Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kiadis in oktober 2016

25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Tom3 1 oktober 2016 13:14
    September was een teleurstellende maand. We zitten ook in een soort vacuum. De resultaten van de dubbele toediening van Atir komen pas begin 2017 en de toestemming van de EMA is pas in 2018 te verwachten. Het advies van The Street heeft geleid tot een verhoogde vraag naar aandelen Kiadis maar zo lang QfG nog (deels) van haar topzware belang in Kiadis af wil en de overige grootaandeelhouders zich stil houden, zal het wel weer wat stiller worden. Zo blijven we in de trading range van 10,50-11,50 schipperen. Dat is dus het voor- en/of nadeel van de geringe free float. De lange termijn vooruitzichten blijven natuurlijk in tact.
  2. twinkletown 4 oktober 2016 19:56
    Bartjens • Ondernemen
    FD

    De rijk gevulde oorlogskas van Galapagos

    Topman Onno van de Stolpe van Galapagos wil graag voorkomen dat een groot farmaconcern zijn biotechbedrijf opkoopt. En de beste verdediging is de aanval. Dus ligt het voor de hand dat Galapagos zelf gaat overnemen. Het biotechbedrijf wordt dan meteen een stuk groter en duurder, en dus minder aantrekkelijk voor een koper.

    Van de Stolpe is zich ervan bewust. ‘We moeten zo snel groeien dat het niet meer aantrekkelijk is om ons over te nemen’, aldus de ceo van Galapagos. Maar hoe groot is de oorlogskas van Galapagos? En wat kan het biotechbedrijf daarmee doen?

    Galapagos is rijk, zoveel is zeker. De onderneming heeft €1 mrd in kas, vooral dankzij de lucratieve samenwerking met het Amerikaanse farmaconcern Gilead. Een groot deel van deze kasgelden is nodig voor het financieren van het lopende onderzoek naar nieuwe medicijnen. Maar de helft kan Galapagos volgens Van de Stolpe wel besteden aan een aankoop.

    Daarnaast kan het biotechbedrijf nieuwe aandelen uitgeven zonder zijn aandeelhouders om toestemming te vragen. Van de Stolpe had graag de mogelijkheid gehad om 100% extra aandelen uit te geven of desnoods 50%, wat illustratief is voor zijn ambitieniveau, maar de aandeelhouders vonden dat te gortig.

    Het plafond ligt vooralsnog op 20%. Bij de huidige beurswaarde van ruim €2,5 mrd levert een emissie dus ruim €500 mln aan vers kapitaal op. Samen met de helft van het kasgeld kan Galapagos dus aankopen financieren van net iets meer dan €1 mrd, zonder een cent te hoeven lenen.

    Het ligt voor de hand dat Van de Stolpe eerst dichtbij zoekt. Een Nederlandse aankoop is immers nog een beetje bestuurbaar. Enige omvang zou ook prettig zijn, anders schiet het niet op. Nu telt Nederland maar vijf andere, grotere biotechbedrijven met een beursnotering: Pharming en Kiadis op Euronext en ProQR, Merus en Uniqure op de Amerikaanse Nasdaq.

    Samen hebben deze Nederlandse biotechbedrijven een beurswaarde van circa €820 mln. De oorlogskas van Galapagos is dus in theorie groot genoeg om ze alle vijf te kopen. Mits de verkopende aandeelhouders genoegen nemen met een premie van zo'n 25% op de huidige beurskoers.

    Nu is vijf overnames tegelijk sowieso lastig uitvoerbaar. Een overname van Pharming ligt misschien het meeste voor de hand. Pharming is van de vijf bedrijven het enige dat al een medicijn op de markt heeft en dus ervaring met marketing opdoet. Het opbouwen van een eigen verkoopapparaat is juist een doelstelling van Galagos.

