Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2011/2021: TOTAL economic MELTDOWN

20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 954 955 956 957 958 ... 1049 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 hirshi 15 augustus 2016 13:06
    quote:

    morgen1 schreef op 15 augustus 2016 12:46:

    JIM ROGERS on FUTURE FOR THE WORLD - Prepare Now For A Collapse of Epic Proportions (Jim Rogers)

    jimrogers1.blogspot.nl/2016/08/jim-ro...
    Dat artikel heb ik al vele malen voorbij zien komen.

    UK voters will decide on leaving the union during a referendum scheduled for June 23.

    Dus dit verhaal is een beetje gedateerd.
    Als hij gelijk heeft kan hij op zijn borst kloppen. Als die "Collapse of Epic Proportions" uitblijft kan hij altijd nog schrijven dat hij er in de toekomst aankomt. Eens zal hij wel een keer gelijk krijgen.
  2. [verwijderd] 15 augustus 2016 19:08
    "Vooralsnog maken de meeste beleggers zich weinig zorgen, zeker als zij beleggen in leningen waarvoor de ECB als gegarandeerde koper in de markt is. Hogenhuis van NIBC Markets vreest voor het moment dat de centrale bank een stap terug doet. 'Het gaat hard als de rente weer stijgt. Een tienjarige lening met 0% rendement is 35% minder waard als de rente in een jaar tijd naar 5% stijgt. En bij langlopende obligaties is dat effect nog sterker.....(FD.nl veel goede artikelen vandaag op die website, signalen van de werkvloer die een andere waarheid reflecteren)

    Het droogkopen van de markt als oplossing voor alle malaise? kijk naar Japan, werkelijk te bizar voor woorden....
  3. forum rang 10 voda 16 augustus 2016 19:53
    Toezichthouders bezorgd om risico's bij clearinghuizen

    Rapport waarschuwt voor zwakke schakel in derivatenmarkten.

    Clearinghuizen moeten hun beleid snel aanpassen, om nieuwe problemen op de financiële markten uit te sluiten. Daarvoor waarschuwden de internationale toezichthouders IOSCO en BIS dinsdag in een rapport, na een onderzoek bij de tien grootste clearinghuizen.

    Clearinghuizen werken als centrale tegenpartij bij transacties tussen koper en verkopen en zijn cruciaal voor een vlotte werking van met name de derivatenmarkten.

    Met name op het gebied van herstelplannen na een crisis hebben sommige clearinghuizen echter nog niet alle regels doorgevoerd, bleek uit het rapport. Ook werden tekortkomingen aangetroffen in de procedures om de liquiditeitsbuffers weer op peil te brengen, als een clearinghuis door de minimumeisen heen zou zakken.

    In stresstests zou niet voldoende specifiek naar de liquiditeitsrisico's zijn gekeken.

    Dit zijn ernstige zorgen die met de hoogste prioriteit moeten worden aangepakt, waarschuwden de toezichthouders.

    De tien onderzochte clearinghuizen, die niet bij naam worden genoemd, moeten de tekortkomingen voor het einde van het jaar te hebben weggewerkt.

    De toezichthouders vestigden extra aandacht op het rapport middels een ingezonden stuk in de Britse zakenkrant Financial Times.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  4. forum rang 10 voda 18 augustus 2016 16:16
    Brexit zorgt voor nieuwe tegenwind economie eurozone - ECB notulen

    Centrale bank vond het wel te vroeg voor nieuwe stimuleringsmaatregelen.

    De bestuursleden van de Europese Centrale Bank voorzagen in juli nieuwe tegenwind voor de economie in de eurozone, vanwege de impact van de uitslag van het Britse referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie. Dit bleek uit de notulen van de beleidsvergadering van 20 en 21 juli.

    De beleidsmakers benadrukten in de vergadering opnieuw hun bereidheid om de geldkraan verder open te draaien indien dat nodig is, maar handhaafden op dat moment het huidige monetaire beleid, met onder meer een ultralage rente van 0,00 procent en een maandelijks obligatie opkoopprogramma van 80 miljard euro, omdat het "te vroeg" was om nieuwe stimuleringsmaatregelen te bespreken.

