Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ctac AEX:CTAC.NL, NL0000345577

  • 3,490 24 apr 2024 17:29
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,460 - 3,800
  • 72.285 Gem. (3M) 18K

CTac ontwikkelingen 2016

866 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 effegenoeg 28 september 2016 10:40
    SAP steekt 2 miljard in Internet of Things
    WALLDORF (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse softwareconcern SAP gaat de komende vijf jaar 2 miljard euro investeren in het zogenoemde Internet of Things, waarbij apparaten en machines met elkaar worden verbonden om allerlei slimme toepassingen mogelijk te maken.
    SAP ontwikkelt technologie waarbij onder meer fabrieken, schepen, vrachtwagens en windmolens verbonden worden aan software die kan helpen de efficiëntie te vergroten en grote hoeveelheden informatie kan verwerken. Daardoor kunnen bijvoorbeeld de onderhoudskosten worden verlaagd. Onlangs kondigde SAP nog een samenwerking aan met technologieconcern Bosch op dit gebied. Ook heeft het bedrijf overnames gedaan om deze activiteiten te versterken.
    Volgens SAP zal de wereldwijde markt voor Internet of Things tegen het einde van dit decennium een waarde hebben van 250 miljard euro. Door flink te investeren, wil het bedrijf koploper blijven op dat terrein.

    (ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
  2. MegaTelstar 28 september 2016 11:22
    Zie eveneens: www.iex.nl/Nieuws/ANP-280916-089/SAP-...
    Met de vraag of dit nog voordeel voor CTAC kan gaan opleveren als er bijv. daarop verbeterde software geleverd kan worden die voorziet in nog meer sturing en beheersing op logistieke processen,voor onderhoud in de vastgoedsector (woningcorporaties), MKB etc.? Of moeten we dit zien i.h.k.v. voorschrijdende innovatie die geen extra baten gaan opleveren?
    En wat is het toch stil bij CTAC. Geen nieuws (= goed nieuws?).
    Wat mij opvalt is dat de koers van CTAC een beetje met de markt gaat meebewegen, wat voorheen zelden het geval was.

    groet, SuperTelstar
  3. forum rang 8 Wilbar 28 september 2016 11:45
    SAP doet dit natuurlijk om zich te verzekeren van een nog grotere reikwijdte van hun software in de maatschappij. En om daarbij natuurlijk ook in de voorhoede te lopen.
    Deze innovaties zullen zeker werk opleveren maar de SAP software ontwikkelt zich ook steeds meer in een richting waarbij implementatie steeds simpeler wordt en onderhoud steeds eenvoudiger.
    Ik verwacht dat werk ook meer gaat verschuiven van de SAP-consultant/detacheerder naar de gebruiker. De SAP Fioiri apps zijn daar een eerste stap in.
    Dus of er (veel) meer werk voor C/tac komt is nog maar de vraag; in ieder geval wel iets ander soort SAP werk dat meer aansluit op de IoT. Het is te hopen dat het C/tac management daar ook tijdig op inspeelt door het personeel er kwalitatief op voor te bereiden.

    Wilbar
  4. MegaTelstar 3 oktober 2016 13:58
    In mijn draadje van 28/9 vroeg ik mij af of de voorgenomen investering van 2 miljard door SAP iets voor CTAC zou kunnen betekenen.
    Alsof ze mijn vraag bij CTAC gelezen hebben, want op het blog wordt nu aangegeven wat CTAC voor de klant en de bedrijfsprocessen kan betekenen. blog.ctac.nl/wat-kan-internet-of-thin...

    groet, SuperTelstar
  5. forum rang 8 Wilbar 4 oktober 2016 08:44
    De Telegraaf, dinsdag 4-10-2016

    IT’er kan het niet bijbenen

    Jarenlang was de IT-industrie het beloofde land voor werkzoekenden. Toch dreigen IT’ers het grootste slachtoffer te worden van een grootschalige reorganisatie bij ING.
    Bij de bank zullen alleen al in Nederland 2300 banen verdwijnen. De vakbonden verwachten dat met name it’ers zich zorgen moeten maken. Dat terwijl op de vacaturesite van ING meer dan een derde - de grootste groep - in de categorie Informatie Technologie (it) valt.

    „De ontwikkelingen in de it gaan nu eenmaal snel”, verzucht Maarten Emons van Ngi-NGN, de vakvereniging voor ict’ers. „Het kan dat je twee jaar terug nog fantastische aanbiedingen kreeg en plotseling je profiel niet meer in trek is. Ook bij ING zie je dat ze een andere kant op willen en daarvoor een ander soort IT’er nodig hebben.”

    Doodlopend spoor
    Het zijn vooral de middelbaar opgeleide IT’ers die hun kennis op peil moeten houden om niet op een doodlopend spoor te belanden. Emons: „Dat komt door ontwikkelingen als ’de cloud’. Bedrijven draaien hun software niet allemaal meer in eigen beheer. Dan hoeven ze het onderhoud ook niet meer voor eigen rekening te nemen. Dat soort werk wordt nu veelal door mbo’ers ingevuld.”

    Didier Fouarge, als arbeidsmarkteconoom aan Universiteit Maastricht verbonden, constateert een tweedeling. „Op hbo-niveau en hoger gaan it’ers een gouden toekomst tegemoet. Maar op middelbaar niveau zie ik ze op den duur verdwijnen. Ik kan me voorstellen dat onderhoud deels geautomatiseerd wordt en deels naar lagelonenlanden verdwijnt.”

