Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 19 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-1,29%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.717.700 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL NOVEMBER 2016

4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 234 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bertussie 11 november 2016 08:03
    Vervolg

    Prijs
    2. Het voorgestelde bod van € 2,825 in contanten, plus 0,1202 aandeel van bpost per aandeel PostNL komt op dit moment overeen met een waarde van €5,40 (1) per aandeel PostNL. Dit is een onvoldoende overtuigende waarde propositie voor de aandeelhouders van PostNL. Het weerspiegelt niet de bovengenoemde verbeterende resultaten, de vooruitzichten die de zelfstandige strategie met zich brengt en de strategische waarde van het state-of-the-art pakketten en postnetwerk van PostNL. Daarnaast zien we de verdere de-risking van de pensioenverplichtingen die PostNL recent heeft gerealiseerd niet terug. Ook wordt genegeerd dat de aandelenkoers van PostNL nog steeds gedrukt wordt door de omstandigheid dat boekhoudkundige redenen PostNL verhinderen dividend te betalen aan zijn aandeelhouders.

    (1) Gewaardeerd op basis van de slotkoers van bpost op 10 november 2016.

    Controle door de Belgische overheid
    3. Na afronding van het voorgestelde bod zal het eigendom van de Belgische overheid in bpost afnemen van 51% naar ongeveer 40%. Dit, gecombineerd met de voorgestelde governance structuur voor bpost en PostNL, het feit dat bpost afhankelijk is van SGEI management contracten en het in standhouden van de ambtenaar status van de medewerkers van bpost, zou leiden tot een entiteit die de-facto nog steeds door de Belgische overheid wordt gecontroleerd.

    Deze zorgen zijn eerder met bpost gedeeld en zijn geadresseerd in verschillende recente artikelen waarin de Belgische vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecommunicatie en Postdiensten, de heer De Croo, wordt geciteerd: “Met een belang van 40% zal geen enkele beslissing de raad van bestuur passeren waar de Belgische Staat het niet mee eens is”. Deze uitspraak laat duidelijk zien dat, mocht de voorgestelde transactie doorgaan, het bestuur van de gecombineerde entiteit beperkt zal zijn in zijn mogelijkheden om onafhankelijk te beslissen over zaken waar de Belgische regering tegen zou kunnen zijn. Daarom is PostNL zeer bezorgd dat de waarden en cultuur van PostNL nauwelijks beschermd zullen worden. Deze zijn noodzakelijk om de essentiële rol van PostNL in de Nederlandse samenleving te waarborgen en om effectief te kunnen opereren in het Nederlandse (regelgevings-) kader. Daarbij is PostNL er sterk van overtuigd dat de voorgestelde governance structuur, samenstelling en praktijk de gecombineerde groep gevoelig maakt voor het Belgische politieke sentiment. Hierdoor wordt de mogelijkheid om het bedrijf effectief te besturen beperkt.

    De komende zes maanden staan er enkele belangrijke overheidsbeslissingen in relatie tot de Nederlandse postmarkt op stapel. Daarom zijn de mening van de Nederlandse regering en haar visie op een mogelijke combinatie van PostNL en bpost een belangrijke factor in de afweging van PostNL. Tegen die achtergrond heeft PostNL bij haar afweging de publieke uitspraken meegenomen van de Nederlandse minister van Economische Zaken, de heer Kamp, en van de Nederlandse premier, de heer Rutte, die allebei geciteerd zijn over hun zorg dat deze combinatie “een stap terug zou zijn” voor PostNL.

    Niet-financiële voorwaarden
    4. De reikwijdte, duur en afdwingbaarheid van de niet-financiële voorwaarden zoals voorgesteld door bpost zijn vrijblijvend en overtuigen niet. Zo ontbreekt bijvoorbeeld relevante informatie om de daadwerkelijke waarde van de voorgestelde garantie voor pensioenen te beoordelen. Verder maakt het voorstel niet duidelijk hoe bpost denkt zeker te stellen dat PostNL robuust en voldoende gefinancierd zal blijven om zijn strategie uit te voeren en zijn belangrijke rol in de Nederlandse samenleving te vervullen. Dit is vooral relevant in het licht van het progressieve dividendbeleid dat bpost wil toepassen. Ook de toezegging van bpost over het behoud en het creëren van banen op de lange termijn mist elke onderbouwing, net als de oprichting van het voorgestelde innovatiecentrum.

    bpost weet dat deze zaken belangrijk zijn voor PostNL, gegeven de lange en gedetailleerde gesprekken die partijen eerder dit jaar hierover hebben gevoerd. Daarom herhaalt PostNL dat de reikwijdte, voorwaarden, zekerheid, duur en afdwingbaarheid van de toezeggingen van bpost ten aanzien van deze niet-financiële voorwaarden cruciaal zijn. Zonder deze toezeggingen kunnen de Raden een transactie niet aan onze belanghebbenden aanbevelen.

    Transactie zekerheid
    5. Bij de beoordeling van ieder bod acht PostNL de zekerheid dat de transactie daadwerkelijk zal plaatsvinden cruciaal. Het regelgevingskader waarin PostNL acteert blijft onduidelijk. PostNL herhaalt dat de afronding van welke voorgestelde transactie dan ook niet afhankelijk kan worden gemaakt van deze onduidelijkheden. bpost adresseert dit punt echter niet in haar voorstel.

