Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,318 17 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 1,226 - 1,319
  • 4.020.721 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL December 2016

4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Eeuwige Rijkdom 6 december 2016 18:05
    Die ZZpers leven nu van een omzet (tarief * uren) met waarschijnlijk zero tot weinig inkomstenbelasting omdat ze de ondernemersaftrek van hun omzet kunnen aftrekken. Mits ze voldoen aan een aantal voorwaarden.

    Volgens mij gaat de ondernemersaftrek van de winst en niet van de omzet!
  2. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 december 2016 19:03
    quote:

    Eeuwige Rijkdom schreef op 6 december 2016 18:05:

    Die ZZpers leven nu van een omzet (tarief * uren) met waarschijnlijk zero tot weinig inkomstenbelasting omdat ze de ondernemersaftrek van hun omzet kunnen aftrekken. Mits ze voldoen aan een aantal voorwaarden.

    Volgens mij gaat de ondernemersaftrek van de winst en niet van de omzet!
    Klopt, feitelijk heb je helemaal gelijk. De fiscale aftrekken worden van de winst afgetrokken.

    De meeste Sandd ZZPers zullen degenen zijn die ingehuurd worden om de post in hun wijk(en) rond te brengen. Zullen weinig kosten hebben want hun post wordt bij hun thuis aangeleverd. Hoop voor hun alleen een fiets.

    P.s.: en natuurlijk zijn er ook ZZPers die wel kosten hebben. Dus ondernemingswinst is het uitgangspunt.

  3. [verwijderd] 6 december 2016 19:27
    quote:

    Accuboor schreef op 6 december 2016 19:11:

    Ziet er goed uit heren en dames...

    FD heeft opeens een artikel met de kop 'Gewone postbode niet bang voor Belgische overname PostNL'
    fd.nl/ondernemen/1178612/gewone-postb...

    Gewone postbode niet bang voor Belgische overname PostNL

    Het management van PostNL voelt weinig voor een overname door de Belgische concurrent Bpost, mede omdat de Belgische staat grootaandeelhouder is. Maar op de werkvloer wordt daar anders over gedacht. Veel werknemers van PostNL vinden het helemaal niet erg om in handen te komen van een semi-overheidsbedrijf. ‘Voor het personeel klinkt Bpost niet al te bedreigend’, zegt een goed ingevoerde werknemer. ‘Als we de keuze moeten maken tussen de Belgische staat en een paar geldbeluste Amerikanen zijn we snel klaar.’

    'Door kat of hond gebeten'

    Het beursgenoteerde PostNL is voor het merendeel in handen van buitenlandse beleggers. De Amerikaanse vermogensbeheerders Causeway Capital en Fidelity, die namens grote Amerikaanse pensioenfondsen beleggen, bezitten elk zo'n 10% van PostNL. Andere grote aandeelhouders zijn de Schotse vermogensbeheerder Edinburgh Partners (6,8%), het Noorse staatsfonds (3%), het Belgische Capfi Delen Asset Management (3,2%) en het investeringsvehikel van de Nederlandse ondernemer John de Mol, Dasym (5%).
    'Veel mensen denken: of je nou door de kat of de hond gebeten wordt, voor mijn baan maakt het niet zoveel uit', stelt een andere werknemer die namens het personeel betrokken is bij de medezeggenschap binnen het bedrijf. 'Ik begrijp dat sentiment wel.' De Belgische staat voelt 'dichterbij' dan Amerikaanse beleggers, zegt zijn collega. 'Ik heb het idee dat die Amerikanen veel onvoorspelbaarder zijn dan de Belgische staat.'

    Belgische banenbelofte 'ongeloofwaardig'

    Hoewel Bpost in zijn bod banenbehoud belooft en zelfs extra banen in het vooruitzicht stelt, schaarde de Centrale Ondernemingsraad van PostNL zich begin november toch achter een eerste afwijzing van het overnamebod. Volgens de cor heeft PostNL een betere toekomst als zelfstandig bedrijf. Toezeggingen door Bpost dat er geen banen verloren gaan bij een overname noemde het medezeggenschapsorgaan ongeloofwaardig, gezien de sterke krimp van de volumes op de Nederlandse postmarkt.

