Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Hogere jaartoppen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

921 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 47 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Stock Exchange Monkey 6 oktober 2016 19:19
    quote:

    Bertussie schreef op 6 oktober 2016 19:12:

    Erg spijtig te lezen dat dit forum de laatste tijd voor het grootste deel gaat wie de ander het beste kan overtuigen (lees: afzeiken) wie er het meeste gelijk heeft in dit grootste gokpaleis.

    Ja das zeker :-(
    Heeft u er mogelijk een verklaring voor of een mogelijke oorzaak?
    U moet ook even onderzocht worden, zijn wat gegevens die ik niet kan verklaren, zal daar alleen wel even hulp voor moeten inschakelen ;-)
  2. Bertussie 6 oktober 2016 19:27
    quote:

    Stock Exchange Monkey schreef op 6 oktober 2016 19:19:

    [...]
    Ja das zeker :-(
    Heeft u er mogelijk een verklaring voor of een mogelijke oorzaak?
    U moet ook even onderzocht worden, zijn wat gegevens die ik niet kan verklaren, zal daar alleen wel even hulp voor moeten inschakelen ;-)
    Zal het wat concreter voor je maken: doelde op het voortdurende gevit op Mrx77, zonder daarbij partij te kiezen wie er wel of geen gelijk heeft. Gaat om de manier waarop. Laat maar.
  3. [verwijderd] 6 oktober 2016 19:32
    Die banken toch 1:
    Duits bedrijfsleven broedt op redding Deutsche Bank

    06 oktober 2016 19:15
    Lukas Vanacker

    Topmanagers zouden al een instap in de bank besproken hebben.


    LEES VERDER
    Deutsche Bank België probeert klanten te sussen
    Dat schrijft de Duitse krant Handelsblatt donderdag op zijn website.
    De koersval van Deutsche Bank en de speculatie over staatshulp zorgen voor ongerustheid bij de grote Duitse bedrijven. In de VS kijkt de grootste bank van Duitsland aan tegen een boete die tot 14 miljard dollar kan oplopen. De Duitse Bondskanselier Angela Merkel liet eerder weten dat de Duitse overheid niet zal tussenkomen om Deutsche Bank te redden.
    Topmanagers van grote bedrijven die op de Duitse beurs (DAX) genoteerd staan, zouden al gediscussieerd hebben over een instap in de bank, mocht Deutsche Bank vers kapitaal nodig hebben.
    Kapitaalinjectie?

    De zakenlui bekijken of ze aandelen van Deutsche Bank kunnen kopen mocht de bank door de dreigende miljardenboete nood hebben aan een kapitaalverhoging. Een kapitaalinjectie tot vijf miljard zou volgens het Handelsblatt nodig zijn.
    Zowel de top van Deutsche Bank als belangrijke regeringsleden zouden op de hoogte zijn van het plan, dat de bank zelf weigerde te becommentariëren.
    Deutsche Bank België probeerde haar klanten donderdag in een email gerust te stellen. Alain Moreau, CEO van Deutsche Bank België, hamerde erop dat de bank financieel gezond is.

    Bron:http://www.handelsblatt.com/my/unternehmen/banken-versicherungen/grosskonzerne-erwaegen-einstieg-der-rettungsplan-fuer-die-deutsche-bank/14654012.html
  4. [verwijderd] 6 oktober 2016 19:35
    Die banken toch 2:

    Nordea wilde ABN Amro kopen

    De Zweedse bank Nordea Nordea Bank AB9,36+2,32%+0,21 heeft de afgelopen maanden geheime gesprekken gevoerd om ABN Amro ABN AMRO Groep N.V.18,75+0,48%+0,09 te kunnen overnemen. De Staat, die nog 77% van de aandelen ABN Amro heeft, heeft het aanbod echter afgewezen.
    Bronnen die anoniem willen blijven bevestigen een verhaal van NRC Handelsblad van die strekking. Voor Nordea, dat bekendstaat als een zeer degelijke bank, was ABN Amro een manier om in een euroland een hoofdkantoor te vestigen.

    Onbekend is op welke gronden de overheid het bod heeft afgewezen. Evenmin is bekend of de Zweden een indicatief bedrag hebben genoemd.
    ABN Amro heeft zich in presentaties aan beleggers altijd gespiegeld aan Scandinavische banken zoals Nordea: geen zakenbank, wel een bank voor bedrijven en particulieren, met een lage risicobereidheid en hoge buffers. Bovendien is Nordea net als ABN in overheidshanden geweest, al was dat bij de Zweden het gevolg van een bankencrisis begin jaren negentig.
    Nordea is veel groter dan ABN, met een beurswaarde van €37 mrd tegen €17,5 mrd voor ABN Amro. Qua balanstotaal is Nordea bijna twee keer zo groot.
    Een overname van ABN Amro ligt politiek gevoelig. Enerzijds zijn veel Kamerleden huiverig voor een grote bank in buitenlandse handen, aangezien de overname van ABN in 2007 de aanleiding was voor de nationalisatie van de bank een jaar later. Maar anderzijds wil de Staat zoveel mogelijk terugkrijgen van de €22 mrd die sinds 2008 in ABN is gestoken. Met een strategische bieder wordt de kans veel groter dat dat bedrag wordt terugverdiend.

    Cor de Horde
  5. Mrx77 6 oktober 2016 19:35
    quote:

    Bertussie schreef op 6 oktober 2016 19:27:

    [...]

