Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

FONDSEN UITGELICHT: Telegraaf Media Groep

415 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 21 | Laatste | Omlaag ↓
  1. jocus 14 december 2016 14:25
    quote:

    sniff schreef op 14 december 2016 14:15:

    Wat zijn de verwachtingen met dit soort situaties. Als de markt weer open gaat, springt het dan naar die 5,25 en omgeving? Ik heb nog wat stukjes liggen van eerder dit jaar. Nog niet eerder een overname situatie meegemaakt zelf.
    Mijn verwachting is - afhankelijk van de grootaandeelhouders - het bod zeker nog iets hoger kan. Als iemand een eerste bod doet zit er meestal nog meer in het vat. TMG heeft ook geloof ik ook nog stille reserves waarvan ik graag de waarde zou willen weten. Freefloat is ook zeer beperkt. Misschien dat dat ook nog een leuk effect kan geven...
  2. [verwijderd] 14 december 2016 14:59
    quote:

    sniff schreef op 14 december 2016 14:15:

    Wat zijn de verwachtingen met dit soort situaties. Als de markt weer open gaat, springt het dan naar die 5,25 en omgeving? Ik heb nog wat stukjes liggen van eerder dit jaar. Nog niet eerder een overname situatie meegemaakt zelf.
    Even afwachten wat de overname voorwaarden zijn en hoe zeker het er uit ziet.

    Dan zijn er verschillende scenario's;

    je kent het PostNL scenario wel, TMG wil niet verkopen en dus staat de koers flink onder het bod omdat het mogelijk niet door gaat.

    TMG wil ook wel verkopen en ze gaan in gesprek, de markt ziet geen hoger bod van deze partij of een andere partij, koers doet iets onder het bod, paar procent.

    TMG wil wel praten maar wil eigenlijk een iets hoger bod, Mediahuis loopt niet gelijk weg, koers doet rond bod of mogelijk zelfs iets hoger.

    Er is nu nog te weinig informatie om er iets goeds over te kunnen zeggen.
    Dat de fam Puijenbroek (Bech 40+%) aandeelhouder wel oren naar een overname zou hebben is positief, al vind ik dit ook wel logisch, je hebt als koper natuurlijk al contact gehad met Bech en Dasym want zonder die 2 doe je niets, dus ga er maar vanuit dat 5.25 een bod is waardoor er gesproken gaat worden en er in de boeken gekeken gaat worden en of het dan daar bij blijft is dan weer de vraag.

    We shall see, ben erg blij dat na lang wachten de fundamentele analyse achter het nemen van de positie in TMG een juiste is geweest.
  3. [verwijderd] 14 december 2016 15:17
    quote:

    Turfbaas schreef op 14 december 2016 15:09:

    Oeps, heb een verkooporder staan op 3,70 en geen mogelijkheid in te loggen. Hopen maar dat er vandaag niet meer gehandeld wordt.
    Openingsindicatie is 5.00 dus dan ben jij jouw aandelen ook kwijt tegen die koers.
    Mogelijk dat deze openingsindicatie nog gaat veranderen, het is ook slechts een indicatie.

    Maar grote kans dat het nieuws pas nabeurs komt en dus de koers inderdaad vandaag niet meer open gaat.

    Lijkt mij ook het beste, dan kan iedereen rustig vanavond alle informatie tot zich nemen en morgen allemaal een onderbouwde actie ondernemen.
  4. [verwijderd] 14 december 2016 16:00
    quote:

    Turfbaas schreef op 14 december 2016 15:20:

    Dag Romeo, dank voor je reactie. Zag het inderdaad ook net en heel misschien dat de order ook wel al was vervallen (was via Rabo een order voor een aantal dagen maar weet uit mijn hoofd niet meer tot hoelang, drie dagen geleden stond hij er nog in).
    ik zie in de diepte geen verkoop liggen op een niveau van 3.70 euro dus dan is de order reeds weg.
  5. forum rang 10 voda 14 december 2016 16:35
    VEB: beleggers TMG worden uit lijden verlost

    Gepubliceerd op 14 dec 2016 om 16:19 | Views: 234

    AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van Telegraaf Media Groep (TMG) zullen waarschijnlijk erg blij zijn met het overnamebod dat het Belgische Mediahuis zou hebben gedaan op het Nederlandse mediabedrijf. Volgens adjunct-directeur Errol Keyner van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) worden zij hiermee ,,uit hun lijden verlost''.

