Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

  • 6,085 18 apr 2024 16:31
  • -0,100 (-1,62%) Dagrange 6,050 - 6,230
  • 368.218 Gem. (3M) 301,7K

TOMTOM JUNI 2016

5.575 Posts
Pagina: «« 1 ... 210 211 212 213 214 ... 279 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mojo 25 juni 2016 01:56
    quote:

    Accuboor schreef op 25 juni 2016 01:06:

    [...]
    Eens. De populisten gaan op hun bek. Hebben de boel mooi voorgesteld aan de hulpbehoevenden in het land maar kunnen het niet waarmaken en vallen nu al door de mand...

    Zelden vertoond, reden met een bus rond met daarop de tekst "wij gaan de wekelijkse afdracht van GBP350mln aan de EU stoppen en aan de NHS geven". Werd vanochtend al tegengesproken door UKIP...

    Had ik ook gezien. De ITV verslaggever heeft m mooi voor het blok gezet
  2. Mojo 25 juni 2016 02:07
    Optimistisch als ik ben zie ik nog wel een klein lichtpuntje. Als de gevolgen van een aankomend Brexit snel optreden en dramatisch genoeg zijn, zoals nu de beurs, kunnen er nieuwe verkiezingen komen. Als Labour die overtuigend wint kan een nieuwe regering vervolgens de uitslag van het referendum negeren, mede op grond van de minieme zege. Het referendum was immers vooral een truc van conservatief Cameron om aan de macht te blijven. Die truc heeft niet gewerkt en het is geen reden om komende generaties met de desastreuze gevolgen van die tactiek op te zadelen. Gokkers moet je tegen zichzelf beschermen.

    www.joop.nl/opinies/verkeerd-gegokt
  3. Belegde boterham 25 juni 2016 02:19
    quote:

    *Justin* schreef op 25 juni 2016 00:42:

    [...]

    Het is terugverlangen naar een tijd die jongeren niet kennen. Border patrol? Nog nooit van gehoord, we leven hier op 1 wereld. Ik Twitter zijn er niet duizenden, niet tienduizenden, maar honderdduizenden reacties in de trant van "grandma, what have you done", "the older generation is ruining my future" etc.

    BBC is op dit moment schitterend om te kijken (niemand die zulke goede reportages maakt) en het land is echt heel erg geschrokken. Er is een verdeling op educatie, op leeftijd, op schots/brits.

    En er zijn ook veel mensen die spijt hebben van hun stem. Oh fuck, de Schotten willen independent, oh fuck de Ieren willen geen border, oh shit Londen zegt we willen een city-state worden, oh shit bedrijven gaan hun hoofdkantoren weghalen, oh fuck de Duitsers geven ons geen mooie deal maar dezelfde draft voorwaarden als voor een Turkije zou gelden. Zie dit land maar te besturen op dit moment.

    En ik zal 1 fact geven die nog niet iedereen ziet.

    Voor een diepe op generaties ingrijpende keuze als het verlaten van de EU heb je een brede steun van de bevolking nodig. Ik zeg minimaal een procent of 70. In elk geval geen 52%, dat is veel te weinig.
    Totally agree!
  4. [verwijderd] 25 juni 2016 07:23

    is een drama, mijn schoonzoon , een Engelsman werkt in the City en dit zagen ze toch echt niet aankomen, ik had het ook niet verwacht, maar gelukkig wel afgedekt, vertrouwde de markten toch al niet

    dit heeft wel grote gevolgen is niet enkel een stem voor uit de EU, is ook grote kans voor einde VK

    we mogen ons gelukkig prijzen dat TT al haar afstraffing heeft gehad, want er komt voor de beurzen een tijd van onzekerheid aan en het klinkt allemaal nogal chaotisch ook.

    de adviezen vliegen je nu om de oren en die gaan allemaal voor afdekken risico, wat we gisteren gezien hebben is nog maar de eerste reactie, na het weekend als een ieder geabsorbeerd heeft wat dit allemaal kan betekenen gaan we het echte sentiment beter kunnen bepalen.

    voor nu is het advies stay hedged
    Goud, Zilver komen uit de bust en gaan naar de boom
    je moet je positie door deze gewijzigde omstandigheid aanpassen, enfin een ieder moet dat doen naar eigen inzicht

    er is veel te verdienen nu aan de valutahandel, belangrijk in welke valuta je je cash wilt hebben voor de komende jaren.

    succes
  5. siepels 25 juni 2016 08:40
    quote:

    DeGoudenRidder schreef op 24 juni 2016 22:27:

    [...]

