Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Breaking News SNS

956 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 48 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 mei 2016 11:36
    SNS-beleggers verliezen zaak nationalisatie

    Krantentitel: ‘Beleggers verliezen zaak nationalisatie’
    Aandeelhouders van SNS Reaal zijn geen partij in de discussie van begin 2013 met toezichthouder DNB over kapitaalversterking, die korte tijd later leidde tot nationalisatie. Met die principiële uitspraak heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven, het hoogste rechtscollege in dit soort zaken, beleggers de pas afgesneden die de toenmalige eisen van DNB aan de rechter willen voorleggen.

    De dinsdag gepubliceerde uitspraak van het College van Beroep is in lijn met een eerdere uitspraak van een lagere rechtbank. De klagers bestaan uit voormalige aandeelhouders en voormalige houders van achtergestelde obligaties. Deze groepen verloren hun volledige inleg door de nationalisatie.

    De beleggers stelden daarom dat ze belanghebbende zijn in het geschil destijds tussen DNB en SNS Reaal. Hun redenering is dat de eisen van DNB, waaraan de bank-verzekeraar niet kon voldoen, de rechtstreekse aanleiding vormden van de onteigening.

    Omweg

    Maar het College stelt dat de Algemene wet bestuursrecht niet voorschrijft dat mensen met een 'afgeleid belang' een beroepsmogelijkheid hebben. Het College volgt evenmin de redenering van beleggers dat de DNB-eisen en de nationalisatie feitelijk één besluit vormen. De minister van Financiën heeft het besluit tot nationalisatie en daarmee onteigening van aandelen en achtergestelde obligaties zelfstandig genomen, aldus het vonnis.

    Daarmee is een van de routes waarmee voormalige beleggers van SNS Reaal een vergoeding proberen te krijgen voor de onteigening, stukgelopen. Deze route zou trouwens een flinke omweg hebben gevergd, want als het College anders zou hebben beslist, zouden de beleggers nog moeten beginnen met het procederen tegen de DNB-eisen en pas bij winst in die zaak zouden ze een schadevergoeding moeten claimen.
    Vergoeding

    Er lopen nog wel andere zaken van de voormalige SNS-beleggers. Zo kijken deskundigen in opdracht van de Ondernemingskamer naar de vraag wat een 'redelijke vergoeding' is voor de onteigende stukken. De minister heeft tot nu toe volgehouden dat nul euro een juiste vergoeding is.

    Een andere route is die van het 'wanbeleid'. Als vastgesteld wordt dat er bij SNS Reaal sprake was van wanbeleid, kunnen beleggers vervolgens aan deze vennootschap een schadevergoeding vragen. SNS Reaal is in handen van de Staat, zodat een eventuele vergoeding via deze route uiteindelijk uit de schatkist komt.

    fd.nl/ondernemen/1151064/sns-belegger...
  2. Cu Chulainn 24 juni 2016 12:01
    Verzoek om onderzoek wanbeleid SNS kan wel

    Voormalige aandeelhouders van SNS Reaal mogen ook wat de advocaat-generaal betreft om een gerechtelijk onderzoek vragen naar mogelijk wanbeleid bij de genationaliseerde bank en verzekeraar. De belangrijke adviseur heeft de Hoge Raad aangeraden om het eerder besluit daarover van de Ondernemingskamer in stand te laten.

    Verzoek om onderzoek wanbeleid SNS kan wel De beleggers hadden eerder aangedrongen op een zogeheten enquête naar mogelijk wanbeleid bij SNS Reaal. Die moest in februari 2013 door de Staat worden genationaliseerd om een failissement te voorkomen. De Ondernemingskamer besliste eerder dat zij in ieder geval bevoegd zijn zo'n verzoek in te dienen.

