Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1555 1556 1557 1558 1559 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 oktober 2016 22:31
    quote:

    paulta schreef op 4 oktober 2016 18:39:

    Knot van DNB heeft het over 2030 dat de golf "aflossingsvrij" ons gaat bereiken.
    Ik denk dat hij abuis is wat jaartal betreft, vanaf 2020 gaat de hefboom echt loskomen.
    De NL-grootbanken mogen echt wel wat meer buffer opbouwen, het is gewoon nodig.....
    www.rtlz.nl/algemeen/economie/knot-wa...
  2. Belegde boterham 4 oktober 2016 23:32
    quote:

    henk38 schreef op 4 oktober 2016 11:15:

    [...]

    Nu hoor ik het NIBUD net verklaren, dat ze zich afvragen hoe mensen überhaupt nog rond kunnen komen, nu zo'n groot gedeelte van het inkomen opgaat aan woonlasten.

    Was jij niet de man die mij voor gek verklaarde, toen ik dit al melde ???

    Wonen wordt steeds duurder. De gemiddelde woonlasten voor een huiseigenaar stegen in 2016 naar 37 procent van het huishoudensinkomen.
    www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2016/10/0...


    Ongetwijfeld zijn er, Henk, mensen die slecht kunnen rondkomen en waren er en zijn er in de toekomst mensen die slecht kunnen rondkomen Henk, nothing new.

    Het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft, daalt. Het aantal mensen met onderwater hypo daalt. Knot vertelde vandaag dat aflossen wel het slimst is heden ten dage (dit is vooral een politieke boodschap van hem), immers de hyposchuld moet omlaag in Ned.

    De woonlastenquote zegt in die zin weinig, maar twee variabelen en verklaart niet dat mensen slecht kunnen rondkomen...

    Meer geld kwijt aan woninglasten, maar overige lasten stijgen niet of nauwelijks, zie de ECB problematiek met inflatie.

    Vervelend voor zij die aan de onderkant hangen maar dit is niet het gros van de Nederlandse samenleving en ik ben zo naïef te denken ook niet op een beleggerssite maar dat is nogal dom, als ik de reacties zo lees.

    Het is bagger in Nederland en het wordt niet meer beter, om maar af te sluiten in stijl ;)
  3. [verwijderd] 5 oktober 2016 01:07
    Je zou denken dat alleen een grote groep mensen instaat is om de economie te ontwrichten, maar helaas is dat schijn. Door het lage eigen vermogen van banken en ook van sommige bedrijven kan een kleine sneeuwbal zo uitgroeien tot een mega sneeuwbal, 2008 was daar een mooi voorbeeld van.

    Een tekort aan gezonde vetreserves deed veel banken en bedrijven de das om in 2008 en die vetreserves zijn nog lang niet voldoende aangevuld. Veel banken en bedrijven hebben het maar net overleefd door de extreem lage rentes en opkoop programma's.

    Het aantal mensen dat onderwater staat zal best wel gedaald zijn, maar daar wordt wel een flinke prijs voor betaald, zo kunnen we lezen dat jongeren al geen huis meer kunnen huren of kopen en dat een steeds groter deel van ons inkomen opgaat aan woonlasten, wat natuurlijk zeer kwalijk is voor de economie.

    Ook de verhalen dat andere lasten gelukkig niet stijgen, kloppen niet helemaal. Zo hebben we gezien dat de zorg toch duurder wordt, een autoverzekering duurder wordt, bij mij zelfs 9% en zo worden veel dingen toch flink duurder. Maar ook de pensioengerechtigde zullen in 2017 verder gekort worden.

    Daar komt ook bij dat ik de cijfers ook niet al te serieus neem, omdat ze in de VS en in Engeland precies het zelfde riepen, maar waar Trump misschien de president wordt en de Engelse hebben gekozen voor een brexit en dat allemaal uit pure onvrede, dus hoe goed gaat het dan echt.

    Ik maak me ook geen zorgen omdat er mensen zijn die aan de onderkant van de maatschappij leven, ik weet ook dat dit van alle dag is, ik maak me alleen zorgen over de huidige economie die te afhankelijk is van een te grote groep mensen die het goed zouden moeten hebben. Er is gewoon te weinig marge.
  4. [verwijderd] 6 oktober 2016 15:21
    De titel van deze draad gaat een tussentijdse, onnatuurlijk opgeblazen Bubbel overleven, die daling gaat er alsnog komen, en waarschijnlijk nog meer ook!

