Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,560 19 apr 2024 17:35
  • +0,100 (+0,69%) Dagrange 14,280 - 14,670
  • 608.744 Gem. (3M) 541,2K

SBM Offshore - on topic - augustus 2016

423 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 22 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Bokie 11 augustus 2016 17:15
    quote:

    Dutchtenor schreef op 11 augustus 2016 17:08:

    @chela, dank! Vanuit zonnige Frankrijk geen kans om mee te luisteren.
    Ik neem aan dat er niets over de verzekeringsclaim werd verteld, geen ontwikkelingen daar. Mocht er iets uitkomen dan zal dat positief zijn, niets ingecalculeerd dus geen resultaat zal niet van invloed zijn oo de koers.
    Zonnige toekomst lijkt me, geen serieuze ruimte naar beneden. Mag wel ook na al die jaren. Voor iedereen -enkeling uitgezonderd- gefeliciteerd!
    Aandeleninkoop is leuk en geeft een positieve boost, maar die aandelen komen ook weer op de markt, aangezien een deel voor het personeel bestemd is. Ik verwacht daar op termijn minder van. Benieuwd hoe de shorters gaan reageren, weinig wol voor hen.
    Over de verzekeringsclaim heb ik een tijd geleden aan Nicolas Robert gevraagd hoe het daar mee was.

    Zijn reactie:

    You are correct in stating that it has been a long time since we’ve provided any information regarding the Yme insurance claim. Reason for this is that the claim is still ongoing as you suggest. Unfortunately, we do not have a timeline to a settlement in this case. Once there is an outcome we will mostly likely issue a press release announcing any details.
  2. forum rang 7 ff_relativeren 11 augustus 2016 17:41
    de markt vertaalt de halfjaar-resultaten , en het vasthouden aan de guidance , als positief.
    Mooie koersstijging vandaag.

    mbt tot de aandelen-inkoop ; volgens mij worden de aandelen gewoon op de beurs terug gekocht.
    De gesloten periodes die genoemd worden betekenen m.i. dat er een begin- en een einddatum gemeld kan worden per terugkoop-volume. Waarbij de 3e partij in feite als broker fungeert.

    @ Geef_Kwaliteit_de_Tijd ; fijn dat je weer terug bent op dit forum.
    It has been a while.
  3. forum rang 4 guusje 11 augustus 2016 18:09
    Al met al een mooi dagje waar de meeste beleggers niet op gerekend had, als de olieboer meer voor zijn vaten olie krijgt dan kunnen de olie gerelateerde aandelen mooi mee liften, duimen maar dat de olie prijzen weer wat omhoog willen gaan en niet betrekkijk is.

    Eigen aandelen SBM inkoop zal de koers wel goed doen het is een behoorlijk pakket.
  4. Geef_Kwaliteit_de_Tijd 11 augustus 2016 19:54
    Dank je FF! Maar reken niet teveel op mij, heb nu nog even vakantie dus allemtijd, maar volgende week weer aan de slag en vrees dat ik niet al teveel prioritijd aan het forum zal geven. Maar met SBM in topvorm kwam het forum weer even op de radar. Volgende maand krijgen we onze eerste, ik wil wat investeren voor pakweg 18jaar om daarna wellicht een deel van de studie te kunnen financieren;) SBM lijkt me een prima kandidaat, zeker nu er weer dividend wordt uitgekeerd, toch?
  5. [verwijderd] 11 augustus 2016 22:26
    quote:

    Geef_Kwaliteit_de_Tijd schreef op 11 augustus 2016 19:54:

    ......
    Volgende maand krijgen we onze eerste, ik wil wat investeren voor pakweg 18jaar om daarna wellicht een deel van de studie te kunnen financieren;) SBM lijkt me een prima kandidaat, zeker nu er weer dividend wordt uitgekeerd, toch?
    @ Geef_Kwaliteit_de_Tijd Alhoewel ik SBM een goede lange termijn belegging acht, is 18 jaar wel erg lang gelet op het peak oil verhaal en de nagestreefde CO2-reductie.

