Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hypotheek zonder adviseur

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brokie Even 2 juli 2016 10:09
    Echt een ongelofelijk zeik artikel. Lijkt er op dat ie een paar vriendjes heeft die hypotheekadviseur zijn.

    Ik heb vorig jaar mijn hypotheek zelf afgesloten via Lloyds Bank. 350 euro behandelingskosten.

    Dat gezeik over maximaal te lenen bedrag. Dat is helemaal niet relevant. Je moet niet maximaal lenen, want dan leef je ver boven je stand.
  2. ch@rter 2 juli 2016 11:20
    Leuk stukje om te lezen!

    @alfaomega .. gewoon blijven huren zou ik zeggen!

    Enfin
    Een hypotheek blijft een complex product hoe je het wend of keert, dus zal er altijd een advies bij opgesteld moeten worden wat reproduceerbaar is.
    90% wellicht 95% van de (toekomstige) huiseigenaren heeft de ballen verstand van de hypotheek die zij in de la hebben liggen of komt te liggen (kortom snappen er geen hout van)

    Je maakt nu eenmaal een keuze om 30 jaar lang je hand op te houden bij de bank om te kunnen wonen en vergt gewoon advies. Tot 2013 zijn er nog veel aflosvrije, beleggings, hybride en spaar hypotheken gesloten die lopen nog tot 2043 dus werk genoeg! Zeker nu ivm de lage rente komt bij sommigen zelfs de spaarhypotheek later niet al te best uit de bus. (Om over de beleghypoos te zwijgen want die zij sowieso r.k)

    Neem je nu de ann/lin hypotheek met een te korte rentevastperiode en de rente stijgt weer t.z.t dan heb je bal en is er een nwe crisis in de maak. (Kortom je creeert hetzelfde als uch jaren geleden, stelletje kinderloos koopt 2 onder 1 kap, 2 autootjes vd bank voor de deur, vrouw raakt zwanger stopt met werken, man wordt boventallig en krijgt nog maar 70% aiks, jaloezie en geld zijn de 2 grootste problemen in een relatie dus bordje in de tuin, restschuld en zitten nu beiden 3hoog achter te huren)

    Kortom als je niet handig genoeg bent ga je ook je eigen badkamer niet verbouwen of je remmen van je auto vervangen want dat is vragen om moeilijkheden.

    Als ze het online uberhaupt voor elkaar krijgen is het toch sterk af te raden.

    Woonze ...

  3. [verwijderd] 2 juli 2016 21:52
    Gelukkig heb ik al mijn hypotheken zelf verzorgd zonder duur advies of afsluitkosten (o.a. bij BOS). 90 op de 100 hypotheken zijn simpel, misschien 5 op de 100 'adviseurs' weten van wanten, zoals de meeste tussenpersonen.

    Het doet me glimlachen dat de heer Koets dat "studenten het beroep hypotheekadviseur links laten liggen". De meeste hebben nog nooit iets "gestudeerd" alleen maar "geincasseerd".
  4. [verwijderd] 4 juli 2016 21:45
    Goed artikel.
    Kritiek mag wel op zon complex onderwerp als hypotheken. Voor een boel mensen toch geen zelfsprekendheid om maar even online een hypotheek af te sluiten. Ik denk dat de rol van hypotheek adviseur zeker zal blijven alleen in een andere hoedanigheid. Consumenten zoeken zelf een boel informatie op, regelen vanalles zelf en checken een adviseur of ze inderdaad de juiste keuze hebben gemaakt. Zo doe ik het in elk geval wel :)
  5. RAUL 5 juli 2016 09:36
    quote:

    knax63 schreef op 5 juli 2016 00:33:

    Zolang adviseur een belang heeft die niet strookt met belang van de klant. Gaat het niets helemaal goed. Je moet zelf huiswerk maken en uitzoeken hoe en wat.
    Ja en jouw huiswerk dan gratis laten checken door een hypotheekadviseur? Voor niets gaat de zon op. :-)
  6. ch@rter 5 juli 2016 11:14
    quote:

    knax63 schreef op 5 juli 2016 00:33:

    Zolang adviseur een belang heeft die niet strookt met belang van de klant. Gaat het niets helemaal goed. Je moet zelf huiswerk maken en uitzoeken hoe en wat.
    Sowieso heb je als klant je eigen verantwoordelijkheid.
    Verder vallen er niet veel constructies meer aan te bieden.
    (Nieuw) is het of annuïtair of lineair (evt max 50% aflosvrij zonder aftrek)

    Kortom zijn de maandlasten te behappen, ook NA de rentevast periode, daarmee staat en valt het advies van een adviseur. Maar als een klant willens en wetens Nu een huis koopt en niet verder wil kijken dat het neusje lang is dan heb je over laten we zeggen 10jr dezelfde shit .. huisje te koop, geen hond die het wil hebben (kan betalen) tegen 4 a 5% annuïteit en dan natuurlijk wederom het vingertje wijzen naar de adviseur of de evt online aanbieder.
    Het is altijd wat!
  7. Jos Koets 6 juli 2016 10:20
    quote:

    Pegasuspaard schreef op 2 juli 2016 11:21:

    Heeft de VEH nog een reactie gegeven? Of zet je het direct zonder hoor en wederhoor in een column?
    VEH heeft vandaag gebeld. Ze gaan een nieuwe berekeningstool maken (bestaande aanpassen). Ze hebben gevraagd of ik die gaat testen.

    Gr. Jos
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links