Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,280 23 apr 2024 17:35
  • -0,240 (-1,02%) Dagrange 22,960 - 23,520
  • 117.898 Gem. (3M) 242,8K

AMG in oktober: the way is up!

187 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. aandeeltje! 12 oktober 2016 12:03
    quote:

    whoiam schreef op 12 oktober 2016 11:24:

    zien jullie dit jaar nog een grote stijging of eerder maar half 2017 als lithium begint door te dringen?
    Nou ja het is een beetje koffiedik kijken maar wat ik denk is dat de cijfers de positieve lijn doorzetten en dat er misschien nog wel een positief berichtje bijkomt inzake de toekomst. Dan verwacht ik dat we doorschieten naar 21 tot 22 dit kalenderjaar nog. De (adviezen) koersdoelen zullen dan richting 24-25 gaan....dat is wat ik denk, hoewel ING er een beetje achteraan lijkt te hobbelen. AA had eerder een stap durven zetten naar koersdoel 19.
    Wat ik i.i.g. niet verwacht is een flinke daling. Die van 'gisteren' zie je vandaag al aardig bijtrekken. Dit is min of meer herhaling van patroon een tijdje geleden. We zitten in een wat schommelperiode.
    Ik blijf er verder bij dat een 30 op een jaar (12 maanden) er ook gewoon in kan zitten, maar ja dat is natuurlijk sterk afhankelijk van de gerapporteerde vooruitgang. Het gaat stap voor stap en ik denk dus dat AMG nu echt in de goede flow zit (ook kwa realisatie). Ik ben niet de enige volgens mij, zelfs ING laat die ruimte duidelijk open.
  2. forum rang 4 lanciared 12 oktober 2016 13:02
    @Whoiam , Dit is nu niet de vraag die je op het AMG forum moet stellen.
    We zitten er allen vol in.
    Ik ook. Helemaal vol, en ga nog stukje bij stukje bijkopen, wanneer iets geld vrijkomt.

    Verwachten wij dan stijging ? Ja, want anders zaten we er niet in.
    En wij hebben er vertrouwen in, anders zaten we er niet in.
  3. viper one 12 oktober 2016 13:07
    quote:

    lanciared schreef op 12 oktober 2016 13:02:

    @Whoiam , Dit is nu niet de vraag die je op het AMG forum moet stellen.
    We zitten er allen vol in.
    Ik ook. Helemaal vol, en ga nog stukje bij stukje bijkopen, wanneer iets geld vrijkomt.

    Verwachten wij dan stijging ? Ja, want anders zaten we er niet in.
    En wij hebben er vertrouwen in, anders zaten we er niet in.
    ik wou niet eens op zijn post reageren omdat hij ervan uitging dat ze met het lithium volgend jaar al zouden beginnen. Als hij gewoon de posts van augustus en september rustig door zou lezen zou hij zulke vragen niet stellen...
  4. forum rang 4 lanciared 12 oktober 2016 13:31
    Neen, neen Viper ; Ik geloof dat Whoiam wilde zeggen dat volgend jaar de kennis van " Lithium" meer en meer onder de gewone particulieren begint door te sijpelen, als brandstof voor electrische wagens, voor in de batterij, ervoor nodig.
    Daar zijn o.a. de heel grote investeringen (allen meer dan 6/7 miljard euro !) debet aan van VW, Mercedes en BMW.
    (Maar Japanse autofabrikanten kunnen niet achter blijven, en zullen ook naar voren komen)

    In de loop van volgend jaar zullen Lithium producenten, mijnbouwers meer en meer naar voren geschoven gaan worden als toekomstgerichte zinvolle beleggingen.

