Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sleutel TomTom ligt bij Goddijn

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juli 2016 11:30
    Dat laatste precies het punt waar de analisten voortdurend op moeten wijzen dat dit een enorm coporate governance risico is. Het is te hopen dat er voldoende aandeelhouders zijn die dit willen voorkomen, dmv het niet aanmelden van de stukken bij een bod onder de 12 euro.

    Gezien de digitalisering die in autoland plaatsvindt, zit men met de techniek op nest met gouwe eieren. Elke nieuwe auto wordt nu gedigitaliseerd. Vasthouden en bijkopen is mijn devies. U heeft het zelf in de hand om de koers naar een hoger plan te tillen. Gordijn gaat echt niet gokken met zijn grote belang. Dmv informeren van op het verkeerde been zetten, zonder te liegen.
  2. trend follower 19 juli 2016 12:01
    Waarom organiseert IEX niet een keer een chatsessie met de CEO Harold Godijn? Ik zie dat dit in het verleden wel vaker is georganiseerd door IEX met andere vooraanstaande bedrijven.

    Dit zou een goede manier zijn om als particuliere investeerder meer inzicht te krijgen in het bedrijf.
  3. forum rang 6 limomilo 19 juli 2016 12:41
    Ze hebben in het eerste halfjaar al 0,13 winst gemaakt, terwijl de tweede helft altijd de sterkste stijging geeft. Dus ik denk die 0,23 cent outlook is wel heel conservatief. Als er nu nog twee kwartalen 0,10 cent erbij zouden komen net als het tweede kwartaal dan zitten we al op 0,33. Bij een koers van € 7,00 kom ik dan op een K/W van 21,6. Dat ziet er dan al een stuk beter uit en als je dat vergelijk met Mobileye en Fleetmatics dan is dat erg laag.
  4. [verwijderd] 19 juli 2016 15:30
    De omzetdaling in "consumer" is met 4-5% veel minder groot dan de teruggang in PNDs (19%). Dat komt o.m. door de sporthorloges / camera's en andere consumentenproducten, die in absolute zin veel minder opleveren en dus een spectaculaire omzetgroei laten zien. Dat is knap. De rest van de omzet groeit al met ca 15%. Daarnaast nemen de marges procentueel toe.

    Natuurlijk zou het kunnen dat Goddijn een "Mittalletje" doet om z'n eigen belang straks goedkoop te kunnen vergroten, maar ik denk dat hij gewoon heel stoïcijns bouwt aan zijn onderneming, zonder al te veel aandacht te besteden de koersgektes op korte termijn. Dat is ook de beste aanpak voor een CEO, en het zou over 1-2 jaar wel eens heel mooie vruchten kunnen afwerpen. Voor alle aandeelhouders.
  5. [verwijderd] 19 juli 2016 18:03
    Een met de saaie conclusie

    "Conclusie van dat verhaal was dat het bedrijf allerlei initiatieven opzet om de turnaround van hardware naar software. Kijk mee (…)”

    helaas weer saai, maar met de betreffende saaie analoog degelijke conclusie,

    dus dat op de saaie analoge camping aarde de hele beoogde saaie turnaround uiteraard in het saaie analoge koffiedik van een saaie glazen bol uiteraard een soort saai analoog navelstaren in een saai analoog koffiedik kijken in een saaie analoge glazen bol op de saaie analoge camping aarde betreft, waarin de saaie analoge ondernemingen op de saaie analoge camping aarde maar moeten afwachten of de saaie analoge consumenten op de saaie analoge camping aarde een saaie analoge meerwaarde in de saaie beoogde analoge turnaround aantreffen, zodat het voor de saaie analoge ondernemingen op de saaie analoge camping aarde uiteraard dan ook een saaie analoge kwestie zal zijn van een met een steeds grotere saaie analoge saai omzetsnelheid eten of een saai gegeten worden zal zijn,

    zodat uiteraard op de saaie analoge camping aarde dan ook de saaie conclusie van de saaie maar degelijke auteur

    “Op het forum las ik dat verschillende aandeelhouders graag zouden zien dat Goddijn eens een vlammend betoog hield om de waarde van zijn geesteskind te ontbolsteren voor de buitenwereld. Maar wat nou als hij daar geen enkel belang bij heeft? Via Twitter wees een handelaar mij erop dat als TomTom ooit wordt overgenomen, Goddijn en de zijnen weleens met de uitkopers mee zouden kunnen doen. Een TenCate-tje zeg maar. Het zou mij geenszins verbazen. Het alternatief is geduld, heel veel geduld.”

    dan ook voor de korte en lange termijn op de saaie analoge camping aarde de hele saaie analoge lading dekt, zoals deze saaie analoge lading dus in het jaar 2005 door Thomas L. Friedman voor de saaie analoge camping aarde is beschreven in het saaie analoge boek

    “De aarde is plat”,

    met het voor de saaie analoog aan de lopende band problemen makende regeringsleiders saaie onoplosbare saaie analoge hoofdstuk

    “Het grote uitzoeken”,

    gelukkig of helaas analoog saai en analoog degelijk

    “Vraag op de saaie maar analoog degelijke camping aarde niet hoe het kan, maar profiteer er in de saaie analoge en degelijke hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone voor een analoog saaie mogelijke vrije val van de euro in de analoog mogelijk over de rest van de saaie analoge en analoog degelijke camping uitslaande brand van de analoog saaie en degelijke euro schulden- en vertrouwenscrisis van”

    artikel met de gelukkig of helaas op de saaie analoge camping aarde voor de korte en lange termijn saaie analoge boekdelen sprekende saaie analoge titel

    “Sleutel TomTom ligt bij Goddijn” met de saaie maar degelijke strekking

    "Wachten op de analoge camping aarde op het juiste moment om te cashen of op de analoge camping aarde niet op het juiste moment wachten om te cashen is op de saaie analoge camping aarde uiteraard de saaie question"!

10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links