Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Turkije

1.907 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 96 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. whammy 20 november 2016 16:45
    Mijn fiat heeft hij. President Recep Tayyip Erdogan van Turkije speelt met de gedachte zijn land aansluiting te laten zoeken bij de zogenoemde 'Shanghai Vijf', met Rusland en China. Dat zei hij zondag tegenover journalisten, uit onvrede over het uiterst trage toetredingsproces van Turkije tot de Europese Unie. Wat voor implicaties zo'n stap heeft voor het bestaande lidmaatschap van Turkije van de Navo zei Erdogan niet.
    Ankara is al 'dialoogpartner', sinds 2013, onder verwijzing naar het idee dat Turkije 'hetzelfde lot' heeft als de lidstaten. Ook Wit-Rusland is dialoogpartner, terwijl Mongolië, India, Iran, Pakistan en Afghanistan de status van waarnemer hebben. Dialoogpartners mogen aan de ministersbijeenkomsten deelnemen, maar ze mogen niet stemmen.
    Bron FD
  2. enwatnu 26 november 2016 09:09
    quote:

    rationeel schreef op 20 november 2016 20:02:

    Ik hoop dat EREN in voor ons niet toegankelijke publicaties iets over de Abedin familie kan vinden.
    geen EREN maar ik heb wel iets gevonden:
    www.vanityfair.com/news/2016/01/huma-...

    thehill.com/blogs/pundits-blog/presid...

    www.thepoliticalinsider.com/anonymous...

  3. forum rang 10 rationeel 28 november 2016 22:14
    quote:

    enwatnu schreef op 26 november 2016 09:09:

    [...]geen EREN maar ik heb wel iets gevonden:
    www.vanityfair.com/news/2016/01/huma-...

    thehill.com/blogs/pundits-blog/presid...

    www.thepoliticalinsider.com/anonymous...

    Bedank voor je zoeken. De onderste steen is nog niet boven.
  4. forum rang 10 rationeel 27 december 2016 19:22
    T. Visser
    26 december 2016 - 12:06
    Terwijl iedereen aan de kerstkransjes zit en verstikt raakt door de rook van de gourmetstellen, zet in Turkije Erdogan deze week weer meer dan duizend, door hem benoemde, vijanden vast.
    Het zou volgens de NOS steeds vaker om PKK-leden gaan. De PKK is de zogenaamde Koerdische vrijheidsbeweging, wiens aftakking TAK achter de recente aanslagen in het land zat.

    De cijfers in Turkije beginnen duizelingwekkende vormen aan te nemen. Zo worden er naast arrestaties ook een slordige 10.000 accounts op sociale media onderzocht.
  5. [verwijderd] 27 maart 2017 17:33
    Ik had 2014 in de Telegraaf forum beschreven hoe Turkije zal opbreken. Ik zat toen in Noord Iraq tussen de Koerden. Ik mocht die Koerden want die hadden de zelfde overleving drang en geest als wij toen in Zuid Afrika.
    Kortom geef ze onafhankelijkheid na eeuwen van afgeslacht te worden.

    Iran en Turkye die olie koopt van mensen die hun vrouwen de clitoris afsnijden gaan dat niet leuk vinden. Dan = zo'n 20% van Turkije Koert en 40% Liberaal Turk en 40% die van koppensnellen houden. Iran gaat die koppensnellen partijen ondersteunen onder de naam dat alla, jezus en centralebanken de beste geloven zijn om vrouwen te kunnen onderdrukken. Dat nieuwe geloof de Vliegend Spaghetti Monster die vrouwen ook tweedehands maakt ken er ook wat van, kortom uitkijken voor de media geloof waanzin.

    De Russen hebben een positie dat het niet naar hun toekomt maar spelen lang kaart. Turkije ging een fout aan om meer en meer in Syria te vechten om de koppensnellen partij op te jutten. Strategisch is dat helemaal verkeert en ook om eigen bevolking van 40% te vervolgen anti militaristisch.

    Rusland laat niet toe dat Amerika directe zeggenschap zal krijgen wanneer Turkye is opgebroken. Wees bereid voor veel maar dan ook veel vluchtelingen, Dan weer dat is goed voor de huizen markt.
  6. [verwijderd] 29 maart 2017 11:27
    Rusland en Iran zijn flink bezig om nog betere vrienden te worden. Muntjes delen, olie beheren en schiet goeters. Dus een formule om Turkije op te delen in liberaal west en koppensneller middel en Kurdistan in het oosten. Waarom Iran? Want Iran zijn geen koppensnellers maar nekken rekkers (blijkbaar vriendelijker).

