Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 7,205 16 apr 2024 16:27
  • -0,070 (-0,96%) Dagrange 7,080 - 7,240
  • 115.401 Gem. (3M) 272,7K

TOMTOM SEPTEMBER 2016

4.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 236 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 september 2016 20:57
    quote:

    *Justin* schreef op 6 september 2016 20:46:

    [...]

    De impact op korte termijn wordt vaak overschat en de impact op lange termijn onderschat.

    Met de 7 nieuwe/vernieuwde producten kan de Consumer divisie weer wat groeien en dat moet de waardering goed gaan doen. Ben ik van overtuigd. Maar het idee dat een aandeel 10 dagen op rij gaat stijgen na een product launch dat is een sprookje natuurlijk.
    Welk 10 dagen stijging bedoel je precies?
    Volgens mij ging de koers van TomTom al reeds op 1 september, tijdens TomToms product presentaties op IFA2016, al direct wankelen na dat uitstekend getimede fake SELL advies bij Binck en Alex.
  2. Spoetnik 6 september 2016 21:02
    quote:

    Paulus29 schreef op 6 september 2016 20:40:

    [...]

    Onzin!

    Enige onderbouwing voor je poging tot kleineren van TomTom geef je niet. Feit is en blijft al reeds bewezen dat de huidge marges van TomTom Telematics een stuk beter zijn dan de marges van een concurrent als Fleetmatics. Dus ga er maar gewoon van uit dat de waardering van TomTom dan nog hoger zou moeten zijn.

    En even voor alle duidelijkheid; ik maak me WEL druk over de huidige koers. Ik heb een hekel aan onnodige en onterechte onderwaarderingen. Het is voor veel beleggers een duidelijk signaal dat het management slaapt - zelfs faalt OF dat er iets helemaal mis is met het bedrijf, management en/of haar producten.

    Snap je?

    Want op basis van marges is elk willekeurig bedrijf te vergelijken?
    Bijzonder..!
  3. [verwijderd] 6 september 2016 21:18
    quote:

    Spoetnik schreef op 6 september 2016 21:02:

    [...]

    Want op basis van marges is elk willekeurig bedrijf te vergelijken?
    Bijzonder..!
    Willekeurig bedrijf?? Sorry?

    Het lijkt mij in het geval van het adequaat kunnen waarderen van zeer goed vergelijkbare bedrijven als TomTom Telematics en Fleetmatics uitermate belangrijk ja.


  4. Spoetnik 6 september 2016 21:31
    quote:

    Paulus29 schreef op 6 september 2016 21:18:

    [...]

    Willekeurig bedrijf?? Sorry?

    Het lijkt mij in het geval van het adequaat kunnen waarderen van zeer goed vergelijkbare bedrijven als TomTom Telematics en Fleetmatics uitermate belangrijk ja.

    Oké, dus omdat het een concurrent is, kun je op een bedrijf waarderen op basis van marges? Dat is eigenlijk wat je zegt, toch?
    Heb je die onderlinge resultaten wel eens vergeleken dan?
    Ik zal je voor zijn: ik heb dat niet gedaan, dus ik doe hier verder ook geen uitspraken over.
    Maar ik ga er vanuit dat jij dat wel hebt gedaan, want blijkbaar heb jij een volledige analyse gedaan, om zulke uitspraken te doen. Ik ben benieuwd naar je analyse, zou je die met ons willen delen?
    Ik ga er ook maar even vanuit dat je waarde hebt toegekend aan de verschillende afzetgebieden van beide bedrijven? Hoe heb je dat gewaardeerd?
    Ik wacht af, alvast dank!
  5. [verwijderd] 6 september 2016 21:32
    quote:

    Paulus29 schreef op 6 september 2016 21:18:

    [...]

    Willekeurig bedrijf?? Sorry?

    Het lijkt mij in het geval van het adequaat kunnen waarderen van zeer goed vergelijkbare bedrijven als TomTom Telematics en Fleetmatics uitermate belangrijk ja.

    Maak je niet zo druk Paulus. Het komt gewoon goed met TT, je moet alleen wat geduld hebben. ;-)
  6. forum rang 4 holenbeer 6 september 2016 22:15
    quote:

    *Justin* schreef op 6 september 2016 18:08:

    [...]

