Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,690 25 apr 2024 17:38
  • -0,274 (-2,75%) Dagrange 9,666 - 10,015
  • 1.268.101 Gem. (3M) 1,8M

Info

3.560 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 28 november 2016 17:20
    Air France-KLM verkoopt afhandelaar op London Heathrow

    Verkoop aan Franse Groupe Crit.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM verkoopt zijn afhandelingsdivisie Cobalt Ground Solutions op London Heathrow vermoedelijk aan Groupe Crit. Dit maakte het Franse afhandelingsbedrijf Crit maandag bekend na het tekenen van een intentieverklaring. Financiële details werden niet prijsgegeven.

    Cobalt verzorgt op de grootste luchthaven van Londen de afhandeling van vluchten van Air France, KLM, Aeromexico, China Southern, Delta Airlines, Etihad Airways, Japan Airlines, Jet Airways, Kenya Airways, Korean Airlines en Virgin Atlantic.

    Groupe Crit is de grootste luchtvaartafhandelaaar in Frankrijk en is buiten Frankrijk in zeven andere landen actief met deze activiteiten.

    Een woordvoerder van Air France-KLM bevestigde tegenover ABM Financial News de overname.

    Op een rood Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM maandag kort na opening beurs 1,2 procent lager op 5,12 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. forum rang 10 voda 30 november 2016 16:30
    Piloten KLM dreigen met acties

    Gepubliceerd op 30 nov 2016 om 14:52 | Views: 728

    AMSTERDAM (AFN) - Na het cabinepersoneel dreigen nu ook de piloten van KLM met acties, omdat het maar niet lukt een oplossing te vinden voor een pensioenconflict met de directie van de luchtvaartmaatschappij. De pilotenvakbond VNV liet dat woensdag weten.

    De pensioenen van KLM-piloten stegen tot dusver altijd mee met de inflatie, dankzij de toezegging dat de luchtvaartmaatschappij bijspringt als dat nodig is. Die afspraak heeft KLM eenzijdig opgezegd, omdat de bijstortingen door de aanhoudend lage rente en strengere pensioenregels inmiddels in de honderden miljoenen zouden lopen.

    De VNV stapte naar de rechter, maar die stelde KLM in het gelijk. Sindsdien is wel onderhandeld over nieuwe pensioenafspraken, maar zonder resultaat. Woensdag verstreek een ultimatum dat de vakbond KLM had gesteld, zonder dat het bedrijf met een concreet nieuw voorstel kwam. Daarom is een actieteam in het leven geroepen.

    Dat betekent volgens de vakbond niet automatisch dat er gestaakt gaat worden. ,,Maar dit ligt wel in de lijn der verwachtingen'', aldus voorzitter Steven Verhagen. ,,Het is bijzonder jammer dat we na 21 jaar zonder grote arbeidsonrust deze stap hebben moeten zetten. Wij hopen dat acties nog te voorkomen zijn'', voegde hij eraan toe.
  3. forum rang 10 voda 30 november 2016 22:15
    'Staking en terreur kost AF-KLM 300 miljoen'

    Gepubliceerd op 30 nov 2016 om 22:10 | Views: 0

    PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Terreuraanslagen en terreurdreiging zorgden dit jaar samen met de werkonderbrekingen van personeel voor een aanzienlijke kostenpost voor luchtvaartcombinatie Air France-KLM. Topman Jean-Marc Janaillac sprak woensdag over een schadebedrag van bijna 300 miljoen euro, zo schrijft de Franse krant Les Echos.

    Tegenover de extra kosten vanwege terreur en stakingen, valt de rekening voor brandstof naar verwachting 1,5 miljard euro lager uit. De uiteindelijke schuld zou met 5,6 miljard euro nog altijd te groot zijn.

