Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,830 18 apr 2024 17:35
  • +0,008 (+0,21%) Dagrange 3,782 - 3,868
  • 705.352 Gem. (3M) 1,4M

BAM September 2016

735 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 26 september 2016 09:28
    quote:

    manuss schreef op 26 september 2016 09:21:

    [...]Het wordt echt tijd voor de PB's met super-orders!
    dat maakt in een gekkenhuis niets uit..
    Niets is Bam gerelateerd en als het wel iets met Bam te maken heeft zijn de rapen gaar. Het is de waan van de dag en zelden manisch.
    Bam is het gepeste jochie van de beurs. Als het een half procent stijgt, wordt het de volgende dag in veelvoud afgepakt.
  2. RIZ 26 september 2016 09:33
    quote:

    manuss schreef op 26 september 2016 09:21:

    [...]Het wordt echt tijd voor de PB's met super-orders!
    Eens, het is veel te stil vanuit BAM, de hele maand september alleen maar feestelijke openingen waar niemand iets om geeft. waar blijven de grote klussen? Hoe zit het met P22 waar al enkele weken geleden uitsluitsel over zou volgen? Heeft BAM ook niet de verplichting aandeelhouders hiervan op de hoogte te stellen, zeker als er redenen zijn dat e.e.a. anders uitpakt?
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 26 september 2016 09:42
    quote:

    RIZ schreef op 26 september 2016 09:33:

    [...]

    Eens, het is veel te stil vanuit BAM, de hele maand september alleen maar feestelijke openingen waar niemand iets om geeft. waar blijven de grote klussen? Hoe zit het met P22 waar al enkele weken geleden uitsluitsel over zou volgen? Heeft BAM ook niet de verplichting aandeelhouders hiervan op de hoogte te stellen, zeker als er redenen zijn dat e.e.a. anders uitpakt?
    Een order is een order als er handtekeningen op staan, het voortraject is alleen leuk voor onze vooruitzichten. Shortlists zeggen dus weinig over het succesvol aflopen van tenders, behalve dat men heel erg dicht bij een opdracht is. Dus waarom zou het dan gemeld moeten worden en waarom zouden mislukte tenders gemeld moeten worden? Dat voegt helemaal niets toe.
    Neem bv. de Fehmarnbeltverbinding. Daarvan is 99,9% zeker dat BM hieraan gaat werken. Maar de vergunningen aan duitse zijde zijn nog niet rond. Dus is het nog steeds GEEN opdracht. Dat geldt voor alle ondernemingen die aangezegd zijn de opdracht te mogen uitvoeren. Fehmarnbelt staat dus terecht nog NIET in het orderboek van BAM.
    En als het er WEL in komt dan neemt de zg. belegger aan dat het oud nieuws is en heeft het nauwelijks effect.
  4. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 26 september 2016 09:54

    Funding for infrastructure in the Netherlands is to be automatically extended every year.
    Melanie Schultz van Haegen

    The government’s decision about the renewal of the Infrastructure Fund means that funding for roads, railways, regional transport, waterways, and the management and maintenance of Dutch infrastructure will be safeguarded for years to come.

    The decision also covers the Delta Fund, which covers investments in flood risk management and water management.

    In 2017, €5.9bn (£5.1bn) will be set aside for new infrastructure and the management and maintenance of roads, railways and waterways. In addition, €905m will be made available in 2017 through the Delta Fund.

    Minister for infrastructure and the environment Melanie Schultz van Haegen’s announcement follows on from the cabinet decision made this spring to extend the Infrastructure Fund in the 2017 budget by two years, from 2028 to 2030.

    “The Netherlands has excellent infrastructure and this forms a firm foundation for the Dutch economy,” said Schultz van Haegen. “To maintain our position as a global leader, in the distant future too, we need to continue to invest in new infrastructure and in new forms of smart mobility. By allowing the fund to be extended automatically, we are ensuring that money will be made available every year. At the same time, our approach ensures greater flexibility so that we can respond better to new developments and innovations.”

    Environment minister Sharon Dijksma added: “The increase in passenger numbers in public transport and civil aviation demands constant investment to keep the Netherlands highly accessible. We are working on better utilising railways, large train stations have been tackled, and Schiphol station is being renovated. This growth not only concerns capacity but also sustainability. For example, the climate agreements signed in Paris and the requirements that we set for air quality and noise nuisance demand new, innovative technologies and cleaner fuels. This should make transport in the Netherlands greener.”
  5. RIZ 26 september 2016 09:55
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 26 september 2016 09:42:

    [...]Een order is een order als er handtekeningen op staan, het voortraject is alleen leuk voor onze vooruitzichten. Shortlists zeggen dus weinig over het succesvol aflopen van tenders, behalve dat men heel erg dicht bij een opdracht is. Dus waarom zou het dan gemeld moeten worden en waarom zouden mislukte tenders gemeld moeten worden? Dat voegt helemaal niets toe.
    Neem bv. de Fehmarnbeltverbinding. Daarvan is 99,9% zeker dat BM hieraan gaat werken. Maar de vergunningen aan duitse zijde zijn nog niet rond. Dus is het nog steeds GEEN opdracht. Dat geldt voor alle ondernemingen die aangezegd zijn de opdracht te mogen uitvoeren. Fehmarnbelt staat dus terecht nog NIET in het orderboek van BAM.
    En als het er WEL in komt dan neemt de zg. belegger aan dat het oud nieuws is en heeft het nauwelijks effect.
    Je maakt het weer eens onnodig gecompliceerd. Simpele feit is dat er iedere maand enkele positieve nieuwsberichten worden gecommuniceerd en de bijdrage deze maand zeer beperkt was.