    Whoiam vraagt ook naar een mogelijke grote stijging dit jaar ; Grote stijging ?
    Wat is groot ?
    20/22 euro tegen het eind van het jaar moet mogelijk zijn.
    En is deze 20 % stijging erbij dan groot ?
    Hangt ervan af, maar dit percentage moet ook te halen zijn met wat andere small en/ of midcap fondsen in Amsterdam.
    Hangt ook van het algehele beurssentiment af, en of er talrijke analisten komen met de naam AMG in hun eindejaarlijstjes.
    (Talrijke lijstjes wel te vinden op internet tegen het eind van het jaar)
  5. viper one 12 oktober 2016 13:42
    het aandeel is meer dan dubbel wat het verleden jaar was en de kans is zeer zeker aanwezig dat dit volgend jaar nog eens zal gebeuren. Als het boekjaar verder gaat zoals het bezig is, staan we eind dit jaar op een k/w van 10 waar dit verleden jaar nog 24.58 was hetgeen het aandeel in mijn ogen nog steeds zwaar ondergewaardeerd maakt en uitsluitend mathematisch gezien is dat nu al het geval. Volgens mij moet de echte boost nog komen. Daar de beurs steeds zes maand voorloopt op de feiten, vind ik het eigenlijk verwonderlijk dat we nog steeds zo laag staan. Hetgeen in mijn ogen het aandeel omhoog zou moeten stuwen is enerzijds de berg cash die ze ter beschikking hebben, het feit dat ze eindelijk dividend uitkeren hetgeen dit aandeel aantrekkelijk maakt voor fondsen, de tijd die ze nemen om zich rustig en goed voor te bereiden op de lithiumproductie want het staat vast dat Lithium begin 2018 veel meer zal opbrengen dan nu, de (her)opstart van hun grafietmijn en de ommekeer in het bepalen van het bonussysteem van het bestuur dat jarenlang faliekant elke vooruitgang afremde. Er zijn zovele dingen die het AMG van nu significant anders en beter doet dan het AMG van een paar jaar geleden...
  6. [verwijderd] 12 oktober 2016 21:33
    quote:

    aandeeltje! schreef op 12 oktober 2016 17:45:

    In de loop van de dag wat maart calls eruit en doorgestoten naar juni calls. Winsten gerealiseerd en investering doorgeschoven naar termijn 3 maanden verder, zo houd ik rek in timing...nog altijd jammer dat er geen langere calls zijn te verkrijgen.
    Ik heb nog niet zo veel ervaring met opties, maar wat is bijvoorbeeld een goede call optie?
  7. aandeeltje! 13 oktober 2016 00:39
    quote:

    Edwin S schreef op 12 oktober 2016 21:33:

    [...]
    Ik heb nog niet zo veel ervaring met opties, maar wat is bijvoorbeeld een goede call optie?
    Laat ik zeggen dat ze best duur zijn kwa tijdswaarde en de spread is groot. Ik kocht out of the money calls tot niveau 9-12 even geleden (veel op verdiend toen stonden de aandelen op 7 tot 10) maar nu in the money. Procentuele winst neemt dan wel af, maar ook procentueel verlies. Ik heb er op diverse uitoefenkoersen. 3 op juni 12 gekocht vandaag. Volgens mij was ik de enig koper vandaag 3 X 1 stuks :-).
    Het is een beetje harken, ik vond de tijdswaarde meevallen......
    Er zijn allemaal mooie formules voor met implied volatility etc, maar de basis is toch: als je goed in de richting zit verdien je, kies je de verkeerde richting dan verlies je. Die formules waarop traders zich baseren doen namelijk geen enkele verwachting over de richting maar slechts een statistische benadering agv de beweeglijkheid....
  8. aandeeltje! 13 oktober 2016 00:47
    Vandaag ook wat aandelen verkocht. Ga weer puts schrijven, want zo vang ik hoge premies die ik bij de calls zeg maar betaal, zo realiseer ik af en toe winsten en ga toch weer long door met minder kapitaal maar hogere fluctuatie.
    Wil ook voorkomen dat een positie te groot wordt, hoe aantrekkelijk het ook mag lijken.
    Idem gedaan bij DL en AM. Ik heb een maximum wat ik belegd wil hebben ongeacht hoe aantrekkelijk het allemaal mag lijken.

    Ben erg positief over AMG, dus bouw weer andere long gerichte posities op. Wegens de kt opties heb ik iets meer mutaties dan bij bijvoorbeeld AM.

    Achteraf had ik natuurlijk niet moeten beginnen met 200 aandeeltjes op 7 maar gelijk 100 k in calls moeten stoppen en op 1 mln aandelen puts moeten schrijven toen ze 7 stonden :-)
  9. [verwijderd] 13 oktober 2016 09:37
    Geen paniek. Slechte cijfers export uit China. China doet veel grondstoffen. Alle grondstof aandelen gaan vandaag omlaag zie Arcelor Mittal ook. Mooi bijkoopmoment zou ik zeggen, we staan zo weer aan de 18,50.

