Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ASML Holding AEX:ASML.NL, NL0010273215

  • 912,900 16 apr 2024 17:22
  • +2,000 (+0,22%) Dagrange 891,000 - 913,800
  • 372.815 Gem. (3M) 574,1K

ASML in 2016

1.407 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 71 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 12 juli 2016 22:41
    ASML boekt vooruitgang met EUV
    Geplaatst op
    12 juli 2016
    Laatste update
    12 juli, 21:30
    REAGEER

    Bert Jansen
    VELDHOVEN - ASML is erin geslaagd om, ook bij klanten, de EUV-technologie beter te laten presteren. Dat heeft productmarketeer Mike Lercel dinsdag op de vakbeurs Semicon West verteld.
    Bekijk ook...
    Vooruitgang ASML met EUV goed ontvangen
    In het Amerikaanse San Franscisco delen halfgeleiderbedrijven deze dagen belangrijke informatie. Zo ook ASML.

    EUV
    De nieuwste generatie chipmachines van de multinational uit Veldhoven zijn met EUV, extreem ultraviolet licht, uitgerust. Daarmee kunnen kleinere details op chips het aantal functies nog groter maken. De EUV-technologie is van levensbelang voor ASML.

    Een van de doelen die ASML zichzelf voor 2016 heeft opgelegd, is het verhogen van de stabiliteit van de systemen, naar een beschikbaarheid van 80 procent. Dat betekent dat een chipmachine in 80 procent van de tijd moet kunnen draaien. In het tweede kwartaal zijn 5 machines bij klanten over een periode van 4 weken hierin geslaagd. Eén machine heeft een beschikbaarheid van 89 procent vertoond.

    1.500 chipshijven
    Wat productiviteit aangaat, nadert ASML de eigen target van 1.500 chipschijven, met ieder honderden chips, per dag. Dit aantal is voldoende voor chipfabrikanten om over te schakelen van een proef- en testfase naar de werkelijke productie van chips met EUV-technologie.

    In het tweede kwartaal heeft ASML's nieuwste EUV-machine bij een klant een record bereikt van 1.200 chipschijven op een dag. Bij ASML in Veldhoven, in een ideale kraamkamer, is onlangs op een dag gepiekt naar 1.488 schijven. Eerder waren 1.360 chipschijven per dag het maximum.

    De prognose van het aantal te verschepen chipmachines door ASML naar klanten ligt voor dit jaar op zes tot zeven.

    Lees woensdag meer in het ED of via de e-paper.

    Zie ook
    ASML

    Veldhoven

    Veldhoven

    Tech
  2. gerrit 69 12 juli 2016 23:19
    quote:

    Opti61 schreef op 12 juli 2016 22:49:

    morgen gaan we eindelijk door de weerstand heen. Deze weerstand zal vervolgens weer een steun worden. . . . op naar de € 105.00 volgens TA. Zie ook het bericht hierboven en de naderende halfjaarcijfers en vooruitzichten.

    Volgens de daggrafiek is het aandeel al boven de weerstand van € 90,50 gebroken op een slotkoers.
    www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/ASML-...
  3. forum rang 8 Wilbar 13 juli 2016 08:15
    Het bericht zoals gemeld door AFN en Bloomberg:

    "ASML meldt vooruitgang bij EUV-project
    Gepubliceerd op 12 jul 2016 om 22:45"

    VELDHOVEN (AFN/BLOOMBERG) - Chipmachinefabrikant ASML boekt vooruitgang bij zijn miljarden kostende EUV-project. Het Veldhovense bedrijf heeft onlangs bij een test op eigen terrein met een nieuwe EUV-machine een productiviteit gemeten van 1488 chipschijven op een dag. Dat is niet ver verwijderd van ASMLs streven van 1500 schijven per dag.
    Een en ander bracht ASML dinsdag naar buiten op de vakbeurs Semicon West. Bij vijf systemen die bij klanten waren geplaatst werd een record van 1200 schijven op een dag bereikt. Ze waren bovendien 80 procent van de tijd beschikbaar.
    EUV (extreme ultraviolet) is een technologie die chipfabrikanten in staat stelt op grote schaal kleinere, maar krachtigere chips te maken. ASML en zijn belangrijkste klanten hebben al vele miljarden gestoken in de ontwikkeling van EUV. Momenteel wordt alleen nog proefgedraaid met de technologie, maar de verwachting is dat de machines binnen een paar jaar klaar zullen zijn voor massaproductie.
  4. TheAdmiral 13 juli 2016 08:35
    Die vooruitgang bij EUV-project is ook goed nieuws voor / mede te danken aan Neways. Zie onderstaand citaat uit meest recente maandverslag van AddValueFund n.a.v. een presentatie van Neways:

    Uit de presentatie kwam naar voren dat Neways er steeds beter in slaagt de nagestreefde rol als One-stop-provider en Life Cycle Manager in te vullen. Momenteel wordt circa 30 tot 35% van de groepsomzet als Life Cycle Manager
    uitgevoerd. Voor belangrijke klanten als ASML (circa 20% van de Neways-omzet), Philips Healthcare, Siemens en Dräger wordt deze functie al goeddeels ingevuld. Ter illustratie: Neways heeft momenteel 70 ontwikkelaars gedetacheerd bij ASML die actief zijn betrokken bij de ontwikkeling en uitrol van de EUV-technologie.
  5. [verwijderd] 13 juli 2016 20:21
    ASML gaat crescendo. En daar word ik altijd 'een beetje blij' van.

    Het aandeel is op fundamentele gronden aan de prijzige kant of laat ik zeggen, een huidige koers is alleen bij torenhoge toekomst verwachtingen te begrijpen. Dat staat bij ASML voor een belangrijk deel in de goodwill en intangible assets posten op de balans en voor een ander deel in de te verwachten toekomstige opbrengsten. Bij technologische (groei) bedrijven als ASML moet je daarom vooral vooruitkijken. En niet al te lang naar de financiële ratio overzichten gaan zitten turen om dan telkens weer tot de conclusie te komen "O, o wat is het aandeel aan de prijs".

    Ook tussen de lijnen is er niet onmiddellijk een verantwoorde instap te vinden.

    Voor ASML kan ik alleen maar een doemscenario bedenken, waarbij de resultaten volgende week tegen gaan vallen. Voor dat geval heb ik een vangnetje gespannen bij 85 EUR. Ichimoku en Mogalef zijn het met elkaar eens zie ik in de grafieken. Bij 85 EUR of net iets er boven liggen kansen.

    Volgende week woensdag 20 juli verschijnen de 2e kwartaal cijfers, maar dat zal geen nieuws zijn. De ratio analyse en de lijntjes grafiek kun je via de onderstaande link teruglezen.

    www.aandelenfabriek.nl/asml/
  6. mr.Franz 14 juli 2016 11:28
    quote:

    Bakkers schreef op 14 juli 2016 11:18:

    Goedemorgen allen, dit gaat wel heel lekker de laatste dagen!
    En toch ben ik bang dat we wel wat terug gaan zakken richting de cijfers.
    Iemand die zijn aandelen meeneemt richting de cijfers??
    ik blijf rustig zitten, ik zou zeggen kijk eens naar de lange termijn grafiek, de trend is nog altijd opwaarts. Steeds in en uitstappen vergt een goede timing en een goedkope broker.
  7. forum rang 10 voda 14 juli 2016 15:50
    Beursblik: ASML kan meer orders ontvangen van TSMC

    Taiwanese halfgeleider positief over EUV volgens Berenberg.

    Het plan van Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) om in 2019 5nm chips te gaan produceren, kan ertoe leiden dat de Taiwanese halfgeleider meer EUV-machines zal afnemen van het Veldhovense ASML. Dit schreef analist Tammy Qiu van Berenberg donderdag in een rapport.

    Vanochtend publiceerde TSMC de resultaten over het tweede kwartaal van dit jaar. Hieruit bleek dat de toeleverancier voor de halfgeleiderindustrie meer winst en omzet behaalde in de afgelopen drie maanden dan in het voorgaande kwartaal. In een reactie op de cijfers liet TSMC zich positief uit over de ontwikkeling en adoptie van EUV-systemen, aldus de analisten van Berenberg. De Taiwanese halfgeleider wil EUV-systemen op grote schaal gebruiken voor de ontwikkeling van zogenoemde 5nm chips in 2019.

    Dit kan volgens de marktvorsers betekenen dat ASML in 2017 en 2018 meer orders voor EUV-apparaten kan ontvangen van TSMC. "De Taiwanese toeleverancier heeft dan alles in huis om in 2019 de productie van de chips te starten," aldus de marktvorsers. Evenwel blijven er volgens Berenberg zorgen in de markt bestaan over de vooruitzichten en vertragingen van de adoptie van EUV-systemen.

    Berenberg hanteert een koopadvies op ASML met een koersdoel van 100,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel 1,5 procent hoger op 92,33 euro.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
1.407 Posts
Pagina: «« 1 ... 29 30 31 32 33 ... 71 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links