    Nou mag ik Rusland want vrouwen worden niet gescheiden in bijbel, koran, centrale bank theologie, Nederlands Romeins wet en nu de hoge frequentie sentimentele verwachters programmeurs.

    Het verschil tussen Iran en Turkije wetgevingen is als een meisje in een geile bui is dan kap je de kop af in Turkije en in Iran pleur je haar in een studenten huis drie hoog het raam uit. Dit dan uit de mond van een Iraans meisje die ik in Indië hebt ontmoet een tijdje terug. ( ze was nogal mooi)

    Dus daar is hoop.
  7. [verwijderd] 1 april 2017 14:00
    Geopolitiek en centrale banken kan je volgens FED Yellen veronderstellen als een broek. En een broek heeft zakken. Zij noemt het pokkits, die zakken. Zij vertelde me dat ze is zwaar ontrust over die zakken want het zal vol met hoge percentages werkelozen. Zij vertelde me niet wat voor soort broek het was; was het een broek van een hardlopers vol met ballen met ruimte voor 1 fietssleutel of van een timmerman met pokkits van knie tot en met pen op de schouder. Zo lekker ouwehoeren zonder kennis van volume.

    Amerika gooit pokkits van Koerden vol met wapens op de Turkse grens en Israel vinden Koerden leuk. Voor de on-ingelichtenden: Koerden is geen mode show maar een volk die in het verleden en nu weer, moord heftig afgeslacht worden beter dan Joden vroeger,dat de Holocaust kinderspel blijkt te zijn. Nou weet ik niet of 'vervolgd' worden onderdeel uitmaakt uit de werkeloosheid cijfers, maar ik laat die keuze aan u, maar ik ben zeker, kennende hen, dat ze niet door Erdogan hun broek laten aftrekken!

    De Russen, nu redelijk gelovig, vinden niet moslims afslachten ook niet leuk. Dus twee super plofstoffen die Turkijen in drie willen opdelen. Probleempje: Iran met Koerdish Iran. Gaat de huidige Koerden onafhankelijk verklaren in Noord Iraq, Noord Syria en 20% Oost Turkije dan gaat beide koppensneller Turkije en nekkenrekker Iran chagrijnig worden.

    Dus het moet gaan naar geven en nemen, en ik denk de Koerden zullen geen aanspraak maken op Iran zoals Nederland op Vlaams Frankrijk en Belgie. Wel zal Iran Koerden een zekere mate onafhankelijk krijgen zolang ze maar 22% BTW betalen aan Teheran. Laatst genoemde zie ik wel zitten als afspraak tussen Russen en Iran.



  8. Prop. 1 april 2017 14:10
    Ik ga jaren op vakantie/ zakkelijk naar Turkije, en heb er wel eens over de lokale politiek. De lokale mensen vinden Erdogan helemaal geweldig.

    Ze vinden het ook heel vreemd dat ze in Europa zo negatief over hem zijn en hem dictator noemen. Hij is gewoon gekozen door de meerderheid en als ze hem niet willen of inpopulair is dan wordt hij toch niet herkozen, wordt er gezegd. In Turkije worden er op dit moment 3 milj sieriers opgevangen als het zo n slecht mens was had hij dat nooit gedaan, europa doet er alles aan om ze buiten te houden, mijn inziens terecht overigens. Ze moeten gewoon in de regio blijven.
  9. [verwijderd] 1 april 2017 14:28
    Uw argument: Met Syriërs opvangen mag je Koerden afslachten. En met mij observatie van die mensen persoonlijk: Syrische vrouwen en meisjes der clitoris afsnijden zodat uw 80% goedkoper olie kan krijgen!
    Ik zit hier en reis rond in het Midden Oosten en ik zie veel Indiërs, Pakistanen maar niet hun buren de Turken.
    Turken lijkt mij heel onpopulair bij hun buren. Wie heeft er angst daar, liberale Turken in het westen, Ankara koppensnellers, of de 20% Koerden.
    In welk gebeid was u? U heeft een keuzen uit drie.
  10. Prop. 1 april 2017 18:28
    Sorry hoor, dat is het grootste onzin wat ik heb gehoord, terroristen worden inderdaad hard aangepakt. Dat moet ook wel want in die regio heb je geen andere keus.

