Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'ECB bereid Italië bij te staan na referendum'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 29 november 2016 15:13
    Draghi en alle andere centrale banksters hebben sinds 1987 - het tijdperk van Greenspan begon - gratis geld bijgedrukt om de eerlijke prijsvorming van aandelen en obligaties te voorkomen en de renten kunstmatig bij te sturen. De waarde van het geld is nog maar 3% van die in het jaar 1971 toen Nixon de stekker uit Bretton Woods trok. Het gemanipuleer met geld kon beginnen.
    Italie heeft een Schuld - BNP ratio van 132%, de slechte leningen van de banken zijn 350 miljard euro bij elkaar. En de productiviteit is sterk gedaald, de concurrentiepositie is verslechterd door de euro. De economie van Italie is sinds de toetreding tot de euro gestagneerd.
    Ga er maar vanuit dat Draghi het opkoopprogramma na maart 2017 doorvoert. De duitse bunds heeft ie bijna allemaal al in bezit, vandaar dat 2 jaar bunds op een belachelijk -0.7% couponrente staan. In Spanje en Italie kan die zijn monetaire hobbies nog even voortzetten
    Toch zie je wereldwijd dat de obligaties dalen en de renten tegengesteld stijgen op het gevoel dat Trump de uitgaven in eigen land sterk verhoogt en belastingen verlaagt. Dat geeft inflatie, die ook in de rest van de wereld gevoeld kan worden. En dat vinden obligatiehouders niet leuk.
    Politiek kan er veel veranderen wanneer Renzi echt bij een Nee aftreedt en een politiek vacuum ontstaat. Zo'n risico zal obligatiehouders snel tot dumpen aanzetten, afgezien van het feit dat de Italianen hun spaargelden naar het buitenland brengen. Van de animal spirits heeft onze hooggeleerde academicus en ex Goldman Sachs directeur Draken nog nooit iets begrepen. Maar ja, Yellen, Bernanke, Greenspan dan wel?

  2. ljjls 29 november 2016 16:39
    Plicht? Om stomzinnige in immorele dingen te doen onder het mom van dat is goed voor het volk? Draghi is natuurlijk helemaal niet verantwoordelijk voor wat dan ook. Dat zijn die politici die Draghi gebruiken, maar ze weten geen van allen waar ze mee bezig zijn. Er komt echt net zo'n knal als in 1929, alleen wanneer he....
  3. Maan Arkenbosch 29 november 2016 16:48
    Op een gegeven moment trekken de €urocraten/Draghi/ECB de stekker er uit. Dan knalt de rente omhoog en gaan de obligaties door het putje. Vervolgens gaat de €. de glijbaan af en beginnen de zuidelijke landen of hun eigen munt weer in te voeren of voor een habbekrats hun schuld obligaties weer op te kopen. Iedereen blij behalve de pensioenfondsen en kleine spaarder. Ik zie de zakkende prijs voor Goud en zilver nog altijd als een koop moment.Vooral omdat deze metalen in $ genoteerd worden.
  4. taurus86 29 november 2016 17:42
    quote:

    ljjls schreef op 29 november 2016 15:12:

    De politici zijn steeds erg stil en public over dit soort berichten, wat wordt er in die achterkamertjes gezegd? Rutte, grote stiekemerd, ik heb je door hoor
    Ik denk dat Draghi het melige verhaal van Rutte niet eens meer wil horen. Nederland moet helpen door middel van baanbrekende hervormingen. Bijvoorbeeld, het opheffen van alle griezelige beperkingen van de schenkings- en erfenisbelasting. Misschien de wet wel helemaal opheffen. (zie Portugal)
    Geef de gelegenheid aan ouderen om schenkingen te doen, die vrijgesteld zijn van belasting mits men de gelden besteed aan reparatie van pensioenopbouw en/of aflossen van hypotheek en andere bankschulden. Geen beperking!
    Dat wil Draghi. Moedige beslissingen, die geld doen rollen en de schuldenberg en het enorme spaaroverschot te lijf gaan.
    De omloopsnelheid van het geld moet omhoog (o.a. loonsverhoging)en daardoor ontstaat weer een inverdieneffect voor de overheid. En wij kiezers moeten hem dat vertellen in luide en duidelijke woorden.

    PS. En dan heb ik het nog niet gehad over het vrijmaken van de overwaarde van woningen. Schrijf jaarlijks een grote staatslening uit, waarmee de regering negatieve langlopende voorlopige aanslagen kan financieren voor mensen die hun huis volledig hypotheekvrij hebben.
    Een staatslening gedekt door privaat vastgoed en tegen een 'zilvervlootrente', die willen andere Nederlanders wel graag kopen.
  5. [verwijderd] 29 november 2016 18:40
    Banken maken woekerwinsten op de verkoop van obligaties aan de ECB. De ECB koopt toch wel. Opvallend is dat de Amerikaanse grootbank volop meeprofiteren van de winstgevende obligatiehandel.
    De ECB is alles aan gelegen om de Italiaanse rente laag te houden. Hiervoor is de hele steunoperatie voor bedoeld.
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links