    Daarnaast suggereer je dat het ok is voor een bedrijf om selectief te zijn in haar communicatie. Dus alleen maar de gezellige openingsfeestjes en bevestigde opdrachten, maar niet de vertragingen, het mislopen van opdrachten en overige minder positieve berichten. Dan hou je aandeelhouders toch voor de gek, die hebben recht om te horen wat er speelt binnen een organisatie, positief of negatief, bevestigd of nog niet bevestigd.
  6. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 26 september 2016 10:03
    Het gaat er toch om dat alleen opdrachten tellen die binnengehaald zijn en niet wat er niet verkregen is. Dan kan je wel dagelijks afwijzingen melden.
    Of ga je er utopisch van uit dat iedere tender tot een contract had moeten leiden?
    Wat let je om met BAM contact op te nemen om je ongenoegen kenbaar te maken?
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 26 september 2016 10:06
    Dit meldt Cobouw en dat is (nog) NIET gemeld door Heijmans.(kost vandaag slechts 0,65% en Bam 1,42% hetgeen met BAM niets te maken heeft)

    (ABM FN-Dow Jones) Heijmans heeft zijn werkzaamheden aan de Westfrisia weg onderbroken vanwege een verschil van mening met de opdrachtgever, wat laat zien dat oude projecten voor problemen blijven zorgen. Dit concludeerde analist Edwin de Jong van NIBC Markets, die van mening is dat de toekomst rooskleuriger aan het worden is voor het bouwbedrijf.
    Afgelopen vrijdag meldde het vakblad Cobouw dat Heijmans zijn werkzaamheden aan de Westfrisia weg in Noord-Holland heeft stilgelegd. De bodemgesteldheid bleek tegen te vallen en de rechter moet nu uitmaken of Heijmans hier verantwoordelijk voor is of de opdrachtgever, de provincie Noord-Holland. Het project heeft een waarde van circa 200 miljoen euro en is een van de oude probleemprojecten uit de jaren 2011 tot en met 2014 waar Heijmans nog steeds mee kampt.
    Overigens is het project volgens analist De Jong nog niet verlieslatend. Maar als dit wel staat te gebeuren in het vierde kwartaal dan zou dit volgens de marktvorser wel eens een relatief grote impact kunnen hebben op de winstgevendheid en op de rentedekking van het bouwbedrijf.
    De Jong blijft er echter van overtuigd dat de projectportefeuille van Heijmans steeds schoner aan het worden is, wat volgens de analist zal leiden tot een verbetering van de winstgevendheid in de komende jaren.
    Heijmans heeft zijn schulden onder controle gebracht en mocht de bouwer in problemen komen met zijn bankenafspraken voor de rentedekking dan zou dit volgens de analist tot een waiver leiden en niet tot de uitgifte van extra kapitaal.
    NIBC houdt een koopadvies op Heijmans met een koresdoel van 10,50. Het aandeel is volgens De Jong momenteel goedkoop.
  8. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 26 september 2016 10:09
    Ondernemersvertrouwen in september toegenomen.
    (ABM FN-Dow Jones) De Ifo index voor het ondernemersklimaat in Duitsland is in september gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van het Duitse onderzoeksinstituut Ifo.
    De samengestelde index voor het Duitse ondernemersklimaat voor de industrie en de handel steeg van 106,3 in augustus naar 109,5 in september. Er werd door economen gerekend op een vrijwel stabiel niveau van 106,2.
    De deelindex voor de huidige omstandigheden kwam uit op 114,7, terwijl de subindex die de verwachtingen weergeeft, in september 104,5 bedroeg.
    Volgens het Ifo instituut zijn bedrijven "duidelijk optimistischer" over de komende maanden.
    Door: ABM Financial News.
  9. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 26 september 2016 11:01

    Monday, 26 September 2016

    Laing O’Rourke is one of nine contractors to be named on the University of Cambridge’s Estate Management framework, which has a potential total value of 578€ million.

    The engineer has secured its place on the two year framework, which could be extended for a further three years, alongside Balfour Beatty, Bam, Bouygues, Kier, RG Carter, SDC, Conamar and Quinn.

    The framework, which has been split into three value bands, has seen Laing O’Rourke shortlisted as one of five for projects worth in excess of 347€ million. The firm is joined on the higher value band by Balfour Beatty, Bam, Bouygues, and Kier.

    The framework will include the delivery of new laboratories, academic spaces, catering, accommodation, sports facilities and work on listed buildings.
735 Posts
Pagina: «« 1 ... 28 29 30 31 32 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links