Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,225 19 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-1,29%) Dagrange 1,212 - 1,238
  • 1.717.700 Gem. (3M) 2,2M

POSTNL NOVEMBER 2016

4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 234 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 november 2016 11:05
    quote:

    Adek 2001 schreef:

    Telegraaf had minder enthousiast artikel.
    Ja; Maar wat zou dan de logica van alles zijn als je Bpost bent..?

    Waar een wil is, is een weg, maar dan zullen ze met het juiste bod moeten komen, en met nieuwe betere condities (waar ze nu wel berijd toe blijken te zijn)komen.

    Deze overname schijnt toch wel zeer belangrijk te zijn voor een lange winstgevende toekomst voor Bpost, dan zou je toch denken dat dat ze nu wel alles uit de kast trekken voordat het niet meer zou lukken. Als ze nu weer zouden falen zal een volgende poging toch niet meer serieus genomen worden. Tevens brengt de cash die ze op de plank hebben geen extra rendement op.

    We zullen het meemaken. Hij kan zomaar vallen :)

    Maar als de komende cijfers van Postnl goed zijn en het dividend en het bedrag daarvan bevestigd en vastgesteld zou gaan worden en tevens met een goeie outlook voor de rest van het jaar, zal de koers toch ook wel snel met een 5 gaan beginnen zou je denken.

    Die pakket markt zal in de komende jaren alleen maar blijven groeien zou je denken in hoe de wereld aan het veranderen is, en daar zijn ze tevens in België koploper in, wat toch een hoop weg snoept van Bpost op hun eigen terrein.
  2. [verwijderd] 3 november 2016 11:36
    Uit het artikel van FD:
    Weinig politieke steun

    Een andere vraag is de politieke steun voor een mogelijke overname. De timing van Bpost is ongelukkig. Den Haag schuift een politiek gevoelig dossier als PostNL liever door tot na de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Dan is er mogelijk ook meer duidelijkheid over een nieuw wetsvoorstel om bedrijven van nationaal belang te beschermen tegen vijandige overnames. Hoopgevend voor de Belgen is dat minister Henk Kamp van Economische Zaken tot die tijd geen mogelijkheden heeft om de overname te blokkeren, zo liet hij weten aan het FD.

    Desondanks verwacht analist Andre Mulder van Kepler Cheuvreux weinig van de Belgische overnameplannen. Hij wijst op de eerdere buitenlandavonturen van PostNL en Deutsche Post. Die trokken tien jaar geleden de Europese markt op, hopend op groei. 'Daar zijn ze allemaal van teruggekomen. PostNL had 10 joint ventures, daarvan hebben ze er nu acht afgestoten. Ook Deutsche Post heeft zich grotendeels teruggetrokken tot de thuismarkt', zegt Mulder. 'Dat liep allemaal stuk op overheidsbemoeienis en de ontdekking dat er weinig synergievoordelen te behalen waren.'
  3. [verwijderd] 3 november 2016 11:38
    Als bpost al een opdracht heeft gestuurd naar een pr-bureau voor het opstellen van een concept persbericht dan waren ze al aardig gevorderd. Prijs willen ze natuurlijk pas aan dat bureau geven op 't moment dat ze het bod daadwerkelijk doen.

    Waarom zo'n bureau het dan lekt terwijl dergelijke bureaus weten dat dat niet mag? Nogmaals, waar blijft de aangifte van bpost tegen dat bureau? Anders vinden ze het lekken dus niet erg en was het bewust.
  4. forum rang 6 prinszicht 3 november 2016 11:41
    Ik ben John de Mol. Oh ja!? Nee. Maar stel. Krijg die Belgen voor de 2de keer op de koffie. Ik geef ze een kwartier. Ze leggen hun goede bedoelingen uit. Ik zeg OK. Maar wel een beetje vaart maken en ook niet zuinig zijn. Dan lekt er iets. Das niet zo fraai. Maar ik geef ze nog even het voordeel van de twijfel. Echter blijft het stil. Dan denk ik, tut tut, dat hebben we niet afgesproken. Bel me matties van Cyrte en zeg, geef eens een signaaltje af. Zet die koers eens op 5 euro.