    Ook de vakbonden zijn kritisch over het bod van Bpost. Vakbond FNV zei in november 'sceptisch' te zijn over een Belgische overname. 'Het sentiment bij onze leden wisselt', zegt FNV-bestuurder Etienne Haneveld daar nu over. 'Een deel gaat liever terug naar een soort staatsbedrijf, het oude PTT-gevoel.'

    PTT-gevoel

    Met Bpost als eigenaar komt dat gevoel waarschijnlijk sneller terug. Het merendeel van de postbezorgers bij PostNL is zzp'er, bij Bpost is het beleid om mensen in vaste dienst te nemen. Desondanks blijft FNV'er Haneveld sceptisch over de beloftes van Bpost, ook al zeggen de Belgen dat ze garant staan voor uitbetaling van de pensioenen van PostNL, een belangrijk dossier voor de vakbonden. 'Ik zie de Belgische overheid nog niet met het eigen staatsvermogen garant staan voor de pensioenen van Nederlandse postbodes. Dat kan een hoop lucht zijn.'

    De officiële vertegenwoordiger van de werknemers, or-voorzitter Bernard de Vries, zegt weinig te horen van de werkvloer. 'Men is gewoon in afwachting van wat de raad van bestuur en raad van commissarissen doen.' Wanneer de raad van bestuur komt met een officiële reactie op een verbeterd bod van Bpost is onduidelijk. Minister Henk Kamp van Economische Zaken stelde maandag in de Tweede Kamer dat PostNL in de komende dagen laat weten of het met Bpost wil praten.

    Druk neemt toe

    De druk op PostNL om in te gaan op de avances van Bpost neemt verder toe. Maandag eiste beleggersvereniging VEB dat ceo Herna Verhagen met de Belgen aan tafel gaat. 'Bpost is een serieuze partij met een serieus overnamevoorstel. Een beursgenoteerde onderneming als PostNL zou op zijn minst moeten luisteren naar de plannen van Bpost', aldus de beleggersvereniging.
  4. [verwijderd] 6 december 2016 19:29
    Potverdikkie... de postbodes zien dus zelfs een mogelijk voordeel in het voorstel van Bpost: terug onder de veilige vleugels van een overheid!

    Tsja, als de postbodes het zo bekijken dan kan de zaak mogelijk zelfs snel gaan kantelen in de publieke opinie!

    "Het management van PostNL voelt weinig voor een overname door de Belgische concurrent Bpost, mede omdat de Belgische staat grootaandeelhouder is. Maar op de werkvloer wordt daar anders over gedacht. Veel werknemers van PostNL vinden het helemaal niet erg om in handen te komen van een semi-overheidsbedrijf. ‘Voor het personeel klinkt Bpost niet al te bedreigend’, zegt een goed ingevoerde werknemer. ‘Als we de keuze moeten maken tussen de Belgische staat en een paar geldbeluste Amerikanen zijn we snel klaar.’...

    ... Ook de vakbonden zijn kritisch over het bod van Bpost. Vakbond FNV zei in november 'sceptisch' te zijn over een Belgische overname. 'Het sentiment bij onze leden wisselt', zegt FNV-bestuurder Etienne Haneveld daar nu over. 'Een deel gaat liever terug naar een soort staatsbedrijf, het oude PTT-gevoel.' ..."

    (Citaten uit 1ste + 5de alinea van FD artikel)
  5. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 december 2016 19:36
    quote:

    Martijn van M schreef op 6 december 2016 16:36:

    [...]

    Sandd maakte afgelopen jaren telkens gewoon winst (in tegenstelling tot wat Accuboor op basis van 'zijn water' veronderstelde)... dus die laten zich echt niet voor een appel en een ei overnemen.

    We zullen gewoon moeten afwachten wat het advies van de commissie zal zijn voor de postmarkt; geen idee wat daar gaat uitrollen (+ hoe een eventuele kostenbesparing zou kunnen worden gerealiseerd voor PostNL... zonder dat dit ten koste zal gaan van de dividend 'belofte' voor 2017).

    Heb een tijdje over jouw aanname (zie tekst bold) zitten nadenken. Vindt het moeilijk om te beoordelen.

    Wat is een appel en een ei in dit geval? Het onderste uit de kan vragen gaat ook niet voor de volgende drie redenen:

    1.) De ZZP discussie bij Sandd moet voor 1 januari afgerond zijn. Dat is wat Kamp in het debat gisteren nog expliciet aangaf. Dat aspect gaat flink branden bij Sandd mits Kamp alle post/pakketbedrijven hetzelfde behandeld en het gedoogbeleid voor Sandd afschaft.
    2.) De concurrentie van PostNL voor marktaandeel is in alle hevigheid ingezet in kwartaal 2. Dat kost Sandd klanten en zet marges (bij alle partijen) onder druk.
    3.) De schulden zijn enorm hoog.

