Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel HEIJMANS KON AEX:HEIJM.NL, NL0009269109

  • 17,360 16 apr 2024 13:55
  • -0,240 (-1,36%) Dagrange 17,160 - 17,380
  • 43.544 Gem. (3M) 117,9K

Heijmans - November 2016

2.466 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 124 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Diegy 22 november 2016 10:19
    quote:

    raingie schreef op 21 november 2016 11:20:

    jongens jongens late we de discussie nou gewoon inhoudelijk houden... weten jullie nog allemaal hoe het met BAM zat !!!! met die bekende busbaan in engeland....... daar moest ook een emisie voor komen, iedereen wist het zeker.. ook bam reageerde toen niet... en aan het eind van het verhaal zij rob dat het iets uit de media is. dat er problemen zijn bij Heijmans is duidelijk ik zie de koers nu als een lang lopende call optie heb 2000 stukies gepakt en we gaan het zien .... succes allemaal..
    Ik kijk er niet raar van op als eerdaags een analist zegt dat de Heijmans een mooie koopkans is. Nogmaals als Heijmans voor een emissie ging dan hadden ze dat 2,5 week geleden wel meteen bekend gemaakt toen de koers nog op 8,80 stond...
  2. forum rang 4 Diegy 22 november 2016 10:26
    quote:

    tradersonly schreef op 18 november 2016 20:41:

    Even zien hoor: 162 miljoen aan grondposities. Een Belgische & Duitse infratak die zo'n 80 miljoen op zouden kunnnen brengen. Dan heb je al 242 miljoen.
    Dan nog de Nederlandse takken. Utiliteit draait break-even, maar a la. Woningbouw en vastgoed laten afgelopen jaren weer plussen zien, dus al met al kom je met som der delen al heel gemakkelijk op 15 + euro per aandeel.

    De twaalfmaands koersdoelen variëren van €5 tot €15.

    Opties

    Toch lijkt Heijmans meer opties te hebben om zijn financiën recht te trekken, dan voormalig beursgenoteerd collega Ballast Nedam. Zo had Heijmans eind juni nog voor €162 mln aan grondposities op de balans staan. Een verkoop hiervan levert direct geld op, maar ondergraaft tegelijkertijd toekomstige kasstromen.

    Een andere optie is de verkoop van bedrijfsonderdelen, zoals bijvoorbeeld de Belgische en Duitse activiteiten. Die zouden samen zo’n €80 mln op kunnen brengen, schat Mulder. Bijkomend voordeel is dat er cash wordt vrijgespeeld. In de post liquide middelen is €21 mln opzij gezet voor de crediteurenposities van Heijmans in Duitsland, aldus het jaarverslag over 2015.

    'Waiver'

    Een derde optie is coulance van de banken, iets waar analist Edwin de Jong van NIBC eerder deze week in een rapport op wees. Daarin houdt De Jong vast aan zijn koopadvies. 'Alle aandacht moet erop gericht zijn de probleemprojecten aan te pakken en de onzekerheid weg te nemen', aldus De Jong. 'Leidt dit tot het breken van de convenanten op de korte termijn, dan moet Heijmans voor een waiver (ruimere afspraken, red) gaan en niet voor extra eigen vermogen.'...
  3. [verwijderd] 22 november 2016 10:31
    HEIJMANS IN DE PUT DOOR EMISSIEVREES

    1 uur geleden Yteke de Jong

    Amsterdam - Bouwconcern Heijmans raakt steeds verder in de problemen. Sinds het bouwconcern een maand geleden aankondigde dat ze met de financiers om tafel zit, is het aandeel in waarde gehalveerd. Dat maakt het ophalen van nieuw kapitaal moeilijker.

    „We zitten met onze financiers om de tafel. We weten nog niet op wat voor termijn we tot een akkoord zullen komen”, zegt een woordvoerder van het bouwconcern tegen De Telegraaf.