    Je kunt zeggen dat zal de echte John nooit doen. Die is een stuk slimmer. Maar toch. Ik laat me niet een 2de keer een oor aannaaien en ik heb wel betere dingen te doen. Dus of het nu John is of 1 van die andere grote jongens. Een telefoontje had ik er wel even aan gewaagd.
  5. [verwijderd] 3 november 2016 11:50

    ja leuk effe fantaseren, wat als BPost nog met pakketten aandelen zit bij hoekmannen die voor-ingeslagen zijn, zeg effe gemiddeld aan 3,75 en die denken als we het dan toch niet kunnen krijgen laten we nog eens een bericht in de markt gooien, verkopen we die handel met een 1 euro winst zijn we daar uit en komen gewoon niet meer terug en houden het verder voor gezien, dat melden we wel als we klaar zijn, wellicht nog een short opbouwen , just for fun.
    en die Ollanders maar denken dat wij simpel zijn

    neen hoor, alle gekheid op een stokje, ze willen het echt, of ze het krijgen is een tweede
  6. forum rang 6 prinszicht 3 november 2016 12:09
    quote:

    potpourri schreef op 3 november 2016 11:50:

    ja leuk effe fantaseren, wat als BPost nog met pakketten aandelen zit bij hoekmannen die voor-ingeslagen zijn, zeg effe gemiddeld aan 3,75 en die denken als we het dan toch niet kunnen krijgen laten we nog eens een bericht in de markt gooien, verkopen we die handel met een 1 euro winst zijn we daar uit en komen gewoon niet meer terug en houden het verder voor gezien, dat melden we wel als we klaar zijn, wellicht nog een short opbouwen , just for fun.
    en die Ollanders maar denken dat wij simpel zijn

    neen hoor, alle gekheid op een stokje, ze willen het echt, of ze het krijgen is een tweede
    Die vind ik ook heel mooi. Het is ze dan ook gegund als ze alsmaar proberen de boel over te nemen maar niet verder komen dan een gesprek bij de voordeur. Mocht het zo zijn, dan moeten we wel in beraad over de positie van Herna. Want dat is niet goed voor de reputatie van alle Ollanders.
  7. zaansie 3 november 2016 12:19
    Een transparante gang van zaken is het in ieder geval niet en ik vind ook dat beleggersbelangen nu al verkwanseld worden.
    Er zullen betere regels moeten komen voor overnames en biedingen.
    Het duurt nu al erg lang voordat er een eventueel bod komt en wie weet is het weer allemaal gebakken lucht zoals wel vaker op de beurs.
    Het is vervelend voor de beleggers die een goede beslissing willen nemen omtrent aankoop of verkoop van aandelen PostNL.
  8. [verwijderd] 3 november 2016 12:32
    quote:

    prinszicht schreef op 3 november 2016 12:09:

    [...]

    Die vind ik ook heel mooi. Het is ze dan ook gegund als ze alsmaar proberen de boel over te nemen maar niet verder komen dan een gesprek bij de voordeur. Mocht het zo zijn, dan moeten we wel in beraad over de positie van Herna. Want dat is niet goed voor de reputatie van alle Ollanders.
    Herna gaat dit niet overleven als blijkt dat de Belgen 6 willen betalen en dat ze niet eens welkom zijn voor een gesprek.
  9. Patience 3 november 2016 12:59

    Overzicht slaagkansen en struikelblokken postfusie
    03/11/2016

    Bpost denkt opnieuw aan een overnamebod op PostNL. Zal het nu wel lukken? Enkele reflecties…

    In mei kregen we het nieuws dat het Belgische postbedrijf geïnteresseerd was in de Nederlandse tegenhanger PostNL. Met een overname van deze sectorgenoot die ook zeer actief is op Belgische bodem zouden ze hun positie versterken en een meer internationale speler worden.

