Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Air France-KLM PSE:AF.FR, FR001400J770

  • 9,880 18 apr 2024 17:36
  • +0,396 (+4,18%) Dagrange 9,662 - 9,914
  • 2.158.542 Gem. (3M) 1,8M

Info

3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 178 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 september 2016 17:34
    FNV eist dat KLM maatregel inslikt

    Gepubliceerd op 25 sep 2016 om 14:49 | Views: 493

    AMSTELVEEN (AFN) - FNV Cabine eist dat KLM terugkomt op zijn besluit minder bemanning in te zetten op lange vluchten. De vakbond geeft de luchtvaartmaatschappij tot donderdag de tijd en dreigt anders ,,de druk op te voeren".

    KLM kondigde maandag aan met ingang van oktober het aantal bemanningsleden aan boord van sommige lange vluchten te verminderen als de vakbonden van het cabinepersoneel niet snel over een cao komen praten. De maatregel is volgens KLM noodzakelijk om de eigen doelstellingen voor verbetering van de productiviteit te halen.

    De vakbond vreest dat de werkdruk flink zal toenemen als de maatregel doorgaat. Dat zou nadelige gevolgen hebben voor de dienstverlening aan reizigers en voor de veiligheid aan boord. FNV wil niet praten over een cao voordat er een oplossing is voor een conflict over pensioenen.
  2. forum rang 10 voda 27 september 2016 16:23
    Piloten KLM vangen bot in pensioenzaak

    Gepubliceerd op 27 sep 2016 om 16:10 | Views: 139

    AMSTERDAM (AFN) - KLM mag afspraken over een gegarandeerde indexatie van de pensioenen van zijn piloten eenzijdig opzeggen. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdag bepaald in een kort geding dat de pilotenvakbond VNV tegen de luchtvaartmaatschappij had aangespannen.

    Tot dusver stegen de pensioenen van de vliegers altijd mee met de inflatie. Maar door de lage rente staat het pensioenfonds er momenteel zo zwak voor, dat dit beleid alleen kan worden voortgezet als KLM dit jaar honderden miljoenen bijstort. Dat geld investeert de directie liever in bijvoorbeeld nieuwe vliegtuigen.

    KLM gaf in een toelichting aan erop te vertrouwen dat er een ,,passende oplossing'' wordt gevonden, in samenwerking met de VNV.

    De pensioenkwestie is niet de enige zaak die voor onrust zorgt onder de KLM-piloten. Zij wachten ook nog altijd op de invulling van beloftes die vorig jaar zijn gedaan bij de onderhandelingen over hun nieuwe cao. Daarbij werd de piloten een aandelenbelang in Air France-KLM en een vertegenwoordiger in het bestuur van het concern toegezegd.
  3. forum rang 10 voda 27 september 2016 16:29
    Air France-KLM en Delta Air Lines intensiveren samenwerking Jet Airways

    SkyTeam partners krijgen meer toegang tot India.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM en de Amerikaanse partner Delta Air Lines hebben hun samenwerking met de Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways uitgebreid. Dit maakte Air France-KLM dinsdag bekend zonder financiële details te vermelden.

    KLM en Jet Airways vliegen al sinds dit voorjaar gezamenlijk tussen Schiphol en de Indiase steden Mumbai en New Delhi. Jet Airways verhuisde hiervoor zijn Europese basis van Brussel naar Amsterdam. Op Schiphol sluiten deze vluchten aan op vluchten van KLM en Delta binnen Europa en naar Noord- en Latijns Amerika. Andersom krijgen KLM en Delta in New Delhi en Mumbai op aansluitende vluchten van Jet Airways toegang tot een groot aantal binnenlandse bestemmingen in India.

    Op de luchthaven Parijs Charles de Gaulle gaan de SkyTeam-partners vanaf eind oktober een vergelijkbare samenwerking aan op vluchten van Air France en Jet Airways naar Mumbai.

    Jet Airways is voor 24 procent eigendom van luchtvaartmaatschappij Etihad Airways uit Abu Dhabi, waarmee Air France-KLM ook gezamenlijke vluchten uitvoert.