    Neerwaartse spiraal

    “Heijmans zit in een neerwaartse spiraal door emissievrees”, zegt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. “Dit is een situatie waarin je als bedrijf niet terecht wil komen. Het beste is dat het bedrijf snel een eind maakt aan de onzekerheid. Afwachten maakt het alleen maar erger.”
  4. aandeeltje! 22 november 2016 10:33
    Uiteraard is het bericht dat ze directie niet bezig is met een emissie, hoewel even eerder werden alle opties nog open gehouden. Emissies worden overigens gewoon afgekondigd als de 'deal' rond is.
    Ik verwacht eerdaags de afkondiging.
    (Net zoals bij imtech, delta loyd, AM etc...)
  5. forum rang 4 Diegy 22 november 2016 10:48
    Nogmaals als een emissie strikt noodzakelijk was dan had Heijmans dat 2,5 week geleden wel direct gedaan toen de koers op 8,80 stond. Ik krijg sterk het idee dat Heijmans met partijen in gesprek is voor een overname. En dat ze daarom niks (mogen) zeggen. En dat de koers bewust naar beneden is gedrukt door de overnemende partij. Gerucht gaat dat rabobank op zoek is geweest naar partijen die Heijmans wil overnemen.
  6. Bullwish 22 november 2016 10:49
    Diegy, je probeert de koers omhoog te praten, maar dat lukt niet. Heijmans zit in de shit. De situatie is gewoon niet rooskleurig. Beleggers zijn wars van onzekerheid. Een opleving zal van korte duur zijn. Het meest waarschijnlijke is gewoon dat de koers aan het einde van de week lager staat dan aan het begin van de week. Je kan natuurlijk overwegen om put opties te kopen.
  7. forum rang 4 Diegy 22 november 2016 10:53
    Je kan altijd een stukje bescherming kopen. Dat is sowieso slim. Maar wat denk je wat er met de koers gebeurd als Heijmans bekend maakt voor 50 miljoen grond posities te verkopen of de Belgische of Duitse tak voor 40 miljoen? Dan schiet de koers dik omhoog. En krijgen we een enorme opluchtingsrally. Analisten hebben onlangs ook aangegeven dat Heijmans meerdere opties heeft.
  8. [verwijderd] 22 november 2016 11:01
    quote:

    Bullwish schreef op 22 november 2016 10:49:

    Diegy, je probeert de koers omhoog te praten, maar dat lukt niet. Heijmans zit in de shit. De situatie is gewoon niet rooskleurig. Beleggers zijn wars van onzekerheid. Een opleving zal van korte duur zijn. Het meest waarschijnlijke is gewoon dat de koers aan het einde van de week lager staat dan aan het begin van de week. Je kan natuurlijk overwegen om put opties te kopen.
    Gezien de woorden van Guido Peters van Heijmans, die ik op het forum heb gepubliceerd, geloof ik niet dat de koers verder zal stijgen. Toen ik instapte op 5,50 was er ook sprake van een opleving die EEN dag duurde. Ik dacht, dat toen de bodem was bereikt. Dat geloof ik nu echter niet, want uit voornoemde woorden bleek, dat Heijmans een emissie HELEMAAL NIET uitsluit. Alhoewel ik zeker weet, dat het bedrijf niet failliet gaat (dat zie je aan de balans), ben ik bang dat er inmiddels een akkoord voor overname bestaat. Daarom stuurt men de koers, net als bij Delta Lloyd is gebeurd, kunstmatig omlaag, om daarmee die overname mogelijk te maken. Heijmans zou ook veel beter gaan, wanneer het bedrijf door bijv. het BAM management wordt geleid. Die hebben maximale kennis van zaken, wat nu absoluut niet het geval is.
  9. [verwijderd] 22 november 2016 11:02
    quote:

    Diegy schreef op 22 november 2016 10:53:

    Je kan altijd een stukje bescherming kopen. Dat is sowieso slim. Maar wat denk je wat er met de koers gebeurd als Heijmans bekend maakt voor 50 miljoen grond posities te verkopen of de Belgische of Duitse tak voor 40 miljoen? Dan schiet de koers dik omhoog. En krijgen we een enorme opluchtingsrally. Analisten hebben onlangs ook aangegeven dat Heijmans meerdere opties heeft.
    Het blijft gokken, Diegy. Ik hoop het voor je, maar denk het niet.
  10. [verwijderd] 22 november 2016 11:05
    quote:

    shorterman schreef op 22 november 2016 11:02:

    [...]Het blijft gokken, Diegy. Ik hoop het voor je, maar denk het niet.
    Je ziet nu al, dat de koers weer gaat dalen. Ze zullen het vandaag zeker positief houden, maar ik vrees dat morgen de daling weer inzet, en dan weer 4 tot 6%. Dat flikten ze na de vorige positieve dag ook.
  11. [verwijderd] 22 november 2016 11:14
    quote:

    shorterman schreef op 22 november 2016 11:05:

    [...]Je ziet nu al, dat de koers weer gaat dalen. Ze zullen het vandaag zeker positief houden, maar ik vrees dat morgen de daling weer inzet, en dan weer 4 tot 6%. Dat flikten ze na de vorige positieve dag ook.
    Dat zie je waarschijnlijk goed. Er is namelijk geen enkele rechtvaardiging voor deze koersstijging tenzij er sprake is van voorkennis bij bepaalde partijen (zou eigenlijk niet kunnen in een perfecte markt) of omdat de banken voor de eventuele emissie de koers proberen wat omhoog te zetten (in geval zij garant staan voor de volledige plaatsing)

    PM zegt nogmaals: afblijven of verkopen!
  12. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 22 november 2016 11:32
    deorkaan.nl/bouwer-heijmans-wilhelmin...

    Kopie van 1 reactie:

    1 Reactie op Bouwer Heijmans (Wilhelminasluis) in de problemen

    Henk uit Asten zegt:
    21 november 2016 om 18:36

    CEO Bert is double-digit miljonair geworden met de verkoop van zijn bedrijf aan Heijmans, tegen een krankzinnige prijs. Misschien kan hij zelf bijspringen om het noodlot af te wenden? wie weet..