    De deal sprong echter af. Er waren tal van speculaties over het waarom. Was de prijs te laag? Zorgden de vakbonden voor te veel problemen? Was het het feit dat Waals PS-kopstuk Pascal Labille zijn boekje te buiten ging door het nieuws bekend te maken? Wilde Nederland niet weten van Belgische staatsinmenging, aangezien ook na de deal de Belgische overheid nog een aanzienlijk belang in handen zou houden?

    Het Financieele Dagblad kon beslag leggen op een intern document van het management van BPost waarin zij de mogelijkheid tot nieuwe avances beschrijven. Het zou dan gaan over een vriendschappelijke toenadering en een naar eigen zeggen ‘fusie van gelijken’.

    Enkele opmerkingen die een potentieel samengaan kunnen bemoeilijken:

    Opnieuw werd het nieuws rond een mogelijke overname ongewild uitgestuurd, deze keer door een pr-bureau dat het dossier ‘per vergissing’ doorspeelde naar een Nederlandse krant. Bpost zei het lek te betreuren. Het kan echter de zaken weer bemoeilijken.
    De vakbonden zijn niet te vinden voor een overname/fusie als dit het belang van de staat onder de 50 procent doet dalen. Dat lieten ze al meteen weten in reactie op het nieuws.
    PostNL verklaarde “onaangenaam verrast” te zijn door het persbericht van Bpost. Ze zeggen vertrouwen te hebben in de zelfstandige strategie.
    Zal de politieke wereld de fusie aanvaarden? Wil Nederland dit symbolische bedrijf uit handen geven?
    Zullen de mededingingsautoriteiten hun fiat geven?

    Enkele pluspunten die een succes kunnen mogelijk maken:

    PostNL mag dan wel onaangenaam verrast zijn en zelfstandig willen doorgaan, misschien is hun bericht simpelweg een methode om de prijs op te drijven.
    Bpost zegt zelf een eventueel voorstel op tal van punten te hebben verbeterd. Daarbij hebben ze dus geleerd uit de vorige mislukking.
    Vorige keer konden de bedrijven het blijkbaar toch wel met elkaar vinden. Waarom zou nu de situatie zo drastisch anders zijn?
    De privatisering van een overheidsbedrijf is bij wet geregeld met allerlei garanties tot gevolg.
    Bpost zegt de synergieën niet bepaald te zoeken bij besparingen op personeel. In tegendeel, ze zullen extra personeel nodig hebben.
    De fusie zou passen binnen een algemene consolidatiegolf van postbedrijven.
    Er worden garanties gegeven voor het opbouwen van de pensioenen bij PostNL werknemers.
    Bpost spreekt van een ‘fusie van gelijken’.

    Bron: Het Financieele Dagblad
  10. forum rang 7 bezinteergebelegt 3 november 2016 13:05
    quote:

    zaansie schreef op 3 november 2016 12:19:


    Er zullen betere regels moeten komen voor overnames en biedingen.

    De huidige regelgeving bied meer dan genoeg duidelijkheid in deze processen. Maar of ze wordt nageleefd en daarbij de AFM ligt te snurken is een andere discussie.
  11. zaansie 3 november 2016 13:22
    Er zullen ook wel andere belangen spelen die voor de particuliere belegger niet direct openbaar/zichtbaar zijn.
    Maar voor de aandeelhouder is deze gang van zaken gewoon erg dubieus.
    Eerst gelekte informatie en vervolgens wordt de koers bij initiële opening hoger weergegeven en daarna weer gedrukt.

    In het kader van meer transparantie en directheid zou er gewoon sneller een bod moeten komen. Over de continuïteit van de post hoef ik me gelukkig geen zorgen te maken. Die is vandaag weer bezorgd.
    Of het nu een Belg was of een Nederlander maakt me niet veel uit.
    Ik denk dat een samengaan/overname uiteindelijk een goede ontwikkeling is in de krimpende postmarkt.
    In de pakketjes zit nu nog groei maar ook daar komt een keer de klad in.
    Efficiëntie en kostenbeheersing zullen dus steeds belangrijker worden.
4.667 Posts
Pagina: «« 1 ... 19 20 21 22 23 ... 234 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links