Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

  • 15,890 23 apr 2024 17:35
  • +0,380 (+2,45%) Dagrange 15,490 - 15,930
  • 3.205.231 Gem. (3M) 3,5M

ABN AMRO AUGUSTUS

83 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 15 augustus 2016 15:47
    'Voorziening drukt winst ABN AMRO'

    Gepubliceerd op 15 aug 2016 om 11:29 | Views: 3.258

    AMSTERDAM (AFN) - De compensatie voor mkb-klanten met ongeschikte rentederivaten heeft de winst van ABN AMRO vorig kwartaal gedrukt. Analisten verwachten in doorsnee dat de bank daardoor woensdag een lagere nettowinst zal presenteren dan een jaar eerder.

    De analisten voorzien gemiddeld een nettowinst van 321 miljoen euro voor ABN AMRO, tegen 600 miljoen euro een jaar eerder. Gecorrigeerd voor eenmalige posten kwam de onderliggende winst naar verwachting uit op 592 miljoen euro. Dat zou slechts 8 miljoen euro minder zijn dan in het tweede kwartaal van 2015.

    De operationele opbrengsten en kosten kwamen volgens de ABN-watchers vorig kwartaal iets hoger uit dan een jaar eerder. De operationele winst bedroeg naar schatting 919 miljoen euro, waarmee het resultaat per saldo met bijna 5 procent zou zijn gestegen.

    Innovatie

    ABN AMRO gaf begin juli aan dat de voorziening voor de compensatie in de rentederivatenkwestie werd verhoogd van 121 miljoen naar 360 miljoen euro. Dit was het gevolg van de nieuwe regeling, waardoor meer klanten voor compensatie in aanmerking komen. Alle betrokken banken stemden in met die oplossing voor de zaak.

    De bank deed bij de presentatie van de resultaten van het eerste kwartaal, in mei, geen voorspellingen voor heel 2016. Topman Gerrit Zalm zei wel nog altijd te zoeken naar aanvullende manieren om kosten te besparen, efficiënter te werk te gaan en verder te investeren in digitalisering en innovatie. Daarover verwachtte hij in de tweede helft van dit jaar meer bekend te kunnen maken.
  2. forum rang 10 voda 15 augustus 2016 19:11
    Beursblik: derivatenregeling halveert winst ABN AMRO

    Analisten zien stabiel onderliggend resultaat.

    ABN AMRO zal woensdag de helft minder winst rapporteren over het tweede kwartaal, door de compensatieregeling die de bank heeft toegezegd aan mkb-bedrijven met een rentederivaat. Afgezien van die post blijft het resultaat echter op peil. Dat is de gemiddelde verwachting van 19 analisten, samengesteld door de bank zelf.

    Zij voorzien een nettowinst van 310 miljoen tegen 600 miljoen euro een jaar eerder.

    Exclusief de schadepost van 271 miljoen euro voor de compensatieregeling komt de winst naar schatting uit op 592 miljoen euro, slechts 8 miljoen euro lager dan een jaar eerder.

    In het cijfer zit ook een geboekte winst op het verkochte belang in Visa Europe, die door analist Albert Ploegh van ING wordt geraamd op 119 miljoen euro.

    De analist verwacht dat de aandacht van de markt zal uitgaan naar de rentebaten en rentemarge, de houdbaarheid van de vrijvallende voorzieningen en een update over de probleemleningen in de sector energie, grondstoffen en transport (ECT).

    De voorzieningen voor slechte leningen, die vorig jaar verwaarloosbaar waren door vrijvallende eerdere voorzieningen, worden gemiddeld op 130 miljoen euro geraamd, wat nog altijd laag is.

    De nettorentebaten zullen naar verwachting uit komen op 1,54 miljard euro, vrijwel gelijk aan een kwartaal eerder, en de fees en provisies op 435 miljoen euro. Daarmee zou de rentemarge licht dalen van 151 naar 148 basispunten sinds het eerste kwartaal.

    De operationele winst voor belastingen komt naar verwachting uit op 508 miljoen euro voor de retailbank, 54 miljoen euro voor de private bank en 229 miljoen euro voor de zakenbank.

    Het onderliggende rendement op eigen vermogen (waarbij ABN AMRO ervoor kiest te doen alsof de renteswap-schikking niet ten koste gaat van het behaalde rendement) komt naar verwachting uit op 13,9 procent, wat nog altijd zeer hoog is, hoewel niet zo hoog als de uitschieter naar 15,3 procent van een jaar eerder.

    De verwachte kosten-ratio van 57,5 procent is iets beter dan de 59 procent een jaar eerder en veel beter dan de 67 procent in het eerste kwartaal. Een update over verdere kostenbesparingen wordt in de tweede helft van het jaar verwacht, volgens Ploegh.

    De kernkapitaalratio stijgt een fractie naar 15,9 procent, terwijl de belangrijke leverage ratio - een ruwe maatstaf voor het eigen vermogen als percentage van de totale uitstaande risico's - naar verwachting stabiel blijft op 3,7 procent.

    Het aandeel ABN AMRO sloot maandag op een rustig Damrak 0,4 procent hoger op 17,45 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  3. [verwijderd] 16 augustus 2016 15:54
    Fed-bestuurder: rentestap september is optie

    Gepubliceerd op 16 aug 2016 om 15:41 | | Onderwerpen: Federal Reserve

    NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De mogelijkheid van een Amerikaanse renteverhoging in september wordt door de markt onderschat. Dat zei president William Dudley van de Federal Reserve van New York dinsdag.

    ,,We komen dichter bij het punt dat het gepast is om de rentetarieven verder te verhogen, denk ik'', zei Dudley, die vicevoorzitter is van de Fed-commissie die over de renteverhogingen gaat, in een interview. Een verhoging in september is een optie, zo beaamde hij.

    Investeerders verwachten door de bank genomen nog maar één rentestap tussen nu en het einde van volgend jaar. De kans dat die stap nog dit jaar plaatsvindt wordt door kenners in de markt nu geschat op één op vijf, zo blijkt uit berekeningen van Bloomberg. Die inschattingen zijn volgens Dudley te laag.
    - See more at: www.debeurs.nl/Beursnieuws/ANP-160816...
  4. forum rang 4 Dicall69 16 augustus 2016 16:47
    quote:

    Red_ schreef op 16 augustus 2016 16:43:

    [...]

    hopelijk worden ze goed ontvangen net als bij ING. dat vervelende rente derivaten dossier gaat alleen de winst flink drukken vrees ik
    Of minder flink drukken en dan kan de koers flink omhoog !!!
    De ongelovigen gaan morgen flink nat bij betere cijfers gaat de koers ruim boven de € 18,- !!!
  5. [verwijderd] 16 augustus 2016 19:52
    quote:

    Dicall69 schreef op 16 augustus 2016 16:47:

    [...]

    Of minder flink drukken en dan kan de koers flink omhoog !!!
    De ongelovigen gaan morgen flink nat bij betere cijfers gaat de koers ruim boven de € 18,- !!!
    Wat een vreemde stelling. Waarom gaan ongelovigen nat bij betere cijfers en een hogere koers? Als je er niet in geloofd bezit je geen ABN en kun je niet nat gaan. Heb je ze wel, dan ga je er als ongelovige bezitter bij een hogere koers toch op vooruit. Ik snap je niet?!
83 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Waarom de nieuwe doelstellingen van ABN Amro een vleugje ambitie missen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links