    Hoewel het beleidscomité van de ECB zich zorgen maakte over hoe de Brexit de mondiale economie mogelijk zou kunnen beïnvloeden, werd wel benadrukt dat de impact op de financiële markten op dat moment "beperkt" was, bleek uit de verslaglegging.

    Daags na de rentevergadering bleek uit de ECB Survey of Professional Forecasters dat de Britse referendumuitslag de economische groei in de eurozone in 2017 en 2018 naar verwachting met respectievelijk 0,2 en 0,1 procentpunt zal inperken voor die jaren, tot 1,4 en 1,6 procent.

    Omdat de inflatie in de muntunie nog altijd zwak is, met 0,2 procent in juli, ligt de mogelijkheid van een nieuwe ronde verruimende maatregelen nog altijd op tafel, vooral gezien de groeivertraging in het tweede kwartaal, volgens IHS econoom Howard Archer, die niet uitsluit dat de ECB in september al nieuwe maatregelen zal aankondigen, "mits blijkt dat de groeiverwachtingen voor de eurozone aanzienlijk worden ondermijnd door de Brexit".

    Bij het rentebesluit, dat op 8 september bekend wordt gemaakt, zal de ECB ook nieuwe economische verwachtingen en inflatieramingen vrijgeven.

    De euro noteerde na het verschijnen van de notulen op 1,1321 dollar.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 22 augustus 2016 16:43
    ECB kocht voor 11,9 miljard euro aan obligaties op

    Centrale bank kocht iets meer in dan week eerder.

    De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor bijna 12 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht, iets meer dan een week eerder. Dit bleek uit nieuwe cijfers van de centrale bank die maandag werden gepubliceerd.

    Door de aankopen in de week eindigend op 19 augustus steeg de teller op weekbasis met 11,9 miljard euro van 968,6 miljard naar 980,5 miljard euro. Een week eerder kocht de centrale bank voor 11,3 miljard euro aan staatsobligaties op.

    De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van 188,0 miljard naar 188,4 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller uit op 20,3 miljard euro.

    Recent startte de centrale bank ook met de aankoop van bedrijfsobligaties. Afgelopen week kocht de ECB voor ongeveer 1,6 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu 17,8 miljard euro bedragen.

    Maandelijks wilde de centrale bank gemiddeld voor 80 miljard euro aan obligaties en andere leningen opkopen. Dit was aanvankelijk 60 miljard, maar op 10 maart dit jaar maakte de centrale bank verschillende nieuwe maatregelen bekend, waaronder een verhoging van de maandelijkse aankopen.

    De euro/dollar noteerde maandag op 1,1307.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  6. [verwijderd] 25 augustus 2016 17:27
    www.marketwatch.com/story/the-head-of...

    "Wanneer we beginnen met het verkopen van bedorven voedsel....kunnen de verkoopomzetten gaan zakken"

    De Kale DB-Chef ziet het onheil aankomen, Jackson Hole: sink hole.

    "First Deutsche Bank admits they manipulated gold prices and now they are talking honestly about the effects of negative rates. Is this guy new to the job? He seems to be cleaning house"
  7. forum rang 10 voda 29 augustus 2016 16:06
    ECB kocht voor ruim tien miljard euro aan obligaties op

    Centrale bank kocht iets minder in dan week eerder.

    De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor 10,3 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht, iets minder dan een week eerder. Dit bleek uit nieuwe cijfers van de centrale bank die maandag werden gepubliceerd.

    Door de aankopen in de week eindigend op 26 augustus steeg de teller op weekbasis met 10,3 miljard euro van 980,5 miljard naar 990,8 miljard euro. Een week eerder kocht de centrale bank voor 11,9 miljard euro aan staatsobligaties op.

    De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van 188,4 miljard naar 189,2 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller uit op 20,2 miljard euro.

    Recent startte de centrale bank ook met de aankoop van bedrijfsobligaties. Afgelopen week kocht de ECB voor ongeveer 1,5 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu 19,3 miljard euro bedragen.

    Maandelijks wilde de centrale bank gemiddeld voor 80 miljard euro aan obligaties en andere leningen opkopen. Dit was aanvankelijk 60 miljard, maar op 10 maart dit jaar maakte de centrale bank verschillende nieuwe maatregelen bekend, waaronder een verhoging van de maandelijkse aankopen.

