Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

  • 23,780 19 apr 2024 17:37
  • -0,720 (-2,94%) Dagrange 23,540 - 24,160
  • 191.650 Gem. (3M) 245,8K

AMG MEI EERSTE KWARTAALCIJFERS

351 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. gerrit 69 27 mei 2016 17:53
    quote:

    Moneymaker2009 schreef op 27 mei 2016 12:19:

    Viper one, dankjewel voor je reactie.
    In de tijd van sjoemelbach was het inderdaad dramatisch gesteld met de koers en ondanks dat is hij met volle zakken opgestapt.

    Sinds 2011 zit ik in AMG maar kan niet meer achterhalen wat de dividenden van voorgaande jaren zijn geweest. Heeft iemand hier een link van?
    Vorig jaar september was pas het eerste dividend van AMG.
    Alle voorgaande jaren is er nooit dividend uitgekeerd.
    Introductie van AMG op de beurs was rond juni 2007 en helaas een jaar later in 2008 begon de kredietcrisis waardoor AMG mede door een groot verlies op Timminco nooit dividend heeft uit kunnen keren.
    Zelf ga ik er vanuit dat AMG opnieuw in september dividend zal geven, maar dat is mijn speculatie.
    Als dat bewaarheid word, dan kunnen beleggers twee keer per jaar dividend tegemoet zien.

  2. gerrit 69 27 mei 2016 18:15
    quote:

    Moneymaker2009 schreef op 27 mei 2016 12:19:

    Viper one, dankjewel voor je reactie.
    In de tijd van sjoemelbach was het inderdaad dramatisch gesteld met de koers en ondanks dat is hij met volle zakken opgestapt.

    Sinds 2011 zit ik in AMG maar kan niet meer achterhalen wat de dividenden van voorgaande jaren zijn geweest. Heeft iemand hier een link van?
    AMG heeft pas vorig jaar voor het eerst op 8 september € 0,10 dividend uitgekeerd.
    Daarna op 9 mei wat € 0,11 per aandeel was.
    Nu de zaken sterk verbeteren verwacht ik ook weer dividend in september en daarna weer in mei, maar dat is speculatie van mijn kant.
    De introductie van AMG op de beurs was zo ongeveer in juni 2007 rond een koers van € 28,00
    Tot in augustus van het jaar 2008 steeg het aandeel spectaculair naar een topkoers op bijna € 66,00
    In het najaar van 2008 brak de kredietcrisis uit en moest AMG ook een groot verlies nemen op hun investering van Timminco, wat ze uitsmeerde tot het jaar 2011
    De koers van AMG daalde toen in sneltreinvaart tot zelfs een dieptepunt op € 3,66
    Het heeft alles bij elkaar bijna zeven jaar gekost om het bedrijf weer gezond te krijgen.
    Verder had het trouwens weinig gescheeld of AMG zou zelfs in 2010 failliet zijn gegaan.
    In het jaar 2011 begon voor AMG weer een fraai koersherstel tot bijna € 17,00
    Helaas daalde het aandeel na een paar maanden al weer spoedig naar de regionen van de € 6,00
    Fundamenteel staat AMG er nu veel beter voor dan in het jaar 2011.
    Tot zover in het kort een terugblik

    ps; Ik zie nu dat mijn voorgaande post toch op het forum te lezen is maar deze is iets uitgebreider.
  3. forum rang 4 lanciared 27 mei 2016 18:58
    Altijd leuk om iemand gelijk Gerrit onder ons bij het forum te hebben.
    Heeft steeds een klare kijk op het bedrijf.
    Natuurlijk ook in voorjaar 2011.
    Alles wat hij schreef was de pure waarheid, en hij had het gelijk aan zijn kant.
    Maar gelijk hebben is nog iets anders dan gelijk krijgen.
    Na wat jaren later breekt inderdaad bij een aantal andere partijen het inzicht door, wat Gerrit al in 2011 verwoordde ivm koerspotentie van AMG.
    Prettig WE elkeen. LR.
  4. Talk 30 mei 2016 10:00
    AMG laat een ferme stijging zien de laatste tijd. Ik mag niet klagen. Heb AMG eind augustus 2015 gekocht. Toen kreeg de hele beurs waaronder AMG harde klappen, omdat de Chinese economie niet meer zou ‘draaien’. Sindsdien heb ik een mooie papieren winst kunnen schrijven. Er komt een tijd om een positie te sluiten. Dat heb ik gedaan.

    Naast de reden dat winst nemen nooit verkeerd is en dat technisch gezien AMG al een tijdje op een verhitte RSI koerst, heb ik nog een reden om te verkopen. Over de koers/ev-verhouding is namelijk iets te zeggen. Hier wordt de beurskoers gedeeld door het eigen vermogen per aandeel. Wij als aandeelhouders betalen nu een historisch hoge koers/ev-verhouding per aandeel. In 2011 en 2014 was dit ook het geval. In 2011 doordat er geïnvesteerd werd (Graphit Kropfmühl?) en in 2014 door het verliesjaar in 2013, lijkt mij. Zie grafiek. Voor 2016 zit natuurlijk alleen q1 in de berekening verwerkt.
    Over de koers/winstverhouding is helaas niet veel te zeggen. Die verhouding schiet elke kant op.