    Zal het wat concreter voor je maken: doelde op het voortdurende gevit op Mrx77, zonder daarbij partij te kiezen wie er wel of geen gelijk heeft. Gaat om de manier waarop. Laat maar.
    Bedankt voor.je steunbetuiging. Bijna alle bulls worden.hier.helaas.weggejaagd. Die beren moeten.een.keer goed worden aangepakt, want ze proberen.iedereen.weg treiteren en.proberen.alleen jaknikkers hier te willen hebben.
  6. D€€jay 6 oktober 2016 20:04
    Volkswagen moet ook nog door Angela op het goede spoor gezet worden.
    DB krijgt nog wel een staartje, al zal men het niet laten vallen.
    ABN fuseert niet met een Zweedse bank (lees: overgenomen worden), ook al zou dit voor het Nederlandse bankenlandschap niet verkeerd zijn. Niche speler Handelsbanken zal waarschijnlijk niet de massa in NL gaan opzoeken.
  7. Mrx77 6 oktober 2016 20:35
    Citi: 'Dit is het moment om in Europese banken te stappen'
    Is de bodem bereikt of gaan de koersen van Europese bankenaandelen nog verder omlaag? Wie het nieuws rond onder meer Deutsche Bank en Monte dei Paschi di Siena afgelopen tijd een beetje heeft gevolgd, kiest blind voor de laatste optie. Analisten van de Amerikaanse Citi Group hebben echter een opvallend andere kijk op de zaak. Hun bril is roze. De kort-door-de-bocht-versie van hun analyse: veel slechter dan dit kan het bijna niet worden.

    Het hoofdkwartier van Monte dei Paschi di Siena
    Het hoofdkwartier van Monte dei Paschi di Siena
    Aanbeveling

    In een op 19 september verschenen rapport toonden zij zich al bijzonder optimistisch over de toekomst van de Europese bankensector en woensdag deden ze er nog een schepje bovenop. Hoewel de koersontwikkeling van de grootste Europese banken afgelopen tijd bepaald niet om over naar huis te schrijven was, verhoogde Citi het 'neutrale' advies van destijds naar 'overweight', wat zoveel inhoudt als een aanbeveling tot koop.

    In hun rapport stellen de analisten dat de risico's voor de Europese bankensector steeds verder afnemen. Ze wijzen onder andere op het sterk toegenomen kapitaal bij de banken, de aantrekkende economie en de groei van het aantal verstrekte leningen. Van alle 285 regio-sectorcombinaties die de bank volgt, behoort de Europese bankensector, gemeten over de afgelopen tien jaar, bovendien tot de top 5 slechtst presterende combinaties, zo merkt Citi op.
    Boekwaarde

    Nog een indicatie dat de lagere risico's nog niet zijn verwerkt in de huidige koersen: de 26 grootste Europese banken handelen op de beurs momenteel gemiddeld op iets meer dan de helft van hun boekwaarde. Ter vergelijking: Amerikaanse sectorgenoten zijn momenteel gemiddeld goed voor bijna 1 maal hun boekwaarde.
    Of beleggers bereid zijn de wereld te bezien door de roze bril die Citi hun aanbiedt, is de vraag

    'Europese banken zijn nog nooit zo goedkoop geweest ten opzichte van hun Amerikaanse sectorgenoten als nu', aldus het rapport. 'De huidige prijzen van Europese bankenaandelen laten zien dat lagere risico's nog niet zijn ingeprijsd.'
    Zwartgallig

    En al die zwartgallige twijfel dan over de levensvatbaarheid van sommige Europese banken, de lage rente die het verdienmodel van banken uitholt en voortdurende onzekerheid over nieuwe kapitaaleisen uit Basel? En de twijfel van velen over de levensvatbaarheid van sommige Europese banken, de onzekere gevolgen van fintech en de opeenstapeling van boetes en schikkingen met betrekking tot uiteenlopende misdragingen? Dat ziet Citi uiteraard ook allemaal.
    Stap vooral niet blind in elke Europese bank, is dan ook tussen de regels van het rapport door te lezen. Opvallend genoeg wordt niet gewaarschuwd voor de Italiaanse banken of Deutsche Bank, maar noemt het rapport Britse banken als instellingen waar beleggers voorzichtig mee om moeten gaan. Om daaraan toe te voegen: 'De risico's zijn niet langer systeemrisico's maar selectieve risico's. Het systeem lijkt sterker.'
    De analisten noemen een aantal bankaandelen die volgens hen de moeite waard zijn. Aandelen als BBVA, Standard Chartered, Danske, KBC, Intesa, BNP en ING worden met name genoemd.
    Roze bril

    Of beleggers bereid zijn de wereld te bezien door de roze bril die Citi hen aanbiedt, is maar de vraag. In Amsterdam behoorde ING woensdag tot een van de grootste stijgers van de dag met een winst van 1,3%. ABN Amro won 0,5%. De rest van de Europese sector liet een meer wisselend beeld zien. De Stoxx Europe 600, waarin de grootste Europese banken zijn opgenomen, won uiteindelijk 0,6%.
  8. Mrx77 6 oktober 2016 20:41
    Heel opvallend dat ING al.paar dagen een.rally ondergaat. Ik.heb dit paar dagen geleden als.stockpick aangemerkt en nu.blijkt MORGAN dit te bevestigen. Tevens.kan de.redding van Db en.disagio op.onze banken dus de.helft vd boekwaarde worden gewaarden.hoewel usa banken op 1x boekwaarde gewaardeerd staan. Denk dat de rally die.ik.op de grondstoffen en.financials heb.voorspeld 4e kwartaal.al heeft plaatsgevonden nu fundament gaat krijgen en.dit.zal.een.mooie opmars.worden
921 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 47 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links