Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Een bonus van Commerzbank

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. jangeerts 16 november 2016 14:39
    Ik lees nogal wat negatieve, achterdochtige reacties op de artikelen van Marcel Tak over gestructureerde producten.

    Op grond daarvan en op grond van mijn eigen ervaringen kan ik niet anders concluderen dan dat er sprake is van te weinig kennis aan sommige lezerszijde. Er dient (veel) meer voorlichting te worden gegeven over deze producten.

    Zelf heb ik mij verdiept in met name BNP rendement Certificaten en, recent (pas kort op de NL-markt), in de Commerz bank Bonus certificaten. Met name met de BNP certificaten heb ik inmiddels een meerjarige ervaring en die is positief.

    Deze certificaten worden gebouwd met opties, voor een groot deel met opties die voor de gewone Piet Particulier zoals ik, niet zijn te verhandelen. Zelf doe ik ook erg veel in gewone opties op de Amsterdamse beurs, met veel plezier en succes.

    Ik denk dat veel (actieve) beleggers onvoldoende weten waarmee ze bezig zijn en dus grote risico's lopen zonder zich daarvan bewust te zijn. Opties zijn financiële wondertjes maar je moet wel goed weten wat je wel of niet doet. Je kunt er risico's sterk mee beperken en toch winsten boeken.

    Ook zo met de certificaten. Maar ik denk dat veel beleggers te hebberig zijn en dan bijvoorbeeld een certificaat kopen dat al geruime tijd loopt en waarvan dus de koers al sterk is opgelopen. Als je dan toch (bij)koopt als de onderliggende waarde dalend is (of ook vlak voor Earnings en de koers een klap krijgt) omdat je ziet dat het potentiele rendement 30 % is, ja dat is vragen om problemen. Ik koop ze liefst bij uitgifte, soms koop je dan zelfs met discount ten opzichte van de koers onderliggende waarde. Halverwege de rit verkoop ik ze dan met een winst die vaak 10 % is op jaarbasis en ik gun een ander dan ook wat.

    Conclusie: ken je product en wees niet te hebberig.
    Met vriendelijke groeten Jan Gerts Heveadorp
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links