    Veel succes iedereen! :)

    GLTA,

    Talk
  5. Talk 30 mei 2016 12:07
    @get_shorty, bedankt. Ik heb de vorige keer ook m'n aankoop op het forum gezet. www.iex.nl/Forum/Topic/1327441/21/AMG... Eén pagina terug kun je mijn onderbouwing zien op dat draadje. Mocht ik weer in AMG stappen dan zal ik het vermelden.
    Ik probeer niemand te laten bewegen, hoor. Als je m'n posts leest ben ik hopelijk neutraal ingesteld ten opzichte van de pumpers of de Tippelsters die hier op het forum soms komen kijken.
    En nee dat klopt, die fundamentele analyse hoeft niets te zeggen. Je probeert echter een analyse te maken waarom je iets zou willen kopen/verkopen. Veel succes!
  6. gerrit 69 30 mei 2016 12:52
    quote:

    dasD schreef op 30 mei 2016 12:41:

    Iemand een ruw idee hoeveel stukken er door de amerikanen in bezit zijn?
    Bedoel je het belang van RWC want dat is ongeveer 20 procent als het nog klopt.
    Dat komt dan overeen met 5,4 miljoen aandelen.
    Andere Amerikaanse partijen zijn mij onbekend.
    www.rwcinc.com/index.php/en/
  7. [verwijderd] 30 mei 2016 17:46
    Over 1 van de door AMG geproduceerde kritische grondstoffen:

    Niobium is één van de meeste begeerde materialen op aarde tegenwoordig. Het metaal wordt onder andere gebruikt voor pijpleidingen, raket-en nucleaire brandstof. Daarbovenop is het super hard en supergeleidend. Het grote minpunt aan dit fantastische materiaal is dat het volledig in handen is van slechts één enkele groep.

    Het metaal dat bij velen onbekend is, zit verborgen achter het nummer 41 op de tabel van Mendeljev onder de afkorting Nb. Dit metaal heeft tal van mogelijkheden door de sterkte, super-geleiding en eenvoud om te bewerken. Tot voor kort was dit nauwelijks bekend waarbij dit door de steeds maar groeiende high-tech snel aan belang wint. Het ene negatieve puntje aan dit onontbeerlijke metaal is echter dat het op slechts drie plaatsen ter wereld gewonnen kan worden. Deze plaatsen zijn echter allemaal in de handen van slechts één groep.

    De prijs van Niobium is de afgelopen jaren sterk gestegen waarbij het nu ongeveer acht maal meer kost dan koper. Grondstoffenexpert Craig Burton bestudeerde tientallen jaren diverse natuurlijke bronnen waarbij hij uiteindelijk de kracht van Niobium ontdekte. Eén van deze bronnen van rijkdom die in het bezit zijn gekomen van Craig Burton is een groen heuvel gelegen in Tanzania in de buurt van Lake Tanganyika. Deze heuvel zit vol Niobium welke Craig Burton met zijn bedrijf Cradle Resources wil ontginnen.

    Niobium is zeer moeilijk te vinden waarbij de wereldwijde aanvoer voor meer dan 80% uit één mijn in Brazilië afkomstig is. Deze mijn is eigendom van de groep Brasileira de Metalurga & Mineracao (CBMM). De rest van de markt is verdeeld tussen dit bedrijf en Anglo Niobex. Met een wereldwijde vraag van 100.000 ton per jaar wil Craig Burton nu de markt door elkaar schudden met behulp van Cradle Resources.

    Beleggers kunnen de komende jaren en decennia volop profiteren uit het feit dat Niobium onmisbaar is in de vele (hoog)technologische bedrijven van de 21 e eeuw. Dit metaal wordt onder andere gebruikt in de ruimtevaart, bij splijtstofstaven, raketmotoren maar ook in onder andere de bouwsector. De pijlers van bruggen, pylonen van hoogspanningslijnen en pijpleidingen bevatten een deel Niobium om de zware lasten aan te kunnen. Ook de supergeleidende eigenschappen zorgen ervoor dat het metaal gebruikt wordt in onder andere deeltjesversnellers.

    In tegenstelling tot de zeldzame aardmetalen welke tot voor enkele jaren grotendeels in China ontgonnen werden is er voor dit metaal geen vervanging mogelijk. Andere zeldzame aardmetalen werden door verder onderzoek niet meer onmisbaar door het ontdekken van substituten. Niet zo voor Niobium waardoor het unieke business is waarbij er miljarden dollars worden geboden op de zeldzame vindplaatsen.

    Zelfs bij een nieuwe financiële crisis blijft de vraag naar hoogtechnologische apparatuur aanwezig. Zodoende is een investering in zeldzame grondstoffen zoals Niobium wel degelijk een goede keuze. Door de technologische voortuitgang zal de vraag steeds maar blijven stijgen, zowel in huishoudelijke apparaten voor de gewone burger als op militair-en wetenschapsvlak.

    Bronnen:

    welt.de

    beurs.com/2016/05/29/niobium-nieuwe-g...

  8. mjmj 30 mei 2016 18:33
    quote:

    Bobo schreef op 30 mei 2016 17:46:

    Over 1 van de door AMG geproduceerde kritische grondstoffen:

    Niobium is één van de meeste begeerde materialen op aarde tegenwoordig.

    Niobium is zeer moeilijk te vinden ...Met een wereldwijde vraag van 100.000 ton per jaar wil Craig Burton nu de markt door elkaar schudden met behulp van Cradle Resources.

    100.000 ton?
  9. viper one 31 mei 2016 06:59

    Tantalum & Niobium
    Tantalum is a specialty metal that improves conductivity and is highly resistant to heat and corrosion. AMG has a capacity to produce 300,000 pounds of high purity tantalum oxides (Ta2O5) in concentrates annually. Tantalum oxides are used as a material in capacitors used in electronics such as computers, smart phones and video games.
    AMG also produces Niobium Oxides from the same ore body as tantalum. Niobium is used mostly in alloys, such as in specialty steel and titanium.
351 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links