Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 19 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-1,29%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.717.700 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL NOVEMBER 2016

4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 ... 234 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kazoo 8 november 2016 11:00
    Ik ben geen aandeelhouder in PostNL, maar wilde dit even meegeven; gisteren was ik op een evenement in Gent waar Mark Rutte sprak ivm de NL/Vlaanderen Top. Hij refereerde in zijn speech en vragenrondje ook aan de overnameintenties van BPost en alhoewel hij aangaf dat het uiteindelijk aan de aandeelhouders en RvC is, de NL politiek absoluut geen voorstander is van een overname van een privaat NL bedrijf door een overheidsbedrijf uit BE. Hij gaf aan dat er op Minister-President niveau is gesproken over de overname en dat er vanuit NL absoluut geen animo voor is.
  2. [verwijderd] 8 november 2016 11:02
    'Postfusie biedt zicht op meer dividend'

    Gepubliceerd op 8 nov 2016 om 10:50 | | Onderwerpen: dividend

    PostNL (10:41)

    4,935 0,000 (+1,02%)

    AMSTERDAM (AFN) - Een fusie tussen PostNL en en zijn Belgische branchegenoot Bpost lijkt op het eerste gezicht niet tot grote kostenvoordelen te leiden. Maar de sterke balans van Bpost kan wel waarde toevoegen voor aandeelhouders van PostNL, schrijft analist Ruben Devos van KBC dinsdag in een analyse.

    KBC ziet weinig overlap in de activiteiten van beide post- en pakketbezorgers, zodat uit een combinatie weinig synergie valt te halen. Wel ziet de bank mogelijke voordelen bij bijvoorbeeld inkoop, overhead, IT, en klantenservice. Ook kan de capaciteit op logistiek gebied mogelijk beter worden benut.

    Het grootste voordeel zit hem volgens KBC evenwel in de sterke balans van Bpost. Die kan als tegenwicht dienen voor het negatieve eigen vermogen van PostNL, dat nu nog de betaling van dividend door het Nederlandse bedrijf in de weg staat. PostNL wil aandeelhouders vanaf volgend jaar weer laten delen in de winst. Samen met Bpost kan dat veel voortvarender, meent Devos.
    - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-081116...
  3. forum rang 4 Toekomstbeeld 8 november 2016 11:02
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 8 november 2016 10:52:

    ok rekensom was een snelle berekening
    was het dan oorspronkelijk 2.4 miljard?
    Hoe moeilijk kan het zijn? Zucht.....PostNL heeft 443 miljoen uitstaande aandelen .....dus vermenigvuldig maar met elk getal wat jij leuk vindt.
  4. forum rang 4 Toekomstbeeld 8 november 2016 11:03
    CBb schrapt dwangsom PostNL
    DEN HAAG (AFN) - Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft in hoger beroep een door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) aan PostNL opgelegde dwangsom geschrapt. Dat bleek dinsdag.

    De ACM legde de dwangsom op omdat PostNL regionale postbedrijven, bij de bundeling van post van verschillende afzenders, een hoger tarief rekende dan bedrijven die partijen aanbieden met hetzelfde afzenderadres. Het CBb vindt dat het onderzoek van ACM tekort schiet.

    Zo is niet goed onderzocht of het doel van de korting het verschil in behandeling rechtvaardigt. ,,Een volumekorting, die bijdraagt aan omzetvergroting is namelijk soms toegestaan'', aldus het CBb.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  5. [verwijderd] 8 november 2016 11:18
    quote:

    Martijn van M schreef op 8 november 2016 10:01:

    BPost weer half procentje omlaag, PostNL omhoog... het vertrouwen lijkt langzaam verder te groeien; wellicht een indicatie voor ook wat BPost beleggers die voorzichtig overstappen door zich ook in te kopen in PostNL.
    Inmiddels ook opnieuw de grootste stijger onder de 50 hoofdfondsen; op dit moment weet alleen PostNL meer dan 1% te stijgen.

    Het minnetje bij BPost is aan het slinken, ook prima.
  6. [verwijderd] 8 november 2016 11:26
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 8 november 2016 11:20:

    BPost morgen met kwartaalcijfers en waarschijnlijk ook het officiele bod hopelijk nog wat hoger dan die 5.65 misschien door aanpassingen op laatste moment
    verder doet Deutsche Post het goed op hun cijfers
    ik zeg een slot met een 5 voor de komma
    Je blijkt ook ook op dit punt niet goed op de hoogte van de stand van zaken:

    BPost heeft gisteren namelijk al aangegeven dat PostNL eerst akkoord moet gaan voordat BPost een officieel bod zal lanceren.

    Na de 'koele' eerste reactie van PostNL lijkt de kans bijzonder klein dat PostNL vandaag al een beslissing hierover zal nemen (tijdens cc werd gisteren door Herna aangegeven dat het geen weken zal gaan duren overigens), dus morgen zal er geen waarschijnlijk ook geen officieel bod worden gecommuniceerd door BPost.
  7. [verwijderd] 8 november 2016 11:50
    quote:

    filantroop schreef op 8 november 2016 11:34:

    't is te hopen dat BPost wel het lijk in de kast bij PostNL heeft gezien. Er loopt wel nog steeds een rechtszaak over de ongeldigverklaring van de guldenpostzegels en daar is een behoorlijk bedrag mee gemoeid. Er wordt opvallend weinig ruchtbaarheid aan gegeven.