    Het bedrijfsresultaat (ebitda) van luchtvaartcombinatie Air France-KLM valt dit jaar volgens de krant naar verwachting twee keer hoger uit dan een jaar eerder. Met een verdubbeling zou deze dit jaar op krap 5 miljard euro uitkomen. Janaillac meldde verder dat de winst voor belastingen (ebit) zal uitkomen rond de 1 miljard euro.
  4. forum rang 10 voda 1 december 2016 16:35
    Hoger operationeel resultaat voor 2016 bij Air France-KLM volgens topman - media

    Inspanningen moeten wel vervolg krijgen.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM zal in 2016 een hoger operationeel resultaat boeken, ondanks de impact van terroristische aanslagen en stakingen. Dit zei CEO Jean-Marc Janaillac van het luchtvaartbedrijf in het Franse parlement dinsdag en woensdag, aldus Les Echos.

    Volgens de topman van Air France-KLM zullen de cijfers dit jaar beter zijn dan in 2015. De impact van terroristische aanslagen en de stakingen schat de bestuursvoorzitter op 300 miljoen euro.

    Verder verwees Janaillac naar de positieve impact van het vorige transformatieplan en de gedaalde olieprijs.

    Volgens Janaillac mag de luchtvaarder echter niet op de lauweren rusten. Air France-KLM behoort tot de minst rendabele van alle grote luchtvaartbedrijven. Vooral de Franse tak moet extra inspanningen doen, verklaarde de topman.

    De winstgevendheid van Air-France KLM bedraagt volgens de topman maar de helft van die van Lufthansa en slechts een kwart van bijvoorbeeld Delta Air Lines of EasyJet.

    Het aandeel Air France-KLM sloot woensdag op een groen Damrak 2,5 procent lager op 5,09 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 2 december 2016 17:14
    Air France haalt bezem door raad van bestuur

    Gepubliceerd op 2 dec 2016 om 14:00 | Views: 1.760

    PARIJS (AFN) - Air France haalt de bezem door zijn raad van bestuur. Dat gaat onder meer ten koste van Lionel Guérin, de baas van de regionale dochtermaatschappij HOP, die zijn plek moet afstaan. Dat maakte het bedrijf, waar onlangs Franck Terner aantrad als nieuwe topman, vrijdag bekend.

    De Franse zustermaatschappij van KLM heeft Alain-Hervé Bernard per 1 januari 2017 benoemd tot operationeel directeur, een functie die nog niet bestond. Hij krijgt de eindverantwoordelijkheid voor alle vluchtoperaties, de dienstverlening aan boord en de vrachtactiviteiten. Dat betekent een flinke uitbreiding van zijn takenpakket, want Bernard is nu alleen belast met de gang van zaken op Europese passagiersvluchten.

    Volgens Air France zorgt de herschikking voor een efficiëntere organisatie waarin de strategische prioriteiten van de luchtvaartgroep beter tot hun recht komen. De luchtvaartmaatschappij heeft een aantal roerige jaren achter de rug waarin het eigen personeel zich op grote schaal tegen de directie keerde. Door hevige concurrentie staan bovendien de resultaten aanhoudend onder druk.

    Guérin werd lange tijd beschouwd al een kanshebber om op termijn de hoogste baas te worden bij Air France. In 2011 werd hij evenwel gepasseerd ten gunste van Alexandre de Juniac, die later topman werd van moederbedrijf Air France-KLM. En dit jaar werd Terner boven hem verkozen als opvolger van Frédéric Gagey. Andere slachtoffers van de herschikking zijn Eric Schramm, die een rol buiten het bestuur krijgt, en Bruno Delile die het bedrijf verlaat.
  6. forum rang 10 voda 6 december 2016 16:52
    Jet Airways en KLM verstevigen samenwerking - media

    Consolidatie van de huidige samenwerking.

    (ABM FN-Dow Jones) Het Indiase Jet Airways gaat de samenwerking met Air France-KLM in Amsterdam verstevigen. Dit zei commercieel directeur Jayaraj Shanmugam van Jet Airways dinsdag tegen De Telegraaf.

    In december 2015 besloot Jet Airways de hub op Brussels Airport te sluiten en alle operaties te verplaatsen naar Amsterdam. Sinds maart bezit Jet Airways een basis op Schiphol.

