Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overname TMG door Grootaandeelhouders aanstaande??

632 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 december 2016 14:43
    quote:

    Nel schreef op 14 december 2016 14:40:

    thx DeZwarteRidder de zoveelste saai aandeel dat rendement oplevert hahahaha. fijne dag
    Dan is Bever Holding een mooie opvolger......

    De werkelijke waarde is ca 2x de beurskoers en dit bedrijf bezit veel kostbare bouwgrond voor woningen.
    Miljardair Wessels heeft hier geld in gestoken.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 december 2016 15:38
    Belgisch Mediahuis bevestigt interesse in TMG
    36 min geleden

    Uitgeverij Mediahuis heeft interesse in Telegraaf Media Groep (TMG), het moederbedrijf van De Telegraaf. Dat bevestigt het Belgische bedrijf tegenover deze krant.

    „De gesprekken met een van de grootaandeelhouders verlopen positief”, stelt een woordvoerder van de Belgen, daarmee doelend op de familie Van Puijenbroek. Deze heeft via een investeringsvehikel 41,31% van de aandelen in handen.

    Op het bod, dat volgens het Financieele Dagblad €5,25 per aandeel bedraagt, wil Mediahuis niet ingaan. Het komt later vanmiddag met een persbericht. TMG dat onder meer dagblad De Telegraaf uitgeeft, heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

    De handel in aandelen TMG is woensdagmiddag rond 13.15 uur op last van de AFM stilgelegd in afwachting van een mededeling van het mediaconcern uit Amsterdam.

    Begin dit jaar nam Mediahuis nog uitgever Concentra Media Nederland over. Dat bedrijf geeft de Limburgse regionale dagbladen De Limburger en Limburgs Dagblad uit.

    In België brengt het mediaconcern onder meer De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en binnenkort ook Metro op de markt. Mediahuis kocht vorig jaar NRC Media.
  3. [verwijderd] 14 december 2016 16:54
    Amsterdam,14December2016
    TMG receives an unsolicited non-binding, indicative proposal of Mediahuis and VP Exploitatie
    In response to recent market rumours, Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) confirms that it has received an unsolicited non-binding, conditional proposal from Mediahuis and VP Exploitatie for the acquisition of all issued and outstanding depository receipts of TMG at an indicative offer price of EUR 5.25 (cum dividend) in cash per depositary receipt in TMG (the Proposal).

    The Supervisory Board and Executive Board of TMG (the Boards) are carefully reviewing and considering the Proposal, together with their financial and legal advisors, in comparison to the stand alone strategy and any potential strategic alternatives. It will explicitly take into account the interests of all stakeholders of TMG, including the shareholders. In that context, Mediahuis and VP Exploitatie have been given access to certain information which will be relevant to the valuation of the company. The interaction has not yet reached the stage consultation has taken place on the proposal as a whole. As advisors to TMG are acting a.o.: ABN AMRO, Rabobank, Allen & Overy, Freshfields and Citigate First Financial.

    In the meantime, the Boards will continue to focus on executing the standalone strategy of TMG in the interest of TMG, its businesses and all its stakeholders, including its shareholders.

    Further announcements will be made if and when required.

    This is a public announcement by Telegraaf Media Groep N.V. pursuant to section 17 paragraph 1 of the European Market Abuse Regulation (596/2014). This public announcement does not constitute an offer, or any solicitation of any offer, to buy or subscribe for any securities in Telegraaf Media Groep N.V.
  4. [verwijderd] 14 december 2016 17:03
    Paarlberg met 3% liep al te klagen dat de grote jongens de koers aan het drukken waren om de toko voor een appel en een ei van de markt te halen en zie hier.

    Mediahuis en VP exploitatie, en VP is Van Puijenbroek met 40+% in de toko de grootste aandeelhouder.

    Je kan het natuurlijk nooit bewijzen, maar heel veel kosten zijn gemaakt, de toko is al aardig verbeterd, niet voor niets dat we ook weer voor het eerst dividend zagen.
    Natuurlijk gaat het advertentie gedeelte in de print omlaag, maar dat is ook niet zo heel veel meer op het totaal en met de nieuwe ronde aan aanpassingen heb je daar op termijn helemaal geen last meer van.

    40% is het dus al eens met het bod want dat zijn ze zelf.

    Eens zien wat de reactie van Dasym is, tenzij Dasym op de achtergrond weer een belang in Mediahuis kan nemen of iets dergelijks....
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 december 2016 17:06
    'Waarde TMG hoger dan bod'

    Amsterdam - Het premium van 50% dat Mediahuis voor Telegraaf Media Groep zou willen betalen, ziet er mooier uit dan het in werkelijkheid is. Dat meent analist Johan van den Hooven van NIBC. Volgens hem zijn de afzonderlijke bedrijfsonderdelen meer waard.