    De euro/dollar noteerde maandag op 1,1172.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  8. forum rang 10 voda 30 augustus 2016 19:19
    Gezonde thuismarkt nodig om mondiaal mee te kunnen blijven spelen
    Onze landbouw in last

    Ruben Eg en Edwin van der Schoot

    UTRECHT - Na de varkenshouders en glastuinbouwers staat nu ook de melkveehouder onder druk. De melkprijzen kelderden de afgelopen drie jaar met ruim 40%. Is er nog toekomst voor onze landbouw?

    „We hebben de beste landbouwuniversiteit, vruchtbare rivierdelta, havens, goede binnenlandse markt en we gaan efficiënt met onze dure grond om.” Landbouweconoom Dirk Strijker (Rijksuniversiteit Groningen) legt uit waarom Nederland zo hoog scoort in de internationale landbouwstatistieken. „Die positie kunnen we handhaven, maar dan moet er wel iets gebeuren”, besluit hij, met name doelend op de situatie in de melkveehouderij.

    Zeven jaar geleden werd in Brussel afgesproken de melkprijzen per 1 januari 2016 los te laten. Het was de zoveelste stap naar meer marktwerking, weg van het klassieke en zwaar gesubsidieerde gemeenschappelijke landbouwbeleid uit Europa. „Dit heeft tot gevolg gehad dat in ons land een kopgroep -en dat bedoel ik niet per se positief- van melkveehouders zichzelf flink in de schulden heeft gestoken bij de bank om grotere stallen te kunnen bouwen”, zegt Strijker. Liefst 250 tot 500 koeien kunnen er in de grootste stallen, waar 80 tot 130 tot voor kort de maat was. „Deze bedrijven kunnen door de gekelderde melkprijs nu in problemen komen.”

    ’Negatief sentiment'

    Hoewel onder meer ook Franse boeren geraakt zijn, komt de klap in Nederland hard aan. Volgens officiële cijfers is de landbouw goed voor een kleine 10% van het bruto binnenlands product. Maar eigenlijk gaat het, volgens rapporten van de Rabobank, alleen de akkerbouwers redelijk goed. Glastuinbouw, melkveehouderij en pluimvee- en varkenshouders kampen allemaal met een ’negatief sentiment.’

    De melkveehouderij is goed voor zo’n 25% van de landbouwmarkt, net als intensieve veehouderij. Glastuinbouw beslaat zo’n 40%, akkerbouw een kleine 10%. Strijker is zelf al langer bezorgd om de intensieve veehouderij: „Bedrijven met varkens en pluimvee hebben structurele problemen. Ongeveer 30 jaar geleden is de intensieve veehouderij, vooral in Brabant, door elke grens heen geschoten.” Hij verwijst naar het draagvlak in de maatschappij en de milieugevolgen.

    De kapitaalsintensieve glastuinbouw zit al jaren in de problemen, door overcapaciteit en ingestorte bijverdiensten uit het leveren van restwarmte. Wel schrijft de Rabobank -waar ruim 80% van de tuinders bankiert- dat ze inmiddels positiever is over de toekomst van de sector.

    Melkveehouders

    Momenteel moeten vooral de melkveehouders oppassen dat zij niet de varkens- en pluimveehouders achterna gaan, waarschuwt Strijker: „Er zijn de afgelopen jaren grote sprongen gemaakt. Maar de sector loopt op tegen ecologische grenzen, en zit aan ’t randje van wat nog kan. De diversiteit is tanende, weilanden worden steeds grotere biljartlakens en een aantal weidevogels zien we niet meer terug.”

    Als sector en overheid nu geen paal en perk stellen, zijn over een aantal jaar ’draconische maatregelen’ nodig. Deze kunnen elke marktwerking om zeep helpen, voorziet de econoom, met een mogelijk groot risico voor de Nederlandse economie: „Hoewel een groot deel van onze landbouwinkomsten niet meer uit primaire productie komt, is een gezonde thuismarkt wel een pilaar onder onze agrarische sector.”

    Ex-bestuursvoorzitter van de Universiteit Wageningen Aalt Dijkhuizen, tevens boegbeeld van de door de overheid in het leven geroepen Topsector Agri & Food, relativeert de wens in te grijpen.„Prijsfluctuaties zijn van alle dag. Nederlandse landbouwsectoren hebben een periode met slechte prijzen achter de rug. Maar de wereldmarkt zal zich opschonen en een deel van de bedrijven zal dat niet overleven. Dat klinkt keihard, maar Nederlandse boeren houden zich in de regel beter staande dan hun internationale concurrenten. ,,De lange termijntrend is goed”, verwijst Dijkhuizen naar de stijgende vraag naar voedsel door de groeiende wereldbevolking.