    Mediahuis zou een bod van 5,25 euro per aandeel hebben gedaan op TMG, de helft meer dan de huidige beurskoers. ,,Dit bod biedt een geweldige ontsnapping voor aandeelhouders uit een onderneming met een zwalkend beleid en een ongeloofwaardige strategie om geld te verdienen. Het blijft natuurlijk erg lastig om geld te verdienen in de markt waarin TMG opereert'', aldus Keyner.

    Ongeveer 40 procent van aandelen TMG is in handen van de familie Van Puijenbroek. Keyner denkt dat achter de schermen er al een deal is gemaakt tussen Mediahuis en de grootaandeelhouder over een overname. Het zal volgens hem dan ook een vriendelijk bod zijn van de Belgen, met zeer grote kans van slagen.

    De resultaten van TMG staan zwaar onder druk door de zwakke advertentiemarkt. Het bedrijf is bezig met een ingrijpende reorganisatie om kosten te besparen en de winstgevendheid te verbeteren. Mediahuis is daarentegen flink winstgevend. Volgens Keyner hebben de Belgen mogelijk ,,het juiste recept'' om waarde uit TMG te persen.

    Keyner denkt niet dat de overname op bezwaar zal stuiten van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Volgens de VEB-directeur blijft er voldoende concurrentie in het Nederlandse medialandschap over als TMG in Belgische handen zou vallen.
  6. forum rang 10 voda 14 december 2016 18:20
    Update: Vlaams Mediahuis en Van Puijenbroek doen bod Telegraaf Media Groep

    TMG gewaardeerd op 243 miljoen euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Vlaamse Media Huis en VP Exploitatie hebben een ongevraagd niet-bindend bod uitgebracht op Telegraaf Media Groep. Dit maakte TMG woensdagmiddag bekend, nadat eerder al de handel in het aandeel op last van de toezichthouder werd stilgelegd.

    Het indicatieve bod van 5,25 euro per aandeel TMG waardeert het mediaconcern opongeveer 243 miljoen euro. Daarmee ligt het bod circa 50 procent hoger dan de laatste koers van 3,48 euro.

    "Wij bieden TMG-aandeelhouders de mogelijkheid op een aantrekkelijke premie tegenover de beurskoers", zei CEO Gert Ysebaert van Mediahuis woensdag.

    De raad van commissarissen en het bestuur van TMG overwegen en beoordelen het bod.

    Inmiddels is aan de bieders toegang gegeven tot bepaalde informatie die van belang is om de onderneming te kunnen waarderen.

    "De interactie heeft nog niet het stadium bereikt dat overleg heeft plaatsgevonden over het [overname]voorstel als geheel", zo liet TMG weten.

    Mediahuis en VP Exploitatie gaven aan al in augustus 2016 TMG te hebben benaderd met een uitgewerkt voorstel en voegden daaraan toe met TMG een reeks van gesprekken te hebben gehad over het voorstel.

    De bieders hebben de intentie om in goed overleg met de raad van commissarissen en het het bestuur tot een door hen ondersteund bod te komen.

    Met enkele aandeelhouders spraken Mediahuis en VP Exploitatie ook al, en die zouden hun steun voor de overname hebben uitgesproken.

    Logica

    Doel van de beoogde kopers is te komen tot "een toonaangevend multimediabedrijf, dat ook op lange termijn succesvol blijft op de Nederlands-Belgische markt".

    Mocht de deal doorgaan dan verdwijnt TMG mogelijk van de beurs. Het Mediahuis heeft geen beursnotering. Het ontstond in 2013 door een combinatie van Concentra en Corelia en is uitgever van onder meer de Belgische kranten als De Standaard, De Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad, maar ook de Nederlandse kranten NRC Media en het Limburgs Dagblad en De Limburger, die zijn verenigd in Media Groep Limburg.

    VP Exploitatie is de investeringsmaatschappij van de familie Van Puijenbroek. Via Bech houdt de familie volgens het register van substantiële deelnemingen van de Autoriteit Financiële Markten per 30 november 2015 een belang van 41,31 procent in TMG.

    "Wij zijn ervan overtuigd dat de verdere toekomst van TMG het beste is verzekerd in een partnerschap met Mediahuis", aldus directeur Guus van Puijenbroek van VP Exploitatie.

    Tegenwind

    TMG is al jaren onderwerp van speculaties, waarbij zo ongeveer elk scenario wel voorbij is gekomen, van opsplitsing tot een combinatie met NRC of inlijving door HAL, de eigenaar van FD Mediagroep.