    Van de Stolpe heeft echter al gezegd dat hij niet geïnteresseerd is in Pharming. Qua omvang zou het ook weinig zoden aan de dijk zetten. Wil Galapagos een groeiversnelling inzetten, dan moet Van de Stolpe buiten Nederland gaan winkelen.
  3. twinkletown 5 oktober 2016 10:55
    quote:

    zwabbertje schreef op 4 oktober 2016 21:43:

    Nou laat men Kiadis maar overnemen met 100% premie graag
    Pharming dat betwijfel ik hoezo eigen marketing alles was uitbesteed nemen de laatste tijd het meeste in eigen hand verkopen in Europa zijn bedroevend
    Molmed kunnen ze er ook nog wel bij nemen haha ga maar winkelen in Italië
    Bij een bod van 20 euro per aandeel op Kiadis Pharma kost het Galapagos 279.330.000 euro. Is prima te doen. Per 30-sep staan er 13.966.501 aandelen Kiadis Pharma uit.

    www.kiadis.com/investors/stock-inform...
  4. Pokerface 5 oktober 2016 14:33
    quote:

    zwabbertje schreef op 4 oktober 2016 21:43:

    Nou laat men Kiadis maar overnemen met 100% premie graag
    Pharming dat betwijfel ik hoezo eigen marketing alles was uitbesteed nemen de laatste tijd het meeste in eigen hand verkopen in Europa zijn bedroevend
    Molmed kunnen ze er ook nog wel bij nemen haha ga maar winkelen in Italië
    Leestekens stuk? ;-)
  5. forum rang 6 Tom3 6 oktober 2016 12:38
    quote:

    DWB Happy schreef op 5 oktober 2016 22:44:

    [...]

    Weg gezwabberd:)

    Ik geloof dat er ondertussen wel 6 of 7 particulieren aandeelhouders zitten in dit aandeel:)
    Onbegrijpelijk dat dit aandeel niet opgepikt wordt door beleggend Nederland!
    Dat had ik toch al voorspeld! Men wordt pas wakker als de EMA toestemming heeft verleend. Hetzelfde zie je in feite ook bij Ablynx. Die laatste heeft helaas (ook) nog geen vaste inkomsten uit verkopen van medicijnen of een suikeroom die een fortuin heeft neer gelegd voor marketingrechten.
  6. DeHardeWerker 6 oktober 2016 17:31
    quote:

    DWB Happy schreef op 5 oktober 2016 12:01:

    Deze stilte voor de storm duurt deze keer wel heel erg lang, zucht:)

    Verwacht toch dat er zeer binnenkort weer mooi nieuws gaat komen,
    dit kan niet uitblijven.....
    Onze roeptoeter is weer terug, je wisselt wel vaak van aliassen de laatste dagen, maar je geroeptoeter is heel herkenbaar. Delta LLoyd gemist ????
  7. forum rang 4 DWB Happy 6 oktober 2016 18:00
    quote:

    DeHardeWerker schreef op 6 oktober 2016 17:31:

    [...]

    Onze roeptoeter is weer terug, je wisselt wel vaak van aliassen de laatste dagen, maar je geroeptoeter is heel herkenbaar. Delta LLoyd gemist ????
    Zeker niet gemist, prachtige ritjes mee gemaakt, helaas niet de laatste:)
    Ook nog eerste mooie stijging met MXdhealth mee mogen maken, het maakt niet uit
    met welk aandeel je winst maakt, vele wegen leiden naar Rome:).

    Kiadis hou ik stevig vast, die staat nu nog in de startblokken, maar mogelijk
    is het aftellen al begonnen:)
  8. forum rang 4 DWB Happy 8 oktober 2016 18:39
    quote:

    tehbart schreef op 8 oktober 2016 18:29:

    Vraag is wie dan wel continue stukjes aanbiedt?
    Computer van de marktmaker, die de lage vraag en aanbod dagelijks wat in balans brengt.

    Het wachten is op breaking news wat dit aandeel vleugeltjes kan geven, geduld hebben
    rustig laten rijpen.

    Ik heb het idee dat het nieuws niet zo lang meer op zich laat wachten.....
  9. mr.Franz 10 oktober 2016 13:38
    bron: dft.nl

    Sinds begin dit jaar verloor de wereldwijde biotechindex ruim 10% van zijn waarde. Dat kwam door winstnemingen en door de inmiddels overgewaaide discussie over de prijsstelling van medicijnen in de VS.