    Amsterdam is zo goed als "droog gekookt" de voorraad is miniem geworden, de gekte is compleet.

    Met de rente net boven 1%, alle aanjagers en wetten op "U moet nu kopen" gezet, alle huurders bespot en op kosten gejaagd, studie-schulden meegefinancierd in de totaalsom, de 100K schenkingsregel verlengd, de "binnen een week" geregeld slogan, en nog heel veel meer!

    Dit gaat vreselijk verkeerd aflopen, de BV-Nederland ongeloofwaardig maken, de "huiseigenaren" naar de afgrond brengen, ieder weldenkend mens kan dit toch bevestigen?

    Ik zie Hipster echtparen met hun organische eenmanszaken verplichtingen aangaan die onmogelijk in 1 mensenleven kunnen worden ingelost, totale madness.

    De absolute top is dus nog niet bereikt.....
  5. [verwijderd] 7 oktober 2016 20:53
    Ik ben eerder verbaast dat er niet meer mensen zijn zoals paulta.
    Zijn betoog, dat het helemaal niet beter gaat, bevat namelijk wel een kern van waarheid. Voor het eerst in de geschiedenis hebben we te maken met een negatieve rente en die is volgens mij niet ingevoerd omdat het allemaal zo goed gaat.
    Het lijkt eerder op paniekvoetbal.
  6. [verwijderd] 8 oktober 2016 16:14
    " vooral een gewone lezer! "

    Laat dat vooral zo blijven Mister Nobody, een gedachte zal je niet hebben, laat staan een mening!

    In Amsterdam moeten makelaars nu flyeren om objecten los te krijgen, huiseigenaren verleiden tot verkoop en verhuizing om transacties los te kunnen krijgen.

    Het wordt een Stoelendans met steeds hardere muziek en steeds minder stoelen, de TL-balken kunnen dus nu elke moment aan gaan.

    Wonen wordt onbetaalbaar, een onhoudbare situatie in ons Kikkerlandje, buurlanden doen het gewoon veel beter qua wetgeving en zorg voor het volk....
  7. forum rang 9 objectief 8 oktober 2016 17:08
    quote:

    paulta schreef op 8 oktober 2016 16:14:

    " vooral een gewone lezer! "

    Wonen wordt onbetaalbaar, een onhoudbare situatie in ons Kikkerlandje, buurlanden doen het gewoon veel beter qua wetgeving en zorg voor het volk....
    Onlangs gekeken naar het wonen in Antwerpen: toch wel flink geschrokken:
    veel hogere directe belastingen/staatsschuld >100% moet toch ook terugbetaald worden/hogere energienota/hogere belasting bij vererving etc.
  8. [verwijderd] 8 oktober 2016 17:52
    Voor mij is het overduidelijk dat het net zich steeds verder begint te sluiten.
    Zo lijkt het voordeel van de extreem lage rente op de beurzen al te zijn uitgewerkt en duiken veel beleggers noodgedwongen in onroerend goed. Maar net als op de beurzen zal het lage rente effect op de woningmarkt ook snel zijn uitgewerkt. Ik denk dat gewone kopers al bijna aan hun limiet zitten.
    Het zullen de beleggers zijn die het feestje op de woningmarkt nog even kunnen laten voortduren, maar hierna zal de groep die de economie 8 jaar lang draaiend heeft gehouden ook aan de handrem gaan trekken, waardoor we weer terug zijn bij af.

    In de VS waar al die stimuleringsmaatregelen al veel eerder werden ingevoerd, zie je het al gebeuren. Daar heeft de onroerend goed markt zijn top bereikt en begint de boel zelfs weer te dalen. De groep, die eerst nog profiteerde van alle genomen maatregelen, begint nu aan de handrem te trekken omdat ze geen rendement meer kunnen genereren en de schulden pijn beginnen te doen.

    Zelfs Alan Greenspan geeft nu toe, dat alle genomen maatregel te groot waren en ook te lang hebben geduurd. De economie heeft gewoon een gevaarlijke overdoses gekregen.
  9. [verwijderd] 8 oktober 2016 18:49
    quote:

    henk38 schreef op 8 oktober 2016 17:52:

    Maar net als op de beurzen zal het lage rente effect op de woningmarkt ook snel zijn uitgewerkt. Ik denk dat gewone kopers al bijna aan hun limiet zitten.
    Waarom zouden kopers aan hun limiet zitten?

