Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,235 25 apr 2024 09:32
  • +0,002 (+0,16%) Dagrange 1,230 - 1,239
  • 45.481 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL December 2016

4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 december 2016 12:15
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 december 2016 12:10:

    [...]

    Als jij denkt dat de positie van Verhagen nu onder druk ligt, dan heb je het echt mis hoor.

    Inderdaad, Herna Verhagen wordt volledig gesteund door de Nederlandse politiek.
    Wat een schandaal en wat voor een diefstal van de aandeelhouders!
  2. down 8 december 2016 12:18
    quote:

    de speurneus schreef op 8 december 2016 12:07:

    [...]
    Een vallend mes moet je niet willen opvangen.
    EEn ding moet je goed in je smiezen houden verkoop geen onzin en blijf jezelf Als je hebt ingezet op postnl en je verliest nu wel dan ben je morgen de winnaar als je niet wegloopt omdat shorters nu de overhand hebben op bange schijters die eigenlijk niet weten waaraan ze begonnen zijn. En nu hard naar hun computer rennen om de verkoop knop te activeren omdat ze hun hersens niet meer bij elkaar kunnen houden vanwege hun kapitaal vermindering dat nu optreedt
    Dat is dan de kracht die shorters op de been houdt omdat onervaren beleggers dachten dat ze in een klap rijk werden en hun spaargeld erin gestopt hebben!!!
  3. Patience 8 december 2016 12:20
    quote:

    Accuboor schreef op 8 december 2016 12:14:

    Hypocriete opstelling van Den Haag bij bod op PostNL

    Ik was geschokt toen ik hoorde van de botte afwijzing van het Bpost-bod door PostNL. De voornaamste reden is, zoals het persbericht zegt, de politiek. En inderdaad politiek Den Haag heeft zich flink geroerd rond deze overname.

    Volgens PostNL zou minister Kamp van Economische Zaken bij een overname een wetswijziging doorvoeren die negatief voor PostNL zou uitwerken. Maar het is van Den Haag wel heel hypocriet om eerst te klagen over het staatsbelang in Bpost om dan vervolgens zelf de overname te blokkeren. De po(s)t verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

    Bovendien was het overnamebod gedeeltelijk in aandelen waardoor de overheidsmeerderheid automatisch zou verdwijnen. Ik heb niet het idee dat het overheidsbelang in Bpost ertoe deed. Zonder overheidsbelang zou er evenveel tegenstand zijn geweest.

    Politiek Den Haag heeft gemerkt dat er grote nadelen voor BV Nederland zijn om strategische bedrijven als KPN en KLM zomaar te verkopen. Ik begrijp dat de overheid een vinger in de pap wil houden. Maar PostNL? Stel er wordt het komende jaar geen post meer bezorgd. Wat dan? Ik heb niet het idee dan Nederland omvalt. Maar met dit overheidsingrijpen plaatsen we ons op het gebied van corporate governance in het hoekje van Frankrijk. Daar kun je iets dergelijks verwachten. Niet hier in Nederland.

    PvdA woordvoerder Mei Li Vos vond dat we PostNL wel over een jaar of tien mochten verkopen als er geen post meer verzonden wordt. Maar mevrouw Vos, dan is het dus ook niets meer waard! Nu ligt er een bod van €?2,5 miljard.

    Dan is er nog het argument van de 49.000 medewerkers in Nederland. Volgens mij moet de post, die er nog is, gewoon bezorgd worden. Of het nu onder de vlag van Bpost gaat of niet, dat maakt niets uit.
    Al met al heb ik geen argumenten gehoord die ertoe doen. Het lijkt erop alsof het management graag op het pluche wil blijven zitten en de politiek voor haar karretje heeft laat spannen. Of vice versa.

    Helemaal aan het eind van de brief van PostNL aan de aandeelhouders, gaat het daadwerkelijk over de aandeelhouders. En dat is blijkbaar de plek die aandeelhouders hebben: helemaal achteraan in de rij. Deze actie gaat nog wel als een boemerang terugkomen. Bijvoorbeeld als een Nederlands bedrijf een overname in België wil doen. Of als men weer klaagt over de Dutch Discount van Nederlandse bedrijven.

    De koers van het aandeel PostNL zal wel richting de niveaus gaan van voor het bod, ergens onder de €?4 per aandeel. Jammer, zo wordt aandeelhouders € 1 mrd door de neus geboord. De €?5,75 die Bpost bood gaan we voorlopig niet meer zien. Dank u wel, dames en heren van het Binnenhof.

    Corné van Zeijl is analist en strateeg bij vermogensbeheerder Actiam. Reageer via cornevanzeijl@fd.nl. Disclaimer en meer columns op fd.nl/cornevanzeijl

    Glashelder AB
  4. [verwijderd] 8 december 2016 12:25
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 december 2016 12:10:

    [...]

    Als jij denkt dat de positie van Verhagen nu onder druk ligt, dan heb je het echt mis hoor.