    Naar verluidt had grootaandeelhouder Etihad van Jet Airways een sterke voorkeur voor Düsseldorf als basis. Op Schiphol werken Jet Airways en KLM samen met het Amerikaanse Delta Air Lines, dat Etihad openlijk bestrijdt vanwege de vermeende staatssteun. Shanmugam meldde tegen De Telegraaf zich echter te richten op de consolidatie met Air France-KLM. "Amsterdam doet het goed. Het gaat zelfs beter dan we van te voren hadden verwacht", aldus de Indiase commercieel directeur tegen het dagblad.

    Het aandeel Air France-KLM sloot maandag op een groen Damrak 1,2 procent hoger op 4,98 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 5 hvasd2 8 december 2016 11:24
    Beursblik: daling omzet per stoel Air France-KLM zorgwekkend

    Forse bezuinigingen nodig volgens Theodoor Gilissen Bankiers.

    (ABM FN-Dow Jones) De vervoerscijfers van Air France-KLM over november laten opnieuw zien dat het passagiersverkeer onder druk blijft staan, waarbij vooral de verdere daling van de omzet per stoel per kilometer zorgwekkend is. Dit zei analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers donderdag tegenover ABM Financial News.

    Volgens Versteeg daalt de omzet per stoel per kilometer bij Air France-KLM nu al drie maanden achter elkaar en er lijkt vooralsnog geen zicht op herstel. De analist sprak van een "zorgwekkende situatie". "Het passagiersverkeer bij Air France-KLM en HOP! blijft flink onder druk staan, terwijl Transavia flink groeit", aldus Versteeg, toevoegend dat de luchtvaartgroep op zowel korte als lange vluchten wordt ingehaald door de concurrentie.

    De marktvorser benadrukte dat Air France-KLM "hard moet ingrijpen" door met meer bezuinigingen te komen. "Wordt dit niet gedaan, dan zal het voortbestaan van de luchtvaartgroep op lange termijn op de tocht staan", aldus Versteeg.

    Theodoor Gilissen Bankiers heeft een Niet Aanbevolen advies op Air France-KLM. Op een groen Damrak koerste het aandeel donderdagochtend 0,2 procent hoger op 5,05 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

    December 08, 2016 04:16 ET (09:16 GMT)

    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  8. forum rang 10 voda 8 december 2016 16:27
    Air France-KLM krijgt contract van AirAsia

    Luchtvaartmaatschappij brengt onderdelenbeheer onder bij Frans-Nederlandse luchtvaartgroep.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM Engineering & Maintenance heeft een contract getekend met AirAsia voor het beheer, onderhoud en de levering van vliegtuigonderdelen voor zijn Airbus A320neo vloot. Dit maakten de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep en de Maleise budgetmaatschappij donderdag bekend.

    Financiële details over het nieuwe contract zijn niet bekendgemaakt.

    AirAsia nam de eerste E320neo in september dit jaar in gebruik en de totale vloot van dit vliegtuigtype bij de maatschappij zal uiteindelijk uit 304 vliegtuigen bestaan.

    Air France-KLM E&M verzorgt sinds 2009 al het onderhoud, beheer en de levering van onderdelen voor de A330-vloot van AirAsia.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM donderdag 0,9 procent hoger op 5,08 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 9 december 2016 15:47
    Ondernemingsraad KLM naar de rechter om directiebesluit

    OR voelt zich gepasseerd bij besluit over vermindering cabinepersoneel.

    (ABM FN-Dow Jones) De ondernemingsraad van KLM stapt naar de rechter om het besluit van de directie aan te vechten om op bepaalde verre bestemmingen standaard één lid van het cabineteam minder in te zetten.

    De OR vindt dat het hier om een reorganisatie gaat en dat derhalve advies had moeten worden gevraagd aan de ondernemingsraad.

    "We hebben deze maatregel uiteindelijk in oktober ingevoerd, nadat was gebleken dat we in het overleg met de vakbonden geen overeenstemming konden bereiken over de invoering ervan", zei directiewoordvoerster Lisette Ebeling Koning desgevraagd tegen ABM Financial News. "We geven verder geen commentaar, zolang er geen uitspraak van de rechter is", voegde zij toe.

    De zaak dient aanstaande donderdag bij de Ondernemerskamer van het Gerechtshof in Amsterdam.

