Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,204 25 apr 2024 17:35
  • -0,029 (-2,35%) Dagrange 1,195 - 1,239
  • 1.803.919 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL NOVEMBER 2016

4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 196 197 198 199 200 ... 234 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 JvH 24 november 2016 09:31
    quote:

    streven naar beter schreef op 24 november 2016 09:26:

    www.tijd.be staat een stuk in over Bpost dat ze 4 opties hebben.
    ik kan het stuk niet openen.
    De 4 opties van Bpost in jacht op PostNL

    24 november 2016 08:47
    Portrait Michaël Sephiha
    door
    Michaël Sephiha
    Corrigeren
    Bewaren
    Afdrukken
    Geef zelf een reactie
    Bpost incasseert steeds meer tegenslagen in zijn strategische schaakspel rond PostNL. Ook de grote klanten van de Nederlandse postgroep zien de Belgen niet graag komen. Staat Bpost schaakmat?

    LEES VERDER
    Grote PostNL-klanten wijzen Bpost af
    'Belegger Bpost vreest duur bod op PostNL'
    Nederlandse afkeer tegen Bpost-bod zit diep
    PostNL stuurt Bpost opnieuw wandelen
    RECENT ADVIES
    bpost kopen of verkopen?
    Bekijk hier het advies op belegger.be
    PostNL Koninklijke kopen of verkopen?
    Bekijk hier het advies op belegger.be
    Bpost rijgt in zijn gooi naar PostNL de tegenslagen aaneen. Het is al lang bekend dat politiek Nederland de Belgen wil buitenhouden en PostNL liet al drie keer duidelijk blijken dat het niet gediend is van de overnameplannen van de Belgen.
    Woensdag plaatsten ook de grote klanten van PostNL - bedrijven als ING, ABN AMRO, Rabobank, Nuon en de Nederlandse Loterij - grote vraagtekens bij een overname van PostNL door zijn Belgische evenknie. Zij vrezen vooral dat een overname ‘afbreuk doet aan de vrije postmarkt’. ‘Dat kan in het ergste geval de klok ruim tien jaar terugdraaien’, luidt het. Die stelling loopt opmerkelijk parallel met die van de Nederlandse minister van Economische Zaken Henk Kamp, voor wie een overname door Bpost ‘een stap terug’ is.
    Welke opties heeft Bpost nog in het strategisch schaakspel rond PostNL? Een overzicht.
    1. Een hogere prijs, betere voorwaarden
    De Nederlandse minister van Economische Zaken Henk Kamp. © ANPDe Nederlandse minister van Economische Zaken Henk Kamp. © ANP
    PostNL verwierp de voorstellen van Bpost onder meer omdat het de geboden prijs te laag vindt. De Belgische postgroep kan daar een mouw aan passen door haar prijs op te trekken en een ultiem voorstel te doen - een best and final offer in het vakjargon.
    Maar Bpost heeft één probleem: de biedprijs bestaat uit cash én aandelen en de dalende beurskoers speelt niet in zijn voordeel. Een hoger bod in combinatie met méér aandelen houdt ook financieel niet echt steek. Want hoe meer nieuwe aandelen en hoe minder goedkope schulden Bpost aanwendt, hoe minder overtuigend het tegenover zijn aandeelhouders kan volhouden dat de deal de winst én het dividend per aandeel een boost geeft.
    Maar de prijs is niet het enige struikelblok. PostNL tilt ook zwaar aan het feit dat België 40 procent in de fusiegroep zou bezitten. Moet Bpost, in overleg met zijn referentieaandeelhouder, meer aandelen in de strijd gooien zodat het staatsbelang nog meer verwatert? Wil de federale regering dat wel? En wat met de vakbonden? Die steigeren nu al bij een beperkter overheidsbelang.
    2. Aandeelhouders PostNL bewerken
    Bpost heeft op zijn minst al afgetast hoe de grote aandeelhouders van PostNL tegenover zijn overnamevoorstel staan. Voorlopig krijgt de Belgische postgroep enkel steun uit die hoek. De Nederlandse mediatycoon John de Mol en de Belgische fondsbeheerder Capfi Delen hebben de twee postbedrijven opgeroepen om samen te zitten. Zij bezitten respectievelijk 5,04 en 4,5 procent van PostNL. Capfi Delen is ook aandeelhouder van Bpost. Maar voorlopig lijkt die oproep in dovemansoren te vallen.
    Is Bpost in stilte aandelen PostNL aan het opkopen? Daar lijkt het niet op. Was dat wél het geval, dan moet het vanaf de drempel van 3 procent naar buiten treden. De volgende drempel is 5 procent.
    3. Een vijandig bod
    John de Mol, mediamagnaat en grootaandeelhouder van PostNL. © ANP KippaJohn de Mol, mediamagnaat en grootaandeelhouder van PostNL. © ANP Kippa
    Bpost heeft nu al Den Haag, het management en het bestuur van PostNL, de vakbonden en de grote klanten van de Nederlandse postgroep tegen zich. Als het de aandeelhouders van PostNL rechtstreeks benadert en vervolgens een vijandig bod lanceert, zal dat werken als een rode lap op een stier.
    Veel waarnemers vinden dat een theoretisch scenario omdat Bpost tot nu toe PostNL vriendschappelijk heeft benaderd en stelde dat van een deal maar sprake kon zijn na overeenstemming met PostNL. Door die strategie beperkte Bpost zijn bewegingsvrijheid. Daarbij komt dat Bpost nog steeds voor 51 procent in staatshanden is. Een vijandig bod van een - weliswaar autonoom - overheidsbedrijf op een strategisch buitenlands doelwit zou ongezien zijn.
    Het antwoord van Den Haag ligt al klaar. PostNL kan een stichting oprichten om zich te beschermen tegen een vijandig bod. Een gifpil, dus. Bovendien overweegt de Nederlandse minister van Economische Zaken een spoedwet te schrijven, waardoor bij een overname zijn instemming vereist is.
    4. Over and out
    Aangezien het verzet tegen het overnamevoorstel van Bpost groeit, kan de Belgische postgroep beslissen de handdoek in de ring te gooien. Omdat die informatie koersgevoelig is, zal Bpost dat met een officiële mededeling moeten bekendmaken, zegt een overnamespecialist. Maar niets weerhoudt de Belgen ervan PostNL op een later tijdstip opnieuw te benaderen.
    Bron: De Tijd
    alexander de croo bpost postnl henk kamp
    BPOST 0,00%