    De Staat en het voormalige SNS Reaal zelf betwisten dat en klopten aan bij de Hoge Raad. Een wanbeleidprocedure bij de Ondernemingskamer is voor aandeelhouders vaak een eerste stap richting schadevergoeding.
  3. A1 24 juni 2016 20:47
    Cu, De Advocaat-Generaal kan na drie en half jaar adviseren wat hij wil. De hoge raad zal ook dit advies bureaucratisch wegmoffelen. Zie vermogens rendement heffing, bond van belastingbetalers, waar de reinste diefstal verbloemd wordt.
    Heeft iemand al iets van de Audit dienst Rijk vernomen over de 700.000.000,.. welke 20 jaar verkeerd in de jaarverslagen stond?
  4. forum rang 10 voda 28 juni 2016 16:35
    SNS Bank langer in staatshanden - media

    Bank nog niet klaar om op eigen benen te staan.

    SNS Bank blijft langer in overheidshanden. Dit schreef Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van ingewijden.

    Die zeggen dat het management SNS Bank nog niet klaar vindt om op eigen benen te staan. De bank is nog volop bezig zijn organisatie naar het gewenste niveau te brengen.

    Het management vindt zelf dat de bedrijfsvoering beter moet als het gaat om de inrichting van de controle bij risicobeheer, de interne processen en de dataverwerking, zo schrijft het FD.

    Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wil volgens het FD een besluit over de toekomst van de in 2013 genationaliseerde bank uitstellen. Met verkiezingen in maart volgend jaar op de agenda 'gebeurt er tot dan niets', zo bevestigt een ingewijde in de krant.

    De minister had een voorkeur voor een snelle privatisering van de bank, maar in mei van dit jaar nam de Kamer een motie van de PvdA aan om SNS in overheidshanden te houden. Deze optie is meegenomen in het advies over SNS van de beheerder van de staatsaandelen NLFI aan Financiën.

    De minister blijft echter voorstander van privatisering, maar hij wil ook geen confrontatie met de Kamer zo vlak voor het einde van een succesvol ministerschap, aldus de krant.

    Het ministerie zegt desgevraagd dat 'de minister het advies van NLFI inmiddels heeft ontvangen en de Tweede Kamer binnenkort zal informeren', aldus het FD.

    Door: ABM Financial News.

    Info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires
  5. forum rang 10 voda 30 juni 2016 17:58
    SNS klaar met verkoop SNS Securities

    Gepubliceerd op 30 jun 2016 om 17:51

    UTRECHT (AFN) - SNS Bank heeft de verkoop van effectenhuis SNS Securities aan de Haagse zakenbank NIBC afgerond. Dat meldde SNS donderdag.

    De diensten van SNS Securities worden per 1 juli voortgezet onder de naam NIBC Markets. NIBC meldde eerder al dat het de deal volledig had afgerond.
  6. forum rang 10 voda 2 juli 2016 20:05
    Ceo Maurice Oostendorp niet treurig dat kabinet besluit over exit SNS Bank voor zich uitschuift
    ’SNS Bank wil geen risico’s meer nemen’

    door Ruben Eg en Edwin van der Schoot

    SNS Bank staat pas over twee of mogelijk drie jaar op eigen benen. Strengere Europese bankregels over de weging van hypotheken zouden de sterke kapitaalspositie van SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen flink kunnen raken. Over die regels komt pas in de loop van 2017 duidelijkheid. Daarna kan een mooi prijskaartje aan SNS Bank worden gehangen.

    SNS Bank is, na de beursgangen van ABN Amro en verzekeraar ASR, en de verkoop van het voormalige SNS Reaal vastgoed (Propertize) en verzekeraar Vivat, de laatste financial die de staatshanden nog moet verlaten. Die stap duurt echter nog even. Minister Dijsselbloem (Financiën) liet gisteren weten dat een nieuw kabinet de knoop hierover maar moet doorhakken. Bestuursvoorzitter Maurice Oostendorp is er niet rouwig om.

    U bent niet teleurgesteld?