    Waarom doe je niet wat mijn ouders deden bij mijn geboorte, te weten 'laying down' 60 kisten vintage port die pas op je 18e jaar kunnen worden aangesproken. Mijn kistjes waren uit het vintage jaar 1950 en de port is fluweelzacht. Helaas heb ik nog maar 7 kistjes over. Bij nader inzien wellicht de beste investering van mijn ouders!
  6. Gregoor 11 augustus 2016 23:56
    quote:

    AdrianaRich schreef op 11 augustus 2016 10:00:

    @Gregoor: pagina 7 :

    (citaat)

    ". The repurchase program is expected to be completed no later than the end of 2016, and it will be accomplished under the authorization granted by the Annual General Meeting of Shareholders of the Company held on April 6, 2016. The execution of the share repurchase program will be done under the terms of an engagement letter with a third party, performed in compliance with the safe harbor provisions for share repurchases, and therefore transactions may be carried out during closed periods. In accordance with the European Market Abuse Regulation, the Company will inform the market on the progress made in the execution of this program through weekly press releases and updates on its website. The share repurchase program does not obligate the Company to acquire any amount of shares, and it may be suspended at any time at the Company’s discretion." (einde citaat)

    Bron: SBM Offshore 2016 halfjaarcijfers
    Daarmee wordt niet bedoeld dat er ook buiten de beurs om gehandeld wordt. Ik was al bang dat dat de oorzaak was dat men dacht dat dat wel zo is. Hoewel ik niet zeg dat dat niet kan (maar verwacht het niet), staat dat er niet.

    Insiders bij een bedrijf (management en andere personen met o.a. financiele voorkennis op normale beleggers), mogen gedurende een bepaalde periode niet handelen in de aandelen van het bedrijf. Dit heet de 'closed period'. Dit is vaak 1 of 2 maanden voor de cijfers uitkomen. Immers is de financiele afdeling/management bij een bedrijf dan al even op de hoogte hoe het resultaat er uit gaat zien. Zie voor meer info www.investopedia.com/terms/c/closeper...

    Wat in het persbericht staat, is dat omdat de aandeleninkoop door een 3e partij uitgevoerd wordt, er ook in de 'closed periods' aandelen ingekocht mogen worden. Die 3e partij is immers niet op de hoogte van meer kennis over het bedrijf dan de normale belegger.
  7. Gregoor 12 augustus 2016 00:04
    quote:

    Chela schreef op 11 augustus 2016 14:29:

    Oké, vanmiddag de c.c. even teruggehoord en dit haalde ik eruit:

    Financieel.
    - schulden project financiering worden de komende vijf jaar gehalveerd (54%)
    - marge op L&O backlog 63%
    - Chabas: downtime Deep Panuke, Thunderhawk en Cidade de Paraty is
    not meaningful financially
    - MLP verhaal blijft in beeld als toekomstige financieringsbron

    Libra-Sépia tenders.
    Chabas kwam met: we take no risks, gaan voor de langere termijn en niet voor het korte termijn gewin. Daarnaast zijn banken niet meer zo happig op een grote Brazilië exposure, hoewel het nog wel te financieren valt.
    Van Rossum later in wat algemenere zin: we hebben onze lessen geleerd. Vanaf nu: discipline.

    Concurrentiepositie SBM n.a.v. vraag over fusie National Oilwell en Varco die ook FPSO's willen bouwen.
    Chabas: experience matters, deze partijen hebben enkel een aankondiging gedaan.
    Verder: gezien de ruime kaspositie sluit Chabas een overname (opportunity) niet uit.

    Turritella.
    Het fysieke voorbereidende werk is gedaan, het wachten is nog op een overheidspermit voor Shell én de FPSO voor first oil. Zou deze maand nog moeten komen.

    Compliance.
    Lagendijk:
    DOJ investigation: nog geen nieuws. Was geheropend omdat een door de Braziliaanse MPF aangeklaagde SBM official de Amerikaanse nationaliteit had.
    Heropening is in context van het Nederlandse OM onderzoek.

    Sluiting Brasa/Paenal.
    Chabas: niet aan de orde. De werven zijn van belang voor de local content (overbrengen talent en technologie) en zoeken werk op andere markten. Geen uitzonderlijke situatie voor een werf.

    Overall.
    Blijven investeren in capaciteit om straks bij de turnaround winnend te zijn.
    Dank je voor het verslag. Haal hier heel duidelijk 2 zaken uit.

    1. De geruchten over de tenders in Brazilie klopten in ieder geval. SBM wil geen grote risico's nemen en daarom te goedkope offertes afgeven. Dat het in Brazilie dan als technische diskwalificatie wordt gemeld kan ik niet direct plaatsen. Maar dit zal wel te maken hebben met dat ze niet aan bepaalde eisen willen voldoen omdat daar ook financiele risico's aan kleven.

