Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemalto augustus 2016

40 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 26 augustus 2016 19:41
    Uitgelicht: resultaten Gemalto goed ontvangen

    Digitale beveiliger heeft interesse in overname Morpho

    Gemalto is de week afgesloten als best presterende fonds in de AEX, nadat de halfjaarcijfers van het Franse digitale beveiligingsbedrijf enthousiast werden ontvangen.

    "Deze licht beter dan verwachte halfjaarcijfers zouden de koers moeten aanjagen", zo stelde Société Générale direct na de cijferpublicatie.

    In de eerste zes maanden boekte Gemalto een 1 procent hogere omzet van 1.495 miljoen euro, 4 miljoen euro meer dan analisten hadden voorzien. De operationele winst steeg met 8 procent naar 172 miljoen euro, 3 miljoen euro meer dan de consensus, waarbij de marge met 84 basispunten opliep tot 11,5 procent.

    Daarmee lagen de cijfers grofweg in lijn met de ramingen van analisten en ING sprak van een solide prestatie. Vooral bij Payment & Identity was er volgens de bank sprake van een "gezonde" omzetgroei, wat de tegenwind bij de tak Mobile grotendeels compenseerde.

    Gemalto herhaalde dit jaar te rekenen op een 1,5 procentpunt hogere brutomarge in 2016 dan de 39 procent in 2015. ING meent dat de beveilig goed op koers ligt om hierin te slagen. Dit vinden analisten van S&P Equity Research ook, die het koersdoel verhoogden met 5 euro naar 65,00 euro.

    In 2017 wil Gemalto een operationele winst behalen van 660 miljoen euro. Analisten hebben grote twijfels bij de haalbaarheid hiervan. De consensus mikt op een operationele winst van slechts 580 miljoen euro.

    Toch zijn niet alle analisten somber gestemd. "Met de nette resultaten in het achterhoofd en het herhalen van de outlook, zien we de vooruitzichten voor Gemalto verbeteren om de operationele winstdoelstelling voor 2017 te halen, ondanks de omzetvertraging bij SIM", zo zeiden marktvorsers van S&P.

    Tegenover ABM Financial News zei CEO Olivier Piou dat de 660 miljoen geen concrete outlook is, maar meer moet worden gezien als een interne doelstelling. Daarbij merkte de topman op dat er inderdaad met de mobiele activiteiten de nodige tegenwind wordt ervaren. De markt onderschat echter de kansen die Gemalto heeft om schaalvoordelen en groei te vertalen naar meer winst, aldus Piou.

    Piou zal aan het einde van de maand worden opgevolgd door Philipe Vallée, die volgens de huidige topman de doelstellingen opnieuw zal beoordelen en waar nodig nieuwe piketpalen zal uitzetten.

    Overnameprooi

    Over het Franse Morpho, dat door moederbedrijf Safran in de etalage is gezet, liet Piou zich tegenover ABM Financial News positief uit. Volgens de topman verkeert beveiligingstak Morpho in goede staat en is de onderneming "erg complementair" aan die van Gemalto. Medio september zullen geïnteresseerde partijen een bod moeten indienen bij Safran, maar duidelijk is wel dat Gemalto deze kans niet aan zich voorbij zal laten gaan.

    Analisten verwachten dat er de nodige interesse zal zijn voor Morpho, hetgeen Piou ook bevestigde.

    Volgens Bryan Garnier zal een koper tenminste 2 miljard euro kwijt zijn voor Morpho. Dat Gemalto Frans is, is volgens de zakenbank een voordeel, aangezien de Franse staat nog altijd een belangrijke aandeelhouder is van moederbedrijf Safran.

    Het integreren van Morpho zal overigens nog een fikse klus worden voor een koper, ook als de overnemende partij een sectorgenoot is zoals Gemalto, zo waarschuwde Bryan Garnier.

    Het aandeel Gemalto won op weekbasis 9,4 procent, waarvan het leeuwendeel pas op vrijdag werd gerealiseerd.Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  2. gerrit 69 26 augustus 2016 20:50
    Het aandeel Gemalto is overtuigend door de weerstand op € 60,00 gebroken
    Eerstvolgende koersdoel is nu € 65,00 bij een opwaartse trend en misschien gaat Gemalto haar oude gloriejaren weer tegemoet richting € 90,00 want boven de € 60,00
    geeft het aandeel toch een vet koopsignaal.
    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/AXL-g...
  3. gerrit 69 26 augustus 2016 23:31
    www.belegger.nl/Column/255454/Uptrend...

    Uptrend voor Gemalto
    Door Nico Bakker op 26 aug 2016 om 10:35 | Views: 467

    Geruime tijd was er sprake van een zijwaarts koersverloop, ofwel consolidatie, onder de SMA lijn. Deze week echter proberen de bulls aan de bovenkant van het speelveld uit te breken en daarmee een nieuwe uptrend te bewerkstelligen.

