Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 7,175 16 apr 2024 14:38
  • -0,100 (-1,37%) Dagrange 7,080 - 7,205
  • 92.307 Gem. (3M) 272,7K

TOMTOM AUGUSTUS 2016

2.770 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 139 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 4 augustus 2016 11:33
    quote:

    Tiziana schreef op 4 augustus 2016 11:27:

    [...]

    Maar daar ging het mij helemaal niet om....
    Het ging om de insinuatie dat Den Drijver een koppeling heeft met Cyrte.
    En Paulus dacht dat het bedrijf Cyrte nog JdM was.
    Het gaat dus om het heden.

    Ik heb die koppeling ontkracht.
    Je legt mij nu woorden in de mond die ik niet gezegd heb Martijn..eh.. Tiziana!

    En ja, ik weet voor 99,99% zeker dat SNS/NIBC Martijn Den Drijver nu nog steeds "zakelijke" banden heeft met Cyrte, met John de Mol en dat er nu sprake is van een groot eindspel rondom TomTom.
  2. [verwijderd] 4 augustus 2016 11:37
    quote:

    Paulus29 schreef op 4 augustus 2016 11:33:

    [...]

    Je legt mij nu woorden in de mond die ik niet gezegd heb Martijn..eh.. Tiziana!

    En ja, ik weet voor 99,99% zeker dat SNS/NIBC Martijn Den Drijver nu nog steeds "zakelijke" banden heeft met Cyrte, met John de Mol en dat er nu sprake is van een groot eindspel rondom TomTom.
    Iedereen heeft mee kunnen lezen. Je kraamt gewoon onzin uit (over een aantal zaken)....Wie schrijft die blijft, leest u allen maar terug.

    Punt.
  3. mjmj 4 augustus 2016 11:37
    Justin, de evidence dat MdD onzorgvuldig heeft gehandeld doordat hij fouten heeft gemaakt in zijn aannames en berekeningen lijkt steeds duidelijker te worden. Onderschrijf jij dat of ben je van mening dat hij ondanks deze signalen gehandeld heeft zoals een goede analist betaamd? Het lijkt alsof je de signalen negeert en dat vind ik persoonlijk niet erg respectvol naar sommige goed ingevoerde posters hier.
  4. [verwijderd] 4 augustus 2016 11:38
    quote:

    Paulus29 schreef op 4 augustus 2016 11:33:

    [...]

    En ja, ik weet voor 99,99% zeker dat SNS/NIBC Martijn Den Drijver nu nog steeds "zakelijke" banden heeft met Cyrte, met John de Mol en dat er nu sprake is van een groot eindspel rondom TomTom.
    Maar spelen cavia's nu wel of niet een rol in dat eindspel en maakt Fred Oster zijn comeback of wordt hij vervangen door iemand anders?
  5. [verwijderd] 4 augustus 2016 11:46
    quote:

    Stom2 schreef op 4 augustus 2016 11:38:

    [...]
    Maar spelen cavia's nu wel of niet een rol in dat eindspel en maakt Fred Oster zijn comeback of wordt hij vervangen door iemand anders?
    Maakt niet uit.

    Ik ga uit van een aanstaand bod van 25 euro per aandeel Tom Tom.

    Elk bod onder die prijs is een regelrechte belediging.
  6. [verwijderd] 4 augustus 2016 11:50
    quote:

    Mob2020 schreef op 4 augustus 2016 11:10:

    Ik lees hier soms dat Tesla een klein klantje is en meer voor het imago belangrijk is maar met 500.000 model 3's in 2018 en nog meer in de jaren daarna denk ik dat ze kwa volume wel eens snel groter kunnen worden dan Volvo.
    Komt bij dat Tesla direct de nieuwste technologieën wil omdat model 3 wel eens level 3 of 4 autonoom kan worden.

    Uiteraard voor TomTom pas winstgevend vanaf 2018 maar heel interessant. Richting 2018 en 2019 gaat het aandeel TomTom serieuze sprongen maken naar boven waarbij de € 30 makkelijk gehaald moet worden. Dit zou ook eerder kunnen als TomTom de investeerders achter zich krijgt die nu in o.a. Tesla, Mobileye, Delphi beleggen maar dat is lastig in te schatten.
    AB. Je hebt volledig gelijk. Tesla is echter nu vooral belangrijk voor het imago. Trekt Amerikaanse beleggers en de koers knalt dan de komende periode snel naar de 15 euro.

    Het blijft voorlopig nog even een klein klantje, maar als ze idd hun groeiverwachtingen waarmaken dan wordt het na 2020 met 1 miljoen stuks een leuke klant. Dan groeit de omzet via de jaarabonnementen op de real-time HD-Maps + Services en RoadDNA per jaar met 20-30 miljoen euro per jaar en dat bovenop initiële licentiefee van zo'n 50 miljoen. Zit je in 2020 ook bij Tesla boven de 100 miljoen per jaar.

