Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Overnamestrijd rond Twitter bloedt dood'

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 jan Musk ontkent dat deel van financiering voor AI-startup binnen is
  2. 18 nov Apple, Disney en IBM adverteren niet meer op X 3

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. henrico26 9 oktober 2016 10:24
    Het zou mij niet verbazen dat de partijen bewust de boot afhouden en de media proberen te misleiden, door te zeggen dat ze geen interesse meer hebben. De speculatie van de afgelopen weken heeft de koers voor een een evt. overnemende partij geen goed gedaan.

    Ik hoop dat de koers nog even wat verder terugvalt, zodat ik goedkoop kan instappen. De vraag is niet of er een overname komt, maar wanneer en welke partij Twittel zal inlijven. Ik denk dat het dit jaar nog wel gaat gebeuren.

  2. IM-Eddie 9 oktober 2016 21:45
    Ik zal niet instappen in Twitter, wat het nieuws ook wordt. Enkel een overname kan de koers redden, maar in het bedrijf heb ik geen vertrouwen. Twitter wordt links en rechts gepasseerd en de groei is er ook al even uit.

    De procentuele groei daalt elk kwartaal harder en Twitter is nu op het punt dat het nog maar enkele miljoenen actieve accounts per kwartaal groeit (Q2 vs Q1 3M, maar we zitten maar 1M hoger dan Q1 2015. Er zijn dus ook veel gebruikers niet actief geweest. De piek is dus al wel bereikt en het is wachten op de daling.
    Verder geeft Twitter zelf aan dat 83% van de gebruikers (Q2) vanaf mobiel komt tegen 82% in Q1 2016 en 80% Q1 2015. Als ik echter naar direct verkeer naar Twitter.com kijk dan daalt dat veel harder. Sterker we zitten op ongeveer de helft van eind 2013. Neem daar een forse daling van nieuwe app installs bij en ik kan niet anders dan concluderen dan dat bestaande gebruikers afnemen, de toename van nieuwe gebruikers zijn hoogtepunt heeft gehad, het bedrijf moeite heeft met geld verdienen en dus een slechte investering is. Ik ga mijn handen er dus niet aan branden.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links