Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

  • 17,560 24 apr 2024 17:35
  • +0,300 (+1,74%) Dagrange 17,200 - 17,560
  • 75.328 Gem. (3M) 115,3K

Heijmans - November 2016

2.466 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. TheBateman 25 november 2016 21:32
    Doodnormaal toch. Ik kan me herinneren dat dit ook een keertje gebeurde bij een bedrijf waar ik vroeger voor werkte. CEO riep zon 50 man bij elkaar. Legde situatie uit, en iedereen werkte daarnaar weer verder aan de genoemde verbeterpunten. Is daarna erg goed gekomen met het bedrijf.
  2. forum rang 5 tradersonly 25 november 2016 23:46
    Interessant stukje uit het FD inzake de N23.

    Bij de beslissing om het werk geheel stil te leggen, voert Heijmans aan dat er al sinds 22 augustus niets wordt betaald, ook niet voor de delen waar de ondergrond geen problemen oplevert. De provincie stelt dat Heijmans geen actuele planning geeft en dat er dus niet betaald kan worden. Heijmans meent echter dat de delen van het project waar problemen zijn, inmiddels zo verweven zijn met de rest dat er geen planning meer gemaakt kan worden. De boodschap: er is eerst een akkoord nodig over de problemen.

    Doorgaan met het werk [op de N23] betekent ook ‘cash out’, terwijl er geen inkomsten tegenover staan. En een lagere kaspositie betekent dat de nettoschuld toeneemt. Bij een tegenvallende schikking op een ander probleemproject – de Energiefabriek Tilburg – kan de wig tussen het brutobedrijfsresultaat (dalend) en nettoschuld (stijgend) verder toenemen. Volgens de convenanten mag de nettoschuld niet hoger zijn dan drie keer het brutobedrijfsresultaat. Het credo ‘cash is king' zal nu de boventoon voeren in Rosmalen.

    Interpretatie aanbesteding twistpunt
    In de kern gaat het probleem om een grijs gebied in de aanbestedingsprocedure. Er is door de provincie gekozen voor prestatie-inkoop. De inschrijver met de hoogste kwaliteit en relatief laagste prijs wint de opdracht. Een van de kenmerken is dat niet alles in detail wordt vastgelegd en dat er er ruimte aan de markt wordt gelaten om na de gunning het werk verder in te vullen. Hier botst het. Heijmans heeft zich bij de inschrijving gebaseerd op het grondonderzoek dat Grontmij voor de provincie deed. Maar als de bodemsituatie anders uitpakt kan het met de aanvankelijke inschrijfprijs niet uit. Heijmans wijst er op dat het Grontmij-rapport niet goed genoeg was, terwijl de provincie stelt dat er een contract is. Dat is mogelijk niet helemaal volledig. Onder de uitvoeringsovereenkomst met de definitieve afspraken - het sluitstuk bij dit type aanbesteding - staan naar verluidt geen handtekeningen.

    ---------------------

    Nee, de provincie NH staat imo niet bijster sterk in haar zaak omtrent de N23.

  3. oompje24 26 november 2016 08:04
    quote:

    Daexter schreef op 25 november 2016 18:25:

    Ere wie ere toekomt. Pm had het goed gezien, dat het bestuur zou opkrassen. Persoonlijk denk ik nog steeds dat de grootste vriend van PM (Mark) :) vrijwillig is opgestapt. puur vanuit dat hij iets anders wilde, maar tegelijkertijd dat als hij nog had willen verlengen dat hij veel lastige gesprekken zou hebben gehad. Van der Els is echt geofferd en inderdaad waarschijnlijk onder druk van de banken.

    Zoals sommige bashers schrijven de markt heeft altijd gelijk (wat niet waar is, zie bijvoorbeeld de reactie op overwinning Trump), dan ook vandaag, dus de daling is beperkt, dus de markt ziet zeker nog potentie in Heijmans, had de markt dat niet gedaan dan stond er vandaag minimaal -10% op de borden aan het eind van de dag.

    maar ik ben ook niet naief, zoals sommigen opportunisten hier. Waar PM de emissiekans op 95% inschat, doe ik dat voor 20-30% niet zo groot dus, maar ik ben met PM eens dat de koers best nog hard kan dalen de komende weken. Het kan waar zijn dat we de bodem gezien hebben, maar de kans is net zo groot dat we nog een lager niveau op gaan zoeken voor de jaarcijfers. Ik heb mijn aandelen nog niet verkocht, maar vandaag wel 20 putopties januari 4 euro bijgekocht, ik had er al een aantal en ook voor december en juni. daarnaast heb ik ook nog call opties, niet omdat ik twijfel oid, maar het kan nog alle kanten op en ik anticipeer daar graag op.