    „Vergeet niet dat SNS Bank nog maar negen maanden geleden is losgemaakt van bankverzekeraar SNS Reaal. Voor de toekomst moet je ook naar de interne processen kijken. Het centrale toezicht door de Europese Centrale Bank heeft een aantal behoorlijke eisen opgeleverd, zoals de manier waarop je de data waar het toezicht op wordt gebaseerd aanlevert. We kunnen hier prima aan voldoen, maar zijn nog lang niet op het punt dat dit allemaal is afgerond. Daarnaast moet je in de huidige renteomgeving kijken naar de kostenbasis die bij de bank past. Dat kost ook even tijd.”

    SNS is ook nu al goed gekapitaliseerd, en dus toch allang klaar voor een verkoop?

    „We zijn inderdaad goed gekapitaliseerd. Maar er zijn structurele uitdagingen. Die liggen naast de lage renteomgeving in de regelgeving. Eind dit jaar of begin volgend jaar komen er nieuwe internationale regels voor banken. Voor Nederlandse banken zal dit vooral effect hebben voor hypotheken. SNS heeft aan de activakant op de balans voor het overgrote deel hypotheken staan. Dit maakt het onzeker hoeveel kapitaal er straks nodig is en hoeveel rendement er dan gemaakt wordt. De verzelfstandiging uit de holding en de onzekerheid over de regelgeving leiden tot de conclusie dat er meer tijd nodig is. Daarnaast leven er in de Tweede Kamer ook verschillende denkbeelden over onze toekomst. Zo is er een motie aangenomen om te onderzoeken of SNS een staatsbank zou moeten zijn.”

    Wat wil SNS Bank zelf?

    „Wij willen ons ontwikkelen als een maatschappelijke bank, met een aandeelhoudersstructuur die daar bij past. De minister neemt het besluit. Nu dit nog niet is gebeurd, is het onverstandig om aan te geven wat wij vinden. Wat voegt dat toe?”

    Zijn er meer smaken dan een beursgang of staatsbank?

    „Je kunt aan tussenvormen denken waarbij aandelen onderhands bij institutionele beleggers en pensioenfondsen worden geplaatst. Of aan certificering van aandelen die wel en niet op de beurs verhandelbaar zijn. Er zijn allerlei vormen denkbaar, waar wij nu geen enkele voorkeur over uitspreken. Wij houden alle opties open.”

    Jullie moeten ook meer naamsbekendheid opbouwen in de beleggerswereld?

    „Sinds de ontvlechting van SNS Reaal hebben wij nog geen reputatie opgebouwd van een stabiel dividend, beheersing van kosten en een gezonde resultaatontwikkeling. Eenmaal dividend over 2015 uitkeren - €100 miljoen - is gewoon te kort.”

    Kun je als vierde bank nog wel verschillen van ING, Rabobank en ABN Amro?

    „Wij willen een bank zijn waarvan de Nederlandse samenleving zegt: ’die heeft het begrepen.’ SNS beperkt zich tot de simpele producten sparen, betalen, verzekeren en hypotheken en voegt hier geen enkel risico aan toe. Er is geen bonuscultuur, maar wel eenvoud, duidelijkheid en een goede prijs. De besluiten die wij nemen moeten niet alleen gebaseerd zijn op de vraag: ‘Wat verdienen wij eraan?’, maar ‘Wat heeft de klant er aan?’ en ‘Wat is het belang voor de maatschappij?’. Banken denken traditioneel vanuit de balans en vertalen dat naar producten. Wij willen dit omdraaien. Je moet dan overigens wel eerst de klant kennen, wat best moeilijk is vandaag de dag. Hij komt immers niet meer zo vaak langs. Je zult aan de hand van je datagegevens moeten zorgen dat je de klant kent.”

    SNS betaalt helemaal geen bonussen meer?

    „De directie heeft geen bonus meer. De variabele beloning is afgeschaft. Bij de managementlaag onder de directie na dit jaar ook. Een bonus past niet meer bij dit soort werk.”