    Met de maatregel wil KLM een besparing van 4,5 miljoen euro realiseren. De kwestie sleept zich al maanden voort en heeft geleid tot herhaalde stiptheidsactie en korte werkonderbrekingen, die door de vakbonden VNC en FNV Cabine werden georganiseerd.

    Het is niet het enige arbeidsconflict bij KLM, want de luchtvaartmaatschappij kan het met de vakbonden ook niet eens worden over aanpassing van pensioenregelingen voor cabine- en cockpitpersoneel.

    Overigens is de KLM recent begonnen met de werving van nieuw personeel voor cockpit en cabine om de geplande productiegroei te kunnen realiseren. KLM wil in het eerste halfjaar van 2017 400 nieuwe stewards en stewardess en 100 piloten aannemen.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM vrijdagmiddag 1,6 procent lager op 5,13 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. forum rang 10 voda 12 december 2016 16:31
    Verkoop Air France-KLM technisch onderhoud van de baan

    Franse medewerkers dreigden met staking.

    (ABM FN-Dow Jones) De samenvoeging en verkoop van het technische onderhoud van Air France-KLM is van de baan. Dit bevestigde een directiewoordvoerster van KLM maandag tegen ABM Financial News.

    Het besluit is genomen na arbeidsonrust bij het onderdeel Air France Industries, waar medewerkers al met stakingen hadden gedreigd.

    "De verkoop is nu van de baan, maar er dreigt nog steeds samenvoeging van activiteiten met mogelijke overheveling van activiteiten van KLM Engineering & Maintenance naar Air France en dus naar Parijs", zei voorzitter Jan Willem van Dijk van de Ondernemingsraad van KLM desgevraagd tegen ABM Fiancial News.

    "Wij zullen ons er hard voor maken dat dit niet zal gebeuren", voegde hij toe.

    Op een nagenoeg vlak Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM maandagmiddag 2,5 procent lager op 5,03 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 12 december 2016 16:36
    Air France-KLM plaatst nieuwe obligatie

    Transactie levert 145 miljoen dollar op.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft met succes bij Aziatische institutionele beleggers een tienjarige obligatie van 145 miljoen dollar geplaatst. Dit maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep maandag voorbeurs bekend.

    De obligatie loopt tot en met 15 december 2026 en heeft in dollars gerekend een rente van 4,35 procent, waarbij de kosten in euro's voor Air France-KLM uitkomen op 4,0 procent,dankzij een opgezette swap-constructie.

    De lening wordt volgens Air France-KLM ondersteund door de Parijse tak van Bank of China Limited en werd begeleid door BOC International.

    Het aandeel Air France-KLM sloot vrijdag op een groen Damrak 1,0 procent lager op 5,16 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 14 december 2016 20:02
    Air France-KLM benoemt Gery Mortreux tot hoofd Air France Industries

    Opvolger voor Anne Brachet gevonden.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft Géry Mortreux benoemd tot Executive Vice President bij Air France Industries. Dit meldde de Franse-Nederlandse luchtvaartgroep woensdag.

    Mortreux neemt per 1 januari 2017 de taken over van Anne Brachet, die aan de slag gaat als hoofd technisch onderhoud bij de divisie Engineering & Maintenance van Air France.

    Op een rood Damrak sloot het aandeel Air France-KLM woensdag 1,3 procent lager op 5,06 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 16 december 2016 14:57
    KLM bereikt overeenstemming met vliegers over pensioenconflict

    Lopende rechtszaken stopgezet.

    (ABM FN-Dow Jones) KLM heeft vrijdag een oplossing kunnen vinden voor het pensioenconflict tussen vliegers en de directie van de luchtvaartmaatschappij. Dit meldde de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers vrijdag.

    "Piloten en directie kunnen weer gaan bouwen aan een sterke KLM en de gezamenlijke focus op de boze buitenwereld richten in plaats van interne verdeeldheid de boventoon te laten voeren", aldus voorzitter Steven Verhagen van VNV. "De eerste stap in het herstel van het vertrouwen is nu gezet."

    Vanochtend bereikten CEO Pieter Elbers van KLM en Verhagen overeenstemming over een oplossing. Voor de VNV wordt hiermee recht gedaan aan reeds langlopende pensioenafspraken, aldus de vakbond.

