Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stopt ECB met QE?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 oktober 2016 09:57
    Geld sparen is afgestraft en dan gaan mensen over op het opnieuw afsluiten van een lening tegen lagere kosten voor langere tijd. Het lijkt me dat centrale bankiers daar rekening mee hebben gehouden. Overigens, ik lees nog steeds dat men achter de gordijnen besprekingen voert om Deutsche Bank overeind te houden want anders ebt het vertrouwen in bancaire zaken gewoon verder weg. Dan nog een redenering die hoorde: het geld verdien model in EU staat onder zware druk en zeker bv in NL want de financiële sector draagt nu ook steeds minder bij aan inkomsten waardoor de laatste verdienpoot vd economie ook afgezaagd is en wordt. Het voorstel van Nobelprijswinnaar om in fundamenten te investeren lijkt me noodzakelijk te zijn om weer verdienpoten erbij te krijgen.
  2. knax63 6 oktober 2016 15:34
    We balanceren op het randje....

    Alle banken zijn failliet onder aanvoering van rock solide dbk...
    Tuurlijk...

    1900 miljard uit staan met eigen vermogen 17 miljard. 1% dekking terwijl 10a12% vroeger de norm was. Dit doet me denken aan goud certificaten ..Ze komen het goud toch niet halen totdat ze het wel doen.

    Ik ga mijn goud posities uitbreiden.
  3. geobeo 6 oktober 2016 15:59
    Mooi verhaal, maar iets in die strekking wordt sinds 2008 geroepen.

    Redelijk waardeloos om op te handelen als er geen tijdspanne bij staat dus?

    Het gaat nu al bijna 10 jaar "goed". Dus wanneer komt de klap? Volgend jaar, over nog 15 jaar over 50 jaar? Nou?

    Als je sinds 2008 in goud zat dan heb je tot nu toe een erg slechte investering gedaan.

    Volgens mij is er iets als een oorlog nodig om QE te stoppen en ik geloof er absoluut niets van dat ze hier daadwerkelijk aan denken. Leuk PR-praatje en leuke marktmanipulatie. Meer niet.

    Ik voorspel de volgende ECB meeting: toch geen QE en dan gaat de markt weer omhoog als een gek.
  4. Maan Arkenbosch 6 oktober 2016 20:14
    Ik vraag mij af wat er met de langzaam forse hypotheek laagrentende (2%) portefeuilles van de banken gebeurt als de rente gaat stijgen.Slokt de ECB die op en is het balans verlies voor de belastingbetaler? Dan wordt de ECB een financieel vuilnisvat met ook nog de BRICKS obligaties.De €. krijgt het dan zwaar.De E.U./ECB/Politiek heeft de bij verschijnselen zwaar onderschat en vooral de pensioen onrust en de sterke opkomst van extreme partijen welke de politiek dwingen tot veel partijen vorming om een regering op te tuigen, welke risico-s inhoudt van slap manoeuvreren en val. Wat bij herfinanciering van de staatsschulden? Financiële chaos is voorgeprogrammeerd!!!!!Het is toch wel vreemd dat de goud prijs zo hard zakt, of wordt deze omlaag gemanipuleerd om zo een stille banken run te voorkomen.De E.U.politiek is berucht om zijn lobby gemanipuleer. Waarom is het zo stil na de Panama Papers? De beleggers gaan steeds meer de scheidslijn op. Het feest is voorbij!!
  5. Maan Arkenbosch 6 oktober 2016 20:29
    Wanneer olie toch langzaam gaat stijgen, worden meer grondstoffen duurder. De midden en lage inkomens kunnen dat niet slikken. Voorts zullen de belastingen weer stiekem omhoog gaan. Pensioenen worden gekort en grote ontslagen hebben een schrik effect en bevorderen wantrouwen. De banken misère jaagt de schuldenlasten van de PIGGS verder omhoog en de miljarden verliezen aan niet ontvangen rente door de bevolking via het Draghi effect blijft de koopkracht omlaag drukken. De omzetten en marges zullen daarom verder eroderen. Inmiddels zijn de nodige aandelen ingekocht via laagrentende leningen. Kortom verder besparing mogelijkheden zijn uitgeput.
    Het tot nu toe zijwaarts patroon zal omlaag tenderen. De risico-s gelet op de hoge KW verhoudingen worden te groot.De angst dat de financiële markten hogere (lange) rente gaan in prijzen neemt toe, zeker als Draghi na Maart 2017 doorgaat met zijn drukpers. Weliswaar gaan er flinke ontslagen vallen bij de banken, maar dat kan weinig compensatie bieden t.a.v. de rente marges . Veel vermogens bezitters zijn dit beleid beu en onder de matras ""verdien"" je mogelijk 1,2 tot 1,5% via minder vermogens rendement heffing. Daarbij is het risico van een bail-in mooi meegenomen. Het klimaat blijft voorlopig guur!!! Let op zilver en vooral muntgeld!!!
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links