    Het aandeel Air France-KLM noteerde dinsdag op een rood Damrak 0,1 procent lager op 4,71 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 29 september 2016 16:14
    Galapagos gaat medicijn tegen ontstekingsziekte verder testen

    Middel nu onderzocht in patiënten met eczeem.

    (ABM FN-Dow Jones) Galapagos is samen met MorphoSys begonnen met aanvullende onderzoeken naar het medicijn tegen de ontstekingsziekte IK-17C. Dit maakte het Belgisch-Nederlandse biotechnologiebedrijf donderdag voorbeurs bekend.

    Een Fase 1 studie loopt reeds waarbij het middel MOR106 is onderzocht bij gezonde vrijwilligers. Nu zal het onderzoek een vervolg krijgen door MOR106 te bestuderen bij patiënten met ernstige atopische dermatitis, een chronisch jeukende ontstekingsziekte van de huid.

    De eerste dosering van MOR106 in een patiënt heeft al plaatsgevonden.

    "De klinische testen met MOR106 in patiënten met atopische dermatitis is een belangrijke stap in de ontwikkeling van dit nieuwe antilichaam. We kijken ernaar uit hoe dit zich gaat vertalen in veiligheids- en farmacokinetische eigenschappen in patiënten," zei chief scientific officer Piet Wigerinck van Galapagos.

    De resultaten van de volledige studie worden verwacht in de tweede helft van 2017.

    Het aandeel Galapagos sloot woensdag op een groen Damrak 4,4 procent lager op 57,95 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 6 oktober 2016 16:10
    Air France-KLM plaatst met succes zesjarige obligatie

    Luchtvaarder haalt 400 miljoen euro op.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft met succes een zesjarige obligatie geplaatst, waarmee het bedrijf in totaal 400 miljoen euro ophaalde. Dit maakte de luchtvaartmaatschappij woensdag nabeurs bekend.

    De obligaties hebben een jaarlijkse coupon van 3,75 procent en lopen in oktober 2022 af.

    Met de opbrengsten wil Air France-KLM de schuldpositie verder ondersteunen en verbeteren.

    Het aandeel Air France-KLM sloot woensdag op een rood Damrak 0,7 procent hoger op 4,78 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. forum rang 10 voda 6 oktober 2016 16:14
    Opnieuw angst bij KLM over verdeling met Air France - media

    KLM zou 15 procent aan vluchten moeten inleveren.

    (ABM FN-Dow Jones) Het personeel van KLM maakt zich ernstig zorgen over de sluipende inlijving door de Franse partner Air France. Dit schreef De Telegraaf donderdag op basis van bronnen in Parijs.

    Moederbedrijf Air France-KLM zou volgens de bronnen werken aan een nieuw verdelingsplan. Daarbij zou KLM 15 procent aan vluchten moeten inleveren.

    In september ontstond de indruk dat de luchtvaartmaatschappij zijn ombuigingsplannen juist wilde wijzigen. De in juli in dienst getreden CEO Jean-Marc Janaillac zou in november met een nieuw voorstel naar buiten treden, waarin de kosten flink omlaag moeten en het onderlinge vertrouwen flink omhoog. De luchtvaartmaatschappij kampte deze zomer met stakingen en een gebrek aan vertrouwen bij dochter KLM.

    Het aandeel Air France-KLM sloot woensdag op een rood Damrak 0,7 procent hoger op 4,78 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  7. forum rang 10 voda 6 oktober 2016 16:28
    Dijksma: geen vluchten KLM overgeheveld

    Gepubliceerd op 6 okt 2016 om 14:38 | Views: 843

    DEN HAAG (AFN) - Een voorstel om vluchten van Air France-KLM van Schiphol over te hevelen naar Parijs ligt ,,voor zover ik weet niet op tafel'', aldus staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur) donderdag. Het kabinet houdt de belangen van de luchtvaartmaatschappij goed in de gaten, voegde ze eraan toe.

    Volgens De Telegraaf wordt KLM toch verder uitgehold door een opgelaaide machtsstrijd binnen de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij. KLM zou 15 procent van haar vluchten moeten inleveren, meldden bronnen aan de krant. Ook de IT-afdeling zou worden overgeheveld.