    Het was in 2008 een zooitje toen Rob van gelder het roer overnam. Hij heeft de zaak bij de afgrond weggetrokken. Maar sedertdien is Risico Management (checks & balances, met een goed functionerende tenderboard) nooit van de grond gekomen binnen Heijmans. Ondanks alle mooie woorden.

    Niet onder Gerrit Witzel. Met zijn aanstelling als CEO plantte Rob van Gelder, zonder het te weten, het zaadje voor de huidige ellende. Rob kreeg namelijk al snel door dat Gerrit niet de gedroomde CEO was. Met een leiderschapsstijl die haaks stond op de zijne: totale Laissez-faire. Met een warhoofd dat al bij het pensioen leek te zijn.

    Dus snel Bert erbij geroepen. Bert was echter zeer druk met de ontwikkeling van zijn gigantische, zeg maar megalomane, villa in Vught (niet gebouwd door Heijmans trouwens, wel van Heijmans geld). Maar Bert was dusdanig gevleid dat hij geen nee kon zeggen. Dus werd Bert CEO.

    Bert is een aardige, joviale vent die niet erg kritisch is richting anderen, dat zit gewoon niet in zijn genoom. Hij ontwijkt confrontaties en moeilijke gesprekken. Bert is van het type Brabantse volksjongen die het zo ver heeft geschopt, dat hij daarover eigenlijk nog steeds dagelijks verbaasd is. Zodra hij er niet bij is, schamperen de andere bestuurders een beetje om hem. Om zijn, in hun ogen, kinderlijke taalfouten en zijn wat bonkige, onbehouwen tafelmanieren.

    Ook nu weer komt er geen fatsoenlijke Tenderboard to stand. Bert filosofeert graag en veel over bouw-concepten en duikt niet graag diep in de materie om de onderste steen boven te krijgen. Dat laat hij liever over aan zijn CFO.

    Maar CFO Mark heeft een totaalgebrek aan kennis van de bouw. Daarnaast hanteert Mark een bestuurdersstijl die het signaleren, benoemen en bespreken van problemen niet bepaald uitnodigt (hetgeen een understatement is).

    CFO Mark heeft namelijk een neiging tot cijfer-autisme waarmee hij zijn gebrek aan kennis van de onderliggende zaken tracht te verhullen. Hij leunt sterk op een paar (financiele) mensen die precies napraten wat ze van Mark krijgen te horen. Management by outlook, excel en by fear zijn de kernwoorden. Als de discussie te moeilijk wordt, verkondigt Mark dat de ander er niets van begrijpt en ongeschikt is voor zijn of haar werk.

    Mark is in 2008/9 binnengehaald via een bevriende commissaris, nadat hij samen met zijn mede-bestuurders een puinhoop veroorzaakte en moest opruimen bij zijn vorige werkgever (Samas). Hij verlaat nu het zinkende schip omdat hij vanzelfsprekend geen trek heeft om wederom het licht uit te moeten doen in een failliete boedel. Dat gaat ook zo aan je kleven natuurlijk, cv-technisch. Niet goed voor de next step.

    De droom van Mark, CEO worden, is nu reeds voor de derde keer in rook opgegaan. Eerst bij Randstad, toen bij Samas en nu weer. Dat zal aan hem vreten. Hij heeft er ook zo hard voor gewerkt, ge-elleboogd en aan menig stoelpoot gezaagd (Gerrit en Bert kunnen hierover meepraten).

    Maar gelukkig heeft hij een paar commissarisvriendjes die hem wel aan een nieuw baantje zullen helpen.

    Ik ben verdrietig voor al die normale mensen die er niets aan kunnen doen en dit waarschijnlijk vele malen bij de koffiemachine met elkaar hebben besproken en natuurlijk ook hebben zien aankomen.

    “Hoe kom je aan de bak op deze leeftijd en met zoveel dienstjaren in de bouw”, zal bij velen door het hoofd schieten, net als in 2009.

    Met de bestuurders hoef je in ieder geval geen medelijden te hebben, die hebben hun schaapjes allang op het droge.

    Bert ligt hiervan wakker, dat is zeker. Maar zijn CFO Mark zal het een enorme worst wezen of die domme bouwvakkers morgen nog brood op de plank hebben. Het staat alleen zo klote op je CV zo’n faillissement.
  13. [verwijderd] 22 november 2016 11:59
    quote:

    Landgenoot schreef op 22 november 2016 11:26:

    [...]

    Dat is dus niet gelukt. Je praat het aandeel steeds verder omlaag ipv omhoog. Je verlies zal wel groot zijn.

    Dat is ingeval Diegy eenvoudig na te gaan.

    Tot 7 november praatte hij Heijmans nog de put in.

    Daarna bleek het toch een topbedrijf te zijn.

    Op 7 november deed Heijmans koers 6.xx

2.466 Posts
Pagina: «« 1 ... 86 87 88 89 90 ... 124 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Bouwbedrijf Heijmans blijft optimistisch in verraderlijke sector

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links