 procent aan de totale omzet en resultaten van het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern. De analist schat in dat de maatregel tot het tweede kwartaal van 2017 een omzetreductie bij het Indiase onderdeel van 15 procent oplevert en voor de onderliggende omzet van Unilever in 2016 20 basispunten scheelt en in 2017 circa 60 basispunten.

    De marktvorser van Kepler Cheuvreux merkte verder op dat Unilever de focus nu legt op verbetering van marge in plaats van volume- en omzetgroei.

    Withagen stelde zijn taxaties voor de onderliggende omzetgroei neerwaarts bij naar 3,8 procent in 2016, 3,1 procent in 2017 en 3,6 procent in 2018. De daarbij behorende ramingen voor de winst per aandeel gaan omlaag met respectievelijk 0,5 en 1,0 procent voor 2016 en 2017, maar gaan voor 2018 met 0,5 procent omhoog.

    Kepler Cheuvreux hanteert een Houden advies voor Unilever met een koersdoel van 39,00 euro. Op een groen Damrak noteerde het aandeel maandagochtend 0,3 procent lager op 37,67 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. [verwijderd] 13 december 2016 11:27
    Koersdoel naar 44,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft dinsdag het advies voor Unilever verhoogd van Houden naar Kopen en stelde daarbij het koersdoel opwaarts bij van 40,00 naar 44,00 euro.

    De nieuwe doelstellingen van Unilever zijn volgens de analisten van de Amerikaanse zakenbank een van de sterkste combinaties in de sector met de winstgroei per aandeel en het rendement op de vrije kasstroom.

    De markt reageerde volgens Jefferies evenwel "onverschillig" op de nieuwe plannen van Unilever.

    Waar andere partijen menen dat Unilever zijn groeipad verlaat, ziet de zakenbank Unilever juist inzetten op marges en het genereren van cash.

    Het aandeel Unilever sloot maandag op een nipt hoger Damrak fractioneel lager op 37,78 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Copyright ABM Financial News. All rights reserved
    (END) Dow Jones Newswires
    December 13, 2016 03:11 ET (08:11 GMT)
  13. forum rang 10 voda 16 december 2016 16:52
    Unilever neemt Living Proof over

    Geen financiele details vermeld.

    (ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft Living Proof overgenomen, een producent van haarverzorgingsproducten. Dit meldde het Brits-Nederlandse levensmiddelenconcern vrijdag zonder financiële details vrij te geven.

    De producten van Living Proof worden onderdeel van de Prestige portefeuille van Unilever, waarin merken als Dermalogica, Kate Somerville, Murad en REN zijn ondergebracht. Living Proof onderscheidt zich middels de toepassing van bio-medische technologie bij de ontwikkeling van de haarverzorgingsproducten.

    De overname zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2017 afgerond worden en is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuring van toezichthouders.

    Het aandeel Unilever noteerde vrijdag op een overwegend groen Damrak 1,1 procent hoger op 38,58 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 19 december 2016 19:39
    UNILEVER OVER OP GROENE STROOM WINDPARK ENECO

    UTRECHT – Alle Nederlandse kantoor- en productielocaties van Unilever draaien vanaf 1 januari 2017 op windenergie.

    Daartoe sloten het levensmiddelenconcern en energiebedrijf Eneco, beide gedreven door een duurzame groeistrategie, vandaag een overeenkomst. Unilever neemt jaarlijks bijna 70 gigawattuur aan groene stroom af die is opgewekt door het windpark Eneco Luchterduinen in de Noordzee.

    De windenergie wordt onder meer geleverd aan de Rotterdamse locaties van Unilever (het Europese hoofdkantoor, het kantoor van Unilever Benelux, de margarine/pindakaasfabriek), de Unox-fabriek in Oss, de Ben & Jerry’s fabriek in Hellendoorn en het R&D-centrum in Vlaardingen. De overeenkomst maakt deel uit van een bredere samenwerking tussen beide bedrijven om de duurzame ambities van Unilever te realiseren.

    Conny Braams, General Manager van Unilever Benelux: “In 2030 willen wij wereldwijd klimaatpositief zijn, met andere woorden niet alleen volledig duurzame energie gebruiken maar ook energie leveren aan de community. De samenwerking met Eneco en het direct koppelen van onze energiebehoefte aan 5 windmolens van het windpark Luchterduinen, is een belangrijke volgende stap in het bereiken van deze ambitie.”

    groenecourant.nl/windenergie/unilever...
  15. forum rang 10 voda 23 januari 2017 16:24
    Meer winst voor Hindustan Unilever

    Omzet lager in derde kwartaal van boekjaar.

    (ABM FN-Dow Jones) Hindustan Unilever heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar een hogere nettowinst behaald, op een lagere omzet. Dit maakte de grootste levensmiddelenproducent van India maandag bekend over het kwartaal dat op 31 december juni eindigde.

    De nettowinst steeg van 971,7 miljoen roepie een jaar eerder naar 1,04 miljard roepie, ongeveer 152 miljoen dollar. De kwartaalomzet van Hindustan Unilever daalde ten opzichte van de laatste drie maanden in 2015 van 82,27 miljard naar 81,24 miljard roepie, omgerekend circa 1,11 miljard euro.

    Het Brits/Nederlandse Unilever, dat een belang van 67,2 procent in het Indiase bedrijf houdt, zal de resultaten over het laatste kwartaal en heel 2016 op 26 januari publiceren.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
894 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

De kogel is door de kerk bij Unilever

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links