    Sinds 2003 zijn inkomens met 23% gestegen en bruto hypotheeklasten met 14% gedaald.

    Sinds 2008 zijn inkomens met 6% gestegen en bruto hypotheeklasten met 33% gedaald.

  10. [verwijderd] 8 oktober 2016 19:00
    quote:

    BEN neutraal schreef op 8 oktober 2016 18:49:

    [...]

    Waarom zouden kopers aan hun limiet zitten?

    Wonen wordt steeds duurder. De gemiddelde woonlasten voor Nederlanders zijn gestegen tot 37 procent van het huishoudensinkomen. Dat is 3 procentpunt meer dan bewoners bereid zijn te betalen.
    Dat blijkt uit onderzoek van ontwikkelaar BPD naar de woningmarkten van Nederland,
  11. [verwijderd] 8 oktober 2016 20:18
    Wel typische Nederlanders ondervraagd trouwens:

    Daarbij wil de Fransman duidelijk een kleinere woning (74 m²), de Duitser wil gemiddeld 89 m² en de Nederlander wil veel ruimte (110 m²) voor weinig geld.

    Voor een huurappartement willen de Nederlanders gemiddeld minder betalen dan de Fransen en de Duitsers. De Nederlander wil bovendien groter wonen. Duitsers en Fransen willen voor een woning in het centrum of in de wijken rond het centrum een hogere huur betalen, de Nederlander niet.

    De gewenste koopprijzen van grondgebonden huizen tonen vergelijkbare verschillen: de Nederlander wil groter wonen (140 m²) dan de Fransen (102 m²) en de Duitsers (124 m²) en hij wil er het minste voor betalen (in euro’s/m²).

  12. @iPlof 8 oktober 2016 20:47
    quote:

    BEN neutraal schreef op 8 oktober 2016 20:18:

    Wel typische Nederlanders ondervraagd trouwens:

    Daarbij wil de Fransman duidelijk een kleinere woning (74 m²), de Duitser wil gemiddeld 89 m² en de Nederlander wil veel ruimte (110 m²) voor weinig geld.

    Voor een huurappartement willen de Nederlanders gemiddeld minder betalen dan de Fransen en de Duitsers. De Nederlander wil bovendien groter wonen. Duitsers en Fransen willen voor een woning in het centrum of in de wijken rond het centrum een hogere huur betalen, de Nederlander niet.

    De gewenste koopprijzen van grondgebonden huizen tonen vergelijkbare verschillen: de Nederlander wil groter wonen (140 m²) dan de Fransen (102 m²) en de Duitsers (124 m²) en hij wil er het minste voor betalen (in euro’s/m²).

    Tja Nederland is redelijk dichtbevolkt maar we zijn wel kampioen woonruimte.

    Verder zie ik in nieuwe wijken steeds meer m2 vloeroppervlak maar steeds minder grond. Steeds meer de hoogte in, een woning van 120m2 op 30m2 grond zelfs.

    Overigens zie je in populaire gebieden de prijzen stijgen door meer vraag dan aanbod. Tel daarbij op de steeds lagere rente. Maar landelijk kan de lage rente de impopulariteit van veel gebieden niet echt opvangen.

    Kijk je naar de demografie, aantal 25-40 jarigen, verhoudingsgewijs veel lager dan 40-70 jarigen dan denk ik dat de stijgingen van afgelopen jaren hun beste tijd wel hebben gehad.
    En daarbij kan het toenemende verschil tussen krimp en populaire regio's dus nog wel verder oplopen.

    www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/bevolk...
40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1555 1556 1557 1558 1559 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 876,05 -0,91%
EUR/USD 1,0647 +0,21%
FTSE 100 7.862,07 -1,30%
Germany40^ 17.862,30 -0,91%
Gold spot 2.375,04 -0,34%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+2,46%
B&S Gr...
+1,70%
Arcadis
+1,10%
FASTNED
+1,03%
DSM FI...
+0,84%

Dalers

Arcelo...
-6,15%
Aperam
-6,13%
SBM Of...
-4,51%
Van La...
-2,78%
RENEWI
-2,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links