Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,238 24 apr 2024 13:32
  • -0,003 (-0,24%) Dagrange 1,237 - 1,245
  • 439.716 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL December 2016

4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 211 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sambaron 1 december 2016 11:44
    Nieuwe geste Bpost nog geen 'knockout bod'
    Ook het vierde overnamevoorstel van Bpost aan de Nederlandse posterijen is nog geen garantie voor succes, aldus beleggingsanalisten. Het is nu aan de aandeelhouders van PostNL om de druk op te voeren.
    Het Belgische postbedrijf kwam woensdagavond met een ‘finaal en verbeterd’ voorstel om PostNL over te nemen. Daarin gaf Bpost onder andere garanties die de zorgen over een te grote inmenging van de Belgische staat moeten wegnemen. En de Belgen verhoogden hun voorgenomen biedprijs met 7% naar € 5,75.
    Niet knockout
    Of dit laatste gebaar voldoende is voor een samengaan tussen beide postbedrijven, is nog maar de vraag. Ook het nieuwe voorstel is ‘nog steeds geen knockout bod’, aldus analisten van ABN Amro. Maar het nieuwe bod geeft de aandeelhouders van PostNL wel munitie om de druk op het postbedrijf op te voeren en dat zou het verzet van PostNL kunnen breken, aldus ABN Amro. Ook collega-analisten van andere banken en effectenhuizen denken er zo over.
    Gesteund door politiek en vakbonden, heeft PostNL de avances van zijn Belgische rivaal tot nu toe kunnen afslaan. Er is in Den Haag zelfs geopperd dat PostNL zelf op overnamepad gaat en de Nederlandse concurrent Sandd opkoopt.
    Onzekerheid
    De onzekerheid over het slagen van het nieuwe bod werpt een schaduw over de koers van het aandeel PostNL. PostNL staat woensdagochtend 0,9% hoger op €4,69. Dat is ruim een euro onder het nieuwe voorstel van Bpost.
    Volgens berekeningen van een analist van het Amerikaanse Jefferies, is PostNL €5 per aandeel waard als het zelfstandig blijft. Het nieuwe bod biedt aandeelhouders dus een premie van slechts 24%.
    PostNL heeft in een reactie gezegd het nieuwe bod van Bpost te bestuderen en daarbij ‘de belangen van alle belanghebbenden bij PostNL zorgvuldig af te wegen’.
  2. lukasix 1 december 2016 11:46
    Wat zou kunnen: Belgische regering is overeengekomen met Nedl regering om nu een groot deel van haar aandelen op de markt te zetten; niet te veel, niet te weinig zodat de koers stabiel blijft. Zodra haar aantal voldoende gezakt is kan Postnl weer omhoog.

    Garantie zelfs niet tot aan de voordeur...
  3. [verwijderd] 1 december 2016 11:57
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 1 december 2016 11:55:

    Die koers STINKT enorm
    Hoger bod en dalende koers
    Wie heeft de drukkers ingeschakeld

    Er zijn daar toch redenen voor.
    1. De algemene trend is vandaag bloedrood.
    2. Wellicht gelooft de markt nog steeds niet in een overname van PostNL door Bpost.
  4. filosoof 1 december 2016 11:58
    Ik heb ook bijgekocht. Ik hoop op een mooi bedrijf dat op kan tegen afbraak amerikaanse bedrijven voor wie het alleen maar om winst door saneren gaat. Er zal een consolidatie komen en dan is dit een waardige grootte. Het lijkt mij dat BPost iets anders is in houding als AirFrance. Ik ben met mijn belgische mede-aardbewoners veel minder huiverig. Ik hoop dat ze na gaan denken over een levensvatbaar nieuw bedrijf.
  5. aex2009 1 december 2016 12:08
    Zolang Hernia niet met een bericht naar buiten komt zal de koers wel zo blijven.Persoonlijk denk ik dat we deze koers 4.62 ook zonder Bpost wel zouden halen.En anders over een jaar wel.
    Er zijn nu al een paar keer mislukte onderhandelingen geweest en dan zie je zulke koersen.
    Belgen hadden gewoon beter een bod cash kunnen doen.
4.220 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 ... 211 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links