    Eerder dit jaar kwamen ook berichten naar buiten dat Air France intercontinentale vluchten van KLM zou overnemen. Tegen deze plannen verzette het kabinet zich fel. Het is wel belangrijk dat het concern concurrerender wordt met andere luchtvaartmaatschappijen, aldus Dijksma. ,,Daar moeten ook stappen voor gezet worden, in Nederland maar ook in Frankrijk.''
  8. forum rang 10 voda 7 oktober 2016 15:58
    Top Air France-KLM sprak wel degelijk over vluchtoverheveling - media

    Topman KLM refereerde in column aan druk op productiebalans.

    (ABM FN-Dow Jones) Binnen de top van luchtvaartcombinatie Air France-KLM is wel degelijk gesproken over het overhevelen van vluchten van Schiphol naar Parijs. Dit schreef De Telegraaf vrijdag op basis van een column van KLM-topman Pieter Elbers.

    Volgens Elbers zijn door de groei van KLM de afgelopen jaren, en de stagnatie bij Air France, de afspraken over de productiebalans onder druk komen te staan.

    "Het klopt daarmee dus dat dit een onderwerp van discussie is, echter niet op de wijze zoals de recente publicaties doen voorkomen", schreef Elbers volgens de krant in zijn column.

    De topman had begrip voor de zorgen onder medewerkers als gevolg van de geruchten. Na de bestuursvergadering van 2 november wordt volgens Elbers snel meer bekend over de invulling van het plan van Air France-KLM.

    Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur zei eerder op donderdag nog dat een voorstel om vluchten over te hevelen naar Parijs voor zover bekend niet op tafel zou liggen.

    Het aandeel Air France-KLM sloot donderdag op een rood Damrak 1,7 procent lager op 4,70 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  9. forum rang 10 voda 11 oktober 2016 15:38
    Cabinepersoneel KLM houdt stiptheidsacties
    Gepubliceerd op 11 okt 2016 om 10:18 | Views: 1.913

    AMSTERDAM (AFN) - FNV roept het cabinepersoneel van KLM op vanaf woensdag de regeltjes stipt na te leven. De vakbond verzet zich daarmee tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij om vanaf eind deze maand op sommige lange vluchten met een steward of stewardess minder de lucht in te gaan.

    FNV wil dat KLM die kostenbesparende maatregel van tafel haalt, maar daar heeft het bedrijf geen gehoor aan gegeven. Daarom volgen nu acties. Die zullen steeds harder worden zolang KLM voet bij stuk houdt. ,,Actievoeren helpt alleen als KLM er last van heeft'', stelt de vakbond. ,,Daar zullen we voor gaan zorgen.''

    Als de cabinebemanning voorafgaand aan de vlucht strikt alle voorschriften volgt, kost dat volgens FNV mogelijk meer tijd dan KLM ervoor beschikbaar stelt. Daardoor kan het zijn dat sommige vluchten niet op tijd kunnen vertrekken.

    Dialoog

    KLM laat weten te betreuren dat FNV acties verkiest boven de dialoog, maar merkt tegelijk op dat het personeel altijd geacht wordt volgens de regels te werken. De luchtvaartmaatschappij gaat er dan ook vanuit dat de oproep geen nadelige gevolgen heeft voor de operatie.

    Volgens een woordvoerster is KLM bereid te praten over alternatieve maatregelen om de gewenste productiviteitsverbetering te halen. Vliegen met een kleinere bemanning heeft toch al niet de voorkeur van het bedrijf, dat liever zou besparen op het aantal leidinggevenden aan boord.

    CAO

    Daarvoor zijn echter nieuwe cao-afspraken nodig. Zolang een conflict over de pensioenen niet is opgelost, wil FNV daar niet over onderhandelen. Door te snijden in de cabinebezetting voorkomt KLM dat het net als afgelopen zomer extra flexkrachten in moet huren om alle vluchten te kunnen uitvoeren.

    Tijdens de zomervakantie voerde het grondpersoneel van KLM al stiptheidsacties. FNV zegt dat die tot lichte vertragingen hebben geleid, volgens KLM valt dat wel mee. Uiteindelijk werd met die groep werknemers een nieuw cao-akkoord bereikt.
  10. forum rang 10 voda 12 oktober 2016 16:10
    Air France wil weer piloten aannemen - media

    Franse dochter Air France-KLM wil 102 nieuwe piloten.