    Is in maart van dit jaar toch al een uitspraak gedaan door de rechter... niet ontvankelijk verklaard:
    www.postzegelblog.nl/2016/03/23/uitsp...

    Er ging overigens een grote fraude zaak vooraf aan die rechtzaak... leuk verhaal om te lezen voor de liefhebbers:
    nos.nl/artikel/2032347-guldenpostzege...
  8. [verwijderd] 8 november 2016 12:25
    quote:

    wouter b. schreef op 8 november 2016 12:23:

    Mijn vraag is alleen. Wie van de huidige PostNL aandeelhouders wil er Bpost aandelen hebben. Wat is het perpectief daarvan. Ik personnlijk denk nl dat er procentueel meer perspectief in de koers van PostNL zit dan in die van Bpost.
    Bpost heeft wel gezorgd voor hogere koersen PostNL.
    En Bpost is vooral een dividendaandeel.
    Tussen haakjes BPost aandelen kan je natuurlijk gemakkelijk verkopen op de beurs. Je zou alternatief ook je aandelen PostNL van de hand kunnen doen kort voor de datum van het finale bod.
  9. [verwijderd] 8 november 2016 12:40
    quote:

    filantroop schreef op 8 november 2016 11:53:

    Men is in Hoger Beroep gegaan ... dus dat loopt nog.

    Betrof de zaak in maart niet al het hoger beroep?

    Immers, in 2013 hadden de verzamelaars ook al een kortgeding verloren... vervolgens was er meer onderzoek nodig voor de rechter om pas in maart van dit raak tot een definitieve uitspraak te kommen.

    Mochten ze opnieuw in beroep zijn gegaan... het lijkt allemaal verspeelde moeite van een stel verzamelaars, die wellicht iets te lang stil zijn blijven staan in de tijd.

    PS. In 2013 heeft er ook al een hoger beroep plaatsgevonden in deze zaak dat werd afgewezen:
    uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocum...
  10. forum rang 4 Toekomstbeeld 8 november 2016 12:55
    quote:

    wouter b. schreef op 8 november 2016 12:23:

    Mijn vraag is alleen. Wie van de huidige PostNL aandeelhouders wil er Bpost aandelen hebben. Wat is het perpectief daarvan. Ik personnlijk denk nl dat er procentueel meer perspectief in de koers van PostNL zit dan in die van Bpost.
    Toen de koers nog op eigen kracht rondtoerde zo tot die 4,29 euro van vorige week dinsdag, was ik zeker een voorstander om op eigen kracht naar de 5,50 - 6,50 bandbreedte door te stomen. Altijd gezegd, al vanaf het moment dat ik in PostNL ben gestapt in januari dit jaar.
    Twee argumenten die ik had voor zelfstandigheid: 1) het jaarlijkse hoge dividend en 2) het dividend zou ons vanzelf naar de genoemde bandbreedte trekken. Dus ook koerswinst.

    Echter, nu is de situatie wat die is en de koers staat op dit nivo van 4,9X. Het zou vervelend zijn om die stap naar de 4,29 terug te moeten maken.

    Daarom kijk ik nu naar de kandidaat die zich gemeld heeft en wat die te bieden heeft. (Bpost, de partij welke ik overigens al begin vh jaar tipte als de nr 1 meest logische kandidaat voor elke andere partij)!

    Deze partij bied mij feitelijk drie plussen waarvan 1 speculatief.
    1. een snellere realisatie en 50% verzilvering van de beoogde koerswinst. Dit zijn contanten die snel vrij zouden komen en derhalve gebruikt kunnen worden om rendement te halen bij andere aandelen;

    2. voor het aandeel van 0,1202 p/a in Bpost (ook 50%) nog steeds jaarlijks een aantrekkelijk dividend wat zekergesteld wordt. Daarbij is het zelfs zeer waarschijnlijk dat het dividend per aandeel hoger ligt dan dat het bij PostNL zal gaan worden.

    Puur speculatief:
    3. Mogelijk een tweede premie over 2 of 3 jaar als UPS de combi van Bpost&PostNL gaat opvreten. Dit in het kader dat veel analisten schrijven dat er wereldwijd uiteindelijk slechts 3 partijen overblijven (DHL, UPS en Fedex).

  11. filantroop 8 november 2016 12:57
    Het eerste Hoger Beroep betrof een kort geding van de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren, van de zijde van verzamelaars is geen enkele actie geweest.
    De tweede rechtszaak is ook een zaak aangespannen door zelfstandige Postzegelhandelaren.

    Het gaat dus helemaal niet om "en stel verzamelaars die wellicht iets te lang stil zijn blijven staan in de tijd".

    Of het verspilde moeite is, moet eerst nog maar eens blijken.

    Misschien zou u zichzelf toch eerst eens wat beter kunnen informeren.
4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 55 56 57 58 59 ... 234 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links