    Melkprijs

    Dijkhuizen kan zich wel voorstellen dat de €500 miljoen subsidie die Brussel uittrok voor melkveehouders, gebruikt kan worden om de zwakkere bedrijven een exit te bieden. Na drie jaar van daling lijkt voor de melkboeren overigens de bodem in zicht. Branchevereniging LTO verwacht dat de melkprijs weer gaat stijgen. Enkele zuivelfabrieken hebben aangekondigd in september een hogere prijs te betalen.

    Bron: DFT Premium
  9. forum rang 10 voda 30 augustus 2016 20:23
    Koreaanse reder Hanjin bijna failliet

    Inzakkende wereldhandel nekt zeetransporteur.

    (ABM FN-Dow Jones) Faillissement dreigt voor een van de tien grootste reders ter wereld, het Zuid-Koreaanse Hanjin Shipping, nu geldschieters hun steun aan het bedrijf hebben ingetrokken.

    Het bestuur vergadert woensdag over de toekomst van het bedrijf, zei een woordvoerder van Hanjin dinsdag tegen The Wall Street Journal. Een faillissementsprocedure wordt niet uitgesloten.

    Hanjin is qua capaciteit 's werelds negende transporteur van scheepscontainers. Als het bedrijf omvalt, zou dat het grootste faillissement zijn in de sector.

    Reders staan wereldwijd onder druk na jaren van afnemende vraag, met name uit China, nu de wereldwijde handelsstromen afnemen. Sommige bedrijven hebben schepen goedkoop van de hand moeten doen en een aantal kleinere bedrijven ging al failliet.

    In Zuid-Korea zijn de twee grootste zeetransporteurs, Hanjin en Hyundai, al jaren verlieslatend. De Koreaanse oceaanstomers moeten opboksen tegen concurrenten met grotere schepen die samenwerken om de kosten te verlagen.

    Hanjin onderhandelt al sinds mei met geldschieters over zijn schulden. De Koreaanse reder meldde vorige week 500 miljard won bijeen te hebben geschraapt door onderdelen te verkopen, met financiële hulp van zusterconcern Korean Air.

    Maar volgens de geldschieers is een biljoen won nodig om aflopende leningen terug te betalen en betalingsachterstanden aan leveranciers te voldoen.

    De Koreaanse financiele autoriteiten kondigden in juli een fonds van 11 biljoen won aan voor staatsbanken, die hierdoor zouden kunnen afschrijven op slechte leningen van noodlijdende reders en scheepsbouwers.

    Maar de Koreaanse regering heeft ook gezegd dat Hanjin onder curatele zou worden geplaatst als het zijn schulden niet weet te herstructureren.

    Hanjin, waar 4.800 mensen werken, had eind vorig jaar 6,6 biljoen won aan schulden, wat ruim acht keer zo veel was als het eigen vermogen. De grootste geldschieter is staatsbank Korea Development Bank.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  10. [verwijderd] 30 augustus 2016 22:56
    quote:

    voda schreef op 30 augustus 2016 20:23:

    Reders staan wereldwijd onder druk na jaren van afnemende vraag, met name uit China, nu de wereldwijde handelsstromen afnemen. Sommige bedrijven hebben schepen goedkoop van de hand moeten doen en een aantal kleinere bedrijven ging al failliet.

    De grootste geldschieter is staatsbank Korea Development Bank.
    Mooi dat economisch herstel .....
  11. forum rang 10 voda 1 september 2016 18:08
    IMF hint op neerwaartse bijstelling mondiale groei

    Grote economieën moeten actie ondernemen.

    (ABM FN-Dow Jones) Onvermogen van beleidsmakers om diepgewortelde problemen in de grootste economieën van de wereld aan te pakken, zorgt ervoor dat de wereldeconomie in de sterkste groeivertraging zit in bijna dertig jaar. Dit schreef het Internationaal Monetair Fonds in een rapport dat donderdagmiddag verscheen voorafgaand aan de G20 bijeenkomst in China aankomend weekend.