    Had je niet verwacht Justin dat ik goed zit met mijn uitkomst. Volgende week gaan we verder omlaag met TomTom, omdat die eurofielen het nog warmer krijgen in Brussel.
    Tot vijf dagen voor de uitslag zat je nog in je harnasje te beven met putjeskoorts.
    De grote Brexit-leider had de avond ervoor geen idee over de afloop
    en jij al helemaal niet.
  6. [verwijderd] 25 juni 2016 09:13
    quote:

    *Justin* schreef op 25 juni 2016 00:46:

    petition.parliament.uk/petitions/131215
    zinloze exercitie vrees ik

    de Engelsen moeten er nu het beste van maken, ze gaan 3 jaar van extreme suffering tegemoet, dit gaat ze ongelofelijk veel geld kosten, is zelfs niet te beramen, alles moet aangepast worden, maar over 5 jaar zijn ze er blij mee en ontlopen ze de totale afbranding van de eurozone, want dit had nooit mogen gebeuren, je kan een groot land als het VK niet als leaver hebben, de onrust is enorm, een bepaalde toon is gezet en dat blijft.

    ongelofelijk stom en compleet verkeerd ingeschat voor risico, Cameron mag dit zich aanrekenen.

    verder moet je de Engelse mentaliteit niet onderschatten, dit is rampzalig en velen weten dit, maar ze blijven British en die gaan nu wel met zijn allen achter hun land staan, het eerste wat ze doen is dat Europese paspoort verbranden.

    gaat allemaal nog wat worden.
  7. [verwijderd] 25 juni 2016 09:18
    Het probleem van de EU is dat ze dit zelf hebben veroorzaakt.
    Ik was ook een voorstander maar zoals de zaken nu gaan ben ik dus een tegenstander geworden.
    Om maar een voorbeeld te noemen neem nou onze pensioenen.
    Daar werd altijd over gezegd, nee daar gaat Europa niet over, dat maken we zelf uit en zie een motie hierover die precies dat wil wordt door het kabinet afgeraden.
    En zo gaat het met alles.
    Samenwerken en handel bevorderen prima, maar nu hebben ze de tweede kamer vervangen en daar heb ik niet om gevraagd.
    Zo kan het niet verder en als ze dan niet willen luisteren dan maar eruit, kost geld en banen, maar dat heb ik er wel voor over.
  8. [verwijderd] 25 juni 2016 09:22
    quote:

    siepels schreef op 25 juni 2016 08:40:

    [...]

    Tot vijf dagen voor de uitslag zat je nog in je harnasje te beven met putjeskoorts.
    De grote Brexit-leider had de avond ervoor geen idee over de afloop
    en jij al helemaal niet.

    Volgens mij heeft hij ook helemaal geen winst. Ze staan op dit moment nog onder zijn aankoopkoers.
  9. Garibaldi 25 juni 2016 09:55
    Ik was ook voorstander van de EU, maar dan een EU gebaseerd op economische samenwerking. En niet een ondemocratisch bureaucratisch politiek bastion dat langzaamaan alle soevereiniteit uit de lidstaten wegzuigt. De eurocrisis, de ophitserij naar Oekraïne (Van Baalen, Verhofstadt) waardoor we nu een oorlog aan onze oostgrens hebben, de migratiecrisis: allemaal problemen waarvan blijkt dat de EU niet functioneert.

    Neem nu de migratiecrisis: er wordt geroepen dat dat nu grotendeels opgelost is door de deal met Turkije (waardeloze deal door je lot in handen van Erdogan te leggen). Maar geen woord over bijv de 5000 Afrikaanse migranten die Frontex (onze zgn grensbewakingsdienst) van zee heeft gevist en naar Italië heeft gebracht afgelopen donderdag. En dit gebeurt dagelijks: duizenden migranten die bij Libië van zee worden gehaald en naar Europa worden gebracht. We kunnen blijkbaar niet eens onze eigen grenzen bewaken.

    Tusk, Timmermans, Juncker, Mogherini: het zijn stuk voor stuk slappe leiders die geen moeilijke beslissingen durven nemen en puur voor hun eigen ego op het pluche blijven plakken. Waarbij Timmermans voor mij de verpersoonlijking is van het autistische narcisme wat tegenwoordig van Brussel afspat.

    Wat mij betreft stapt Nederland eruit tenzij er weer meer soevereiniteit naar de lidstaten teruggaat.
  10. [verwijderd] 25 juni 2016 09:57
    Trouwens: ik ben, hoewel niet heel oud, ook tegen de bestuurlijke dwaasheid van de EU. Niet dat we er nu uit zouden moeten gaan, maar we hadden er nooit in moeten trappen/stappen.