    Stelt echter dan nog steeds weinig voor t.o.v. de grote klanten als Volkswagen, Ford, GM en Toyota. En ook partijen als Renault, Peugeot-Citroen en Fiat Chrysler zijn een stuk interessanter voor TomTom.
  7. Juun 4 augustus 2016 11:55
    De RvC heeft over "eindspel" gesproken en dan moet De Kreij nog officieel toetreden. Of er nu een (dirty) exit komt, een overname, een afsplitsing, een deelname, een waardering van het aandeel gelijk aan de waarde van de assets, of een waardering op basis van toekomstige (nu al zekere) winsten op basis van het orderboek. In ieder geval is in ieder van de boven omgeschreven situaties, de nieuwe bijpassende koers veel hoger dan de huidige koers.

    Op wat voor termijn e.e.a. zal spelen, geen idee, maar naar mijn idee speelt het eindspel zich af over meerdere jaren. Vandaar mijn keuze, bedankt voor de kritische reacties daarop, voor langlopende opties.
    Zoals de call €4,- juni18. Ik koop 2x zoveel exposure voor dezelfde prijs als wanneer ik aandelen bijgekocht zou hebben. En wat voor eindspel er ook komt, ik doe 2x zo hard mee met die lange deep itm calls, dan met aandelen.
  8. harrysnel 4 augustus 2016 12:00
    quote:

    groeibriljant schreef op 4 augustus 2016 11:28:

    [...]

    En dan opeens, vlak voordat hij via de definitieve overname van SNS-securities door NIBC, officieel in dienst treedt bij NIBC, verlaagt Martijn den Drijver zijn verwachtingen en koersdoelen. Zeer zeer vreemd!
    Uitsluitend kijkend naar de wpa op korte termijn en alles wat ook maar enigszins positief zou kunnen uitpakken zo negatief mogelijk in zijn rommelige, en vol fouten zittende, sheetje stoppen. Was een spoedklus, maar waarom die onzorgvuldigheid en plotselinge haast?

    En ook met de Volvo inkomsten zat hij veel en veel te laag met zijn 25 miljoen per jaar. ING corrigeerde dat na een gesprek met de CFO en kwam met 50 miljoen tot oplopend naar 100 miljoen per jaar.
    Exact groeibriljant en ik zal na de reactie van Den Drijver nog eens duidelijk proberen te maken waarom ik hem "niet zo goed vind" als analist. Mijn oordeel over zijn kwaliteiten heeft 0,0 met zijn koersdoel te maken zoals hij denkt te weten. Het heeft ook niet te maken met zijn kennis van de sector want daar heb ik eerder al lovend over geschreven. Hij is heel goed ingevoerd en inhoudelijk zeer sterk. Het gaat om zijn gewijzigde focus waar hij advies op baseert.

    Een analist vormt een mening over een bedrijf. Daar wordt een advies aan gekoppeld op basis van bepaalde criteria. Den Drijver had altijd oog voor de strategische ontwikkelingen in de sector, het winnen van marktaandeel op Here, waarde van assets etc. Nu kan het zijn dat een analist zijn mening bijstelt omdat er iets veranderd is met betrekking tot deze fundamenten. Is helemaal niets mis mee. Maar als Den Drijver na eerdere herhalingen van zijn advies zijn koersdoel verlaagd om andere redenen (EBIT verwachting) dan vind ik dat niet kunnen. Een analist kan altijd zelf kiezen waar hij de focus legt. Een goede analist is voor mij iemand die de focus houdt op de hoofdzaken en daar consistent zijn mening op baseert. Een koersdoel van E15 zoals hij begin dit jaar had kan nooit gebaseerd zijn op zijn korte termijn EBIT verwachting. Nu wordt deze verlaging van verwachte EBIT (2016-2018) breed uitgemeten in de pers en vormt reden voor koersdoelverlaging van een analist die eerder juist altijd positief was over de fundamentele zaken.

    Als je als analist je mening baseert op wisselende criteria dan ben je voor mij een slechte analist en dat valt mij dan juist bij Den Drijver tegen omdat ik eerder wel waarde hechtte aan zijn mening. Ook toen hij koersdoel E5 had in 2014 nam ik hem serieus.

    En over dat "een analist zelf de focus kan leggen waar hij wil" geeft Den Drijver vandaag bij Fugro (-15% op E12,75) weer een mooi voorbeeld:

    "Fugro doet wat het kan
    NIBC handhaaft koopadvies en koersdoel van 22,00 euro.