    En het leed is nog niet geleden, volgens het IMF. De organisatie, die zetelt in Washington, zinspeelde daarmee op een neerwaartse bijstelling van de verwachtingen voor de wereldwijde economische groei.

    "Zonder krachtige beleidsmaatregelen zal de wereld langer last houden van tegenvallende groei", zei de voorzitter van het IMF, Christine Lagarde. Macro-economische data duiden er volgens het IMF op dat de groei van de wereldeconomie dit jaar verzwakt. En wanneer de organisatie zijn groeiverwachting voor 2016 opnieuw neerwaarts bijstelt, ten opzichte van de huidige 3,1 procent, zou dit het traagste groeitempo kunnen betekenen sinds de financiële crisis in 2009.

    Volgens het IMF heeft de Amerikaanse economie te lijden onder de sterke dollar, zwakke export en matige vooruitzichten voor de lange termijn. Daarom is de kans groot dat de organisatie zijn groeiverwachting van 2,2 procent voor de Verenigde Staten naar beneden zal bijstellen in zijn volgende World Economic Outlook, begin oktober.

    Ondertussen kampt Europa nog altijd met de naweeën van de financiële crisis, zoals hoge staatsschulden en werkloosheid. Japan blijft flirten met een recessie, in China vertraagt de economie en de gedaalde olieprijzen zorgen nog altijd voor problemen in opkomende markten als Brazilië en Rusland, twee landen waar de economie voor het tweede jaar op rij zal krimpen.

    De grootste economieën van de wereld slaagden er tot nu toe niet om langetermijngroei te bevorderen via een hogere productiviteit, oordeelde het IMF. Meer dan twee jaar geleden beloofden de landen van de G20 nog dat de groei in 2018 2 procentpunt hoger zou uitkomen, maar binnenlandse politiek heeft die doelstelling gedwarsboomd. En bij zwakkere groei dreigen investeringen af te nemen en de handel af te zwakken. Verder is het IMF bezorgd over de ontwikkeling van de loongroei voor de middenklasse en laagbetaalden.

    "Deze ontwikkelingen dreigen een nieuwe negatieve dynamiek te creëren, waarbij de politieke maatregelen uitblijven die moeten zorgen voor de structurele hervormingen die nodig zijn om de groei te bevorderen", waarschuwde de organisatie.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  12. forum rang 10 voda 5 september 2016 19:13
    DIT WIL JE NIET GELOVEN !!!

    ECB kocht al voor 1.000 miljard euro aan staatsobligaties

    Centrale bank kocht iets meer in dan week eerder.

    (ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft afgelopen week voor 11,1 miljard euro aan staatsobligaties opgekocht, iets meer dan een week eerder. Dit bleek uit nieuwe cijfers van de centrale bank die maandag werden gepubliceerd.

    Door de aankopen in de week eindigend op 2 september steeg de teller op weekbasis met 11,1 miljard euro van 990,8 miljard naar 1.001,9 miljard euro. Een week eerder kocht de centrale bank voor 10,3 miljard euro aan staatsobligaties op.

    De waarde van de gekochte covered bonds steeg afgelopen week van 189,2 miljard naar 190,7 miljard euro en voor asset-backed securities kwam de teller uit op 20,1 miljard euro, iets minder dan de 20,2 miljard euro een week daarvoor.

    Recent startte de centrale bank ook met de aankoop van bedrijfsobligaties. Afgelopen week kocht de ECB voor ongeveer 1,2 miljard euro aan bedrijfsobligaties op, waarmee de totale aankopen nu 20,5 miljard euro bedragen.

    Maandelijks wilde de centrale bank gemiddeld voor 80 miljard euro aan obligaties en andere leningen opkopen. Dit was aanvankelijk 60 miljard, maar op 10 maart dit jaar maakte de centrale bank verschillende nieuwe maatregelen bekend, waaronder een verhoging van de maandelijkse aankopen.

    De euro/dollar noteerde maandag op 1,1145.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  13. forum rang 10 voda 6 september 2016 19:03
    Wat een Crap, de enige die er weer aan gaat verdienen is weer de "Overheid" !!