    Ik zal de weekgrafiek voor u duiden en aangeven hoe u de huidige stierenstoot het beste kunt beoordelen.

    Breakout-beweging
    Volgens de regels van mijn Dashboard Beleggen verschijnt er komende week een UP-status op mijn Dashboard. Deze nieuwe koopconditie wordt gevoed door een witte candle met slotkoers boven de gemiddelde lijn (of slaan de beren hedenmiddag toe?) in combinatie met een +1 stand op de swingteller (slotkoers hoger dan slotkoers vier weken terug) en de RSI boven de 50-lijn.

    Alle marktlensindicatoren dus in een plusstand, de breakout-beweging is gestart als eerste stap in een nieuwe stijgende trendfase. Maar let op, een trendwijziging gaat vrijwel nooit zonder horten en stoten. Anders gezegd, de beren geven niet zomaar het stokje over. Dus een reactie zal niet uitblijven, zeker nu de spanningsmeter de OB lijn raakt.

    Hoe het ook zij, zolang de koers boven het uitbraakniveau van 59,54 blijft bewegen, is een rally richting de eerste rode streep op krap 67,00 het meest waarschijnlijke scenario. Daarna een logische pullback om de trendbreuk te valideren, gevolgd door een serie hogere toppen en hogere bodems. Zo, nu weet u wat charttechnisch gezien aannemelijk is.

    Stap voor stap
    Met de witte candle van deze week zijn er kansen voor breakout-spelers, beleggers die offensief de weg van de bulls volgen. Zij riskeren een valse trendbreuk, maar dat weten zij. Trendvolgende beleggers willen eerst de pullback afwachten om dan met meer zekerheid de verse uptrend te volgen. Aan u de keuze hoe u stap voor stap deze trendwijziging gaat spelen. Succes!

    - See more at: www.belegger.nl/Column/255454/Uptrend...
  4. forum rang 10 voda 29 augustus 2016 16:13
    Beursblik: Kepler Cheuvreux verlaagt koersdoel Gemalto

    Koersdoel naar 80,00 euro.

    Kepler Cheuvreux heeft maandag het koersdoel voor de Franse digitale beveiliger Gemalto licht verlaagd van 82,00 naar 80,00 euro, maar liet de koopaanbeveling onveranderd.

    Analist Sébastien Sztabowicz bestempelde de halfjaarcijfers van Gemalto als "solide" en voorziet dat het "momentum" in de tweede jaarhelft nog beter zal zijn. Dit zal resulteren in een aantrekkende autonome groei, hogere marges en een "bemoedigende" outlook vanaf 2017, aldus de analist, die daarbij opmerkte dat de krimp bij de tak SIM kaarten volgend jaar mogelijk ten einde komt en dat er in 2018 weer groei mogelijk is.

    Sztabowicz rekent voor de tweede jaarhelft op een identieke omzetgroei van 5,7 procent, waarbij de brutowinstmarge op jaarbasis 190 basispunten zal stijgen naar 41,5 procent.

    Ondanks de positieve opmerkingen verlaagde Kepler Cheuvreux wel de taxaties voor de winst per aandeel voor 2016 tot en met 2018 met twee procent, hetgeen ten grondslag ligt aan de koersdoelverlaging.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. viermeiden 30 augustus 2016 07:53
    AMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft een overeenkomst gesloten met de Bank of the Philippines Islands. Dat maakte de digitaal beveiliger dinsdag bekend, zonder financiële details te melden.

    Gemalto levert de Filipijnse bank prepaidkaarten die zowel voor financiële transacties als voor het openbaar vervoer kunnen worden gebruikt. De kaarten werken op het contactloze inchecksysteem dat vorig jaar in de metro van Manilla in gebruik is genomen.

    - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-300816...

    viermeiden
  6. The Wolf020 30 augustus 2016 13:17
    Beursblik: Gemalto grootste kanshebber voor overname Morpho