    (ABM FN-Dow Jones) Air France, onderdeel van Air France-KLM, is van plan om tussen nu en maart ruim honderd piloten aan te nemen. Dit meldde de Franse zakenkrant Les Echos woensdag op basis van uitspraken van bestuurslid Gilles Laurent van Air France-KLM.

    Sinds 2008 heeft Air France een vacaturestop, maar volgens Les Echos komt daar verandering in. De luchtvaartmaatschappij zou tussen nu en maart volgend jaar 102 nieuwe piloten willen aannemen, waarvan ruim de helft naar dochter Transavia zou gaan.

    Laurent stelde eveneens dat circa tweehonderd piloten de mogelijkheid krijgen om door te groeien, door bijvoorbeeld langere afstanden te vliegen of een hogere positie te krijgen aan boord.

    De in juli in dienst getreden CEO Jean-Marc Janaillac zal naar verwachting in november met een nieuw voorstel naar buiten treden, waarin de kosten flink omlaag moeten en het onderlinge vertrouwen flink omhoog. De luchtvaartmaatschappij kampte deze zomer met stakingen en een gebrek aan vertrouwen bij dochter KLM.

    Op een rood Damrak koerste het aandeel Air France-KLM woensdagochtend 1,3 procent hoger op 4,97 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  11. forum rang 10 voda 12 oktober 2016 17:04
    KLM merkt niets van stiptheidsacties

    Gepubliceerd op 12 okt 2016 om 16:29 | Views: 265

    SCHIPHOL (AFN) - De stiptheidsacties van cabinepersoneel van KLM zorgen woensdag niet voor vertragingen. Dat laat een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij weten.

    ,,We constateren geen significante vertragingen. Eventuele vertragingen zijn niet herleidbaar tot de acties", zo laat de zegsvrouw weten. ,,Het is ook lastig om te meten, want het personeel is door FNV opgeroepen te werken zoals ze in onze beleving altijd al werken."

    Vakbond FNV heeft het cabinepersoneel opgeroepen geen stapje extra te zetten buiten de voorschriften om. In de zomer werden al soortgelijke acties gevoerd. Ook toen was er weinig overlast.

    Met de actie verzet de bond zich tegen het besluit van de luchtvaartmaatschappij om vanaf eind deze maand op sommige lange vluchten met een steward of stewardess minder de lucht in te gaan. FNV wil dat KLM die kostenbesparende maatregel van tafel haalt.
  12. forum rang 10 voda 13 oktober 2016 16:51
    Veel nieuwe routes voor Transavia

    Gepubliceerd op 13 okt 2016 om 14:52 | Views: 1.485

    PARIJS (AFN) - Air France-KLM breidt het vluchtaanbod tijdens de komende winterdienstregeling met 3,7 procent uit. Er komen 52 nieuwe routes bij, waarvan budgetdochter Transavia het leeuwendeel voor haar rekening neemt. Dat maakte de luchtvaartgroep donderdag bekend.

    Transavia opent in totaal 31 nieuwe verbindingen. De basis die de Nederlandse tak van de prijsvechter eerder dit jaar opende in München, krijgt er zeventien nieuwe bestemmingen bij. Vanaf Schiphol worden negen nieuwe routes geopend, vanuit Parijs en Lyon bij elkaar vijf. De totale capaciteit stijgt bij Transavia met bijna 29 procent.

    Afgezien van Transavia neemt de capaciteit toe met 3,3 procent op korte tot middellange routes en met 2 procent op vluchten naar verre bestemmingen. Die groei komt hoofdzakelijk voor rekening van KLM. Het winterseizoen loopt van 30 oktober tot 25 maart 2017.
  13. forum rang 10 voda 19 oktober 2016 20:50
    OR wil dat KLM maatregel inslikt

    Gepubliceerd op 19 okt 2016 om 20:42 | Views: 0

    AMSTERDAM (AFN) - De Ondernemingsraad van KLM wil dat de luchtvaartmaatschappij terugkomt op zijn besluit minder bemanning in te zetten op lange vluchten. Een woordvoerster van KLM bevestigde, na berichtgeving van Up in the Sky, dat een brief met die strekking is ontvangen.