    Super 95 niet meer te tanken vanaf januari

    De brandstof Super 95 verdwijnt. Vanaf 1 januari zal de brandstof niet meer verkrijgbaar zijn en dat terwijl blijkt dat zo’n 70% van de benzinerijders voor die brandstof kiezen.

    E10 komt in de plaats

    De benzine zal vervangen worden door SP95-E10. Dat is een brandstof die voor 10% bestaat uit bio-ethanol en die kortweg E10 heet. Voor de meeste moderne wagens vormt die brandstof geen enkel probleem, maar er zijn uitzonderingen. Auto’s van voor 2010 zijn al een stuk minder compatibel en wie met nog oudere benzinewagen rijdt, zal moeten omschakelen op Super 98.

    Prijs gaat omhoog

    1/1 DIA'S © Auto55.be

    Super 98 kost wat meer dan de brandstof met octaangetal 95, maar ook E10 wordt naar alle waarschijnlijkheid duurder dan de brandstof die ze vervangt. Eén tot drie eurocent extra is niet onrealistisch.

    Waarom moet Super 95 weg?

    De beslissing van de overheid, die zopas in een Koninklijk Besluit werd gegoten, is een maatregel om ervoor te zorgen dat de transportsector zich tegen 2020 bedient van ten minste 10% hernieuwbare energie. Ethanol valt onder die noemer.

    Als uw brandstof ook duurder wordt vanaf januari, komen deze tips om op brandstof te besparen goed van pas:

    www.msn.com/nl-nl/auto/nieuws/super-9...
  14. forum rang 10 voda 8 september 2016 20:32
    Ach ja, :-)

    Beleggingsadvies van de minister van Financiën

    Volgens de minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zijn wij ziek. U en ik lijden aan een posttraumatisch stresssyndroom (PTSS). "Zelfs het kleinste zuchtje tegenwind wordt meteen neergezet als het begin van de volgende crisis", zei de PvdA-minister dinsdagavond tijdens een toespraak bij de Europese denktank Bruegel in Brussel.

    Het syndroom is volgens Dijsselbloem merkbaar in de actie en reactie van de Europese economie. "Neem de grote koersschommelingen op de aandelenmarkten begin dit jaar", zei Dijsselbloem. "Of hoe de markten zich gedroegen in de aanloop naar het Brexit-referendum." De minister weet ook hoe u en ik zo ziek geworden zijn: dat is gekomen door "het trauma van 2008-2010", refererend naar de economische crisis. Inmiddels gaat het iets beter met de economie, maar Dijsselbloem betreurt dat dit nog niet terug te zien is in de media.

    Beursgenoten mogen zich volgens ons vrijwaren van deze ziekte. Was Beursgenoten niet diegene die op 17 januari zei dat de AEX van toen 385 punten nog deze zomer op 450 punten zou kunnen komen te staan?

    Waakzaam

    Beleggen laat zich niet vangen in economische modellen. Dat willen wij de minister vertellen. De minister heeft makkelijk praten: zo gaat de minister ervan uit dat u 1,63% spaarrente krijgt. De werkelijkheid is dat we nog geen 0,3% kunnen vangen. Daarnaast gaat hij er ook vanuit dat u (over grotere bedragen) uw vermogen belegt en een nettorendement genereert van 5,5%. Tja en red u dat niet, dan hebt u pech. De minister van Financiën heeft last van een andere ziekte, dat zal ik u op ons symposium vertellen. Wij willen niemand schofferen, maar dat ze in Brussel en Den Haag bezig zijn om uw geld in hun zakken te krijgen dat moge inmiddels duidelijk zijn. Het medicijn is beleggen.

    Beursgenoten is altijd weer op zoek naar parels. Neem nu de parels uit ons magazine welke volgende week verschijnt:

    Eerste aandeel: beleggen is vooruitzien.

    Haar prestaties zijn de laatste jaren middelmatig, maar op financieel gebied zit er flink schot in de zaak. Het gebroken boekjaar 2015/2016 zal met een beperkt verlies worden afgesloten, maar 2016/2017 ziet er meer dan goed uit. Recent zijn er weer twee activa verkocht, wat een boekwinst levert van €32 mln. Dat zal meetellen voor het boekjaar 2016/2017. De balans is ook in orde: het eigen vermogen bedraagt €100 mln waarvan €80 mln aan liquide middelen. Op de balans staat een positie van €5 mln vastgoed, wat €1,3 mln huur oplevert op het percentage welke ze bezit. Nu: u mag zelf na het lezen van deze analyse daar een waarde aan hangen. Als u deze parel leest dan zult u zeggen: ik stond erbij en keek erna, maar zag het niet. Dat is waarom Beursgenoten voor u op jacht is naar kansen.