    Beide partijen stoppen per direct de lopende rechtszaken.

    Op een groen Damrak koerste het aandeel Air France-KLM vrijdagochtend 2,8 procent hoger op 5,26 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  14. forum rang 10 voda 21 december 2016 16:40
    Nieuwe routes Air France-KLM naar Marrakesh en Porto

    Drie nieuwe vluchten per week.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM wil vanaf 26 maart 2017 wekelijks drie nieuwe vluchten aanbieden naar het Marokkaanse Marrakesh en het Portugese Porto vanuit Paris-Charles de Gaulle. Dit maakte de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep woensdag bekend.

    Air France-KLM zal de vluchten uitvoeren met een Airbus A320, dat plaats biedt aan 166 passagiers.

    Komende zomer wil de luchtvaartmaatschappij wekelijks 247 vluchten uitvoeren naar vijf bestemmingen in Portugal. Bovendien moeten er wekelijks vanaf de zomer van 2017 125 vluchten gaan naar zeven bestemmingen in Marokko.

    Op een rood Damrak koerste het aandeel Air France-KLM woensdagochtend 0,8 procent lager op 5,42 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 23 december 2016 14:24
    Air France-KLM verkoopt deel van belang in Amadeus

    Verkoop levert 201 miljoen euro op.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft een deel van het belang in het Spaanse boekingsbedrijf Amadeus IT Group verkocht voor een bedrag van 201 miljoen euro. Dit meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij vrijdag voorbeurs.

    In totaal deed Air France-KLM 4.950.000 aandelen van de hand, of 1,13 procent van het aandelenkapitaal van Amadeus. De verkoop leverde de luchtvaarder 201 miljoen euro op.

    Na de transactie bezit Air France-KLM nog 4.950.000 aandelen Amadeus.

    De verkoop past binnen de strategie van Air France-KLM om de balans actief te beheren. Met deze transactie wil de luchtvaarder de schuldpositie reduceren.

    Het aandeel Air France-KLM sloot donderdag op een rood Damrak 0,8 procent hoger op 5,40 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  16. forum rang 10 voda 23 december 2016 16:33
    Staking piloten Transavia France heeft vooralsnog geen consequenties

    Alle geplande vluchten worden in kerstweekeinde normaal uitgevoerd.

    (ABM FN-Dow Jones) De staking van piloten bij Transavia France heeft vrijdag geen consequenties gehad voor de uitvoering van de normale dienstregeling en ook in het komende kerstweekeinde zijn geen noemenswaardige verstoringen te verwachten. Dit maakte het de Franse budgetmaatschappij van Air France-KLM vrijdag bekend.

    Er is de komende dagen op sommige vluchten hooguit een vertraging van "enkele minuten" te verwachten, zo luidde de persverklaring van Transavia France vrijdagmiddag.

    Bij de staking is 24 procent van de piloten van Transavia France betrokken. Het gaat om een groep van 20 vliegers die door Air France bij Transavia France zijn gedetacheerd en die daar betere arbeidsvoorwaarden eisen.

    Op een groen Damrak noteerde het aandeel Air France-KLM vrijdagmiddag 0,2 procent lager op 5,39 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  17. luuk4 29 december 2016 12:07
    quote:

    23years schreef op 24 oktober 2007 21:59:

    [...]

    Ik zit er natuurlijk niet zolang in als jou, maar ik ben juist erg rustig bij dit aandeel. Fors afgestrafd om niets eingelijk. Sector genoten geven een groen ligt aan dat de winst goed is. AF moet dan toch ook een keer komen. En als je tot maart zit maakte ik me geloof ik helemaal niet zo druk want tegen die tijd staan we wel een keer weer op 31. Ik blijf positief over dit aandeel. Heb mijn huiswerk gedaan. Ben erachter gekomen dat transport door de lucht met 10.000 is toegenomen afgelopen half jaar en dat de olieprijs in die periode is gedaald met 8 euro per vat. Voor mij genoeg reden om rustig te blijven zitten.
    afgestraft om niets? haha Leef jij op mars?
3.560 Posts
Pagina: «« 1 ... 109 110 111 112 113 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links