Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koers kruipt verder omhoog.

34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 29 augustus 2016 20:43
    Alle onderdelen van Mac zijn toch verkocht? Wanneer krijgen de aandeelhouders hun geld terug? ;))

    Ik hoor er niets meer van.

    Zou toch leuk zijn om nog € 0,50 ct p.a. te ontvangen....

    Maar ik vrees dat er door het totaal mislukte management! van MAC niets voor ons als investeerders overblijft.

    Goed kijken waar de CEO nu naartoe gaat....om dat bedrijf ook weer om zeep te helpen.
  2. twinkletown 31 januari 2017 11:47
    Macintosh; destijds één van de Pareltjes van Geert Schaaij van Beursgenoten. Je kon zelfs het rapport gratis downloaden..

    Forensisch onderzoek naar boekhouding Macintosh

    De curatoren van de failliete retailer Macintosh zetten forensisch onderzoekers in om de boekhouding te analyseren. Volgens een van de curatoren zijn er geen aanwijzingen voor onregelmatigheden. Maar gezien de omvang en het unieke karakter van het faillissement lijkt het hem zorgvuldig om zo'n onderzoek te doen. BFI Global gaat het onderzoek uitvoeren. (FD 31-01-2017, pag. 11)
  3. forum rang 10 voda 19 september 2017 16:49
    Curatoren Halfords vorderen miljoenensom terug van Macintosh

    Twee failliete detaihandelsbedrijven, Halfords en Macintosh, liggen met elkaar overhoop over de afwikkeling van de boedels. Ze ruziën over de opbrengst van verkochte winkelpanden ter waarde van bijna € 8 mln. Macintosh zou die middelen ten onrechte hebben onttrokken aan de boedel van Halfords waardoor schuldeisers van laatstgenoemde partij slechter af zijn.

    De kwestie ligt intussen in handen van de curatoren van de twee failliete ondernemingen. Zij komen er echter onderling niet uit. Daardoor wordt de zaak nu verder uitgevochten voor de rechter, zo blijkt uit het jongste faillissementsverslag van Halfords.

    Pandrechten
    De twee winkelbedrijven waren ooit nauw met elkaar verweven. Halfords, een winkelketen van fietsen en auto-accessoires, was jarenlang onderdeel van de holding Macintosh, vooral bekend van de schoenenzaken Scapino en Manfield. Medio 2013 vond een ontkoppeling plaats: de directie van Halfords nam toen de aandelen in dit bedrijf over.

    Macintosh kreeg bij die transactie een miljoenenvordering op zijn vroegere dochterbedrijf met pandrechten. Het ging in eerste instantie om een rekening-courant vordering van € 16 mln, die is omgezet in een lening en aandelen. Voor die leningen heeft Halfords zekerheden gegeven op al haar activa.

    Maar de rechtmatigheid van de pandrechten wordt door de curatoren van Halfords betwist. Macintosh zou die rechten paulianeus of onrechtmatig hebben verkregen. Van paulianeus handelen is sprake wanneer activa ten onrechte worden onttrokken aan de boedel waardoor schuldeisers worden benadeeld. De curatoren van Halfords hebben geweigerd om de opbrengst van verkochte activa - te denken valt aan winkelvoorraden - over te maken aan Macintosh.

    Verkoop van winkelpanden
    De vroegere moedermaatschappij heeft wel zeven winkelpanden van Halfords verkocht en de opbrengst van € 7,8 mln verrekend met de vordering op deze keten. Ook daar maken de curatoren bezwaar tegen. Zij betitelen deze transactie eveneens als paulianeus dan wel onrechtmatig en vorderen terugbetaling van dit bedrag.

    Na het faillissement van Macintosh is de vordering op Halfords verpand aan het bankensyndicaat van Macintosh. Die banken zijn nu belanghebbende bij de uitkomst van de procedure. Ook voor de schuldeisers van Halfords staat er veel op het spel. Als de curatoren van Halfords de gerechtelijke procedure winnen, kunnen alle boedel- en preferente vorderingen worden voldaan en zal een uitdeling volgen aan de gewone crediteuren. Trekken de curatoren aan het kortste eind, dan zijn er onvoldoende middelen om de boedelvorderingen integraal te betalen, zo stellen zij in hun faillissementsverslag. De overige schuldeisers krijgen dan helemaal niets.

    fd.nl/ondernemen/1218835/curatoren-ha...
34 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 884,07 0,00%
EUR/USD 1,0618 -0,07%
FTSE 100 7.965,53 0,00%
Germany40^ 17.893,90 -0,74%
Gold spot 2.386,00 +0,12%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Dalers

AALBER...
0,00%
ABN AM...
0,00%
Accsys
0,00%
ACOMO
0,00%
ADYEN NV
0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links