Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Goede service van de ECB

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 handyman6 7 juli 2016 11:11
    Ik schreef het al eerder: Banken zijn recidivisten= niet verbeterbaar als de 1ste de beste junk! Schijt aan de maatschappij en de burgers krijgen de rekening altijd.
    Hun handel is immers totaal verslavend: lucht verkopen, met superwinsten,soms een kleine boete ,maar meestal komen ze met alles weg,en in het ergste geval redt de staat ze wel .Systeemkolossen immers,de slimmerikken.
    H6
  2. @iPlof 7 juli 2016 11:22
    Probleem is tevens dat banken immer onder druk staan van politiek, bestuurders en diezelfde maatschappij om maar (risicovol) leningen te verstrekken. Zelfs in NL is half NL en Den Haag 'verontwaardigd' dat een hypotheek enkele weken duurt en dat ZZP-ers moeilijker een hypotheek kunnen krijgen.

    Het resultaat is slechte leningen.
  3. eddygoed 7 juli 2016 13:42
    Goed plan Eventus, het bestaan van CoCo's is al gebaseerd op een 'wij doen wat we willen' mentaliteit van de banken. Voldoen we niet aan de regels dan maken we een financieel product, waardoor we wel aan de regels voldoen.
    Ik ben van nature tegen overheidsbemoeienis, maar zou graag een uitzondering maken voor banken. Nationaliseer die hap maar. Ik ben het argument systeemrisico al meer dan zat.
  4. [verwijderd] 7 juli 2016 15:56
    Inderdaad de enige oplossing, alle banken ontbinden en nationaliseren.
    Een bank is niet meer dan een nutsbedrijf.
    De zaken die in Italie gebeurd zijn, zijn keihard crimineel, waarbij elke dag doden vallen door zelfmoorden.
    In plaats van schreeuwen in het EP om onderuitgezakte Juncker te verdedigen zou Timmermans hij hier werk van moeten maken.
  5. forum rang 9 objectief 7 juli 2016 16:15
    quote:

    handyman6 schreef op 7 juli 2016 16:08:

    Inderdaad,nationaliseren ! Alleen : wie moet dat dan gaan doen?
    De hele politiek hebben ze in hun zak,en onze AFM heeft het veel te druk met salarisverhogingen voor HUN toplaag!
    Door hun grootte hebben de Heren vrij spel en ze weten het!
    GrH6
    Dat voelt best goed aan, niet??....lekker mopperen op iets dat geen weerwoord kan geven.
  6. [verwijderd] 7 juli 2016 16:20
    quote:

    Alexander Sassen van Elsloo schreef op 7 juli 2016 12:42:

    spaargeld op bank boven eur 100.000? zou ik niet doen. Bankaandelen? Bankobligaties? OOk niet. turbo short aex zie ik ook zitten

    sowieso niet op iets wat überhaupt met banken te maken heeft... goud, blue chips, vastgoed in de randstad
  7. [verwijderd] 7 juli 2016 19:42
    Als je 20 jaar geleden ooit had beweerd dat later, in een EU met een gezamenlijke munt, al je spaargeld, hypotheek en pensioen in handen is van 2 Italianen met de namen Draghi & Smaghi, dan dan dan..weggevoerd compleet mesjokke, hahaha zover zal het echt nooit komen, paniekzaaier, pessimist, enzovoorts.
  8. [verwijderd] 7 juli 2016 21:07
    het wordt duidelijker en duidelijker dat de EU het niet zal redden. mopperen op italianen heeft geen zin want noordelijke banken zijn geen haar beter. merkwaardig te denken dat het hier beter geregeld is. men moet nu eenmaal geen ambtenaren aanstellen die moeilijke politieke functies moeten bekleden. Farage mag dan wel denken dat hij de EU heeft opgeblazen maar het is de EU zelve die dat doet dankzij hun beleid. b.v. geen buitenlandsbeleid, geen grensbeleid, geen geldbeleid, geen oorlogsbeleid maar wel streekproduktenbeleid.
  9. Maan Arkenbosch 7 juli 2016 22:20
    Het blijft gewoon een veeg teken dat de edelmetalen maar blijven stijgen. Nu deze in $ noteren is het mogelijk dubbel op! Schaubele ziet de bui m.b.t. het echec van 1923, toen de Mark kapot ging, al hangen. Daarom een E.U. van 2 snelheden. Alleen moeten de noordelijken met een andere muntvorm komen.Twee soorten €. kan niet. Dat wordt weer gegoochel met een wisseltruc, zoals wij gezien hebben met de Gulden naar de €. Vermogens krijgen dan weer flinke klappen en de staatsschulden worden gereduceerd. Merkel zei het al: mislukt de €, dan mislukt de E.U. Sociale onrust is voor geprogrammeerd.
  10. [verwijderd] 8 juli 2016 00:04
    De EU is een zinkend schip en de Britten zijn net op tijd de dans ontsprongen. Nu Italie, straks de Grieken weer, vervolgens Frankrijk en dan domino met tot slot Duitsland.....en vervolgens komen we in een algehele Europese onvrede situatie gezien Brussel van geen wijken weet wat kan leiden tot een mogelijke burgeroorlog...wordt tijd om een reisje te boeken naar een zonnig eiland
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links