Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,820 19 apr 2024 16:01
  • +0,020 (+0,08%) Dagrange 23,440 - 23,840
  • 1.547.375 Gem. (3M) 2,4M

Arcelor Mittal Juli 2016

3.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 188 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Biffy 20 juli 2016 00:30
    quote:

    etap schreef op 20 juli 2016:

    De lonen liggen daar ook stukken lager.
    Dat kun je niet zo niet stellen, dat is te simpel en mist iedere onderbouwing. Het netto salaris in Duitsland hangt van je persoonlijke situatie af. In de regel worden in Duitsland hogere bruto salarissen betaald. De verschillen zijn groot, afhankelijk van de beroepsgroep, ervaring maar ook regionaal. In het zuiden (waar ook de kosten van levensonderhoud hoger zijn) worden hogere salarissen betaald en in het oosten juist weer lagere. Als voorbeeld: een beginnend ingenieur die in de autoindustrie in Zuid-Duitsland gaat werken, kan op bijna het dubbele aanvangssalaris rekenen als in Nederland.

    Kosten van levensonderhoud
    In beginsel zijn veel zaken ongeveer even duur, zoals eten en drinken, zowel binnens- als buitenshuis. Wonen is in Duitsland wat goedkoper maar men moet dan wel de grote steden mijden, hier liggen de kosten op een vergelijkbaar niveau als Nederland. Een keine tweede woning, waar men enkele nachten per week verblijft, is redelijk betaalbaar en in principe aftrekbaar van de belasting. Autorijden is een stuk goedkoper, vooral door het ontbreken van BPM en de lagere wegenbelasting en lagere brandstofkosten. De literprijs voor benzine is lager, maar daar staat dan wel weer een hoger verbruik tegenover omdat men sneller mag rijden op de Autobahn, per saldo is hier dus weinig voordeel (in mijn geval). Een auto van de zaak (dit is de enige uitzondering wanneer men met een Duits gekentekende auto in Nederland mag rijden) is kwa bijtelling in principe goedkoper maar omdat de bijteling mede afhangt van de afstand wonen-werken, kan dit voor in Nederland wonenden oplopen tot 50%.

    Belasting is kwa niveau vergelijkbaar met Nederland maar er zijn ook grote verschillen, afhankelijk van de gezinssituatie. Alleenstanden worden het zwaarst belast, net als tweeverdieners. Als een van de ouders werkt, heeft men een fors belastingvoordeel. Voor Nederlanders kan dit een extra voordeel opleveren. Als de minstverdienende in Nederland minder dan een bepaalde drempel verdient, telt zij (hij) in Duitsland als zonder inkomen. Het kan dus netto voordelig zijn om wat minder te gaan werken. Een ander pluspunt is dat men in Duitsland nog kinderatrek kent en dat dit bovendien ook tijdens de studie doorloopt. Reiskosten woon-werk zijn ook aftrekbaar, zonder de in Nederland geldende afstandlimiet, zelfs voor mensen met een auto van zaak. Deze auto zelf leidt echter weer tot een bijtelling (zie ook boven)
    Het grootste minpunt is waarschijnlijk het ontbreken van de hypotheekrente als aftrekpost. Een in Nederland werkende partner kan echter wel de volledige som aftrekken (meestal tegen lager tarief).

    Sociale zekerheden zijn in Duitsland ook weer vergelijkbaar met Nederland. Voor de ziektekostenverzekering kent men hier nog iets dat vergelijkbaar is met ons oude ziekenfonds. Kosten zijn relatief hoog, ongeveer 15% van het salaris. Komt men boven de "ziekenfondsgrens" dan kan men ook een particuliere verzekering nemen. Deze zijn ook duur maar geven meestal beter dekking en betere doktoren (Hauptartz).
    Iedereen die in Duitsland werkt, bouwt een staatspensioen op, per gewerkt jaar. Dit geldt pas na 5 jaar werken maar ook hier is voor grensarbeiders weer een speciale regeling, waardoor deze rechten per direct worden opgebouwd.

    Etc. etc ......

    Ik wil maar zeggen, het is te simpel om te roepen dat het salaris of het leven in Duitsland goedkoper of duurder is. Het hangt van je persoonlijke situatie en keuzes af.
  2. [verwijderd] 20 juli 2016 08:10
    BHP Billiton produceert minder ijzererts
    20-07-16 07:53:59
    Ook productie olie, koper en steenkool lager. BHP Billiton heeft in het afgelopen gebroken boekjaar onder andere minder ijzererts geproduceerd. Dit heeft de mijnbouwer woensdag bekendgemaakt. BHP Billiton schreef de daling in zijn operationele overzicht over het gebroken boekjaar met 2 procent toe aan de stillegging van de operaties in Samarco, terwijl de ijzerertsproductie in West-Australië, de zogeheten WAIO-volumes, wel stegen. Ook bij koper, aardolie en energiekolen zag BHP Billiton de volumes in het volledige boekjaar dat eindigde op 30 juni afnemen. Bij metallurgische kolen werd een kleine stijging van 1 procent door de Australiërs opgetekend. De productie van koper daalde met 8 procent. Het bedrijf verwacht dat de onderliggende winst over het eerste halfjaar van afgelopen boekjaar een extra voorziening van 175 miljoen Amerikaanse dollar bevat. BHP Billiton voorziet verder dat de doelstellingen voor de kostenbeheersing voor het afgesloten boekjaar zijn gehaald, met een verdere daling van de kosten voor het nieuwe boekjaar. Er zijn vier grote projecten in ontwikkeling genomen, die allen op schema liggen. Door: ABM Financial News. Info@abmfn.nl Redactie: +31(0)20 26 28 999 Copyright ABM Financial News. All rights reserved (END) Dow Jones NewswiresJuly 20, 2016 01:53 ET (05:53 GMT)
    *Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden.
3.742 Posts
Pagina: «« 1 ... 100 101 102 103 104 ... 188 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links