    Mediahuis zou €5,25 willen betalen per aandeel TMG, het moederbedrijf van deze krant. De totale waarde van TMG zou daarmee uitkomen op €243 miljoen. De Belgische uitgever heeft de hoogte van het bod overigens nog niet bevestigd.

    Van den Hooven: „Een premie van 50% lijkt veel, want zo’n 30% is gebruikelijker. Maar verkoop van het gebouw aan de Basisweg om dit vervolgens weer terug te huren, kan met de afstoot van de terreinen eromheen al €100 miljoen opleveren.”

    Hij vervolgt: „Verder schat ik dat de afstoot van Keesing (uitgeverij van puzzeltijdschriften) minimaal €120 miljoen in het laatje brengt. Daarnaast zijn de online initiatieven en de aangekondigde nieuwe reorganisatie nog niet zichtbaar in de resultaten.”

    De NIBC-analist meent dat TMG’s strategie die onder meer gericht is op een transformatie van print naar online zeker kans van slagen heeft. ,,Als de nieuwe initiatieven aanslaan, kan de daling van de omzet tot stilstand komen. In combinatie met de stevige kosteningrepen biedt dit zicht op de door het management beoogde winstmarge van 10% over een paar jaar.”

  6. forum rang 10 voda 14 december 2016 17:12
    Vlaams Mediahuis en Van Puijenbroek doen bod op Telegraaf Media Groep

    TMG gewaardeerd op 243 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Vlaamse Media Huis en VP Exploitatie hebben een ongevraagd niet-bindend bod uitgebracht op Telegraaf Media Groep. Dit maakte TMG woensdagmiddag bekend, nadat eerder al de handel in het aandeel op last van de toezichthouder werd stilgelegd.

    Het bod van 5,25 euro per aandeel TMG waardeert het mediaconcern opongeveer 243 miljoen euro. Daarmee ligt het bod circa 50 procent hoger dan de laatste koers van 3,48 euro.

    De raad van commissarissen en het bestuur van TMG overwegen en beoordelen het bod.

    Inmiddels is aan de bieders toegang gegeven tot bepaalde informatie die van belang is om de onderneming te kunnen waarderen.

    "De interactie heeft nog niet het stadium bereikt dat overleg heeft plaatsgevonden over het [overname]voorstel als geheel", zo liet TMG weten.

    Mocht de deal doorgaan dan verdwijnt TMG mogelijk van de beurs. Het Mediahuis heeft geen beursnotering. Het ontstond in 2013 door een combinatie van Concentra en Corelia en is uitgever van onder meer de Belgische kranten als De Standaard, De Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad, maar ook de Nederlandse kranten NRC Media en het Limburgs Dagblad en De Limburger, die zijn verenigd in Media Groep Limburg.

    VP Exploitatie is de investeringsmaatschappij van de familie Van Puijenbroek. Via Bech houdt de familie volgens het register van substantiële deelnemingen van de Autoriteit Financiële Markten per 30 november 2015 een belang van 41,31 procent in TMG.

    Tegenwind

    TMG is al jaren onderwerp van speculaties, waarbij zo ongeveer elk scenario wel voorbij is gekomen, van opsplitsing tot een combinatie met NRC of inlijving door HAL, de eigenaar van FD Mediagroep.

    Ondertussen zette TMG de tering naar de nering vanwege de continu dalende oplages en lagere advertentie inkomsten.

    TMG wil voor 90 miljoen euro besparen uitgaande van de kostenbasis van 2015. Daar staan wel 40 miljoen euro aan eenmalige kosten tegenover. Verder wil het mediabedrijf vastgoed verkopen, inclusief de stenen aan de Basisweg.

    De huidige CEO Geert-Jan van der Snoek staat sinds juli 2014 aan het roer aan de Basisweg, maar kon de dalende trend niet keren, ook al werd er dan een 24/7 project gelanceerd.

    Van der Snoek is afkomstig van het Noord-Nederlandse NDC mediagroep, dat een aantal jaren geleden nog werd genoemd als een serieuze partner voor TMG.

    TMG is naast De Telegraaf, onder meer bekend van Metro, Privé, Keesing en radiozender Sky Radio.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. [verwijderd] 14 december 2016 17:50
    Het is een indicatief bod.
    Ze gaan nu in de boeken kijken.

    Een aantal andere aandeelhouders hebben al aangegeven niet onwelwillend tegenover een overname te staan maar die willen zoals altijd natuurlijk proberen om er een hoger bod uit te halen, misschien dat het nog wat omhoog kan.

    Een concurrerend bod wordt al een stuk lastiger omdat VP natuurlijk die 40% helemaal niet wil verkopen, ook niet tegen een wat hogere prijs want ze zitten er nog wel wat hoger in.

    Daarom vinden ze dit wel een mooie manier om op de langere manier er nog aan te gaan verdienen.