    Redactie ABM Financial News - 30 augustus 2016, 11:21

    Berenberg heeft weinig vertrouwen in winstdoelstelling 2017.
    (ABM FN-Dow Jones) Gemalto is de grootste kanshebber om het Franse beveiligingsbedrijf Morpho van Safran in te lijven. Dit stelde analist Jean Beaubois van Berenberg dinsdag.
    Beaubois meent dat Gemalto politiek, economisch en financieel de beste kaarten heeft voor een overname van Morpho. Indien deze overname slaagt, dan vergroot Gemalto de blootstelling aan overheidsopdrachten, waar de groei binnen de onderneming momenteel het sterkst is.
    De overname geeft Gemalto volgens de marktvorser tevens de gelegenheid om de doelstelling voor 2017 van een operationele winst van 660 miljoen euro los te laten. Beaubois is net als de meeste beleggers somber gestemd over de haalbaarheid van deze doelstellingen. De analistenconsensus ligt slechts op 579 miljoen euro.
    Tegenover ABM Financial News zei CEO Olivier Piou na de halfjaarcijfers te verwachten medio september meer inzicht te hebben in het overnameproces nadat geïnteresseerde partijen een bod hebben ingediend. Volgens de topman verkeert Morpho in goede conditie en is de onderneming "erg complementair" aan Gemalto.
    Mocht de overnameprijs, zoals in de pers rondzingt, inderdaad 2 miljard euro zijn, dan voorziet Berenberg dat het lastig zal worden voor Gemalto om aandeelhouderswaarde te creëren. Desalniettemin rekent Beaubois op een positieve koersreactie als Gemalto meldt dat het Morpho uit de markt heeft gehaald. Ook omdat de overnameprijs volgens de analist van de Duitse zakenbank vermoedelijk lager uitvalt dan de genoemde 2 miljard euro.
    Berenberg heeft een Houden advies op Gemalto met een koersdoel van 58,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel dinsdag 2,0 procent hoger op 62,55 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  7. The Wolf020 30 augustus 2016 13:18
    Beursblik: Gemalto grootste kanshebber voor overname Morpho

    Redactie ABM Financial News - 30 augustus 2016, 11:27

    Berenberg heeft weinig vertrouwen in winstdoelstelling 2017.
    (ABM FN-Dow Jones) Gemalto is de grootste kanshebber om het Franse beveiligingsbedrijf Morpho van Safran in te lijven. Dit stelde analist Jean Beaubois van Berenberg dinsdag.
    Beaubois meent dat Gemalto politiek, economisch en financieel de beste kaarten heeft voor een overname van Morpho. Indien deze overname slaagt, dan vergroot Gemalto de blootstelling aan overheidsopdrachten, waar de groei binnen de onderneming momenteel het sterkst is.
    De overname geeft Gemalto volgens de marktvorser tevens de gelegenheid om de doelstelling voor 2017 van een operationele winst van 660 miljoen euro los te laten. Beaubois is net als de meeste beleggers somber gestemd over de haalbaarheid van deze doelstellingen. De analistenconsensus ligt slechts op 579 miljoen euro.
    Tegenover ABM Financial News zei CEO Olivier Piou na de halfjaarcijfers te verwachten medio september meer inzicht te hebben in het overnameproces nadat geïnteresseerde partijen een bod hebben ingediend. Volgens de topman verkeert Morpho in goede conditie en is de onderneming "erg complementair" aan Gemalto.
    Mocht de overnameprijs, zoals in de pers rondzingt, inderdaad 2 miljard euro zijn, dan voorziet Berenberg dat het lastig zal worden voor Gemalto om aandeelhouderswaarde te creëren. Desalniettemin rekent Beaubois op een positieve koersreactie als Gemalto meldt dat het Morpho uit de markt heeft gehaald. Ook omdat de overnameprijs volgens de analist van de Duitse zakenbank vermoedelijk lager uitvalt dan de genoemde 2 miljard euro.
    Berenberg heeft een Houden advies op Gemalto met een koersdoel van 58,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel dinsdag 2,0 procent hoger op 62,55 euro.

    Link: www.deaandeelhouder.nl/news/2016/8/30...

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
  8. forum rang 10 voda 30 augustus 2016 16:30
    Beursblik: Credit Suisse verhoogt koersdoel verkoopkandidaat Gemalto

    Koersdoel naar 47,00 euro.

    (ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft dinsdag het koersdoel voor Gemalto verhoogd van 45,00 naar 47,00 euro, maar handhaafde daarbij het Underperform advies op de Franse digitale beveiliger met een notering op het Damrak.

    Het koersdoel werd door de Zwitserse bank verhoogd vanwege de licht beter dan verwachte halfjaarcijfers van Gemalto. Op basis van deze rapportage verhoogden de analisten hun omzettaxaties voor dit jaar en de daarop volgende twee jaar met 1 tot 2 procent en voor het bedrijfsresultaat (EBIT) met 1 tot 3 procent. Daarentegen verlaagden de marktvorsers wel de winstverwachting voor 2016 met 4 procent naar 3,34 euro per aandeel vanwege een afschrijving op het belang in het Chinese Goldpac en hogere rentekosten.

    Het Underperform advies werd gehandhaafd vanwege de vertraging in elektronische betaalkaarten in Amerika die Credit Suisse voorziet, in combinatie met de dubbelcijferige krimp bij de SIM activiteiten. Dit zal volgens de analisten zorgen voor slechts een beperkte omzetgroei en margeverhoging.