    Enorme kans
    Ruud Baarda doet bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) onderzoek naar de kansen van aankomende mbo’ers op de arbeidsmarkt. Hij werd verrast door de it-ontslagen bij ING. „In alle sectoren groeit de vraag naar personeel met IT-kennis. Wij zien juist enorme kansen in deze industrie, ook voor afgestudeerde mbo’ers.”

    Emons ziet die kansen ook, maar waarschuwt voor het tempo waarin kennis veroudert. „Als je die niet up-to-date houdt, kun je zomaar op een doodlopend spoor belanden. Dat is niet goed voor de werkgever, maar ook niet voor jou als werknemer.”

    Veranderde vraag
    De ict’er roept werkgevers op om meer aan de lange termijn te denken. „it’ers zijn een wegwerpartikel aan het worden. Dat is vreemd, want er heerst een enorme schaarste. ING heeft twee jaar geleden ook honderden it’ers ontslagen. Dan heb je je mensen niet genoeg voorbereid op de veranderende vraag.”
  6. MegaTelstar 6 oktober 2016 10:19
    Vragen aan Sappas:
    Ik zie je glunderen op het Ordina-forum waar de koers omhoog schiet. Is dit vanwege de verwachting dat er een flink graantje meegepikt gaat worden bij ING of bij de (her-)investerende overheid in ICT of is er meer aan de hand? Overname?
    SAP steekt miljarden in IoT. CTAC heeft de provincie Overijssel als klant. Dus vraag 2: Kan CATC ook niet profiteren van de (her-)investerende overheid of is dat een geheel andere ICT-vijver waaruit door Ordina (naar verwachting)gevist kan worden?
    Hoe dan ook vind ik de koersontwikkeling bij CTAC erg stilstaan, zeker t.o.v. Ordina.

    vr. gr. SuperTelstar
  7. TimHag 14 oktober 2016 18:34
    In het boekje Breakthrough - Outsourcing Performance 2017, zojuists uitgegeven door Giarte, komt CTAC er niet al te best vanaf. In recommendation score de 13e plek uit 14 peers. Trust score 12e uit 14 peers. Tevredenheid infra management 11e uit 13 peers. Tevredenheid application management 5e uit 5 peers. Maar ook in vergelijk met grotere firma's scoren ze laag. Boekje: isbn 978-90-74712-80-4
  8. Henri Nostradamus 17 oktober 2016 14:40
    CTAC is en blijft een apart verhaal. In deze sterk opgaande ICT-markt kunnen ze eigenlijk niets verkeerd doen (behalve dan vasthouden aan bleeder Frankrijk). NL draait lekker en tov van vorig jaar zouden de cijfers in positieve zin schril moeten gaan afsteken. Binnenkort weten we meer.

    HN
  9. jeff_cassius 17 oktober 2016 14:56
    quote:

    Henri Nostradamus schreef op 17 oktober 2016 14:40:

    CTAC is en blijft een apart verhaal. In deze sterk opgaande ICT-markt kunnen ze eigenlijk niets verkeerd doen (behalve dan vasthouden aan bleeder Frankrijk). NL draait lekker en tov van vorig jaar zouden de cijfers in positieve zin schril moeten gaan afsteken. Binnenkort weten we meer.

    HN
    Tja, soms heb je van die fondsen, waarbij iedereen er van overtuigd is dat ze het goed voor elkaar hebben, de omzet en winst (fors) groeien, en de vooruitzichten prima zijn, maar waarvan de koers niets of nauwelijks iets doet.
    Hopelijk zijn de komende cijfers dermate goed, dat de koers wel moet reageren.
  10. forum rang 6 effegenoeg 19 oktober 2016 14:32
    UWV raakt door ICT-storingen gegevens duizenden mensen kwijt’
    Door hardnekkige storingen bij uitvoeringsinstantie UWV zijn de afgelopen maanden zeker 14.000 berichten en rapportages verloren gegaan. Daaronder verplichte meldingen van sollicitatieactiviteiten en wijzigingen in de gegevens van werkzoekenden.
    Dit meldt NRC Handelsblad woensdag op basis van interne stukken van het UWV, dat onder andere gaat over het verstrekken van WW- en Wajong-uitkeringen. Na soms herhaaldelijk contact met betrokken klanten is een groot deel van verloren informatie teruggevonden. Een woordvoerder zegt tegenover de krant dat de storingen en het gegevensverlies geen gevolgen hebben voor de uitbetaling van uitkeringen. Ook zouden werkzoekenden geen last van de interne problemen hebben.
    Lange historie
    Het UWV kent een lange historie van automatiseringsproblemen. De site Werk.nl, waar werkzoekenden uitkeringen aanvragen, vacatures raadplegen of sollicitaties melden, kampte in het verleden met storingen en een gebrekkige bereikbaarheid.
    Volgens NRC worden ook medewerkers gehinderd door de ICT-problemen. ‘Een van de adviezen die medewerkers van de directie krijgen als ze uit het systeem worden gegooid, is om minstens 15 minuten te wachten voordat ze zich weer aanmelden. Dat is om te voorkomen dat het hele systeem omvalt omdat te veel medewerkers tegelijk willen inloggen. Het systeem werkt vaak ook zeer traag’, zo schrijft de krant.
    Nog jaren werk
    In een Kamerbrief schreef verantwoordelijk minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) in september dat het nog jaren zal duren voordat de ICT-problemen bij het UWV onder controle zullen zijn. In eerste instantie moet de stabiliteit en de continuïteit worden geborgd, inclusief informatiebeveiliging. Daarna komt vereenvoudiging en doorontwikkeling van de systemen pas op de agenda te staan.
866 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links