Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Lange dag

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 juli 2016 08:38
    Verbazingwekkend hoe er wordt gereageerd op de cijfers van Apple. Weer een prachtig staaltje “management van verwachtingen” en PR. En iedereen, zelfs de financiële pers, trapt er in. Maar kijk eens objectief naar de cijfers:
    Als het grootste bedrijf ter wereld (in beurswaarde weliswaar) z’n omzet met 15% ziet duikelen, dan lijkt mij dat rampzalig.
    De cijfers op een rijtje de kwartalen eindigend in maart (Q2) en eindigend in juni (Q3): De omzet daalde met resp. 13% en 15%. De winst daalde resp. 23% en 27%. Dus forse dalingen en een negatieve trend. En dan tamboereert men op het succes van de services. Inderdaad een succesvol onderdeel, maar slechts een goede 10% van de omzet. Daarentegen heeft men een goedkope versie van de iPhone nodig om de enorme daling van de iPhones enigszins te compenseren. Gevolg is een daling van de marge.
    En wat is de verwachting voor het komende kwartaal? Opnieuw een daling van omzet en marge. De omzet verwacht men tussen 45,5 en 47,5 mrd. Ga eens uit van 47 mrd, dan zal de omzetdaling uit komen op 9%. De marge stond vorig jaar op 39,9%. Men verwacht in in Q4 2016 uit komen op 37,5 tot 38%. Dus wij kunnen weer een winstdaling verwachten van ruwweg 15%.
    M.i. heeft Apple een groot probleem met z’n prijs/waarde verhouding. Zoals zij in het verleden zijn ingehaald door Samsung, zo zijn zij nu opnieuw ingehaald door het Chinese Huawei. Huawei verkocht 140 mln stuks telefoons in het 1e halfjaar, waarmee zij Apple ruim overtreffen en een volume stijging van 30% scoorden. En net als Samsung zullen ook zij het hogere segment penetreren, waarmee zij Apple in het hart treffen.
    In plaats van een aandeelstijging is een forse daling meer terecht. Niet voor niets heeft Credit Suisse hen gisteren afgewaardeerd.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links