Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABLYNX Augustus 2016

688 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 de tuinman 9 augustus 2016 23:51
    quote:

    pe26 schreef op 9 augustus 2016 21:20:

    [...]

    Een heftige dag voor aandeel Ablynx.
    Sommige namen een stevig voorschot op deze ACR scores de voorbije maanden:).

    De reactie is inderdaad te vergelijken met 17 december 2015, zoals destijds bij Galapagos.

    Eerst stijging 15%, en dan bij lager volume koers in elkaar beuken.
    Zelf stond ik toen perplex.

    Is onderdeel van de handel, maar feitelijk vooral een KT-reactie.

    Voorzover ik de scores Ablynx goed kan beoordelen, vind ik de ACR50 en vooral ACR70 scores wel goed tot zeer sterk in de 225mg groep.

    Het placebo effect is daar veel minder een issue.

    ACR50 Week 24 225mg 2-weeks: 59% -/- 39% = 20% remissie placebo adjusted
    ACR70 Week 24 225mg 2-weeks: 43% -/- 17% = 26% remissie placebo adjusted

    De huidige RA medicijnen alsook degene die Fase 3 ingaan, kunnen niet overwegend (>55% ACR 50) tot in belangrijke mate (>35% ACR70) een verbetering bewerkstelligen.

    Daarom zijn AbbVie en Gilead/Galapagos ook verder op zoek naar combi's (JAK+BTK c.q. SYK).
    Vind de scores ALX-0061 binnen ACR 50/70 bemoedigend.
    Daarbij is DAS28 verbetering naar tijdgelang ook duidelijk zichtbaar.

    De placebo groep binnen de MTX studie ALX-0061 heeft eerder MTX gehad, maar in welke mate... Gemiddelde duur ad 7,4 jaar is ook lager dan duur RA bij ALX-0061 groepen.

    Binnen IL-6 klasse blijft ALX-0061 een aantrekkelijk molecuul.
    Ten opzichte van leidende molecuul Roche (Tocilizumab) heeft ALX-0061 wel degelijk vele voordelen.

    Genoeg andere pharma spelers die interesse zullen tonen, mocht AbbVie afhaken dunkt mij.
    Galapagos kreeg 20 Big Pharma te spreken t.b.v. Filgotinib (RA), en dus zal ALX-0061 ook op veel aandacht kunnen rekenen.
    Big Pharma als Merck en Bristol Meyers kampen met teruglopende RA-omzet (Remicade EU) en (Orencia), en daarbij zal ook een Celgene zich kunnen roeren.

    Galapagos koers herstelde zich week na 17/12.
    Ablynx zal duidelijk moeten zijn richting haar grootaandeelhouders, en dan zal herstel voor dit aandeel ook intreden; het afgegeven statement in haar PB vanochtend zal het management verder moeten duiden.
    In de tijd voor de Gil/Gal deal was het aandeel behoorlijk opgepompt.
    Dit zie ik niet bij Ablynx.

    PE, heb jij nog de onderzoeken vergeleken van Ablynx?
    En dan doel ik op de mono en combi-therapie. Ik vond de verschillen nogal opvallend.
  2. wattedoen 9 augustus 2016 23:56
    quote:

    KeepTHeFaith schreef op 9 augustus 2016 22:54:

    [...]
    Waarschijnlijk, misschien net niet goed genoeg om Abbvie te verleiden maar misschien lokt dit net wel belangstelling vanuit een andere hoek. Ben zo verstandig geweest om na het onverwacht afhaken van Abbvie bij Gala niet onmiddellijk uit te stappen dus ga ik dat hier zeker niet doen bij voorbaat.
    Spannend, we gaan het zien. Succes!
  3. [verwijderd] 10 augustus 2016 07:26
    tja, en nu...

    De webcast gisteravond nog eens goed aangehoord, het duo Edwin en Robert spatten niet van het scherm. Een waanzinning monotoon verhaal, als ik het beste product zou presenteren proef en voel je het enthousiasme in mijn stem en zeker in mijn antwoorden op vragen. Beide heren voelde wat teneergeslagen.

    Stel je kijkt helemaal niet naar de placebo groep en het verschil in onderzoeken, dan is Vobar ietjes beter dan bv Filgotinib en beter dan de concurrenten. Kijk je wel naar placebo, dan kan Vorab redelijk afgeschreven worden als kanshebber. Ook de analyse van pe bij de hogere ACR en de DAS score is te positief, het placebo effect blijft behoorlijk. Zit er dan een fout in de studie, heeft Ablynx dit niet voorzien....veel te veel vragen en twijfels.
    Bij mono was twijfel, de tocil groep presteerde bijzonder goed, en nu de placebogroep.
    Studieresultaat moet eenduidig zijn, helder en transparant. Niets van dit alles bij Vobar, je begrijpt het ik ben gisterochtend volledig uitgestapt en stap weer in als de koersreactie anders is dan mijn verwachting. Inmiddels al een goede voorsprong opgebouwd gebaseerd op het huidige koersniveau.