    Tweede aandeel: kijk in de VS

    Dit is een kleiner bedrijf in Amerika (mkt cap.: $180) dat wagons ontwerpt en produceert. Het bedrijf heeft een slecht kwartaal achter de rug met een klein verlies, wat veroorzaakt werd door productieproblemen met een nieuw type wagon. Het orderzoek ontwikkelt zich echter wel goed en kostenbesparingen zullen de winstgevendheid verbeteren. De balans is gezond en het aandeel is nu goedkoop: het noteert op 70% van de tastbare boekwaarde en op 25% van de omzet. EV/Ebitda is nu nog maar 2x, al zal die dit jaar iets omhooggaan doordat de EBITDA wat lager is. Een redelijk veilige belegging met een redelijk dividend en een ijzersterke balans. Beperkte insider buying bevestigd dit en daardoor lijkt het ook een overnamekandidaat.

    Bron?

    Geert Schaaij (Beursgenoten)

    www.youtube.com/v/qrZOSbr_PLs?start=1...
  15. [verwijderd] 10 september 2016 17:17
    Het opkoopprogramma zou eigenlijk deze maand stoppen, de ECB besloot er nog 6 maandjes aan te plakken en te verhogen van 60 miljard naar 80 miljard euro inkoop per maand.
    Tot op heden merkt niemand er wat van.

    De spaarrente doet nu 0,30%(ING afgelopen week)

    Stelling: de spaarrente doet zomer volgend jaar -2% rente, de deflatie doet 3%...dan is dat toch netto +1% rendement?

    Iedereen gaat voor cash, bankfilialen verdwijnen steeds sneller uit drukke woonwijken, de filialen/winkels die er nog zijn bieden geen stortingsmogelijkheden meer, maar waarom zou je je geld ook afgeven aan een NL-grootbank?
    Zet het liever op een sleutelhanger, ring, vingerafdruk, GSM-toestel, ballpoint oid(fintech)
  16. [verwijderd] 10 september 2016 17:58
    Stel dat het spul dat de ECB tot op heden heeft gekocht(balans ECB nu totaal >€3,0 triljalala) ook overgaat naar negatieve rendementen, dan heb je toch een Tijdbom zonder stop-mechanisme?

    Ze moeten met nieuwe plannen doorkomen, opkopen van Europese Bleu Chips ala Unilever, Proctor and Gamble, Akzo, dat soort werk dus.
    In Japan is dat toch ook gemeengoed geworden! heel veel 5% belangen die nog dagelijks aandikken...
  17. whammy 11 september 2016 12:03
    Conclusie uit het artikel: Centrale Banken hebben de macht in alle sectoren van een gevestigde maatschappij.
    De invloed van centrale banken is de belangrijkste factor in de hedendaagse economie. De centrale banken bepalen de rente, de wisselkoersen en binnenkort ook de aandelenkoersen. Ze zetten targets voor groei en inflatie en mogen alle conventionele en niet-conventionele monetaire wapens gebruiken om dat doel te bereiken.
    De vergelijking met een oorlog en de tunnellogica die dat met zich meebrengt, is niet ver te zoeken. Regels en conventies zijn schijnbaar niet meer van toepassing. Ze beslissen in volledige onafhankelijkheid en dus er is bijna geen democratisch debat.
    www.tijd.be/opinie/algemeen/Het_belei...
20.965 Posts
Pagina: «« 1 ... 954 955 956 957 958 ... 1049 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,71 +0,08%
EUR/USD 1,0724 +0,25%
FTSE 100 8.094,48 +0,67%
Germany40^ 17.969,60 -0,66%
Gold spot 2.327,36 +0,49%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,72%
Flow T...
+5,48%
NX FIL...
+3,24%
Fugro
+3,14%
JUST E...
+1,77%

Dalers

ADYEN NV
-11,83%
VIVORY...
-4,92%
WDP
-4,62%
Alfen ...
-2,09%
BAM
-1,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links