    De rest moet het doen met dit of evt nog een iets verhoogd bod OF off the market een belang kopen in Mediahuis en op die manier nog profiteren van de toekomstige ontwikkelingen.

  8. forum rang 10 voda 14 december 2016 20:35
    Grootaandeelhouder TMG verzet zich tegen bod - media

    Investeringsfonds zet vraagtekens bij deelname van Van Puijenbroek.

    (ABM FN-Dow Jones) Een van de grootaandeelhouders van Telegraaf Media Groep, investeringsfonds Dasym, heeft kritiek geuit op het bod dat het Vlaamse Media Huis en VP Exploitatie hebben uitgebracht op TMG. Dit schreef Het Financieele Dagblad woensdagavond.

    Het Vlaamse Media Huis en VP Exploitatie brachten een indicatief bod van 5,25 euro per aandeel TMG uit, waarmee het mediaconcern wordt gewaardeerd op ongeveer 243 miljoen euro. Daarmee ligt het bod circa 50 procent hoger dan de laatste koers van 3,48 euro.

    Frank Botman van Dasym, dat een belang van circa 20 procent heeft in TMG, zegt tegenover de zakenkrant "overvallen" te zijn door het bod en zet vraagtekens bij de deelname van de familie Van Puijenbroek, de grootste aandeelhouder in TMG. Botman wil erop aansturen dat Van Puijenbroek zijn stukken aanbiedt als er een hoger bod komt dan 5,25 euro en dat hij meewerkt aan het opheffen van de beschermingsconstructies. "Ik denk dat er op deze voorwaarden meerdere partijen geïnteresseerd zijn."

    Op een rood Damrak sloot het aandeel TMG 43,8 procent hoger op 5,00 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 15 december 2016 08:07
    Zeer interessant artikel over Frank Botman en Dasym:

    blendle.com/i/quote/de-bijl-van-botma...

    DRAMATISCHE CIJFERS

    De investering in TMG is niet wat Botman en De Mol ervan gehoopt hadden, zo leert een rekensommetje. In maart 2007 kocht Cyrte het eerste aandelenpakket voor ruim 77 miljoen euro, bij een koers van 23,50 euro per aandeel. Later dat jaar kocht Cyrte nog eens voor ruim 42 miljoen euro aan aandelen en in 2009 investeerde het 62 miljoen, waarmee het aandelenpakket verdubbelde naar de huidige twintig procent. Tegen de koers van half september 2016 was dat pakket nog 35 miljoen euro waard. In plaats van ruim boven de twintig euro deed een TMG-aandeel aan het Damrak nog drieënhalve euro.

    PAARLBERG DREIGT MET RECHTSZAAK

    De boze brief die Jan-Dirk Paarlberg begin dit jaar aan de TMG-top stuurt blijft mogelijk niet zonder gevolgen. Echte antwoorden op de zaken die hij aan de kaak stelt bleven tot nu toe uit, en daarom dreigt de veroordeelde vastgoedman met een stap naar de Onderne­mingskamer. ‘De heer Paarlberg is al bijna twintig jaar aandeelhouder van TMG. Hij maakt zich ernstige zorgen over wat er nu met het bedrijf gebeurt’, zegt advocaat Jasper Hagers. ‘Er worden onbegrijpelijke beslissingen genomen. Neem de transactie met Talpa: je snapt niet waarom die goed is voor TMG, het is goed voor de heer De Mol.’ Half september ontmoetten Paarlberg en de TMG-directie elkaar, na afloop van dat gesprek was de kou nog niet uit de lucht. De korte reactie van TMG: ‘Wij praten met alle aandeelhouders.’
  10. [verwijderd] 15 december 2016 08:24
    Er is wel in 2013 6 euro dividend uitgekeerd.

    Dat mag nog per aandeel van de investering afgehaald worden.

    En Botman zelf, met die rel met Boekhoorn over dat belang..... en dat belang van Boekhoorn is dan weer gekocht door Bech.

    Dasym heeft gisteren al gereageerd en daaruit blijkt duidelijk dat ze balen, dat ze liever zelf het belang van Bech zouden willen overnemen en de rest van de toko en samen met mediahuis in zee gaan want die zien de logica ook wel.

    Die willen nu gewoon een hoger bod om de schade nog wat te beperken maar of dat gaat gebeuren....

    Ik verwacht dat Dasym niet met 5.25 euro akkoord gaat mits er niet op de achtergrond nog wat voor ze geregeld wordt of dat er een hoger bod komt.

    Eens afwachten wat de andere aandeelhouders nog gaan reageren, Paarlberg en Delta Lloyd, laatste kan natuurlijk ook elke euro gebruiken om NN tot een hoger bod te bewegen of zicht te verdedigen.
632 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0706 +0,50%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.153,80 +1,64%
Gold spot 2.325,31 -0,08%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links