    Specialisten denken dat aandelen uit de biotechsector de komende jaren weer een mooie stijging te zien zullen geven. Want de ontwikkelingen rond nieuwe medicijnen die door biotechbedrijven worden ontwikkeld gaan gewoon door. Net als de grote rol die deze bedrijven spelen bij de wereldwijde voedselvoorziening. Beleggers moeten zich denk ik niet laten misleiden door de koerscorrectie van het laatste jaar.

    In de tien jaar tot en met begin dit jaar steeg de MSCI World Biotech met gemiddeld ruim 16% per jaar. Daarmee is biotech over die jaren een van de best presterende sectoren ter wereld. En ik zie eigenlijk geen redenen waarom beleggers de komende tien jaar niet weer opnieuw blij zouden kunnen worden van biotech. Want biotechbedrijven zijn onmisbaar geworden. Zo spelen ze bijvoorbeeld een cruciale rol bij het ontwikkelen van nieuwe medicijnen tegen onder meer kanker en zeldzame ziekten als taaislijmziekte. Circa 40% van alle nieuwe medicijnen komt nu bij biotechbedrijven vandaan. Dat was in 2010 nog minder dan 25%.

    Kritiek

    Maar die kritiek dan op de biotechsector, omdat nieuwe medicijnen soms duur zijn? Die kriti-sche geluiden waren vorig jaar vooral in de VS te horen. En omdat veel belangrijke biotechbedrijven in de VS gevestigd zijn, had dat zijn weerslag op de hele sector. Maar inmiddels is die discussie eigenlijk overgewaaid. Vooral ook omdat werd ingezien dat een nieuw medicijn ont-wikkelen een fortuin kost. Van de 100 pogingen bij biotechbedrijven leidt er gemiddeld slechts een tot een gepatenteerd medicijn, waar vervolgens een tijd lang geld aan kan worden ver-diend. De soms niet geringe prijs van medicijnen is daar een logisch gevolg van.
    Landbouw

    Biotech is verder van vitaal belang bij de veredeling van plantengewassen. Ongeveer 150 jaar geleden werd binnen veredeling meer bekend over erfelijkheid. En biotechnologie zorgt er nu voor dat dit beter en sneller kan dan in het verleden. Met behulp van technieken uit de biotech kunnen gewassen op een veilige manier zodanig gemodificeerd worden dat er minder kunst-mest en water nodig is bij de verbouw. Terwijl tegelijkertijd de opbrengst van de gewassen ver-betert. Cruciaal natuurlijk in verband met de wereldwijze voedselzekerheid. Zeker in het licht van een groeiende wereldbevolking.



    Alle seinen op groen voor biotech

    Christian Suter, analist bij de Zwitserse bank UBS, denkt dat de biotechsector op de beurs weer aan de vooravond van een lange stijgende trend staat. Hij wijst er op dat drie lange-termijnontwikkelingen de sector in de kaart spelen: vergrijzing, stijgende welvaart en bevol-kingsgroei. De vergrijzing jaagt de vraag naar goede medicijnen verder op, zoveel is zeker. Oude-re mensen hebben immers meer medische zorg nodig. De toenemende welvaart in de opko-mende markten maakt het voor de mensen daar ook mogelijk om beter toegang te krijgen tot westerse medicijnen. Bevolkingsgroei levert over de hele linie meer vraag op. Al deze ontwikke-lingen leiden er toe dat onderzoeksbureaus een verdubbeling van de omvang van de biotech-sector verwachten de komende jaren. Alle seinen staat dus op groen voor biotech.


    Uitbodemen

    Je ziet ook dat de koersen aan het uitbodemen zijn. Momenteel zijn grote biotechbedrijven als Gilead, Amgen en Biogen met een gemiddelde koerswinstverhouding van 14,7 voor 2017 lager gewaardeerd dan veel andere Amerikaanse bedrijven die veel minder hard groeien.

    Beleggers die echt geloven in de groeiverwachtingen van deze sector hebben daarom nu de kans aandelen van biotechbedrijven tegen relatief lage waarderingen te kopen. Mijn verwachting is dat als je over een paar jaar terugkijkt op beleggingen in de biotechsector, je daarvan geen spijt zal heb-ben. Want de ontwikkelingen bij biotech denderen gewoon door. Dat betekent groei en nog eens groei. En zoals we allemaal weten, gaan groei en rendement op de langere termijn hand in hand.
25 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links