    Doen mensen in een servicegerichte functie niet beter hun best als ze hier een extra beloning voor kunnen krijgen?

    „Als er klanten zijn die ons een bonus willen geven, dan is dit van harte welkom (lacht). Maar er zit een tegenstrijdig belang in het extra belonen van medewerkers voor het behalen van financiële doelstellingen, die niet aanwijsbaar in het belang van de klant zijn. Zo staan wij medewerkers ook niet toe om in obligaties van de bank te beleggen. Wij kiezen er voor dat wij die spanning en tegenstrijdige belangen niet willen.”

    U wilt geen risicovolle activiteiten, maar heeft een bank met alleen spaargeld en hypotheken niet juist een risicovol businessmodel?

    „Een veilige bank moet bovengemiddeld gekapitaliseerd zijn. En dat is nu al het geval bij SNS. Ten tweede hebben wij een heel laag risicoprofiel. Wij gaan ook niet proberen onze resultaten te verbeteren via extra risico. Wij willen geen volatiliteit, maar stabiel, voorspelbaar en daarmee aantrekkelijk zijn. Ik denk dat er een ontwikkeling is in de maatschappij waarbij beleggers geïnteresseerd zijn in bedrijven die niet die bewegelijkheid hebben van resultaten of ontwikkelingen zoals een Brexit.”

    ‘Eenvoudig, voorspelbaar en stabiel’. Zo omschrijft uw collega Gerrit Zalm van ABN Amro zijn bank ook.

    „Wij beperken ons tot de particulieren en hebben geen aandeel in de zakelijke markt, die veel afhankelijker is van de ontwikkeling van de economie. Iedere Nederlander heeft behoefte aan betalen, beetje sparen, misschien een hypotheek. Slechts een beperkt deel heeft behoefte aan meer. Daarvan zeggen wij: dat bieden wij niet omdat daar meer risico in zit.”

    Wat als de concurrentie op de hypotheekmarkt of spaarmarkt intensiveert?

    „SNS Bank heeft een historie waarmee met dat gezonde businessmodel een gezonde winst is behaald (SNS werd in 1817 opgericht als nutsspaarbank, red.). Resultaten uit het verleden vormen geen garantie voor de toekomst. Daarom willen wij onze identiteit versterken, eenvoudiger en efficiënter gaan werken en met slim toepassen van financiële technologie meeontwikkelen in wat zich in de sector voordoet. En wij hebben er absoluut het volste vertrouwen in dat wij dan ook een groei van ons marktaandeel zullen zien.”

    En diversificatie past daar niet bij?

    „Zeker niet.”

    Ook niet in vastgoed?

    „Wij gaan zeker geen vastgoed meer doen. Wij gaan ook geen private banking doen, niet naar de financiële markten, niet naar de zakelijke markt. Iedere klant is ons even lief, ook vermogende mensen. Maar wij gaan daar geen aparte producten voor aanbieden.”

    Hoe heeft het slechte imago van SNS Reaal uit de jaren voor de nationalisatie in 2013 de bank parten gespeeld?

  7. forum rang 10 voda 2 juli 2016 20:05
    Deel 2:

    „De cultuur van de wereld van onroerend goed-financiering paste niet bij SNS Bank. Maar Property Finance is nooit een geïntegreerde dochter geweest. Ik wil ook nog een keer zeggen dat het niet de medewerkers van Property Finance zelf, maar ingehuurde medewerkers waren die zijn veroordeeld. Maar het was geen goede dochter. Dat hoeven we niet te ontkennen. Wij hebben zeker last gehad tijdens de rechtszaken.”

    Nooit overwogen om alleen met ASN, RegioBank en BLG Wonen verder te gaan?

    „Nee, dat hebben we nooit overwogen. SNS blijft een sterk merk. Het is van onze drie merken ook de grootste. In de aanloop naar de nationalisatie werd op vrij grote schaal spaargeld bij ons weggehaald. Maar er zijn niet op grote schaal rekeningen gesloten. Nu zien we weer een mooie groei.”

