Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Spyker: handel in aandeel Spyker beeindigd per 13 september 2013

7.376 Posts
Pagina: «« 1 ... 364 365 366 367 368 369 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 juni 2016 18:25

    Hey Ham! Volgens mijn laatste info heeft hij geprobeerd 50 shitwagens te verkopen in de VS. Je bericht klopt dus wel. Ongeveer voor de helft, zullen we maar zeggen.

    Koop een Spyker... en mijn schoonmoeder-zaliger zoekt je op! (Je herkent haar aan haar bezemsteel, haar haakneus en de zwarte punthoed. En oh ja, on top of it all heeft ze ook de stem van een schorre kraai.)

  2. greenspanalan 27 juli 2016 10:24
    Productie in volle gang, alles uitverkocht. Stikt van de Spykers op de weg, wat een succesverhaal. Victor zijn Feadship jacht is in de veiling gegaan en hij krijgt nog een bonnetje van 800k uit Letland. Vladimir betaalde zijn onderhoudskosten en heeft zijn bootje nog voor 350k laten refurbishen. Moet kunnen toch? Zie het als een vriendendienst. Dat het geld komt van spaarders bij de bank mag de pret niet drukken. Gewoon laten taxeren op 6 miljoen, een lening verstrekken aan jezelf en met die lening het schip kopen voor 2,4 met het schip als onderpand. Vervolgens niet aflossen, leningverstrekker beslag laten leggen op het schip en voila, mooie boekwinst voor de bank en VLadimir 2,4m rijker. Een echt win-win scenario. Beetje jammer dat hij na de executieveiling van de failliete bank nog maar 1m oplevert. En dan is dit nog maar peanuts, met grote vastgoeddeals schiet het tenminste echt op.

    Leuk inkijkje in de handel en wandel van vriend Vladimir;
    www.quotenet.nl/Nieuws/Letse-bank-eis...

    Rechtbankverslag is de moeite waard. En Vladimir? Die zit lachend in Rusland.
  3. [verwijderd] 4 september 2016 16:33
    Ja, nee, kijk, AX, het zit zo ... aan de orderportefeuille ligt het niet. Evenmin ligt het aan gebrek aan middelen ("Plenty of it", aldus Muller), of aan partners of toeleveranciers. ("Staan allemaal te springen!")

    De reden van vertraging: z'n ego is lelijk door de rug gegaan. En nu heeft zelfs z'n fysiotherapeut zich vertild aan het herstel daarvan.

    A minor glitch.

  4. forum rang 4 egeltjemetstekel 26 september 2016 23:27
    Ben hier al heel lang niet geweest op het spykerforum.
    Zie dat er geen reet gebeurt is.
    Dus muller wil weer wat nieuwe onverkoopbare glimdingen showen op een beurs in LA?
    En aan de plaatjes te zien... Wat lijken ze op oudere modellen zeg!
    Houd het dan nooit op?
    Iemand een idee hoe lang muller het verbranden van cash nog vol kan houden?
  5. forum rang 4 shaai 20 april 2017 11:06
    quote:

    zack_ schreef op 15 januari 2017 16:47:

    www.bonhams.com/auctions/23945/lot/19...

    www.bonhams.com/auctions/23945/?utm_s...

    Jan 19th is de veiling, benieuwd wat zo'n auto opbrengt?
    Lot 19
    2010 SPYKER C8 SYPDER
    Sold for US$ 220,000 (€205,128) inc. premium
    THE SCOTTSDALE AUCTION
    19 Jan 2017, 11:00 MST

  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 6 februari 2018 13:38
    Vrijspraak voor voormalig Saab-topman Muller

    Gepubliceerd op 6 feb 2018 om 13:32 | Views: 0 | Onderwerpen: autoindustrie, Tom Muller

    GÖTEBORG (AFN) - Voormalig topman Victor Muller van het Zweedse autobedrijf Saab is ook in hoger beroep vrijgesproken van onder meer oplichting. Het hof van beroep in Göteborg vindt dat de aanklager onvoldoende bewijs heeft geleverd dat de oud-bestuurder zich inderdaad schuldig heeft gemaakt aan misleiding van investeerders, kort voordat Saab in 2011 failliet ging. Dat melden Zweedse media.

    Het hof volgt daarmee een eerder oordeel van de rechtbank. Ook twee accountants die met de boeken zouden hebben geknoeid om de slechte financiële situatie van Saab te verdoezelen, zijn in hoger beroep vrijgesproken. De openbare aanklager had gevangenisstraffen geëist tegen de betrokkenen.

    Muller was van 2010 tot 2012 de hoogste baas bij Saab, na de overname van het iconische maar zieltogende Zweedse automerk door zijn bedrijf Spyker Cars. De krachtenbundeling tussen de twee structureel verlieslatende autobedrijven werd geen succes. Eind 2011 ging Saab alsnog failliet.
  7. forum rang 6 Chiddix 7 mei 2019 07:49
    Spyker Cars bestaat nog. Het gaat geweldig met Spyker(Autoweek). Het is nog nooit zo goed gegaan met Spyker, zegt Victor Muller.
    Men werkt aan de laatste vier exemplaren van de C8 Aileron en neemt dan afscheid van dit model. Daarna komt de C8 Preliator in productie(400000-450000 euro).
    De B6 Venator(180000 euro)staat voorlopig gepland na de C8 Preliator. Er worden dus nog steeds auto s gebouwd in Zeewolde.
  8. forum rang 6 Chiddix 7 mei 2019 09:06
    De B6 Venator is een droom van een auto en betaalbaar maar helaas ontbrak het hem aan startkapitaal, ga ik vanuit. De plannen lagen klaar voor doorstart maar het kwam niet van de grond. Muller produceert nu mondjesmaat peperdure klasse auto s.
    Hopelijk, dat er nog een keer een miljardair instapt en we de B6 Venator op de Nederlandse wegen zien.
  9. forum rang 10 voda 25 maart 2020 16:45
    Autoproducent Spyker heeft er weer een faillissement bij