    Als je dat niet doet, dan worden er aanslagen gepleegd. De zelfde reden als waarom de NATO in afganistan aanwezig is. Om er voor te zorgen dat het probleem ter plekke wordt opgelost.

    Wat ikheel vreemd vond is dat de meeste Koerden juist Erdigan steunen omdat hij juist daar heel veel aandacht voor beeft. Hij wil daar de welvaart juist stimmuleren.....
  11. [verwijderd] 1 april 2017 20:44
    Als ik met 5000 euro in mijn broekzak aan contant op een Nederlandse markt rondloopt kan ik aangevallen worden door 5000 euro speur honden. Als ik 10.000 in mij broekzak hebt dan ben ik een terrorist organisatie, ja niet 9999,99.
    Wat is u definitie van een terrorist organisatie? Mandela en zijn politieke partij moorden (oud) Nederlanders uit op een massamoord vlak maar is geen terrorist organisatie. Prop-punt je lult als een hufter want als Erdogan zo goed was dan hadden ze welvaart maar ze moeten meer dan 22%BTW afstaan aan zelfzuchtige onder eigen naam islam klootzakken. Jouw grondvader was tegen islam en nu zeg je fok grondvader.
    Uw schrijfwijze over actie die ik heb meegemaakt is tegenstrijdig. Uw klote woorden "hard aanpakken' en 'moet' is niet deel van een Nederlandse nog West Europese taal. Hard Syria aanpakken leed tot veel vluchtelingen en die zijn niet vriendelijk tegenover de aanpakkers.

    Steden bombarderen had nog nooit populariteit gehad voor de bombardeerders. Iemand die een pistool voor me hooft houd zal ook geen respect krijgen. Prop.punt jij en ik hebben oorlog. Heb jij je vrouw en je dochter de clitoris af laten snijden ja of nee!!!!? Zeg je ja dan zijn we vrienden want dan kunnen we beide de Nederland-Romiense wet aanpakken van hoe vrouwen worden gediscrimineerd. Zeg je nee dan lieg je.
  12. forum rang 9 josti5 1 april 2017 21:18
    Je ziet langzaam maar zeker andere machtsverhoudingen ontstaan in het Midden-Oosten. Tenzij Trump hard ingrijpt, is de USA de verliezer.
    Armeniërs, Koerden, Israëli, Kopten, Midden-Oosterse Christenen: zij voelen elkaar haarfijn aan, begrijpen elkaar, hebben dezelfde doelstellingen, dezelfde bedreigers.
    Egypte is weer politiestaat; Syrië, Libië en als laatste Irak (met z'n sjiïtische meerderheid) zullen volgen.
    Bij een verdere machtstoename van sjiïtisch Iran hebben zij geen enkel belang, integendeel.
    Rusland wil een einde maken aan het gelazer aan haar zuidgrenzen, ook al omdat binnen haar grenzen de Russen snel in aantal afnemen, en de islamieten groeien als kool.
    Dat vindt nationalist Poetin niet leuk...
    Het zou mij dan ook niet verbazen, als binnen afzienbare de vlam in de alawitische pan slaat, die Saoedi-Arabië heet - een land, dat mentaal geheel ten onder is gegaan, een land, dat breed intens wordt gehaat.
    Dat versnelt de roep om een oplossing in het Midden-Oosten, met hopelijk de komst van een zelfstandig Koerdistan - naast Israël de 2e oase van rust in deze geteisterde regio.
    In dit geheel is Erdogan een niet ter zake doende passant, hoogstens een lastige vlieg, die het eeuwige leven niet heeft. Wat na hem komt, zal moeten inbinden, en ook het leger heeft nog een stevige rekening met hem te vereffenen...

    China houdt zich afzijdig: dat heeft genoeg aan Oost-Azië en Afrika, zo heeft het land met Poetin afgesproken.

    De vriendschap tussen Israël en Zuid-Afrika lijkt ten einde (chokedammam, eens?).

    India en Pakistan houden elkaar wel in wurggreep.

1.907 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 96 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 872,91 -1,26%
EUR/USD 1,0625 0,00%
FTSE 100 7.847,34 -1,48%
Germany40^ 17.774,00 -1,40%
Gold spot 2.369,85 -0,56%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,46%
B&S Gr...
+1,70%
Fagron
+0,91%
FASTNED
+0,62%
Kendrion
+0,58%

Dalers

Aperam
-6,40%
Arcelo...
-6,39%
SBM Of...
-5,45%
ASMI
-3,22%
Nedap ...
-3,11%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links