    Heeft u nog een klein geelgroen hart?

    „Nou, ik heb 26 jaar met heel veel plezier bij ABN Amro gewerkt en daar ongelooflijk veel geleerd. Maar ik heb daar ook gezien hoe financiële prikkels en eendimensionaal besluitvormen slecht kan zijn voor een bedrijf.”

    Moet ABN Amro niet gewoon SNS Bank kopen, vanwege de overduidelijke synergievoordelen die dat oplevert?

    „Ik heb het er nog nooit met ze over gehad. Ik ben overtuigd dat er behoefte is aan diversiteit in het bankenlandschap. Ons bedrijfsmodel in de particuliere markt is niet beter dan de keuzes die ABN Amro en ING maken, maar anders. En dat anders willen wij nóg onderscheidender maken, zodat er wat te kiezen valt.”

    Bron: DFT Premium
  8. keiharde winst 20 augustus 2016 14:33
    Ik heb nog een ING beleggingsrekening die ik nooit gebruik waar -op papier- nog een paar duizend aandelen SNS Reaal staan. Nu wil ik die rekening opheffen maar de ING zegt dat die SNS-aandelen (met waarde 0) niet overgeheveld kunnen worden naar mijn huidige broker. Opheffing van de rekening zou betekenen opheffing van mijn SNS-aandelen. Garanties dat ik dan nog iets kan claimen in de toekomst wil ING niet geven.
    Kortom: ik kijk al een jaar of drie tegen die irritante beleggingsrekening aan en betaal daar ook elk jaar voor.
    Het kan toch niet zo zijn dat ik niks kan claimen omdat de ING mijn aandelen verduistert zodra ik over wil stappen? Iemand hier met een gelijksoortig probleem?
  9. [verwijderd] 20 september 2016 16:50
    quote:

    harde winst schreef op 20 augustus 2016 14:33:

    Ik heb nog een ING beleggingsrekening die ik nooit gebruik waar -op papier- nog een paar duizend aandelen SNS Reaal staan. Nu wil ik die rekening opheffen maar de ING zegt dat die SNS-aandelen (met waarde 0) niet overgeheveld kunnen worden naar mijn huidige broker. Opheffing van de rekening zou betekenen opheffing van mijn SNS-aandelen. Garanties dat ik dan nog iets kan claimen in de toekomst wil ING niet geven.
    Kortom: ik kijk al een jaar of drie tegen die irritante beleggingsrekening aan en betaal daar ook elk jaar voor.
    Het kan toch niet zo zijn dat ik niks kan claimen omdat de ING mijn aandelen verduistert zodra ik over wil stappen? Iemand hier met een gelijksoortig probleem?
    Hetzelfde, bij de Rabobank kan ik kosteloos de rekening aanhouden, helaas moet ik nog van een prutaandeel af wat maar niet van zijn plaats wil komen, daarnaar hef ik de rekening op!

    Maar beter zou zijn dat er eens een einde komt aan deze overheidssoap, en dan vinden ze het gek dat je een hekel hebt aan de ambtenarij!

  10. bestens 27 september 2016 08:50
    quote:

    harde winst schreef op 20 augustus 2016 14:33:

    Iemand hier met een gelijksoortig probleem?
    Hetzelfde bij de ABNAMRO. Je kan de rekening opheffen maar dan ben je de aandelen kwijt. Probleem is dat een andere broker de waardeloze SNS aandelen ook niet wil overnemen.

    Wat is de laatste stand van zaken? Kunnen we ons zelf al rijk rekenen of gaat dit nog jaren duren?
  11. [verwijderd] 6 oktober 2016 17:01
    quote:

    Tony B schreef op 27 september 2016 08:55:

    Dit gaat nog jaren duren. De politiek heeft geen haast want een waarde nul is haar beste scenario en elk ander scenario is gezichtsverlies.
    Klopt helemaal wat je zegt! Wij hebben geen haast, want onze keuze om iedereen van zijn aandelen te beroven kan eigenlijk niet, daarom praten wij ook nergens meer over.