    Kijk bijvoorbeeld vers van de pers hoe het stelletje onnozelen de vooruitgang met middeleeuwse maatregelen denkt tegen te kunen houden:
    'Robotbelasting'
    www.telegraaf.nl/digitaal/26074142/__...

    Edit: Helemaal eens @Xerxes81, AB. Van die walgelijke Timmermans druipt het glijmiddel af.
  11. mjmj 25 juni 2016 10:21
    quote:

    Xerxes81 schreef op 25 juni 2016 09:55:

    ..

    Tusk, Timmermans, Juncker, Mogherini: het zijn stuk voor stuk slappe leiders die geen moeilijke beslissingen durven nemen en puur voor hun eigen ego op het pluche blijven plakken. Waarbij Timmermans voor mij de verpersoonlijking is van het autistische narcisme wat tegenwoordig van Brussel afspat.

    Wat mij betreft stapt Nederland eruit tenzij er weer meer soevereiniteit naar de lidstaten teruggaat.
    Het tijdperk van sterke leiders is niet meer... een sterke leider vindt andere sterke leiders tegenover zich en is daarom geen sterke leider meer. Een consequentie van ons opleidingssysteem en de ontwikkeling die onze maatschappij heeft doorgemaakt. Werkelijkheid bestaat niet en een sterke leider kan de (niet bestaande) werkelijkheid niet beter lezen dan ieder ander. 'Sterke leiders' is van de 19 en 20e eeuw niet van de 21e eeuw. Het denken over leiderschap moet mee veranderen. De analogie: als je vader bent probeer in deze tijd maar eens het rolmodel van je opa na te spelen. Dat gaat met de huidige generatie kinderen echt verkeerd aflopen.
  12. [verwijderd] 25 juni 2016 10:39
    quote:

    potpourri schreef op 25 juni 2016 09:13:

    [...]

    zinloze exercitie vrees ik

    de Engelsen moeten er nu het beste van maken, ze gaan 3 jaar van extreme suffering tegemoet, dit gaat ze ongelofelijk veel geld kosten, is zelfs niet te beramen, alles moet aangepast worden, maar over 5 jaar zijn ze er blij mee en ontlopen ze de totale afbranding van de eurozone, want dit had nooit mogen gebeuren, je kan een groot land als het VK niet als leaver hebben, de onrust is enorm, een bepaalde toon is gezet en dat blijft.

    ongelofelijk stom en compleet verkeerd ingeschat voor risico, Cameron mag dit zich aanrekenen.

    verder moet je de Engelse mentaliteit niet onderschatten, dit is rampzalig en velen weten dit, maar ze blijven British en die gaan nu wel met zijn allen achter hun land staan, het eerste wat ze doen is dat Europese paspoort verbranden.

    gaat allemaal nog wat worden.
    drama queen
  13. [verwijderd] 25 juni 2016 10:48
    quote:

    siepels schreef op 25 juni 2016 08:40:

    [...]

    Tot vijf dagen voor de uitslag zat je nog in je harnasje te beven met putjeskoorts.
    De grote Brexit-leider had de avond ervoor geen idee over de afloop
    en jij al helemaal niet.

    Beste Siebels ik zei tegen de pesters dat ik op 24 juni wel zo komen kijken op het TT forum en heb mij aan mijn woord gehouden. Tomtom heeft veel te danken gehad aan de ING bank die hoopt dat het daarmee nieuwe investeerders lokt. Ik zeg dat het geen nieuwe investeerders lokt en dat Tomtom volgende week ergens in de 6 EUR bevindt.
  14. [verwijderd] 25 juni 2016 11:09
    quote:

    potpourri schreef op 25 juni 2016 09:13:

    [...]

    zinloze exercitie vrees ik

    de Engelsen moeten er nu het beste van maken, ze gaan 3 jaar van extreme suffering tegemoet, dit gaat ze ongelofelijk veel geld kosten, is zelfs niet te beramen, alles moet aangepast worden, maar over 5 jaar zijn ze er blij mee en ontlopen ze de totale afbranding van de eurozone, want dit had nooit mogen gebeuren, je kan een groot land als het VK niet als leaver hebben, de onrust is enorm, een bepaalde toon is gezet en dat blijft.

    ongelofelijk stom en compleet verkeerd ingeschat voor risico, Cameron mag dit zich aanrekenen.

    verder moet je de Engelse mentaliteit niet onderschatten, dit is rampzalig en velen weten dit, maar ze blijven British en die gaan nu wel met zijn allen achter hun land staan, het eerste wat ze doen is dat Europese paspoort verbranden.

    gaat allemaal nog wat worden.
    Ik denk dat er geen exit komt.

