Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Zakken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 december 2016 11:54
    olie uitgeraasd, hmmmm. ik zou het bloomberg artikeltje zo even lezen. maar er ontvouwd een of ander iets in mijn hoofd, die nauwelijks te onderscheiden is van de 12 postzegels onder mijn tong, die inmiddels via mijn slokdarm een weg banen naar mijn maag.

    net even het financieel dagblad gelezen en een kop koffie. laten we zeggen het kopje koffie is gratis. laat ik zeggen een gemiddelde kop koffie kost even veel als een paar dagbladen bij elkaar. waardoor je tijdens het lezen, je kop koffie eruit leest. oftewel, ik ben een uberpauper.

    ik ben iemand die kan 1 aandeel bezitten. en op mijn fietsje naar de zuidas fietsen. daar aangekomen, desnoods gewapend met regenjack en al, de hele toko leegeten en drinken tijdens de aandeelhoudersvergadering. en gewoon lukraak mijn vinger in de lucht steken, tijdens de stemronde.

    mijn aandacht is van het geopolitieke spektakel afgeleid, en opec en co heeft mijn aandacht opgeëist. natuurlijk snap ik dat olie uiteindelijk in de auto etc beland. maar misschien kan het ook nog leuk een andere eigenschap bezitten, zoals geopolitiek een repressie middel. nogmaals de acid is inmiddels verslonden door de enzymen van mijn tong, maag en lever.

    okay we hebben het bootje van pb(do you think bp didn't get the message yet, met zijn allen balls in your mouth!). die naar een land ver ver weg is gevaren. volgens mij slechts een signaal. lalalalalala lalalalala. check!

    okay het fd schrijft, iets met opec, 1,2 miljoen vaten. iran weigert en indonesië ook. kan toeval zijn, het handjes schudden met amerika net gedaan. ach soms is iets gewoon opportunisme en soms zit er een gedachte achter.

    maar het fd schrijft ook, dat het vooral bluffpoker was, ten opzichte van de schaliewinners in amerika. en opec schijnt nogal in het verleden zo nu en dan een handje ervan gehad te hebben, om hun voorstel in te nemen. oftewel alle afspraken aan hun laars te lappen. zolang er meer uitkomt dan in gaat, maakt het geen flikker uit wat opec zegt of doet. omdat de prijs in principe dan hoort te dalen.

    ik ben een zielige emotionele homo-irrationalis, maar wordt bijna gedwongen om rationeel te zijn en mijzelf te verloochenen. ik geef mijzelf bij zonsopkomst een kus(oh oh oh i am in love with judaaha).

    natuurlijk ga ik niks suggereren, wilders die uit de vvd stapt nadat onze vriendelijke janmaat, en de kale messias door het parlementsgebouw heen gedenderd zijn.

    olie heeft inmiddels hele andere betekenis gekregen. ik ga van het weekend even civ 6 aanschraffen, dungeon bros. en even through the ages spelen. en maar even kijken.

    het doet me denken aan wat larwence kraus zei over de voorspelling van de baan van een hemellichaam. je begint ergens met kijken. gangstarrr!
  2. [verwijderd] 1 december 2016 12:05
    overigens is vermoedelijk het snelle geld wat uitraast. en wat langer termijn bijstellingen. nu is het wachten tot daad bij het woord wordt gevoegd. rusland deed ook nog een iets. oftewel, gouden tijden.

    ik las op msn, berichtje van anp, dat een baas van de cia, trump een foei had gegeven. wel sneu hoor, lijkt erop dat de heer trump niet rollplayed maar gewoon een schreeuwlelijk is die op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was. het is 1 of andere drammerige seniel die onder bedwang moet gehouden worden.

    overigens maakt mij het niet uit of die emotionele dude afstand doet van zijn bedrijf. omdat als de onderbuik van zijn familie daar gewoon leuk loopt te doen. kan er altijd belangenverstrengeling ontstaan. maar ach, voor de bühne is het erg heroïsche. we hebben nog een maandje om herr trumpf bij te praten en bijles te geven. das niet veel.

    ik vermoed namelijk dat het geen virtuoze rpg is, maar gewoon opportunisme eerste klas. ach.
  3. [verwijderd] 1 december 2016 12:10
    toch even een klein voetnoodje(zo heet zoiets toch?) saoudië arabië met alle respect natuurlijk, is wel extremisme binnen onze(hoor mij nou, ik begin ook al in 'zij en hun' retoriek te praten) kliek, dat aandacht verdiend. hmmm, als we het toch over extremisme hebt, 'for new liberty' is ook extremistisch.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links