    Het is een grote schande dat alle banken door staatssteun overeind gehouden zijn (beste voorbeeld ABN Amro) en de SNS als proefkonijn onteigend is. Dit zijn praktijken die ze in de 2e wereldoorlog gebruikte, Dijsselbloem tevens EU voorzitter of iets dergelijks laat zien dat hij en de EU deze praktijken nog steeds hanteren. Het is pure diefstal!

  12. [verwijderd] 14 oktober 2016 11:14
    Hoe zit het eigenlijk met afgeleide producten als opties. Die worden nog wel afgehandeld als de waar de van dat aandeel eindelijk eens duidelijk is? In mijn geval zou een waarde van nul (put opties) dan ook perfect zijn namelijk.

    De vraag is wanneer hier nou eindelijk eens iets duidelijk over wordt!
  13. [verwijderd] 20 oktober 2016 14:55
    heb 25000 aandelen v/d sns. ben lid geworden v/d VEB. na bijna 5 jaar hoor je totaal niets v/d VEB, alleen als je weer moet gaan betalen dan hoor je weer iets. ben je iets te laat word er gelijk gedreigd. je hoort niets v/d VEB. het is in mijn ogen pure zakken vullerij. zijn er meerdere mensen die er zo over denken? de aandelen heb ik afgeschreven al hoewel je blijft altijd nog een beetje hoop houden. dat hier een vies spelletje is gespeeld, is voor iedereen duidelijk. tenslotte die andere bank (geel groen) moest gered worden.
  14. forum rang 10 voda 4 november 2016 16:29
    Onderzoek naar wanbeleid SNS blijft mogelijk

    Gepubliceerd op 4 nov 2016 om 11:52 | Views: 1.737

    DEN HAAG (AFN) - Beleggersvereniging VEB mag namens voormalige aandeelhouders van het in 2013 genationaliseerde SNS Reaal om een gerechtelijk onderzoek vragen naar mogelijk wanbeleid bij de voormalige bank en verzekeraar. Dat heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald.

    Het gaat om een bekrachtiging van een eerdere uitspraak van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. SNS en de Staat waren tegen dat besluit in cassatie gegaan.

    Het is nu weer aan de Ondernemingskamer om te bepalen of er daadwerkelijk een zogeheten enquêteonderzoek komt. Volgens de VEB zou dat dan een belangrijke stap zijn op weg naar compensatie voor gedupeerde beleggers.

    Verheugd

    De vereniging reageerde vrijdag dan ook verheugd. ,,Met het arrest van de Hoge Raad krijgen beleggers eindelijk de mogelijkheid de feiten te onderzoeken die hebben geleid tot de ondergang van SNS'', aldus VEB-directeur Paul Koster.
    SNS dreigde begin 2013 te bezwijken onder aanhoudende financiële problemen van de vastgoeddivisie. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) besloot in te grijpen en nationaliseerde het financiële concern.

    Schadevergoeding

    Een wanbeleidprocedure bij de Ondernemingskamer is voor aandeelhouders vaak een eerste stap richting schadevergoeding. In het geval van SNS Reaal lag dat evenwel lastig omdat beleggers in februari 2013 werden onteigend. Daarmee verloren zij volgens zowel SNS als de Nederlandse staat hun rechten als aandeelhouders.

    Los van het onderzoek naar mogelijk wanbeleid, loopt er ook nog een juridische procedure over de vraag welke vergoeding de Staat aan beleggers moet betalen voor het onteigenen van hun aandelen. De Ondernemingskamer heeft inmiddels deskundigen benoemd die een faire prijs moeten bepalen. De uitkomsten van dat onderzoek worden eind volgend jaar verwacht.
956 Posts
Pagina: «« 1 ... 10 11 12 13 14 ... 48 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0706 +0,08%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.319,13 +0,13%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links