    Nog toegevoegd, shorters hebben voorlopig het juiste pad bewandeld. Daardoor verwacht ik weinig van een koersstijging en zal het modderen worden op dit of een lager niveau.
  4. Hunter300 10 augustus 2016 08:39
    Even over de DAS: zelfs als we de placebo van 49% afhalen komt deze nog op 30% te staan. Nog steeds een van de hoogste scores. En dan hebben we de placebo van de concurrenten nog niet eens afgetrokken. Valt het kwartje nu nog niet? Over de presentatie van CEO enCMO: beide heren zijn toe aan pensioen, qua leeftijd, Onno van GLPG is nog piepjong vergeleken met deze heren.
  5. Spreidstand 10 augustus 2016 08:52
    En nogmaals van Beursig:

    Op 9 augustus 2016 hebben de analisten van Jefferies hun beleggingsadvies voor Ablynx (ABLX; ISIN: BE0003877942) herhaald. Het advies van Jefferies voor Ablynx blijft "kopen".
    De analisten behouden hun koersdoel van 18,00 EUR.

    BRUSSEL - Op 9 augustus 2016 hebben de analisten van KBC Securities hun beleggingsadvies voor Ablynx (ABLX; ISIN: BE0003877942) herhaald. Het advies van KBC Securities voor Ablynx blijft "kopen".
    De analisten behouden hun koersdoel van 19,50 EUR.

    - Op 9 augustus 2016 hebben de analisten van Bryan Garnier hun beleggingsadvies voor Ablynx (ABLX; ISIN: BE0003877942) herhaald. Het advies van Bryan Garnier voor Ablynx blijft "kopen".
    De analisten behouden hun koersdoel van 18,00 EUR
  6. Spreidstand 10 augustus 2016 08:53
    En uit De Tijd van vandaag:

    Laat farmareus AbbVie Ablynx nu vallen of niet?
    De Tijd, Wo. 10 Aug. 2016, Pagina 13

    Het biotechbedrijf Ablynx overtuigt niet over de hele lijn met zijn onderzoek naar een reumamedicijn. Gevreesd wordt dat de Amerikaanse partner AbbVie er nu de stekker uittrekt.

    De resultaten zijn beloftevol en rechtvaardigen dus een fase III-onderzoek.

    Zo gaat dat in de biotechwereld: je begint met een onderzoek naar een geneesmiddel, trekt een grote partner aan die je financiële middelen aanreikt, en dan moet je zo snel mogelijk resultaten tonen. Zijn die wat onduidelijk of doen ze twijfels rijzen over de slaagkansen van het geneesmiddel, dan is de kans groot dan die partner het voor bekeken houdt. End of story.

    Dat scenario dreigt Ablynx te beurt te vallen omdat zijn resultaten voor het reumamiddel vobrilizumab, kortweg 'voba' genoemd, niet eensluidend overtuigend waren. Ze waren goed, in die zin dat het middel veilig en efficiënt is gebleken. Maar ook de toestand van de patiënten die in de studie een placebomiddel kregen toegediend, verbeterde opmerkelijk.

    Merkwaardig, maar Ablynx-CEO Edwin Moses heeft daar een logische verklaring voor. De patiënten die werden behandeld, gebruikten tegelijk een ander geneesmiddel tegen reuma, methotrexaat, wat afhankelijk van de dosis een impact kan hebben gehad.

    Moses blijft erbij dat de resultaten veelbelovend zijn en dat de vergelijking met de placebo slechts 'bijzaak' is. Toch nam de koers van het Ablynx-aandeel gisteravond een flinke duik na de conferencecall waarop de resultaten werden toegelicht. Eerder op de dag was het aandeel met meer dan 10 procent gestegen in de hoopvolle afwachting van een verklaring.

    De vraag is nu wat AbbVie zal doen. De Amerikaanse farmareus moet tegen het einde van dit jaar laten weten of het Ablynx verder steunt, zodat de fase III, de laatste én de duurste fase van een onderzoek, kan worden ingezet. Ablynx kan die niet alleen aan. Haakt AbbVie af, dan moet dringend een nieuwe partner worden gezocht.