    Drie stevige factoren die druk zetten bij Sandd. De vreemd vermogen verstrekkers zullen druk zetten omdat die liever nu nog hun centen terug zien dan over een jaar zelfs hun rente niet meer krijgen omdat de winsten tot zero zijn gereduceerd.

    Stel dat PostNL het gat dicht vh Eigen Vermogen. Dus zo'n 32 miljoen. Er staat echter voor 5.2 miljoen materiële vaste activa in de balans van Sandd. Dat zullen waarschijnlijk spullen zijn die in hun sorteercentra gebruikt worden. Daar kan PostNL niets mee. Dus dat wordt een afboeking. Alle andere activa bedragen zoals debiteuren moeten in dit scenario dan wel 100% geïnd worden.

    Dan moet er 37.2 miljoen opgehoest worden door PostNL. Dan krijgt iedereen nog zijn centen. Dat bedrag zou genoeg zijn om alle leveranciers en vreemd vermogen schuldeisers af te lossen.

    Kan PostNL voor 37,2 miljoen goodwill opvoeren voor het verkrijgen van 758 miljoen poststukken & 2000 klanten & geschatte besparing op jaarbasis van 50 miljoen euro?

    Dan blijft het een EV neutraal verhaal.

    Dan zit Kamp nog met 1776 FTE Sandd medewerkers en een hele hoop ZZPers die grotendeels zonder werk komen te zitten.

    Deels hoop maar het gaat mij echt niet verbazen als men voor 1 januari nog een overname aankondigt. Pas dan verder met Bpost.

    Maar hopen dat het geen drijfzand wordt waarin we met ons allen in terecht komen!
  6. forum rang 4 Toekomstbeeld 6 december 2016 19:52
    quote:

    Accuboor schreef op 6 december 2016 19:11:

    Ziet er goed uit heren en dames...

    FD heeft opeens een artikel met de kop 'Gewone postbode niet bang voor Belgische overname PostNL'
    AB!

    Prachtig artikel! Hetzelfde zal gelden voor de klanten. Die Vereniging was veel te voorbarig en wisten toen nog niet van PostNL en de discussie hervorming postmarkt.

    Die hebben meer schrik voor PostNL + Sandd dan Bpost + PostNL en Sandd alleen. In het laatste geval is de door hun zo bejubelde concurrerende marktwerking per direct uitgeschakeld.

    Links om of rechts om, de aandeelhouders van PostNl zitten goed. Autonoom, met Sandd met Bpost. Altijd prijs!

  7. Bertussie 6 december 2016 20:17
    Nog een interview met CEOen CCO Sandd uit 2014
    managementscope.nl/magazine/artikel/8...

    Bpost partcipeert inmiddels al in Sandd's toko De Buren

    En deel uit het interview:

    Geadresseerde post, uw kernmarkt, krimpt met meer dan tien procent per jaar. Ondertussen gaan grote klanten van postbezorgers, zoals banken, verzekeraars en energiebedrijven, de volgende digitale revolutie in. U heeft weinig tijd meer.
    Meijerink: ‘Inderdaad. Daarom versnellen we nu. We denken dat we tot zeker 2017 nog kunnen doorgroeien op eigen kracht, daarna zal ook voor ons die kernmarkt gaan afkalven.
  8. Bertussie 6 december 2016 20:31
    En nog een oud interview met Herna toen ze CEO werd :

    managementscope.nl/magazine/artikel/7...

    (...)

    In die keuzes spelen de stakeholders een nadrukkelijker rol. Is dat een herijking van de rol van de aandeelhouder?

    ‘Ik zie dat absoluut niet als een herweging. Aandeelhouders zijn de eigenaren van dit bedrijf, voor wie je met elkaar werkt. Maar als je met PostNL een goed resultaat wilt behalen, moet je álle stakeholders goed bedienen, dus ook je consumenten, je medewerkers, de vakbonden, de pensioenfondsen en de politiek. Een goede samenwerking met stakeholders is cruciaal voor een goede performance en daarmee uiteindelijk ook belangrijk voor onze aandeelhouders. We hebben dus een palet aan stakeholders te managen.’

