Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goed banencijfer VS triggert renteverhoging

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 september 2016 13:42
    In Nederland zouden ze per direct de zorgkosten naar beneden moeten brengen. Geen eigen bijdrage/ eigen risico en een lage premie.
    Dat zou veel mensen ertoe aanzetten, wat geld uit te geven aan dingen, die ze nu niet meer kunnen ophoesten.
    Zat mensen van zekere leeftijd. Die groep wordt steeds groter.
    Economische crisis? Gek genoeg viel die net een beetje later hier, dan dat die 'zorg'kosten werden ingevoerd.
    Want zorg voor je gezondheid, kent in eerste instantie één belangrijk item: stress reductie.

    Al dat geroep 'de zorg wordt steeds duurder'...stress verminderen levert een hoop op. Daarnaast kan het, net als rente verlaging, als tijdelijke maatregel worden ingevoerd: weg met die zorgkosten voor de mensen.
  2. forum rang 6 Ronald Engels 1 september 2016 15:28
    Nico, in 1980 kwam de economische Zomer op zijn einde en begon de economische Herfst tot ongeveer 2001, waarna de economische Winter is begonnen met de huidige deflatie, die naar ik denk gaat duren tot 2018, waarna de economische lente weer er aankomt met stijgende grondstoffen prijzen en langzaam stijgende rentes.

    Ter info en zoals je weet: de reele koopkracht van de individuele werkende nederlander is sinds 1979 met ruim 40 % in elkaar gestort en zijn familie spaargeld is met 60 % gezakt tot een magere 19.000 euro ten opzichte van 1979.

    Mannen en vrouwen moet nu in 2016 beiden werken om net te overleven, tot 1979 kon één werkende zijn gezin rijk onderhouden van zijn loon, zonder schuld en krediet!

    Dit alles is onafhankelijk van verplichte bedrijfs pensioen potten sparen berekent. ¨

    Deze pensioenpotten zijn overigens dood geld geworden, het geld verdampt richting de bankiers/EU/belastingdienst en dit pensioengeld komt zeker nooit meer terug in de economie en/of wordt als betaald ingelegt kapitaal terug uitbetaald aan de rechtmatige eigenaars-de 65 plussers, zij krijgen slechts een schamele rente uitgekeert van hun zuur verdiende ingelegde achtergehouden loon.

    De rest zal zeker verdwijnen via de belastingdienst, de EU en de bankiers in b.v. Wallstreet.

    Deze wettelijk geregelde dievenbende is niet te stoppen, zoals ieder verstandige burger weet en gedwongen is te accepteren.

    In opstand komen zal de slappe nederlandse bevolking nooit doen, zij slapen rustig verder en worden dus gewoon helemaal kaalgeplukt door de politieke-, pensioen- en bancaire Elite, die nooit schaamte en scrupules kent!
  3. @iPlof 2 september 2016 11:52
    quote:

    AdrianaRich schreef op 1 september 2016 13:42:

    In Nederland zouden ze per direct de zorgkosten naar beneden moeten brengen. Geen eigen bijdrage/ eigen risico en een lage premie.
    Dat zou veel mensen ertoe aanzetten, wat geld uit te geven aan dingen, die ze nu niet meer kunnen ophoesten.

    Wie moet die kosten dan betalen.

    Eigen risico is vervelend maar het zet een rem op zorgkosten (stijging). Haal je die rem weg dan zullen kosten juist meer toenemen. Dan moet je die rekening toch ook ergens neerleggen.
  4. forum rang 9 josti5 2 september 2016 12:18
    Adriana heeft gelijk.
    Bovendien zijn er steeds meer gevallen bekend van 'goedkoop = duurkoop': mensen die niet naar de dokter gaan, die hen met een goedkoop middeltje had kunnen helpen, klachten nemen toe, kwaal verergert --> ziekenhuis, peperdure behandelingen...
    Zie de maagzuurremmers...
    Dat hele eigen risico, evenals de hele opzet van de ZKV, is de hond in de pot voor de zieke, en vet op de botten voor de medisch/farmaceutische industrie.
    Dat is ook nodig, want aan goedkope middeltjes valt niets te verdienen.
    Algemeen is de farmaceutische industrie overgegaan op peperdure nichemiddelen, die je alléén kwijt kunt aan ernstig zieke mensen.
    En laat nu 'toevallig' dat sterk verhoogde eigen risico een flinke steun in de rug van de verkoop van die dure middelen geven...
    'Toevallig', nietwaar???

    Niets is, wat het lijkt...
  5. forum rang 7 ffff 2 september 2016 12:39
    John,

    Sorry, John, maar ik vind dat Plof de juiste opmerking maakt! 43 jaar was ik huisdokter en hoe je het ook draait of keert: Hoe goedkoper de zorg, hoe meer er gebruik van gemaakt wordt en uiteindelijk, door de enorme toename van de vraag , nemen de kosten toe.
    Mooi voorbeeld is de sinds enkele jaren bestaande 1 Euro betaling voor grote categorieën patienten in België Voor een luizige Euro kunnen ze een visite krijgen en uiteraard wordt daar driftig gebruik van gemaakt. De rekening wordt doorgestuurd naar ziekenfonds die enkele maanden later de dokter uitbetaalt.
    Ik heb al veel jaren in de KK geschreven: Op gezondheidszorg kan wel degelijk flink bespaard worden en een eigen risico is een heel nuttige rem. Die rem zeker niet weghalen.

    En wat de redenering van Adriana betreft: Mensen moeten nu maar eens leren KEUZES te maken! Gezondheidszorg heeft een prijs en dan kies je daar voor geld uit te geven ( tandarts, fysio, dieet, etc...) of je besteedt het aan iets anders. VOOR NIKS KOMT ALLEEN DE ZON OP!

    Peter
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links