    De brief wordt bestudeerd, waarna het bedrijf met een reactie zal komen. KLM kondigde onlangs aan met ingang van eind oktober het aantal cabinemedewerkers aan boord van sommige lange vluchten te verminderen. De maatregel is volgens KLM noodzakelijk om de eigen doelstellingen voor verbetering van de productiviteit te halen, zolang de bonden niet bereid zijn te praten over een nieuwe cao.

    FNV wil dat het besluit van tafel gaat en houdt al stiptheidsacties. De vakbond vreest dat de werkdruk flink zal toenemen als de maatregel doorgaat. Dat zou nadelige gevolgen hebben voor de dienstverlening aan reizigers en voor de veiligheid aan boord. FNV wil niet praten over een cao voordat er een oplossing is voor een conflict over pensioenen.
  14. forum rang 10 voda 21 oktober 2016 15:14
    Topman Air France verliest functie - media

    Frédéric Gagey wordt mogelijk CFO van Air France-KLM.

    (ABM FN-Dow Jones) De topman van Air France-KLM onderdeel Air France, Frédéric Gagey, verliest binnenkort waarschijnlijk zijn functie. Dit schreef La Tribune vrijdag.

    Volgens de Franse krant wordt dit begin november bekendgemaakt door de topman van de groep Jean-Marc Janaillac.

    Gagey blijft wel bij de luchtvaartonderneming. Hem wordt naar verwachting de functie van CFO voor de hele groep aangeboden.

    Gagey was topman van Air France sinds juli 2013.

    Het aandeel Air France-KLM sloot donderdag op een groen Damrak 5,4 procent hoger op 5,34 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  15. forum rang 10 voda 21 oktober 2016 19:08
    Cabinepersoneel KLM gaat harder actie voeren

    Gepubliceerd op 21 okt 2016 om 17:26 | Views: 524

    SCHIPHOL (AFN) - Cabinepersoneel van KLM gaat vanaf maandag korte werkonderbrekingen houden voorafgaand aan iedere vlucht. Volgens vakbond FNV zullen actievoerende medewerkers tussen 5.00 uur ‘s ochtends tot 23.00 uur ’s avonds bij elke vlucht tien minuten het werk neerleggen. Ze eisen dat KLM niet gaat snijden in de bemanning aan boord.

    De luchtvaartmaatschappij en de vakbeweging liggen met elkaar overhoop over een besluit om met ingang van eind oktober minder cabinepersoneel in te zetten op sommige lange vluchten. De maatregel is volgens KLM noodzakelijk om de eigen doelstellingen voor verbetering van de productiviteit te halen, zolang de bonden niet bereid zijn te praten over een nieuwe cao. FNV wil dat het besluit van tafel gaat en hield daarom al stiptheidsacties.
  16. forum rang 10 voda 24 oktober 2016 15:44
    KLM zegt weinig te merken van acties FNV

    Gepubliceerd op 24 okt 2016 om 11:15 | Views: 1.167

    AMSTELVEEN (AFN) - KLM merkt tot dusver weinig van de korte werkonderbrekingen waartoe FNV het cabinepersoneel heeft opgeroepen. Dat heeft een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij maandagochtend laten weten.

    Uit gegevens van luchthaven Schiphol valt wel op de maken dat sommige KLM-vluchten met lichte vertraging zijn vertrokken. Onduidelijk is evenwel of dat komt door acties van het personeel of door andere oorzaken.

    FNV heeft het cabinepersoneel opgeroepen maandag voorafgaand aan iedere vlucht tien minuten het werk neer te leggen. De vakbond wil dat KLM afziet van plannen om op een deel van de vluchten naar verre bestemmingen een steward of stewardess minder mee te nemen.
  17. forum rang 10 voda 24 oktober 2016 19:38
    Air France wil met 'ultieme machtsgreep' meer macht over KLM

    Air France probeert zijn invloed op dochtermaatschappij KLM te vergroten. Topman Jean-Marc Janaillac wil in de raad van commissarissen van KLM. Het FD meldt dat op basis van bronnen binnen de Nederlandse luchtvaartmaatschappij, die spreken van een 'ultieme machtsgreep' door de Fransen.