    Het in het verleden vaker geplaagde Spyker zit opnieuw in financiële problemen. De producent van luxe sportauto's kampt met een belastingschuld van drie ton, en het personeel is ontslagen. Het bedrijfsonderdeel Spyker Services, belast met aftersales-activiteiten, is sinds vrijdag failliet.

    Dat bevestigt curator Dennis Steffens, na vragen van het FD. Volgens Steffens had de Belastingdienst al sinds december om een faillissement verzocht. 'De aanvraag is meermaals aangehouden, omdat Spyker er alles aan deed financiële middelen te verkrijgen, door middel van mogelijke investeerders en verkooptransacties. Jammer genoeg is dat niet gelukt.'

    Coronavirus
    Spyker-eigenaar Victor Muller wijt het uitblijven van financiering desgevraagd aan 'recente omstandigheden'. Door de uitbraak van het coronavirus haakten investeerders in China af, aldus Muller, die benadrukt dat het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde moederbedrijf van Spyker 'intact' is. Hoe Spyker er verder financieel en operationeel voorstaat, wil hij niet kwijt. 'We zijn een private company, en opereren volledig in de schaduw.'

    Curator Steffens zegt 'niet te kunnen overzien' wat de gevolgen van het faillissement zijn voor Spyker-vennootschappen in binnen- en buitenland. Naast de fiscus eisen ook oud-personeel en standbouwers nog geld bij het bedrijf, waarmee de totale schuldenlast circa acht ton bedraagt.

    Roerige historie
    Daarmee wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de roerige geschiedenis van Spyker, dat in 2004 debuteerde op de Amsterdamse beurs. Onder aanvoering van de charismatische ceo Muller steeg de omzet naar tientallen miljoenen euro's, werd een Formule 1-team opgestart en werd in 2010 de veel grotere Zweedse autofabrikant Saab overgenomen. Maar toen ging het mis.

    Door tegenvallende verkopen ging Saab failliet, en ook Spyker raakte in de problemen. In 2014 leidde dat tot een faillissement. Terwijl onduidelijk bleef hoeveel auto's Spyker daadwerkelijk had verkocht, bleek de schuldenlast van het bedrijf circa €45 mln te zijn. Spyker verliet de beurs, maar dankzij een nieuwe investeerder werd wel het faillissement teruggedraaid.

    Geen succes
    Sindsdien opereert Spyker buiten de spotlights, met hoofdkwartier op een bedrijventerrein van de Engelse stad Coventry. Financieel is dat nog geen doorslaand succes, getuige laatst gedeponeerde cijfers bij de Britse Kamer van Koophandel. Eind 2018 bedroeg het eigen vermogen van Spyker Ltd minus £1,26 mln (omgerekend €1,38 mln). Van de nog bestaande Nederlandse Spyker-vennootschappen zijn sinds 2017 geen nieuwe cijfers meer bekend.

    Vorig jaar kwam Spyker in het nieuws vanwege een rechtszaak over onbetaalde huur voor een loods in Zeewolde, waar materiaal stond opgeslagen. Inmiddels heeft Spyker dat pand verlaten, en heeft het bedrijf geen activiteiten meer in Nederland, aldus Muller. Hij vindt het 'doodzonde' dat het nu uitgesproken faillissement tot baanverlies leidt bij een handvol managers en monteurs, maar hoopt 'bij de eerste de beste gelegenheid ze weer in dienst te nemen'.

    'Weet waar dit eindigt'
    Of dat moment komt, is nog maar de vraag. Dennis Steffens noemt een doorstart van de Services-tak 'nagenoeg onmogelijk'. En ook een andere curator vreest de toekomst. 'Men zegt Spyker nog te vermarkten, maar het op zich prachtige business model is niet winstgevend te krijgen', zegt Willem Jan van Andel, die het faillissement van Spyker Events & Branding overziet.

    Deze marketingvennootschap is al sinds 2015 failliet, maar de afwikkeling verloopt moeizaam. Zo slaagde Van Andel er pas recent in een overeenkomst te sluiten met Muller over de betaling van een boedeltekort van €60.000. Dat is echter nu weer onzeker. 'Hij zegt natuurlijk vanwege corona. Maar dit duurt al zo lang, dat je je afvraagt waar het eindigt. Ik denk dat ik het weet.'

    Lees ook
    Spyker raakte eind 2014 al eens in financiële problemen: 'Slapend' Spyker binnenkort mogelijk uit surseance
    Victor Muller wist dat failliet om te draaien met hulp van een nieuwe investeerder: Spyker raakt definitief uit surseance
    Ook in Zweden raakte Victor Muller in de problemen, rond de overname en het latere faillissement van automerk Saab: de rechter sprak de ondernemer uiteindelijk vrij van fraude

    fd.nl/beurs/1339065/autoproducent-spy...
7.376 Posts
Pagina: «« 1 ... 364 365 366 367 368 369 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0643 -0,27%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,10%
Gold spot 2.378,95 +0,76%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links