    De neerwaartse trend waarin Fugro zich bevindt duurt voort, maar het bedrijf doet alles wat wat het kan om het tij te keren. Dit stelde analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag in reactie op de halfjaarcijfers van de bodemonderzoeker..."


    Hier geen bijstelling EBIT verwachting maar "het bedrijf doet wat het kan"....:)

  9. Toptrader 4 augustus 2016 12:06
    quote:

    xynix schreef op 4 augustus 2016 09:02:

    Elon Musk had het gisteren ook over aanpassingen in de Model S die zijn (/worden?) uitgevoerd. Zou daar ook al een wissel van de sensorset bij worden uitgevoerd om afscheid te nemen van MobilEye? Denk het eerlijk gezegd niet. Van de andere kant is Elon niet zo van het slome.

    Een ding is in ieder geval zonneklaar. In de inmiddels bevroren specs van de Model 3 zal GEEN MobilEye zitten. Kan bijna niet anders dan dat Bosch is. En alle documentatie op de Bosch site wijst er op dat TomTom dan toch ook echt flink betrokken is. Elon's maps opmerking van gisteren wijst in die zelfde richting.
    Ik blijf toch een beetje zitten met die "internal solution" opmerking van Musk. Betekent dat dat ze zelf bezig zijn, wellicht het over een heel andere boeg gaan gooien? Of is het gewoon Musk, die zijn eigen definitie van internal solution heeft?
  10. [verwijderd] 4 augustus 2016 12:14
    quote:

    Toptrader schreef op 4 augustus 2016 12:06:

    [...]

    Ik blijf toch een beetje zitten met die "internal solution" opmerking van Musk. Betekent dat dat ze zelf bezig zijn, wellicht het over een heel andere boeg gaan gooien? Of is het gewoon Musk, die zijn eigen definitie van internal solution heeft?
    Is er al een uitspraak gedaan wanneer we meer weten over de partijen die Mobileye gaan vervangen / wanneer verwachten we meer te weten?
  11. Juun 4 augustus 2016 12:15
    @GB:
    Dit is volgens mij ook 100% take rate. Want er is niet te kiezen of je het wel of niet 7 jaar gratis wilt, het zit er gewoon op.

    Wat ik me dan wel afvraag, of zo'n goedkoop karretje, prijs inclusief BPM en BTW, dus als je die eraf haalt blijft er maar weinig over, wat zou TT daarvan krijgen? Verder dan een paar tientjes per jaar kom je naar mijn idee echt niet. Hoe meer auto's met TT, hoe hoger de korting. En in jouw opstellingen kom ik nooit wat tegen over prijserosie in toekomstige jaren, terwijl je daar m.i. wel rekening mee moet gaan houden.
    www.carkeys.co.uk/news/new-hyundai-i2...

    Hyundai has unveiled a new special edition version of its i20 supermini to celebrate the successes of its little 1.0-litre three-cylinder engine.

    Called the i20 Turbo Edition, the special edition model comes with a range of extra kit and features and is on sale in the UK now, with prices starting from £12,975.

    Based on the existing SE trim, the i20 Turbo gets additional bits and bobs like a rear view camera, automatic lights and a seven-inch touchscreen infotainment system with integrated sat-nav.

    As well as that, buyers also get a seven-year TomTom Live Services subscription for free, which provides instant access to live traffic information, weather updates and speed camera alerts.

    The i20 Turbo also inherits the same standard equipment as the SE, with Bluetooth, DAB digital radio and cruise control, plus a leather-wrapped steering wheel with integrated audio and phone controls.
  12. Juun 4 augustus 2016 12:20
    quote:

    harrysnel schreef op 4 augustus 2016 12:00:

    [...]

    Exact groeibriljant en ik zal na de reactie van Den Drijver nog eens duidelijk proberen te maken waarom ik hem "niet zo goed vind" als analist. Mijn oordeel over zijn kwaliteiten heeft 0,0 met zijn koersdoel te maken zoals hij denkt te weten. Het heeft ook niet te maken met zijn kennis van de sector want daar heb ik eerder al lovend over geschreven. Hij is heel goed ingevoerd en inhoudelijk zeer sterk. Het gaat om zijn gewijzigde focus waar hij advies op baseert.

    Als je als analist je mening baseert op wisselende criteria dan ben je voor mij een slechte analist en dat valt mij dan juist bij Den Drijver tegen omdat ik eerder wel waarde hechtte aan zijn mening. Ook toen hij koersdoel E5 had in 2014 nam ik hem serieus.

    Je hebt veel parate, maar ook diepgaande kennis en je ventileert dat op een heldere, genuanceerde wijze. Dat spreekt me aan, bedankt daarvoor.
    (lijkt wel een functioneringsgesprek)
  13. Juun 4 augustus 2016 12:22
    quote:

    Ozzyman2 schreef op 4 augustus 2016 12:14:

    [...]

