Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Omkeren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

364 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 6 juli 2016 13:22
    ING verwacht dat de Europese economie een fors tik zal krijgen, nadat een meerderheid van de Britten afgelopen maand voor een vertrek uit de Europese Unie stemde. De bank stelde dinsdag de economische ramingen voor diverse Europese landen neerwaarts bij.

    "De meest opvallende veranderingen in de nieuwe ramingen zijn de negatieve verwachtingen voor de economische groei in Groot-Brittannië als gevolg van de Brexit-stem," aldus hoofdeconoom Maarten Leen van ING tegenover ABM Financial News. "De verwachting is dat het land in een recessie terechtkomt, hetgeen ook zijn weerslag zal hebben op de Europese economie."

    ING verwacht dat de Britse groei per kwartaal fors zal afnemen, hetgeen volgend jaar zal leiden tot een marginale economische groei van slechts 0,1 procent. In het vorige rapport van ING uit mei ging de bank nog uit van een groei van 2,5 procent voor 2017.

    Ook de verwachtingen voor de economie van de eurozone kregen een neerwaartse bijstelling te verwerken. De eurozone zal naar verwachting van ING volgend jaar met 1,0 procent groeien in plaats van de eerder geraamde 1,7 procent.

    De Brexit zal ook zijn weerslag hebben op de Nederlandse economie. Dit jaar zullen de gevolgen van het Britse referendum beperkt blijven, maar vanaf begin volgend jaar zal de klap voelbaar zijn, aldus ING.

    De ramingen voor China en Japan werden nauwelijks aangepast. ING mikt voor dit jaar op een groei van de Japanse economie van 0,7 procent, terwijl de Chinese economie dit jaar en de komende jaren met 6,5 procent zal blijven groeien.

    De Amerikaanse economie kan dit jaar en volgend jaar met respectievelijk 1,6 procent en 2,1 procent groeien, voorspelde de bank.

    Olieprijzen dalen

    De recente economische ontwikkelingen zullen ook ertoe leiden dat de olieprijzen blijven dalen. "Maar ook de verschuiving naar duurzame energie zorgt ervoor dat de vraag naar olie zal afnemen," aldus Leen.

    ING verwacht dat de olieprijzen dit jaar kunnen zakken tot een niveau van 40 dollar en voor het eerste kwartaal van 2017 wordt zelfs gerekend op prijzen van rond de 35 dollar. Pas in het tweede kwartaal van 2017 kan de olieprijs weer herstellen tot een niveau van 40 dollar.

    Rentestap Fed

    De Brexit heeft er ook voor gezorgd dat een rentestap door de Federal Reserve op de lange baan is geschoven, aldus Leen. "De Fed kijkt naar de economie in zijn geheel en zal de onrust in Europa meenemen in het besluit om de rente wel of niet te verhogen."

    De Fed zal naar verwachting van ING het huidige rentetarief van 0,25 tot 0,50 procent de komende tijd blijven handhaven. Pas tegen het vierde kwartaal van volgend jaar kan een scenario van 0,75 procent mogelijk worden, aldus ING.

364 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links