    Natuurlijk weet ook ik echt niet alles, maar eigenlijk bevat jou eigen post niet echt iets dat concreet is om op te reageren. De feiten liggen voorlopig als volgt:

    1) Bpost is al afgehaakt
    2) PostNL heeft een beschermingsconstructie
    3) afgezien van het sentiment van ontevredenheid bij sommige aandeelhouders (het lijkt voorlopig een kleine minderheid te betreffen) is er ook wel behoorlijk wat begrip voor het zorgvuldig genomen besluit van PostNL.
    We zullen het gaan zien. Je zult wellicht gelijk hebben, want tenslotte staan Nederlanders er niet om bekend om tot actie over te gaan, die gaan liever gewillig naar de slachtbank.

    Wat betreft punt 3 denk ik dat het besluit op conto van de overheid staat, en niet van postnl. Wie heeft begrip voor het besluit? de CEO van Bpost niet, ik niet, merendeel van het forum niet, De vakbond wel uiteraard! En wie nog meer dan?
  5. BLOK-E 8 december 2016 12:28
    Heb toch weer aan ir@postnl.nl gemaild, heb hun gemaild dat ik de geleden schade bij hun neer leg, Ik ben een aandeelhouder, met mij is niet overlegd, wel met Kamp, hij is geen aandeelhouder, dit kan en mag niet. Het enige Postbedrijf in Europa dat sinds 4 jaar geen Dividend betaald en zegt dat zij het zelf beter kunnen!!!!!!
  6. forum rang 4 JvH 8 december 2016 12:40
    quote:

    BLOK-E schreef op 8 december 2016 12:28:

    Heb toch weer aan ir@postnl.nl gemaild, heb hun gemaild dat ik de geleden schade bij hun neer leg, Ik ben een aandeelhouder, met mij is niet overlegd, wel met Kamp, hij is geen aandeelhouder, dit kan en mag niet. Het enige Postbedrijf in Europa dat sinds 4 jaar geen Dividend betaald en zegt dat zij het zelf beter kunnen!!!!!!
    Ik heb ook vaak verlies moeten nemen, maar dat risico loop je als je gaat beleggen. Het is puur gokken. De aandeelhouders van SNS enz zijn helemaal genaaid, dus dit valt nog mee.
  7. [verwijderd] 8 december 2016 12:40
    quote:

    DirkH schreef op 8 december 2016 12:24:

    Teleurstelling en boosheid overheersen nu, maar met PNL is niks mis. Een van de weinige aandelen op de beurs met nog koerspotentie. Koersdoelen van 3,80 of 3,90 slaan nergens op. Worden alleen afgegeven om shortgaan te ondersteunen.
    Ben het in principe wel met je eens... maar de 'spirit' lijkt vreemd genoeg wel min of meer geknakt als we afgaan op de koers.

    Ik ken nog wel een paar analisten die komende dagen wellicht nog met alle plezier een duid in het zakje doen door hun koersdoel te verlagen.

    En op die manier mogen we niet uitsluiten dat de 3.70 euro van Barclays van vanochtend komende dagen of weken wellicht toch weer werkelijk kan gaan worden.

    Postedomme zeg... er zit wellicht nog steeds mogelijk een kostenbesparing van enkele tientallen miljoenen aan te komen voor PostNL (op basis van een advies dat betrekking heeft op o.a. de universele postdienst), maar helaas lijken beleggers daar nu ook helemaal niet meer aan te denken of in te geloven... en dat de rente als maar verder stijgt daar halen we vandaag ook alleen nog maar onze schouders bij op.

    Mocht dit laatste komende dagen/weken werkelijkheid worden dan staan we daarna wellicht in een mum van tijd ook weer zo weer op 4,50 euro.
  8. forum rang 6 Jestbread 8 december 2016 12:43
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 december 2016 12:40:

    [...]

    Ben het in principe wel met je eens... maar de 'spirit' lijkt vreemd genoeg wel min of meer geknakt als we afgaan op de koers.

    Ik ken nog wel een paar analisten die komende dagen wellicht nog met alle plezier een duid in het zakje doen door hun koersdoel te verlagen.

    En op die manier mogen we niet uitsluiten dat de 3.70 euro van RBC van vanochtend komende dagen of weken wellicht toch weer werkelijk kan gaan worden.

    Postedomme zeg... er zit wellicht nog steeds mogelijk een kostenbesparing van enkele tientallen miljoenen aan te komen voor PostNL (op basis van een advies dat betrekking heeft op o.a. de universele postdienst), maar helaas lijken beleggers daar nu ook helemaal niet meer in te geloven.
    Het is gewoon enorm zuur. De politiek of het bestuur interesseert die koers geen ene fluit. De enige manier dat ze het voelen is door massaal en massaal uit te stappen en een dikke middelvinger aan die lui geven. Alleen ja dan speel je met je eigen geld zo is het dan ook weer.

4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links