    Geniet maar van de soap. Elke dag gratis, niet achter de decoder.
    Ha ha, ja, da's ook een optie. Al genoot ik meer in de tijd dat 90 % van de posts serieus was. Wat dat betreft, petje af dat je het nog volhoudt. Ben benieuwd wat je drive is, waardeer je bijdragen zeer.
  7. [verwijderd] 6 september 2016 22:35
    Riet & Kid.
    Vrouw en Man ?
    Zijn ze dezelfde ?
    Man en Man ?
    Vrouw en Vrouw ?
    Doen ze het samen ?
    Willen ze het samen ?
    Missen ze het samen ?
    Kunnen ze het samen ?
    Kunnen ze niet samen ?
    Of ...
    Kunnen ze wel zonder elkaar.. samen ?
    Willen ze wel samen ?
    Samen komen ze eruit.
    JA, zo gezellig samen.
  8. forum rang 6 NewKidInTown 7 september 2016 05:36
    quote:

    marique schreef op 6 september 2016 20:23:

    .......Iedereen met gezond verstand begrijpt dat de huidige koers op basis van gerapporteerde bedrijfscijfers veel te hoog is. Analisten moeten het bij TT dus hebben van vermoedens en veronderstellingen.

    Diverse forumleden stellen bij herhaling dat de waarde van TT is bloot komen te liggen door de verkoop van HERE en Fleetmatics. Maar ik noem dat een veronderstelde waarde. ........
    Feit is dat op dit moment het bedrijfsmodel onvoldoende winstgevend is. Dat het in de nabije of verre toekomst zeer winstgevend gaat worden is wensdenken. .....

    Het doet me goed dat een alom gewaardeerd, analytisch zeer sterk en inhoudelijk form-lid als marique ook eens tegenwicht biedt aan al dit wensdenken hier. Die laatste term heb ik ook al vaak gebruikt hier.

    Ook marique zegt met iets andere woorden dan ik, dat de koers niet gebaseerd is op onderliggende resultaten van het bedrijf maar bijna uitsluitend op verwachtingen voor de toekomst, hoe onzeker ook.

    Ik stelde: "de Koers/Winst verhouding weer enigszins in overeenstemming is met de groei van het bedrijf, dus omzet en winst. Op dit moment is de omzet circa constant, dus geen groei. De winst trekt ietsje aan maar lang niet genoeg.
    En om te blijven wachten op een overname, geheel of gedeeltelijk, dat willen de grootaandeelhouders niet"

    En JA, er is een kans dat die veronderstelde waarde er ooit een keer uit gaat komen, hoe groot of klein die kans ook is.
    Er is altijd een duidelijke relatie tussen kans en risico. Kijk maar in het casino, de kans dat je scoort met ROOD is een stuk groter dan dat je scoort met alles op nummertje ACHT.

    Dat de oprichters en grootaandeelhouders alles moeten doen om de rest van de aandeelhouders en de koers te pleasen, zo zit de wereld niet in elkaar, bijzonder naief om dat te stellen. Ze zitten er in de eerste plaats voor zich zelf en hun eigen financiele belangen. Hoe groot de kans is op een dirty-exit ? Ik durf het niet te zeggen, wel dat die kans aanzienlijk groter is dan 0, de kennis om dat spel te spelen hebben ze tenslotte "in huis".
  9. forum rang 6 NewKidInTown 7 september 2016 05:38
    Dat de gemoederen hier vaak en snel hoog oplopen, komt volgens mij door de grote mate van onzekerheid die veel reageerders hier hebben over de toekomst en hun eigen eerder genomen beleggingsbeslissingen.

    Zou je heel erg zeker zijn van jezelf, dan zou je niet op elke andere mening dan je eigen mening, zo fanatiek en vijandig gaan reageren, met heel vaak persoonlijke in plaats van inhoudelijke argumenten.
    Nee, dan zou je misschien, als je een serieuze belegger bent, zo eens in de week de koers gaan bekijken en af en toe eens op het forum zien of er nog belangrijk nieuws is of dat er nog andere meningen dan je eigen worden gepost, waarmee je je voordeel kunt doen en al of niet je eigen mening en eerdere genomen beslissingen kunt bijstellen. En verder rustig achterover leunen, laat de koers maar oplopen, laat je vermogen maar toenemen, laat die beloning voor het beschikbaar stellen van je risicodragend kapitaal maar een of meerdere keren per jaar worden uitbetaald in de vorm van dividend. JOU kunnen ze niets maken, JIJ zit goed hier in DIT aandeel.