    Op een groen Damrak koerste het aandeel Gemalto dinsdag 2 procent hoger op 62,53 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. viermeiden 31 augustus 2016 07:30
    AMSTERDAM (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto heeft een opdracht ontvangen van het Russische oliebedrijf Gazprom Neft. Gemalto gaat beveiligingstechnologie leveren voor nieuwe klantenkaarten van Gazprom Neft.

    Er werden geen financiële details gemeld over de opdracht. Gazprom Neft behoort tot de grootste oliebedrijven in Rusland en omringende landen met meer dan 1700 pompstations. Meer dan 6,7 miljoen mensen hebben een klantenkaart van het bedrijf.

    - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-310816... (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto heeft een opdracht ontvangen van het Russische oliebedrijf Gazprom Neft. Gemalto gaat beveiligingstechnologie leveren voor nieuwe klantenkaarten van Gazprom Neft.

    Er werden geen financiële details gemeld over de opdracht. Gazprom Neft behoort tot de grootste oliebedrijven in Rusland en omringende landen met meer dan 1700 pompstations. Meer dan 6,7 miljoen mensen hebben een klantenkaart van het bedrijf.

    - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-310816...

    viermeiden
  10. viermeiden 1 september 2016 07:28
    AMSTERDAM (AFN) - Gemalto heeft een opdracht ontvangen van het Noorse nationale postbedrijf Posten Norge. Dat liet de digitale beveiliger donderdag weten, zonder financiële details naar buiten te brengen.

    Gemalto gaat diensten leveren voor het checken van identiteitsbewijzen van klanten van Posten Norge. De technologie moet uiteindelijk ingezet gaan worden in alle 1400 vestigingen van het postbedrijf.

    - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-010916...

    viermeiden
  11. down 5 september 2016 13:49
    Het aandeel gemalto kruipt langzaam uit het dal dat al lang moest gepasseerd zijn toen analisten de koers op meer dan 70 euro hadden gezet maar daarna eerder terug viel naar 55 euro om daarna weer up en down te gaan, maar,,,,, Dat had te maken met het sentiment dat telkens de beurs naar beneden haalde. Nu is het rustig op de beurzen en de aex wil naar de 500 punten kruipen Zolang er geen nare berichten gaan komen gaat dat ook gebeuren maar dan mag er ook niets gebeuren dat onrust brengt......
    Bijvoorbeeld dat Rusland het rijk weer wil uitbreiden en de EU dat ook wil of dat Clinton of dat Thrump tot president word gekozen en of dat de olieprijs verder stijgt of wegzakt....
    Zo zijn er vele redenen op te noemen om onrust te verspreiden op de geldmarkten die altijd gevoelig ervoor zijn. Maar zolang er niets ernstigs gebeurt dan krabbelt de beurs verder richting 500 op en door!?
  12. Padre 6 september 2016 07:21
    AMSTERDAM (AFN) - Digitaal beveiliger Gemalto heeft zijn mogelijkheden op het gebied van de beveiliging van grote hoeveelheden data voor bedrijven fors uitgebreid. Dat maakte Gemalto dinsdag bekend.
    Dankzij de uitbreiding van de SafeNet-databeveiligingsportfolio kunnen bedrijven makkelijker grote hoeveelheden informatie beschermen in de cloud, datacenters en virtuele omgevingen bij aanbieders zoals MondoDB, Cloudera, Couchbase, DataStax, HortonWorks , IBM en ZettaSet.
  13. [verwijderd] 6 september 2016 11:27
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 31 augustus 2016 08:08:

    Dat wordt 65 Euro vandaag op de borden
    Gazprom is een akelig grote klant
    Elke dag bijna een deal dit gaat richting de 75 Euro
    Als jij dat zegt, ga ik maar eens putjes kopen!
    ik heb jou immers nog nooit iets goed zien voorspellen.
  14. Padre 7 september 2016 08:05
    BM Financial News - 07:37
    (ABM FN-Dow Jones) Kameroen heeft ervoor gekozen om de techniek van Gemalto voor fraudebestendige identiteitskaarten en -controle te gaan gebruiken. Dit meldde het Franse digitale beveiligingsbedrijf woensdag voorbeurs zonder financiële details te vermelden.

    Gemalto levert voor de General Delegation for National Security van het Afrikaanse land een techniek, waarmee via laser kleurenfoto's op een plastic identiteitskaart met een hoge resolutie kunnen worden aangebracht.

    Gemalto participeert bovendien in het programma Coesys enrolment solution van Kameroen, waarmee het bedrijf print- en verificatietechnologie implementeert.

    Kameroen kent 20 miljoen ingezetenen.

    Het aandeel Gemalto sloot dinsdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 63,12 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    De newsfeed is tenminste 15 minuten vertraagd en is een beperkte weergave van de totale webfeed die ABM Financial News levert.

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
40 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links