    Daarbovenop creëren het aandelenbelang van de Belgische overheid in bpost en het Belgische koninklijk besluit dat nodig is om een transactie goed te keuren, zoals expliciet staat vermeld in het persbericht van bpost van 6 november 2016, onzekerheid over een succesvolle afronding van de voorgestelde transactie. Dat is onacceptabel voor PostNL. Met de Belgische overheid als de grootste aandeelhouder van bpost, zien de Raden niet in waarom de aandeelhouders van PostNL en de overige belanghebbenden in dit verband enig transactierisico zouden moeten dragen.

    Bank of America Merrill Lynch en Stibbe treden op als adviseurs van PostNL en ABN AMRO Bank en Allen & Overy als adviseurs van de Raad van Commissarissen.



  2. Bertussie 11 november 2016 08:03
    Bericht deel 1

    Den Haag, 11 november - Zoals aangegeven in ons persbericht van 7 november 2016, hebben de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van PostNL (‘de Raden’), met ondersteuning van hun financiële en juridische adviseurs, conform hun verantwoordelijkheid het voorstel van bpost zorgvuldig afgewogen. Hierbij hebben de Raden de belangen van alle belanghebbenden van PostNL (stakeholders) meegewogen. Na zorgvuldige afweging hebben de Raden unaniem besloten om de voorwaarden van het ongevraagde en voorwaardelijke voorstel van bpost af te wijzen.

    Belangrijke afwegingen die de Raden daarbij hebben gemaakt, zijn:

    1. Zelfstandige strategie van PostNL – De Raden hebben vertrouwen in de zelfstandige strategie van PostNL. Deze strategie is en wordt succesvol uitgevoerd en resulteert in verbeterde resultaten van PostNL

    2. Prijs - De voorgestelde prijs is een onvoldoende overtuigende waarde propositie voor de aandeelhouders van PostNL

    3. Controle door de Belgische overheid – De gecombineerde entiteit die zou ontstaan na afronding van het voorstel zou de-facto nog steeds gecontroleerd worden door de Belgische overheid

    4. Niet-financiële voorwaarden – De reikwijdte, duur en afdwingbaarheid van de niet-financiële voorwaarden zoals voorgesteld door bpost zijn vrijblijvend en overtuigen niet

    5. Zekerheid van de transactie – Het transactierisico dient niet bij de aandeelhouders van PostNL en de overige belanghebbenden te worden neergelegd

    Zelfstandige strategie van PostNL
    1. De Raden hebben vertrouwen in de zelfstandige strategie van PostNL die het management succesvol aan het uitvoeren is. PostNL heeft aanzienlijke voortgang geboekt met de implementatie van de strategie die is gepresenteerd tijdens zijn Strategie Update van november 2015. Dit heeft geleid tot een verdere verbetering van de resultaten van PostNL.

    De resultaten over het derde kwartaal van 2016, inclusief de herbevestiging van de verwachtingen die PostNL heeft gegeven voor de jaren 2016 en 2017 die deze week gepubliceerd zijn, laten de gerealiseerde voortgang zien. De groeitrends in Pakketten blijven zeer robuust en PostNL ontwikkelt zich beter dan de markt en andere marktpartijen. PostNL innoveert en past zijn activiteiten voortdurend aan om te kunnen profiteren van de sterke groei in e-commerce. Daardoor zal PostNL als zelfstandig bedrijf aanzienlijk meer dan 1600 nieuwe banen in Nederland creëren. De resultaten van Mail in Nederland zijn volgens plan en bewijzen dat PostNL de effecten van de afnemende postvolumes effectief beheerst door aanhoudende kostenbesparingen. Ook de activiteiten van PostNL in Duitsland en Italië presteren volgens verwachting en onze cross border operatie groeit met dubbele cijfers.

    PostNL verbeterde verder zijn financiële positie en herhaalde de verwachting en het commitment om in 2017 dividend betaling te hervatten. Door de verbeterende financiële robuustheid van PostNL zullen aandeelhouders de vruchten kunnen plukken van de aanhoudende verbetering van de resultaten. Alle belanghebbenden zullen profiteren van de rol die PostNL heeft in het aanbieden van belangrijke innovatieve en klantgeoriënteerde diensten aan de gemeenschappen waarin PostNL actief is.

    Prijs
    2. Het voorgestelde bod van € 2,825 in contanten, plus 0,1202 aandeel van bpost per aandeel PostNL komt op dit moment overeen met een waarde van €5,40 (1) per aandeel PostNL. Dit is een onvoldoende overtuigende waarde propositie voor de aandeelhouders van PostNL. Het weerspiegelt niet de bovengenoemde verbeterende resultaten, de vooruitzichten die de zelfstandige strategie met zich brengt en de strategische waarde van het state-of-the-art pakketten en postnetwerk van PostNL. Daarnaast zien we de verdere de-risking van de pensioenverplichtingen die PostNL recent heeft gerealiseerd niet terug. Ook wordt genegeerd dat de aandelenkoers van PostNL nog steeds gedrukt wordt door de omstandigheid dat boekhoudkundige redenen PostNL verhinderen dividend te betalen aan zijn aandeelhouders.

  3. tedje007 11 november 2016 08:16
    Idd afgewezen. Nu gaat het leuk worden. Denk dat er nu strijd gaan komen vanuit de aandeelhouders. Een aantal heeft zich al uitgesproken en vindt dat postnl in gesprek moet gaan. De druk op bestuur en rvc gaat toenemen, herma gaat uiteindelijk ten onder en postnl gaat verkocht wordeníp
4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 75 76 77 78 79 ... 234 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links