    Ondertussen zette TMG de tering naar de nering vanwege de continu dalende oplages en lagere advertentie inkomsten.

    TMG wil voor 90 miljoen euro besparen uitgaande van de kostenbasis van 2015. Daar staan wel 40 miljoen euro aan eenmalige kosten tegenover. Verder wil het mediabedrijf vastgoed verkopen, inclusief de stenen aan de Basisweg.

    De huidige CEO Geert-Jan van der Snoek staat sinds juli 2014 aan het roer aan de Basisweg, maar kon de dalende trend niet keren, ook al werd er dan een 24/7 project gelanceerd.

    Van der Snoek is afkomstig van het Noord-Nederlandse NDC mediagroep, dat een aantal jaren geleden nog werd genoemd als een serieuze partner voor TMG.

    TMG is naast De Telegraaf, onder meer bekend van Metro, Privé, Keesing en radiozender Sky Radio.

    Na het uitbrengen van de persberichten, gaf de AFM de handel in TMG weer vrij. Het aandeel handelde 48,1 procent hoger op 5,15 euro.

    Update: om meer informatie en koersreactie toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. [verwijderd] 14 december 2016 20:14
    AMSTERDAM (AFN) - Investeringsmaatschappij Dasym is kritisch over het bod van Mediahuis en VP Exploitatie op Telegraaf Media Groep (TMG). Dat meldde het Financieele Dagblad (FD) woensdag. Dasym is met een belang van circa 20 procent een van de grotere aandeelhouders.
    Het Belgische Mediahuis wil 243 miljoen euro betalen voor TMG, of 5,25 euro per aandeel. Dat doen ze samen met VP Exploitatie, het investeringsvehikel van de familie Van Puijenbroek. Die heeft een belang van 40 procent in TMG en met Guus van Puijenbroek een vertegenwoordiger in de raad van commissarissen van het concern.
    ,,Ik wist niet dat het bedrijf te koop is, dat de raad van commissarissen heeft besloten dat het bedrijf te koop is'', zo zegt Frank Botman van Dasym tegen de krant. Botman wijst daarbij op grootaandeelhouder Van Puijenbroek. ,,Ik wil dat hij zijn stukken aanbiedt als er een hoger bod komt dan 5,25 euro en dat hij meewerkt aan het opheffen van de beschermingsconstructies. Ik denk dat er op deze voorwaarden meerdere partijen geïnteresseerd zijn.''
    Dasym komt voort uit investeringsfonds Cyrte, waarin tv-producent John de Mol investeerde. Onduidelijk is in welke mate De Mol nu via Dasym een belang in TMG houdt, merkt het FD op. Wel maakten Talpa van De Mol en TMG eerder dit jaar afspraken over radio en televisie.

    ======================
    Dasym met 20% denkt dus dat onder deze voorwaarden er meerdere partijen geinteresseerd zullen zijn en ik sluit niet uit dat de Mol er daar evt 1 van is.

    Vrij vertaald betekend dit dus dat Dasym betere voorwaarden wil oftewel een hoger bod.

    Dit was te verwachten.

    ===============
    Ben ook benieuwd naar de ongezouten reactie van Paarlberg :)
  8. forum rang 10 voda 23 maart 2017 16:33
    Telegraaf Media Groep verkoopt huis-aan-huis bladen

    BDUmedia is gegadigde koper.

    (ABM FN-Dow Jones) Telegraaf Media Groep wil de huis-aan-huis bladen verkopen aan BDUmedia. Dit meldde het mediabedrijf donderdag voorbeurs zonder financiële details te vermelden.

    De verkoop maakt onderdeel uit van de eerder aangekondigde organisatorische veranderingen.

    Met de verkoop wordt volgens TMG de meerderheid van de betrokken banen en het voortbestaan van het overgrote deel van de huis-aan-huistitels veiliggesteld. In totaal zijn bij dit traject 108 FTE betrokken, waarvan naar verwachting 32 voltijds banen vervallen.

    De eerste stap in dit traject is een adviesaanvraag die vandaag bij de Centrale Ondernemingsraad is ingediend. Parallel hieraan worden de betrokken medewerkers geïnformeerd over de voorgenomen plannen.

    BDUmedia is onderdeel van Koninklijke BDU in Barneveld.

    Het aandeel TMG sloot woensdag op een rood Damrak onveranderd op 6,50 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
415 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 21 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0646 -0,23%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.757,30 -0,07%
Gold spot 2.380,41 +0,82%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links