    Dat zou wellicht maanden vergen - tenzij Moses een verborgen agenda heeft - en dan riskeert Ablynx hopeloos achterop te geraken. Het reumamiddel dat het biotechbedrijf ontwikkelt, maakt deel uit van een type geneesmiddel dat al enkele jaren een hype is. Nieuwkomers kunnen nog een stukje van de markt inpikken, maar maken niet meer het grote verschil.

    AbbVie was in de jaren negentig een van de eerste in die niche. Zijn Humira is het best verkochte reumamiddel ter wereld. Maar de octrooien lopen stilaan af, het eerste al eind dit jaar, waardoor het dringend op zoek moet naar alternatieven. De concurrentie is moordend, want er zijn

    veel reumamedicijnen op de markt én er komen er nog steeds bij.

    Is de nood echt hoog, dan zal AbbVie geneigd zijn Ablynx aan boord te houden. Maar heeft AbbVie andere mogelijkheden op het schap liggen, dan zal Ablynx de duimen moeten leggen.

    Moses wou gisteren niet op de zaken vooruitlopen. Hij is er rotsvast van overtuigd dat een fase III-onderzoek gerechtvaardigd is. 'De resultaten zijn beloftevol en valideren een fase III, maar ik kan nog niet zeggen hoe we die zullen doen. Daar is het nog te vroeg voor', stelde hij tijdens de conferencecall.

    Analisten bleven ondanks zijn toelichting twijfelen. 'Het blijft onduidelijk of dit medicijn echt een must have is', klonk het.
  7. [verwijderd] 10 augustus 2016 09:06
    Stappa schreef "Ook de analyse van pe bij de hogere ACR en de DAS score is te positief, het placebo effect blijft behoorlijk"

    20%/26% placebo adjusted, rekening houdend met onbekende variabele placebo groep van welgeteld 69 patiënten vind ik positief ja, zeker gezien grote afname placebo score ACR20 naar ACR50 en ACR70.

    Beeld is enigszins vertroebeld, ja dat klopt. Stappa, zou je trouwens wel sieren toe te geven dat je er zelf nogal naast zat...
  8. Acht 10 augustus 2016 09:17
    Ander Forum met dank aan obelisk
    Berichtdoor Obelisk » 10 Aug 2016 09:06

    Naar aanleiding van gisteren had ik vragen gesteld aan Marieke. Dit is haar antwoord:
    Bedankt voor uw bericht

    Ik ben eerlijk gezegd wat teleurgesteld met wat er allemaal op het forum verschijnt. Ik denk dat de zaken beetje uit de context zijn gehaald en misschien verkeerd zijn geïnterpreteerd?

    Ik zal proberen duidelijkheid te scheppen.

    Zoals gisteren in de webcast werd uitgelegd zien we in onze studie hoger dan gemiddelde placebo responses voor ACR20 (normaal gemiddeld 45%, 50%). Robert heeft omschreven waarom dit zo is. Maar laat mij het verduidelijken: ACR20 is niet relevant; waar men naar kijkt (niet alleen wij maar ook de regulatorische instanties, dokters en patiënten) is DAS28 klinische remissie of ACR50/ACR70 responses. Dit zijn de relevante eindpunten die het verschil maken voor de patiënten. Deze scores voor voba liggen hoger dan placebo maar ook dan eender welk reuma product in ontwikkeling of op de markt. Waarom zou men dus hierover niet enthusiast zijn?

    Maar nog, deze relevante klinische eindpunten worden ook vooropgesteld door de regulatorische instanties zoals EMA, het Europees agentschap voor geneesmiddelen, als eindpunten in klinische studies. Ter info heb ik hun guideline in bijlage ingesloten (dit is niet iets wat we zelf hebben uitgevonden); deze guideline beschrijft duidelijk dat in klinische studies, remissie het klinisch relevant eindpunt is. Dit is trouwens ook wat relevant is voor de patiënt, dokter en waar men in de klinische praktijk naar kijkt om te evalueren of een patiënt al dan niet reageert op zijn/haar therapie. Is ACR20 relevant? Nee. Wat is ACR20?: dit betekent dat als een patiënt binnen komt met 10 pijnlijke en gezwollen gewrichten, hij/zij naar huis gaat met nog steeds 8 pijnlijke en gezwollen gewrichten en dus nog steeds heel erg ziek is (ACR20=20% verbetering in tekenen en symptomen van ziekte). Zijn ACR50 en meer nog ACR70 relevant? Ja: voor ACR70 betekent dit een 70% verbetering in tekenen en symptomen van ziekte: dus slechts 3 pijnlijke en gezwollen gewrichten na behandeling als men er met 10 is binnenkomen. Dit is een verschil voor de patiënt van ’s morgens uit bed geraken of niet. En remissie betekent VRIJ van symptomen.