    PNL -0,40%
  2. Dokus 24 november 2016 10:07
    quote:

    potpourri schreef op 24 november 2016 09:16:

    de deal is dood
    Banken zijn ook geen voorstander
    het is nu nog even kijken hoe Bpost zonder teveel gezichtsverlies zich terug kan trekken.

    korte termijn gaat dit beter uitwerken voor het aandeel van Bpost dan PostNL, lange termijn is PostNL het groeibedrijf en Bpost krimpende , maar Bpost blijft nog wel jaren het betere aandeel, vanwege haar bevoorrechte positie en toegestane verdienmodel in de Belgische markt.
    Bpost moet, juist om de reden die je hierboven aanhaalt. ze zijn krimpende en moeten dit opvangen!

    Ik zie bpost strak, kan een jaar duren, een vijandelijk bod doen.
    Leuk dat de nl staat dit niet wilt, maar die hebben er geen biet over te zeggen!
  3. Adek 2001 24 november 2016 10:09
    quote:

    Dokus_ schreef op 24 november 2016 10:07:

    [...]

    Bpost moet, juist om de reden die je hierboven aanhaalt. ze zijn krimpende en moeten dit opvangen!

    Ik zie bpost strak, kan een jaar duren, een vijandelijk bod doen.
    Leuk dat de nl staat dit niet wilt, maar die hebben er geen biet over te zeggen!
    dan is er een wetje gemaakt, onmogelijk!
  4. down 24 november 2016 10:34
    Het ziet er naar uit dat beleggers toch de hoop opgeven en postnl aandeel laten vallen omdat er geen vooruitzichten meer zijn dat ze uberhaupt nog worden serieus genomen De beleggers zijn dan de eerste die het aandeel verkopen omdat het allemaal niet snel genoeg gaat want dat zijn de snelle jongens die snel gels willen zien Shorters bijvoorbeeld te noemen maar de vertrouwde rustige niet meteen geld makende belegger die blijft zitten omdat postnl een bedrijf is dat niet omkiept en misschien dividend als pleister op de wonde legt,ik stap in ieder geval niet uit!
  5. Adek 2001 24 november 2016 10:37
    quote:

    Dokus_ schreef op 24 november 2016 10:16:

    [...]

    we leven niet in turkije!! wetjes maken en er doorheen krijgen gaat hier niet zo snel lukken.