    2. Men is actief aan het kijken voor een overname. Dit blijkt ten eerste uit bovenstaande woorden van Chabas. Daarnaast uit het persbericht van woensdag. Immers werd toen al aangegeven dat de financieringsruimte verruimd is. Vond dat toen al opvallend, omdat SBM nu juist een erg positieve cashflow heeft met L&O wat bijna allemaal geld genereerd. Dan blijft voor mij alleen de optie over dat ze geld willen kunnen aanwenden voor overnames (eventueel aangevuld met de gebruikelijke plaatsing van nieuwe aandelen bij HAL ;).

    In het persbericht stond het volgende:
    "The Company, together with its core relationship banks, signed an amendment to its Revolving Credit Facility (RCF) on April 18, 2016 providing headroom improvements to the leverage and interest coverage ratios. The agreed upon amendments, combined with a strong cash position, provide the Company with a larger degree of flexibility given the current industry downturn."

    Dat laatste is natuurlijk uit te leggen als dat ze zelf meer geld nodig kunnen hebben voor eigen voortbestaan. Maar vanwege wat ik hier boven al aangaf verwacht ik hier juist het tegenovergestelde. Gebruik maken van het negatieve marktsentiment en kijken waar koopjes gehaald kunnen worden. Wederom geheel in lijn met het gedachtegoed van HAL :)
  8. Gevelboer 12 augustus 2016 07:55
    quote:

    AdrianaRich schreef op 12 augustus 2016 07:43:

    @Gregoor Duidelijk ! :D

    En Petrobras maakt winst...?!
    Leuk !!!

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-120816-051/Petr...

    :D
    Maar iets minder leuk (op korte termijn), afwachten wat ze volgende maand gaan vertellen:
    Het concern blijft bij zijn desinvesteringsdoel en komt in september met een nieuw strategisch plan naar buiten.
  9. [verwijderd] 12 augustus 2016 08:58
    quote:

    Geef_Kwaliteit_de_Tijd schreef op 11 augustus 2016 19:54:

    ...... Maar met SBM in topvorm kwam het forum weer even op de radar. Volgende maand krijgen we onze eerste, ik wil wat investeren voor pakweg 18jaar om daarna wellicht een deel van de studie te kunnen financieren;) SBM lijkt me een prima kandidaat, zeker nu er weer dividend wordt uitgekeerd, toch?
    Ik doe even de aanname dat je een goede spreiding toepast.

    Je zou kunnen kijken naar oliegerelateerde bedrijven.
    Daarnaast zou je kunnen kijken naar bijv. goudgerelateerd.
    De ene up, de andere down en vice versa, veelal.
    De toekomst altijd in de gaten blijven houden, voor de ontwikkelingen van nieuwe energie die de oliebranche komen plagen.

    Ik zeg normaal nooit iets...maar kijk eens naar :
    evolutionmining.com.au/

    Misschien is zoiets een leuk toekomstcadeau, voor je kindje?
    Waarmee alvast gefeliciteerd !!!!! :D

    En nooit te vergeten: buy low!!!!
    Uiteraard geldt altijd, dat er geen garanties zijn.
    Dus doe vooral ook zélf je huiswerk, voordat je een stap zet :D

    :D
  10. [verwijderd] 12 augustus 2016 08:59
    quote:

    Jan70 de kleine belegger schreef op 12 augustus 2016 07:55:

    [...]
    Maar iets minder leuk (op korte termijn), afwachten wat ze volgende maand gaan vertellen:
    Het concern blijft bij zijn desinvesteringsdoel en komt in september met een nieuw strategisch plan naar buiten.
    Ik ben gek op strategische plannen. Desinvesteringsdoelen kunnen heel strategisch zijn.
    Daarnaast ben ik dol op grenzen. Die zijn er om verlegd te worden!!!

    :D
  11. Chela 12 augustus 2016 12:52
    En nog een paar adviesverhogingen:
    SBM Offshore: naar 15 van 14 euro (buy) - Canaccord Genuity
    SBM Offshore: naar 13,1 van 12,8 euro - JP Morgan

    Canaccord was blijkbaar onder de indruk van het aandeleninkoopprogramma.
    Op de c.c. legde de analist de nadruk op "one of the few with a large cash position".
423 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 ... 22 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links