    Redactie 24-10-16, 17:52 Laatste update: 18:01

    © AFP
    Ook zou Janaillac de onderhoudsafdeling onder Parijse controle willen brengen. Bij die divisie werken 5000 mensen, waarvan 4000 in Nederland.

    Er zijn vaker spanningen tussen KLM en het hoofdkantoor in Parijs. Zo wilde het hoofdkantoor vluchten van KLM verhuizen naar Air France, tot ongenoegen van Nederland. Ook wilde Parijs meer controle over het geld van KLM. Het luchtvaartbedrijf Air France-KLM draait sinds een jaar met winst, maar kampt met hoge kosten, schulden en toenemende concurrentie.

    www.ad.nl/binnenland/air-france-wil-m...
  18. forum rang 10 voda 25 oktober 2016 19:33
    FNV geeft directie KLM twee dagen bedenktijd

    Gepubliceerd op 25 okt 2016 om 13:17 | Views: 1.318

    SCHIPHOL (AFN) - Vakbond FNV geeft de directie van KLM twee dagen bedenktijd om alsnog af te zien van het snijden in de bemanning aan boord. Doet de luchtvaartmaatschappij dit niet, dan komen er donderdag en vrijdag weer werkonderbrekingen bij het cabinepersoneel.

    Cabinepersoneel werd maandag door de bond opgeroepen om voorafgaand aan iedere vlucht vanaf Schiphol tien minuten het werk neer te leggen. FNV wil dat KLM afziet van plannen om op een deel van de vluchten naar verre bestemmingen een steward of stewardess minder mee te nemen.

    Volgens FNV-onderhandelaar Zakaria Boufangacha groeit de onvrede onder de medewerkers. Een overgrote meerderheid van het cabinepersoneel op Schiphol zou maandag mee hebben gedaan aan de acties. Ook collega's die niet stonden ingeroosterd toonden zich solidair, aldus de vakbondsman.

    KLM zei maandag zelf evenwel weinig te merken van de werkonderbrekingen. Uit gegevens van luchthaven Schiphol bleek wel dat sommige KLM-vluchten met lichte vertraging vertrokken, maar de oorzaak daarvan was niet duidelijk.
  19. forum rang 10 voda 26 oktober 2016 16:26
    Opnieuw acties cabinepersoneel KLM

    Gepubliceerd op 26 okt 2016 om 15:33 | Views: 271

    SCHIPHOL (AFN) - Passagiers bij KLM moeten donderdag en vrijdag opnieuw rekening houden met lichte vertragingen en langere wachttijden bij de gate. Niet alleen FNV maar ook VNC, met 6000 KLM-leden de grootste vakbond van het cabinepersoneel, heeft opgeroepen tot werkonderbrekingen van tien minuten voorafgaand aan elke vlucht.

    FNV voerde maandag ook al op die manier actie bij KLM. De vakbond wil dat de luchtvaartmaatschappij afziet van plannen om vanaf volgende week op een deel van de vluchten naar verre bestemmingen minder cabinepersoneel in te zetten. Dinsdag kreeg KLM twee dagen 'bedenktijd', maar die lijken te verstrijken zonder dat KLM de eisen van de vakbond inwilligt, aldus bestuurder Zakaria Boufangacha.

    VNC sloot zich maandag nog niet aan bij de oproep van FNV omdat de cabinebond die dag zelf nog overleg met KLM had. Wel had zij zich solidair verklaard. Voorzitter Annette Groeneveld vermoedt dan ook dat veel VNC-leden al meededen aan de acties. Naar schatting de helft van de ingeroosterde cabinemedewerkers legde maandag kortstondig het werk neer. Dat leidde volgens FNV tot lichte vertragingen, al zei KLM daar weinig van te merken.

    De steward of stewardess minder aan boord is een noodmaatregel die KLM heeft genomen omdat afspraken met de bonden over een verdere productiviteitsverbetering uitblijven. Daardoor dreigden vanaf 30 oktober opnieuw gaten te vallen in de bezetting. Dat werd afgelopen zomer nog ondervangen door meer tijdelijke krachten in te zetten maar die extra kosten wil het bedrijf in de wintermaanden niet opnieuw maken.
3.557 Posts
Pagina: «« 1 ... 107 108 109 110 111 ... 178 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links