    Postnl is in handen van de aandeelhouder, niet van de NL staat!
    als r niet op korte termijn een goed vijandig bod komt kan Bpost PostNL niet meer inlijven.
  6. down 24 november 2016 10:38
    quote:

    Dokus_ schreef op 24 november 2016 10:16:

    [...]

    we leven niet in turkije!! wetjes maken en er doorheen krijgen gaat hier niet zo snel lukken.

    Postnl is in handen van de aandeelhouder, niet van de NL staat!
    Oei oei, dat is een gevaarlijke veronderstelling!! misschien bedoel je het aandeel maar Postnl is en blijft wel degelijk nog onder staats toezicht,Dat heb je wel kunnen zien toen SNS werd ingepalmd door de staat Toen werden de beleggers meteen onteigend van hun stukken door de staat ja,,,zelfs zonder slag of stoot van beleggers die beroofd werden door de staat, DUS.......!
  7. [verwijderd] 24 november 2016 10:46
    quote:

    Dokus_ schreef op 24 november 2016 10:07:

    [...]

    Bpost moet, juist om de reden die je hierboven aanhaalt. ze zijn krimpende en moeten dit opvangen!

    Ik zie bpost strak, kan een jaar duren, een vijandelijk bod doen.
    Leuk dat de nl staat dit niet wilt, maar die hebben er geen biet over te zeggen!
    Dokus , eens dat de aandeelhouders zouden moeten kunnen beslissen, maar ze gaan geen referendum uitschrijven over de aandeelhouders.

    Bpost moet zicht terugtrekken en wachten of PostNL over een jaar zelf toenadering wenst, ondertussen zou BPost dan kunnen overwegen in samenwerking met de Belgische Staat of er een mogelijkheid is hen naar minderheidsaandeelhouder te krijgen, wellicht door al een constructie te vinden waar de Belgische Staat, haar belang onderbrengt voor een gedeelte bij PostNL.
    dan kan je dat later als fusie-argument gebruiken.

    maar goed, dit gaat even over de koers van de aandelen en ik denk vooralsnog dat PostNL wat gedrukt kan worden en Bpost wat aantrekken.

  8. Patience 24 november 2016 10:56
    Postnl heeft werelds modernste sorteermachine in huis gehaald. Uit heel Europa komen collega-postbedrijven er naar kijken, zo was er laatst bezoek uit Denemarken en Zweden. dat vreet banen en dat is voor de omzet van postnl een grote boost minder personeel meer omzet. als het zo doorgaat dan neemt postnl bpost zelf over;-).
  9. forum rang 6 prinszicht 24 november 2016 11:02
    Oh, dit is niet goed voor mijn psyche. Van top 5 stijger naar top 5 daler. In de eindveiling er 2 cent vanaf. Dag ervoor ook. Waarom toch? Geen touw aan vast te knopen en allemaal spielerei.

    Ik heb het gisteren al aangeveven dat in het perspectief van de historische koers, zie grafiek 2013, kunnen we nu makkelijk naar de 5+. Zonder de Belgen. Schuldenvrij op weg naar het eerste, veels te magere (oh Herna wat lever je toch weinig winst), dividend. Maar nee, hard stijgen (goed teken) en in de eindveiling er 2 cent vanaf. Vandaag weer hard dalen.

    Was ook te verwachten na afgelopen vrijdag. Ik had geschreven dat de Belgen voorlopig niets zeggen of de boel afblazen. Echter blijft de koersdruk uit. Beetje stijgen dan weer dalen. Ofwel, niets zeggen levert ze niks op behalve irritatie bij MoneyMaker BX (en bij mij). Nou ja, over op de orde van de dag. Succes met deze bumpy road.

  10. Patience 24 november 2016 11:05
    PostNL staat 913 miljoen euro aan langlopende schuld, obligaties die volgend najaar en in 2018 aflopen.
    O, ja ook dit stukje wordt door veel mensen vergeten.

    Op dit schuldpapier zit een flinke couponrente. Een eurolening die volgend najaar wordt afgelost draagt een rente van 5,375 procent, een lening in ponden een rente van zelfs 7,5 procent. Als deze schulden worden afgelost scheelt dat circa 54 miljoen euro aan rente op jaarbasis.
    De opbrengst van de TNT-verkoop is op zichzelf niet genoeg voor volledige aflossing, maar in het huidige renteklimaat zou PostNL toch in staat moeten zijn het laatste stukje schuld opnieuw te financieren tegen een bodemtarief. Het lijkt dus een zekerheid dat PostNL op jaarbasis vanaf halverwege 2018 tientallen miljoenen euro per jaar kan besparen op de rentelasten.
4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 196 197 198 199 200 ... 234 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links