    Winst en toekomstverwachtingen in Lithium zeer positief + berg met cash heeft het bedrijf. Zie niet echt iets om je zorgen over te maken, beurs gaat up and down, hoort er eenmaal bij.
  10. viper one 13 oktober 2016 09:37
    Goedemorgen iedereen, we zijn een halfuurtje bezig en de start was weer indrukwekkend met een daling van 0.52€ of bijna 3%. Ik ga hier geen voorspelling doen voor de rest van de dag maar zelfs in die daling zie ik een positief punt. Er zijn slechts 6700 stuks verhandeld dus de meesten hebben al door dat een stop-loss niet werkt bij AMG en enkel voor verlies zorgt. Vanmorgen zag ik op CNBC dat de fed dicht bij een renteverhoging stond, dus denk ik dat dit een dikke middelvinger van de beurs naar die beslissing is. Ik geef jullie geen raad, maar ik hou ze zeker vast en als het merendeel dat doet, kan de koers enkel maar omhoog. Verdere paniekverkopen kunnen enkel in één richting gaan. Ik heb bij de vorige daling bijgekocht op 17.70€ en heb spijt dat ik niet meer cash ter beschikking heb want dat het een mooi moment is om uit te breiden is wel zeker. AMG is 3 % gezakt vanochtend. Wil dit zeggen dat ze vandaag minder hard werken of minder produceren? Ik denk het niet. Het beurssentiment is zelden zo slecht geweest en de opdoffer uit China heeft er ook geen goed aan gedaan, maar ik focus enkel op 3 november, de dag dat de cijfers uitkomen en de verdere outlook zal gegeven worden. Ik geloof er in dat we mooie tijden tegemoet gaan
  11. forum rang 4 Louis Pasciuto 13 oktober 2016 09:51
    quote:

    bogie schreef op 13 oktober 2016 09:31:

    gaat weer hard naar beneden , ga ze toch maar even de deur uitdoen denk ik, want
    we gaan de 17 toch opzoeken , wat denken jullie ?
    Ik weet niet beter dat jij ze elke keer na een stijging of cijfers de deur uit (wil) doet(n)...;-)

    Los daarvan we gaan gewoon marktbreed in een correctiemodus, dat was al een beetje aan de gang, er was bovendien een incident in het Midden-Oosten tussen Jemen en de VS en daarnaast gaan we richting verkiezingen waarbij je mag hopen dat er geen in het kruisgrijpende en marmot-op-zijn-hoofd-dragende-president het voor het zeggen krijgt in de VS.
  12. forum rang 4 Louis Pasciuto 13 oktober 2016 10:03
    Viper, Bobo of iemand anders...

    AMG's new business segment, AMG Lithium, will commence operations in the first quarter of 2018, with an initial annual production capacity of 90,000 tons of lithium concentrate, expandable to 140,000 tons.
    In addition, AMG has completed an affirmative scoping study for the downstream conversion of lithium concentrate into lithium hydroxide and/or lithium carbonate. As part of this analysis, AMG performed a global site location study to determine the best location for a new lithium chemical plant.

    Following the successful completion of the scoping and location studies, AMG has commissioned Hatch to complete a pre-feasibility study for the construction of a lithium chemical plant, with targeted annual production of between 14,000 tons and 20,000 tons lithium carbonate equivalent (LCE).

    Wat is precies het verschil tussen die 90k tot 140k ton aan lithium en 14k tot 20k. Ik vraag dat omdat ik wil weten welke rekenmethode we nu precies moeten toepassen. Een ton lithium doet nu 18/19k, verwachting van AMG is dat dat tzt daalt tot 10k per ton. Kun je nu ruwweg zeggen dat AMG 90 tot 140k x 18.000 zou kunnen vragen?
  13. forum rang 4 Louis Pasciuto 13 oktober 2016 10:09
    Kortom, ik wil weten hoe die ING-analist aan 4,30 euro toegevoegde waarde komt voor het lithiumproject. Namelijk, en dan heel optimistisch berekend: 140k aan lithiumconcentraat x 18.000 dollar = ruim 2,5 miljard aan jaaropbrengst.

    Of moeten we rekenen op 14 tot 20k x 18.000 dollar omdat hydroxide en carbonate het uiteindelijke spul is dat in de accu gaat?

    Maar zelfs als ik de meest sobere prognose op productie en prijs zou toepassen snap ik nog steeds niet hoe die ING-pipo aan zijn 4,3 euro meerwaarde komt als AMG daar elk jaar weet ik wat uit de grond haalt.
187 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links