    Ben blij dat ik weer positief kan afsluiten.
  10. [verwijderd] 7 september 2016 07:31
    Goedemorgen kid.

    Hoe is het ?
    Heb je ons een beetje gemist ?
    Nog even en de meeste zijn wakker en kan jou leven weer beginnen.

    Nog even geduld.
    Met een beetje geluk voor jou verliest er iemand zijn geduld.
    Het zou toch wat zijn als niemand meer op je reageerd.

    Wat dan kid ?
    Succes ermee.

    Toch best wel aandoenlijk en zelfs een beetje lief hoor.
    Eigenlijk heb je dit forum toch wel nodig in het dagelijks leven.

    Moet je maar eens proberen. 1 dag gewoon niet kijken.
    Maar wat dan ?

    Nee misschien maar niet doen, denken waarom je hier bent, waarom iedereen
    je niet moet. Op 1 dag houd het op. En dan ?
    Moet je zonder.

    Vriendin ? Vriend ? Kinderen ? Computer ?

  11. forum rang 6 NewKidInTown 7 september 2016 08:13
    Bemoedigend om te lezen dat alle bijdragen in de vroege ochtend, eigenlijk al beginnend met de allerlaatste op de late dinsdagavond, puur inhoudelijk zijn en zullen bijdragen aan onze oordeelsvorming over de kwaliteit van het aandeel en de toekomstige koersvorming. Zonder ook maar 1 uitzondering, een dikke pluim voor jullie ons allen.

    Dat sterkt mij ook in de overtuiging dat de kwaliteit van dit forum vanaf vandaag een stuk hoger wordt, dat kan niet anders dan het zelfde voor de koers gaan betekenen.
    Bij mij begint in ieder geval de hoop, wat zeg ik, hoop, geloof en liefde terug te keren.

    Ik zou zeggen: ga zo door, op deze manier komen we er wel, toppers !
  12. [verwijderd] 7 september 2016 08:42
    quote:

    KidBackInTown schreef op 7 september 2016 08:13:

    Bemoedigend om te lezen dat alle bijdragen in de vroege ochtend, eigenlijk al beginnend met de allerlaatste op de late dinsdagavond, puur inhoudelijk zijn en zullen bijdragen aan onze oordeelsvorming over de kwaliteit van het aandeel en de toekomstige koersvorming. Zonder ook maar 1 uitzondering, een dikke pluim voor jullie ons allen.

    Dat sterkt mij ook in de overtuiging dat de kwaliteit van dit forum vanaf vandaag een stuk hoger wordt, dat kan niet anders dan het zelfde voor de koers gaan betekenen.
    Bij mij begint in ieder geval de hoop, wat zeg ik, hoop, geloof en liefde terug te keren.

    Ik zou zeggen: ga zo door, op deze manier komen we er wel, toppers !
    Dank dank Kid,

    Fijn om te weten dat jij er weer bent.
    Er nog fijner dat jij je zegen hebt gegeven dat er goed is begonnen aan de dag.
    Ging het een beetje ?
    Hoop, geloof en liefde. Dat is precies wat jij verdient.
    Zeg Kid, lijkt mij leuk om jou eens in het echt te ontmoeten.
    Biertje...of wat dan ook samen. Ik woon in Amsterdam maar vind een stukje reizen geen probleem.
    Kunnen wij elkaar een beetje "plagen"

    Wat zeg je ervan ?
  13. forum rang 4 vreemdvermogen 7 september 2016 08:48
    Dank je wel Kid, mijn goeroe. Ik voel de hoop, geloof en liefde al door mijn gehele lijf. wauw wat zullen we gezamenlijk een energetisch veld ontwikkelen. De gebundelde krachten van positivisme en energie zal zeker de kwaliteit van dit forum ten goede komen en hoe kan het ook anders, veel voor de koers betekenen. Ik was ziende blind, maar heb het pad van verlichting gevonden.
4.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 236 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom onderliggend sterk en vooruitzichten zijn goed

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links