    Wat is het verschil tussen metingen op ACR en DAS28 remissie?: ACR scores zijn subjectievere scores dan DAS28 remissie omdat het evaluaties omvat van dokters en patiënten. DAS28 remissie omvat ook labo testen (deze zijn dus objectief) waar getest wordt op gehalte CRP (een eiwit gerelateerd aan het niveau van inflammatie) of ESR (sedimentatie in het bloed; een indicatie van niveau van inflammatie). De grafiek in de presentatie toont duidelijk dat voba hier heel erg goed op scoort en placebo niet.

    Dus inderdaad in onze studie scoort placebo hoog op ACR20 (niet relevant) maar niet op wat klinisch relevante eindpunten zijn. Voba daarentegen scoort hier wel heel erg goed en het scoort tevens beter op deze scores dan de competitie (dus geen me-too).

    De ganse obsessie van hoge placebo op ACR20 zorgt ervoor dat men vergeet te kijken naar wat hier echt belangrijk is: namelijk voba scoort hoog op de strenge klinische eindpunten en placebo doet dit niet. Is voba gefaald? Absoluut niet. Om het in de sfeer van de Olympische Spelen te houden, kunnen we het vergelijken met een hoogspringer die over de lat van 2 meter; 2,5 en 3 meter geraakt maar gemist heeft over de lat van 1,5 meter....heeft hij/zij dan gefaald? ...

    Jammer dat de Q&A zo is overgekomen. Alles was goed voorbereid en het was zeker niet onze bedoeling om twijfels te zaaien. We kunnen alleen maar besluiten dat we heel enthusiast zijn over deze resultaten en dat ook de klinische experten dit zijn, alsook institutionele beleggers die ons hebben gefeliciteerd met deze sterke resultaten.

    Ik hoop dat dit meer duidelijkheid schept.
  9. Lauwry 10 augustus 2016 09:21
    quote:

    Hunter300 schreef op 10 augustus 2016 08:39:

    Even over de DAS: zelfs als we de placebo van 49% afhalen komt deze nog op 30% te staan. Nog steeds een van de hoogste scores. En dan hebben we de placebo van de concurrenten nog niet eens afgetrokken. Valt het kwartje nu nog niet? Over de presentatie van CEO enCMO: beide heren zijn toe aan pensioen, qua leeftijd, Onno van GLPG is nog piepjong vergeleken met deze heren.
    Goed punt
    slide 13, DAS28 CRP laat het voor mij het duidelijkste zien. In het begin nog placebo effect maar na week 12 doet VOBA het stukken beter
    Cherry picking? Nee, doordat CRP een aandeel heeft in de score is deze het meest objectief. Ik ben overtuigd van de werking, het is alleen niet goed in de ruwe data te zien. Hopelijk wel in de uitwerking ervan.

    Verder snap ik niet hoe de veiligheids- en dosering voordelen zo kunnen ondersneeuwen. In de kliniek is dit heel belangrijk. Met deze eigenschappen wordt het medicijn pas trouw gebruikt en kan het effect hebben.
  10. forum rang 4 Diegy 10 augustus 2016 09:38
    quote:

    mr.Franz schreef op 10 augustus 2016 09:18:

    het gaat hard nu, veel beleggers stappen uit. ze zijn welkom bij kiadis en mdx health
    Wat dacht je van het aandeel Curetis. Die hebben 2 weken geleden meerdere koop adviezen gekregen van 12,50 tot 13 euro. Koers nu 6,60. Ze komen volgende week met cijders. Verwacht dat er nog een hoop mensen instappen in Curetis. Koers volgens analisten erg ondergewaardeerd.
  11. [verwijderd] 10 augustus 2016 10:09
    quote:

    Diegy schreef op 10 augustus 2016 09:38:

    [...]
    Wat dacht je van het aandeel Curetis. Die hebben 2 weken geleden meerdere koop adviezen gekregen van 12,50 tot 13 euro. Koers nu 6,60. Ze komen volgende week met cijders. Verwacht dat er nog een hoop mensen instappen in Curetis. Koers volgens analisten erg ondergewaardeerd.
    Diegy en Mr Franz : onderkruipers van uw soort : oprotten !
    Dit is het Ablynx forum.
688 Posts
Pagina: «« 1 ... 11 12 13 14 15 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0643 -0,27%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,10%
Gold spot 2.378,95 +0,76%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links