Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"-15% bij no en +5% bij yes"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 juni 2016 16:49
    Interessant hoe de Euro hard onderuit zou moeten gaan als de Britten er vandoor gaan... Ja het is een belangrijk centrum, maar de regels veranderen niet per dag. Sowieso zijn we maanden verder voor er iets gebeurt. Storm in een borrelglaasje, er worden dagelijks rampen voorspeld en de koers staat er nog lekker bij...
  2. [verwijderd] 14 juni 2016 17:07

    AJK "Niemand. Nul reacties op en bijna geen lezers van ons blogje over die rente" Dat komt omdat we er allemaal paf van bijstaan.

    Overigens AJK er zijn inderdaad meer problemen, maar de markten concentreren zich meestal op 1 hoofdprobleem en daarna komt dan weer 1 nieuw hoofdprobleem. Zo wordt het nog enigszins overzichtelijk.

    Groet, Jonas
  3. [verwijderd] 14 juni 2016 17:49
    Ik krijg nu verhalen dat zelfs Nexit, zexit ( zwedwn), sexit ( spanje) en andere landen overwegen. Het is allemaal stennis zonder Basis. Worst case scenario gaan de engelsen. Met de founding 6 nations en wie mee wil doen komen we hier uiteindelijk sterker uit. Echt dit is het Moment waar we het koren Van het kaf scheiden. Als de engelsen gaan is het al ingeprijst. Gaan anderen dan gaat de beurs alleen Maar omhoog vanwege het reinigend vermögen. Blijven de engelsen dan gaan we ook omhoog.
  4. forum rang 6 ttroo 14 juni 2016 17:51
    Ja. Die negatieve rente. Het is al een tijdje zo. Centrale Banken, dat eerst Centrale Banken waren zijn nu Centrale Investment Banken geworden. Wel gericht op het zogenaamde laag risio. Maar wat is laag risico nu en wat is laag risico over 2 jaar? Brexit prijzen we in. Die -15% vind ik veel interessanter, dan die negatieve 10 jaarsrente. Ja. Het is en blijft onbegrijpelijk. Maar ik bepaal die rente niet. Dus volgens de markt ben ik gek. Markten worden gemaakt door de grote partijen met hun grote denktanken en die selecteren daar de slimste en sluwste mensen. Dus die hebben gelijk. Ik heb daar overigens geen problemen mee. Zo hoort het. Belangrijker vind ik dat ik weer een paar shorts op de DAX en een paar shorts op de Dow Jones er uit heb kunnen gooien. Dat waren lekkere trades. Vakantie Trades. Heerlijk. Dat is toch het allerbelangrijkste nieuws. Een Supervakantie voor 2 verdient. 10 jaars Duitse rente wel of niet onder 0%. En ondanks die negatieve 10 jaars Duitse rente doet de DAX minder dan 2 jaar geleden. Kortom. Wat zegt het nou? Gekheid heeft toegeslagen.
  5. Dark Dwarf 14 juni 2016 19:17
    Ho, ho, ik wens hier toch even onze Grote Goeroe in herinnering te brengen!
    Toen de rente was gezakt naar 3% adviseerde Rienk Kamer zaliger om 10-jaars papier te ruilen naar 30-jaars papier want de rente zou nog veel verder zakken en inderdaad werd er toen geadviseerd om Rienk op te laten nemen in Dennenoord te Zuidlaren...
  6. @iPlof 14 juni 2016 20:46
    quote:

    turboemperor schreef op 14 juni 2016 19:17:

    Rienk Kamer
    Timing is altijd lastig, zeker als blijkt dat CB's 'whatever it takes' jaren lang inzetten om de grootste asset bubbel aller tijden nog wat te inflateren.

    Maar deze man was een groot macro econoom met visie en lange termijn inzicht.

    Niet te vergelijken met bijvoorbeeld clowneske en stiekum belanghebbende types a la Corne van Zeijl of Jos Versteeg van wie ik nog geen tweedehands auto zou willen kopen persoonlijk.

    De meeste columnisten op IEX (o.a. ene Jim T., Bas H., Jack N., Rob S. etc.) vallen ook in deze categorie. het zijn waardeloze beleggers, ze hebben geen visie, zijn oneerlijk en men probeert alleen domme mensen in 1 of ander beleggingsproduct te lullen omdat ze er zelf beter van worden.
  7. [verwijderd] 15 juni 2016 01:44
    ....de illusie dat schulden met nóg meer schulden kunnen worden verholpen (QE/verruiming)..het zal ons uiteindelijk tot een supermega-inflatie voeren.., de totale ontwaarding..ofwel absolute herwaardering....al gelang hoe je het wilt zien,wellicht een herbezinning...,op alles wat niet per knopdruk of gesproken woord vermenigvulbaar is...,wat absoluut nodig is om te overleven...., (extra tip: je wilt je kunnen verdedigen tegen de massa´s...)
    Zó jammer, i.p.v. QE had een "Marshall-Plan" voor Europa,de EMEA en Afrika, ja, de wereld zoveel meer kunnen brengen..én een hoop ellende kunnen voorkomen..., als ik alleen al aan het leger werkelozen denk.... , maar we gaan maar door met pyramide-spel..terwijl de onderkant uitdroogt.... jammer....
  8. [verwijderd] 15 juni 2016 02:03
    Oh ja.., over de AEX en DE weerstand op 426... Op de Duitse TV hebben ze het tijdens dit EK telkens weer over "packing"...het met een een snelle pass overspelen van de gehele verdediging..,.. vroeger was dat "de bal achter de verdediging schoppen","kick and rush" op de hoop dat iemand sneller bij de bal was dan de keeper of verdegiger van de tegenpartij..., me dunkt dat vanochtend om 9 er een duidelijk geval van "packing" was.., én níet buitenspel...,..zó van 428 op 422...tsjakkaaaaa.... 1-0 voor de tegenstander...., die op de counter loert..
  9. [verwijderd] 15 juni 2016 07:38
    quote:

    johanuk schreef op 14 juni 2016 17:42:

    Het is een grote jackpot voor The shorters. Maar het gaat nergens Over. Deze storm gaat echt voorbij. Het is echt een giller waar de shorters Van profiteren. Overmorgen is het voorbij. One More time millenium bug.
    8 jaar lange bull markt is ook niet normaal
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links