    (...)
  9. [verwijderd] 6 december 2016 20:57
    Analyse: House of Postcards
    2 uur geleden Yteke de Jong en Edwin van der Schoot
    Eén van de adviseurs van Bpost, die de Belgen bijstaat bij hun bod op ’ons’ PostNL, is fan van de tv-serie House of Cards.

    Vandaag de dag, waant hij zich in de Benelux-versie ervan. Voor wie de serie niet kent: rode draad is een serie intriges rond het Witte Huis die de kijker doen geloven dat daadwerkelijk niets op basis van argumenten wordt besloten in Washington en alles door verborgen agenda’s.

    Done deal
    Sinds Bpost-topman Koen Van Gerven met PostNL’s Herna Verhagen in gesprek kwam, heeft hij nooit rekening gehouden met een dergelijk scenario. Zelfs in mei van dit jaar, toen gesprekken geparkeerd werden, dacht Van Gerven: Ik doe mijn huiswerk, kom later terug met een inhoudelijk goed plan en dan is het een done deal.

    Pas in november vielen de schellen hem van de ogen: "Er is mij nu veel duidelijk geworden, ook over toen”, toonde hij zich in gesprek met deze krant bewust van zijn naïviteit, daags nadat VVD-minister Henk Kamp (EZ) een onverwacht en zeer vocaal politiek protest had georkestreerd.

    De Nederlandse staat verkocht in 2006 de laatste 11% van haar aandelen in TNT Post voor €1,5 miljard. Sindsdien is wat nu PostNL heet in handen van private aandeelhouders. In geen enkel prospectus hebben zij kunnen lezen dat Den Haag weliswaar zijn aandelen verkocht, maar toch het recht op bemoeienis had gehouden. Dat is ook nooit onze gewoonte geweest. Waar ons land zich juist beklaagde over de Fransen en Italianen (kent u de affaire Antonveneta nog?) met hun protectionistische streken, redeneerden wij met onze open economie: ’Onderneming verkocht? Dan starten we toch een nieuwe!’

    Zelfstandige strategie
    De minister heeft officieel niets meer te vertellen over PostNL. Toch doet hij zijn uiterste best om de fusie te voorkomen. Waarom? ’Omdat hij het Nederlandse belang vertegenwoordigt. En hij gelooft in een zelfstandig PostNL,’ heet het in Den Haag. PostNL heeft overigens in geen tijden een capital markets dag gehouden om aandeelhouders uit te leggen wat die zelfstandige strategie dan wel niet is.

    PostNL zelf twijfelt of het nog wel wil dansen met de Belgen. Het heeft de politieke geest bewust uit de fles gelaten via de VVD-connecties van Herna Verhagen en via de rode commissarissen Wallage en Jongerius, maar die geest keert niet zomaar terug. Zelden is er echter een overnamebod geweest met meer concessies. Als dit bod geen serieuze kans krijgt, dan mag kennelijk niemand PostNL hebben, ook niet voor de hoofdprijs.

    Aandeelhouders
    Zo’n opstelling is voor een beursgenoteerde onderneming niet zonder risico’s: De al eerder genoemde aandeelhouders worden met de dag kwader en zinnen op stappen. En die kunnen PostNL én Nederland nog wel eens flink beschadigen.
  10. Adek 2001 6 december 2016 21:09
    quote:

    Bertussie schreef op 6 december 2016 20:31:

    En nog een oud interview met Herna toen ze CEO werd :

    managementscope.nl/magazine/artikel/7...

    (...)

    In die keuzes spelen de stakeholders een nadrukkelijker rol. Is dat een herijking van de rol van de aandeelhouder?

    ‘Ik zie dat absoluut niet als een herweging. Aandeelhouders zijn de eigenaren van dit bedrijf, voor wie je met elkaar werkt. Maar als je met PostNL een goed resultaat wilt behalen, moet je álle stakeholders goed bedienen, dus ook je consumenten, je medewerkers, de vakbonden, de pensioenfondsen en de politiek. Een goede samenwerking met stakeholders is cruciaal voor een goede performance en daarmee uiteindelijk ook belangrijk voor onze aandeelhouders. We hebben dus een palet aan stakeholders te managen.’

    (...)

    politiek als steakholder... ???
4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 64 65 66 67 68 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links