    Leuk om te zien hoe Daex zich in allerlei bochten wringt om zijn gelijk te halen.
  4. [verwijderd] 26 november 2016 09:18
    quote:

    Belgger123 schreef op 25 november 2016 22:01:

    Op 5.25 ingestapt vandaag. Ben bang dat het geen goede beslissing was met het nieuws van de interne vergadering nu. We hopen maar het beste van.
    Omdat 1 partij (die voorkennis had dat Els opstapte) zoveel heeft ingekocht....moet je je niet mee laten slepen.
    Er is totaal geen fundatie op basis waarvan het bedrijf nu ineens gezond(er) is. Oké vd (luisindep)Els was een nitwit en heeft het roer overgedragen......Maar daarmee bestaan de financiële problemen nog wel.

    Hij heeft ingezien dat hij al zijn kwartaal verhaaltjes updates en beloftes totaal niet waar zal kunnen maken....anders stap je niet op want dan zag het er nog wel rooskleurig uit als ik hem mocht geloven ieder kwartaal.

    Kans op een emissie is nog net zo groot als 3 dagen terug.
  5. [verwijderd] 26 november 2016 10:04
    quote:

    Stirred schreef op 26 november 2016 09:46:

    Maandag gehaktdag. Denk dat veel beleggertjes in dit aandeel dit weekend met samengeknepen billen doorbrengen. Wordt een slagveld. En dat terwijl er zo veel mooie fondsen zijn. Aegon, NN, Philips, enz, enz.
    Omdat ze netjes aan hun personeel vertellen wat er aan de hand is? Het geen wat al 3 weken in het nieuws is? Kvind het netjes van Heijmans en een rare reden voor paniek.
  6. Grunniger 26 november 2016 10:32
    In het noorden van het land zie en hoor ik niets meer van heijmans. Kom ze ook niet tegen bij aanbestedingen.
    Verder denk ik dat er meer risicoprojecten zijn die later waarschijnlijk nog aan de orde komen.
    Het blijft gissen, maar denk zelf dat het heel moeilijk voor Heijmans gaat worden en de koers nog veel verder kan dalen als de banken beginnen te twijfelen of er komt nog slecht nieuws van een groot project.
  7. Brokie Even 26 november 2016 10:35
    quote:

    Stirred schreef op 26 november 2016 09:46:

    Maandag gehaktdag. Denk dat veel beleggertjes in dit aandeel dit weekend met samengeknepen billen doorbrengen. Wordt een slagveld. En dat terwijl er zo veel mooie fondsen zijn. Aegon, NN, Philips, enz, enz.
    Ik zit ook in NN en heb al goed verdiend aan Aegon, maar het één sluit het ander niet uit he. Heijmans is nu lekker speculatief. Met Heijmans sta ik overigens wel weer aan de zijlijn. Ik ga nu inderdaad niet graag met die stukken het weekend in.
  8. [verwijderd] 26 november 2016 10:45
    quote:

    Broke Even schreef op 26 november 2016 10:35:

    [...]Ik zit ook in NN en heb al goed verdiend aan Aegon, maar het één sluit het ander niet uit he. Heijmans is nu lekker speculatief. Met Heijmans sta ik overigens wel weer aan de zijlijn. Ik ga nu inderdaad niet graag met die stukken het weekend in.
    Er is gewoon niets aan de hand. Een update aan het personeel, zoals elk half jaar. Deze update is juist bedoeld om rust in de tent te brengen.
  9. Grunniger 26 november 2016 10:48
    quote:

    shorterman schreef op 26 november 2016 10:45:

    [...]Er is gewoon niets aan de hand. Een update aan het personeel, zoals elk half jaar. Deze update is juist bedoeld om rust in de tent te brengen.
    Dat gaan we snel genoeg zien. Mocht je geen toppositie bij Heijmans hebben dan is jou gevoel net zo gefundeerd als die van mij. Ik zou toch wat puts als risicodekking aanschaffen. Zelf gok ik op een daling.
  10. [verwijderd] 26 november 2016 10:56
    quote:

    Grunniger schreef op 26 november 2016 10:48:

    [...]

    Dat gaan we snel genoeg zien. Mocht je geen toppositie bij Heijmans hebben dan is jou gevoel net zo gefundeerd als die van mij. Ik zou toch wat puts als risicodekking aanschaffen. Zelf gok ik op een daling.
    Ik kijk pas op de koersborden maandag om 17 uur. Ik verwacht dan geen lagere koers, maar juist een hogere. Wat daar tussenin gebeurt, interesseert me niet.
2.466 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links