    Is er al een uitspraak gedaan wanneer we meer weten over de partijen die Mobileye gaan vervangen / wanneer verwachten we meer te weten?
    Musk had het over een nieuw big event, voor het einde van het jaar en hij is er zelf al enorm opgewonden van geraakt.
  14. [verwijderd] 4 augustus 2016 12:28
    Moeilijk bedrijf zeg. Ik zie dat Automotive, Licensing en Telematics samen nog een behoorlijk stuk kleiner zijn dan Consumer. En Consumer gaat hard achteruit. Waarbij ik verwacht dat dat zo door blijft gaan. De groeimarkten vragen hoge R&D investeringen. Hoeveel battles kan je tegelijk effectief strijden? Stuk voor stuk majeure uitdagingen. En nu al met hele hoge verwachtingen in de huidige koers. En nog hogere verwachtingen op dit forum ;-) . Ik overweeg een positie, maar huiver bij zo'n hoge KW met je grootste markt in distress. Maar tegelijkertijd; aan de rand van het ravijn..
  15. forum rang 7 Dutchy Ron 4 augustus 2016 12:31
    Elon added that Tesla is focusing on developing an advanced narrow AI and improving its advanced neural maps. He also added the system needs to be able to run on a “reasonably small computer that can fit in the car.”

    “It blows me away the progress we are making. And if it blows me away, it’s really going to blow away other people too when they see it for the first time.”

    What we’ve got will blow people’s minds, it blows my mind …it’ll come sooner than people think.”

    Hij weet het leuk te brengen ;-)
  16. [verwijderd] 4 augustus 2016 12:33
    @Juun

    Prijserosie is er altijd, maar in de nieuwe wereld van de real-time Maps en real-time Services wordt dat de komende 10 jaar meer dan ruimschoots gecompenseerd en gaan we zelfs hogere tarieven zien voor de jaarabonnementen.
    Dat komt o.a. door:
    - noodzaak tot een hoger kwaliteitsniveau voor de Maps die naar real-time en HD-niveau gaan;
    - extra functionaliteiten voor veiligheid met o.a. toevoeging RoadDNA;
    - nieuwe real-time services w.o. naast traffic bijv.ook parking, v2v alerts etc.etc.

    Mijn verwachting is dat de tarieven van 2 x 10 euro jaarabonnement zelfs zullen stijgen naar 1x20 en 1x10 euro per auto per jaar.

    Mocht dat door concurrentie niet lukken, dan nog is de volumegroei in jaarabonnementen dusdanig groot (bij 50% marktaandeel komen er vanaf 2020 jaarlijks excl. China zo'n 30 miljoen nieuwe abonnementen bij = 1500 miljoen licenties + 600 miljoen jaarabbonnementen) dat we de koers van 100 euro en veel hoger met gemak gaan zien. Dat gaat zelfs met het huidige 20% marktaandeel lukken.
    Wellicht groeit de take-rate wat minder snel richting de 100%, maar vanaf 2022 zie ik toch echt geen auto meer worden uitgeleverd zonder de veiligheid van ADAS/HAD aan boord. Vergelijk HD-Maps en RoadDNA maar met de ontwikkeling van de veiligheidsgordels, ABS, airbags etc.. Het enige verschil is dat het ene hardware is en TomTom nu de real-time SAAS-services gaat leveren = groei zonder noemenswaardige meerkosten.
  17. Toptrader 4 augustus 2016 12:37
    quote:

    Juun schreef op 4 augustus 2016 12:22:

    [...]
    Musk had het over een nieuw big event, voor het einde van het jaar en hij is er zelf al enorm opgewonden van geraakt.
    Ik denk inderdaad dat dat niet lang op zich zal laten wachten. Vraag is of TT er een graantje van mee zal kunnen pikken. Al zal de hype er omheen ook wel positief zijn.
  18. forum rang 7 Dutchy Ron 4 augustus 2016 12:38
    Full autonomy is about developing advanced narrow AI, for the car to operate on," he explained. "When I say narrow AI, it is not going to take over the world, but it needs to be good at driving a car. So increasingly sophisticated neural nets that can operate in reasonably sized computers in the car. That is our focus. I am very optimistic about this. It blows me away. If I am this close to it and it blow me away, it is really going to blow other people away."

    Specifically asked about the company's mapping technology, Musk refused to disclose details.

    "What we have said thus far is that here is a need to have much higher definition maps than currently exist anywhere in the world in order to have full autonomy, and we are in the process of building those, and I think making good progress."
2.770 Posts
Pagina: «« 1 ... 45 46 47 48 49 ... 139 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom onderliggend sterk en vooruitzichten zijn goed

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links