    De prijs ervan is simpelweg te hoog.

    * Schotland wordt onafhankelijk, Noord-Ierland voegt zich bij Ierland en Gibraltar bij spanje. Weg UK. (kan de naam UKIP ook weg)

    * Jongeren accepteren het niet

    * Londen accepteert het niet (Trafalgar square) en praat zelfs over vormen van city state

    Het land valt uit elkaar als ze artikel 50 doorzetten. Tijd rekken gaat de emoties niet kalmeren. De normaal gesproken rustige rationele kiezer is nu echt pissed.
  15. [verwijderd] 25 juni 2016 11:11
    quote:

    LeenJR schreef op 25 juni 2016 10:39:

    [...]
    drama queen
    Engeland gaat het erg goed doen. Amerika blijft gewoon zaken doen met de UK. EU is enorm bang dat Brexit gaat leiden tot een domino-effect, dat zegt genoeg hoe landen over de EU denken. Schrik van de EU is dat de UK het beter gaat doen op economisch gebied. Nederland wordt straks overspoeld met economische vluchtelingen en gaat haar identiteit verliezen, succes.
  16. [verwijderd] 25 juni 2016 11:14
    Bollocks. De UK gaat 5 jaar recessie in als ze dit doen. En niet een beetje ook. Werkgelegenheid uit Londen vertrekt daarna alle toeleverende (non banking) bedrijven die de pijn voelen. En dan ook nog de UK die uit elkaar valt. De UK heeft 100x meer te verliezen dan de EU, en Merkel en Schlaube en anderen weten het. Ze krijgen ook geen soft deal.
  17. [verwijderd] 25 juni 2016 11:20
    Ik zeg dat Tomtom volgende week ergens in de 6 EUR bevindt, waarna ik ze wederom heb verdiend aan mijn put opties. De reden dat ik voor put opties heb gekozen in Tomtom heb ik uiteengezet in verschillende draadjes. Het is niet demoniseren naar Tomtom toe, maar mijn beweegredenen zijn het algemeen sentiment die leiden tot mijn conclusie en dat geldt voor de meeste aandelen. Ik ben gewoon goud eerlijk naar jullie toe.
  18. harrysnel 25 juni 2016 12:17
    quote:

    DeGoudenRidder schreef op 25 juni 2016 11:20:

    Ik zeg dat Tomtom volgende week ergens in de 6 EUR bevindt, waarna ik ze wederom heb verdiend aan mijn put opties. De reden dat ik voor put opties heb gekozen in Tomtom heb ik uiteengezet in verschillende draadjes. Het is niet demoniseren naar Tomtom toe, maar mijn beweegredenen zijn het algemeen sentiment die leiden tot mijn conclusie en dat geldt voor de meeste aandelen. Ik ben gewoon goud eerlijk naar jullie toe.
    Puts juli E6,40 en je hebt premie betaald van E0,14. Zakken naar E6,26 is nog 16%. Koersverloop TT liep vrijdag synchroon aan AEX. Haal 16% van de AEX af en je staat op 356.

    Als je wilt inspelen op Brexit dan:
    - Is dat een macro play en wil je niet dat bedrijfsspecifiek nieuws roet in het eten gooit. Kies daarom liever voor bv turbo's op index. Uitzondering: bedrijven als BAM/Arcadis die sterk verbonden zijn met UK.
    - Er zit voor de uitslag van referendum veel onzekerheid in markt en dat vertaalt zich in hoge premies voor puts/calls. Ongeacht de uitslag loopt er snel premie uit omdat event achter de rug is. Daarom nooit "naakt" puts kopen maar dit minimaal combineren met een geschreven positie.

    Moraal van het verhaal: koop de dag voor uitslag Brexit referendum Sprinters Short op de AEX index. Komt er een daling van 16% bij TT de komende tijd (die jij nodig hebt om quitte te spelen) dan zie ik een AEX daarbij van 356.

    Jij speelt wellicht quitte, een ander pakt in dat geval een daling van bijna 100 punten op de AEX van 450 naar 356.

    Dus: waardeloze tactiek en wat mij betreft jammer dat dit soort onzin (samen met een telefoongesprek) de discussie behoorlijk weet te domineren op dit forum.
5.575 Posts
Pagina: «« 1 ... 210 211 212 213 214 ... 279 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

TomTom geraakt door zwakke automotivemarkt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links